[ Príspevkov: 6 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 09.04.08
Prihlásený: 05.06.10
Príspevky: 30
Témy: 7 | 7

Ahojte, keďže som stále ešte len taký amatér, mám problém takýto:
Chcem načítať obrázky z databázy do tabulky. Robím to asi takto:

Kód:
$dotaz = "SELECT * FROM foto_dna ORDER BY ID DESC ";      
$vysledok = @mysql_query ($dotaz);   
echo '   
<tr>';
while($zaznam=mysql_fetch_array($vysledok))
{                    
echo '                 
<td>
<img src="obrazky/'.$zaznam["subor"].'" width="120" height="90" border="1" alt="'.$zaznam["nazov"].'">
</td>
';}
echo '</tr>';


Toto mi vytvorí jeden dlhý riadok obrázkov.
Keby som dal do toho cyklu aj tie <tr> </tr> urobilo by mi to stĺpec obrázkov.
Ako to urobiť, aby boli v riadkoch po štyroch?
Ale tak, aby bol každý iný. :loony:

Poradí mi niekto?


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Načítanie obrázkov z databázy do tabuľky

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32

napr si urcis jednu premennu, ktora sa bude v cykle inkrementovat a na zaklade jej hodnoty (ak bude delitelna 4) vytvoris vzdy novy riadok... budes vsak musiet vyriesit pripad, ak na poslednom riadku bude menej ako 4 obrazky - bud budu prazdne zvysne bunky, alebo pouzijes colspan...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 09.04.08
Prihlásený: 05.06.10
Príspevky: 30
Témy: 7 | 7
Napísal autor témyOffline : 19.12.2008 11:09 | Načítanie obrázkov z databázy do tabuľky

Diky stenley, nemám to v tejto chvíli ako odskúšať, ale takto nejak by to mohlo fungovať?
Kód:
$dotaz = "SELECT * FROM foto_dna ORDER BY ID DESC ";       
$vysledok = @mysql_query ($dotaz);
$cislo = 0;
echo '<tr>';
while($zaznam=mysql_fetch_array($vysledok))
{
echo '                 
<td>
<img src="obrazky/'.$zaznam["subor"].'" width="120" height="90" border="1" alt="'.$zaznam["nazov"].'">
</td>';
if($cislo %4 = 0) {
echo '</tr><tr>';
}
$cislo++
';}
echo '</tr>';


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Načítanie obrázkov z databázy do tabuľky

Registrovaný: 30.05.06
Prihlásený: 08.10.14
Príspevky: 1772
Témy: 35 | 35
Bydlisko: BA - WESTSIDE

Poznám aj lepšie riešenie, využiť funkciu array_chunk():
Kód:
$dotaz = "SELECT * FROM foto_dna ORDER BY ID DESC ";       
$vysledok = @mysql_query ($dotaz);
while($zaznam=mysql_fetch_array($vysledok)) {
   $obrazky[] = $zaznam;
}
$obrazky = array_chunk($obrazky, 4);
if (count($obrazky) > 0) {
   foreach ($obrazky as $riadok) {
       echo "<tr>";
       if (count($riadok) > 0) {
           foreach ($riadok as $zaznam) {
               echo '                 
                   <td>
                   <img src="obrazky/'.$zaznam["subor"].'" width="120" height="90" border="1" alt="'.$zaznam["nazov"].'">
                   </td>
               ';
           }
       }
       echo "</tr>";
   }
}


//imho je to komplikovanejsie :) (stenley)


_________________
A. S. Tanenbaum píše:
The terms LF, MF, and HF refer to low, medium, and high frequency, respectively. Clearly, when the names were assigned, nobody expected to go above 10 MHz, so the higher bands were later named the Very, Ultra, Super, Extremely, and Tremendously High Frequency bands. Beyond that there are no names, but Incredibly, Astonishingly, and Prodigiously high frequency (IHF, AHF, and PHF) would sound nice.
Offline

Čestný člen
Čestný člen
Načítanie obrázkov z databázy do tabuľky

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno

peter555: nie if($cislo %4 = 0), ale if($cislo %4 == 0). ;)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 09.04.08
Prihlásený: 05.06.10
Príspevky: 30
Témy: 7 | 7
Napísal autor témyOffline : 19.12.2008 12:23 | Načítanie obrázkov z databázy do tabuľky

Diky aj tebe p360t, clovek sa tu nauci kopu veci, tu funkciu nepoznam, ale zhruba to chapem. Hej, vyzera to elegantne. :)

Duri, diky za upozornenie, Ja som tam aj povodne mal dve tie rovnitka, neviem, kde mi potom to jedno zmizlo... ;)


 [ Príspevkov: 6 ] 


Načítanie obrázkov z databázy do tabuľky



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Existencia databazy, tabulky, zaznamu

v Databázy

3

715

23.06.2008 16:15

p360t

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nacitanie hodnot z tabulky do inputov

v JavaScript, VBScript, Ajax

0

181

19.03.2010 23:38

wolf14

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nacitanie obrazkov

v HTML, XHTML, XML, CSS

10

876

03.01.2010 13:20

xyz

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nacitanie obrazkov

v JavaScript, VBScript, Ajax

4

487

25.01.2011 14:31

newboy1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

tabulky s udajmi z databazy

v Redakčné systémy

0

210

13.12.2011 14:13

niqueo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nacitanie obrazkov do divu

v JavaScript, VBScript, Ajax

1

194

14.11.2010 0:22

walther

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

načitanie dát z databazy do javascriptu

v JavaScript, VBScript, Ajax

15

578

05.09.2011 21:20

Pablo Montero

Táto téma je zamknutá, nemôžete posielať nové príspevky alebo odpovedať na staršie.

rychlejsie nacitanie viacerych obrazkov naraz

v HTML, XHTML, XML, CSS

21

855

03.08.2010 17:32

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nacitanie udajov z databazy do <input> a <textarea&

v PHP, ASP

5

445

03.11.2007 21:46

Matho

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

tabuľky

v HTML, XHTML, XML, CSS

7

543

22.09.2009 10:12

Patkoo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

tabulky

v HTML, XHTML, XML, CSS

8

625

22.08.2007 11:38

tommy70777

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Tabuľky

v HTML, XHTML, XML, CSS

3

128

16.02.2016 17:29

BX

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

tabulky

v HTML, XHTML, XML, CSS

1

691

30.01.2007 20:31

javo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

tabulky

v PHP, ASP

6

487

05.03.2008 13:45

KaktusBR

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

HTML- tabulky

v HTML, XHTML, XML, CSS

10

528

02.03.2008 16:42

Fortune

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Farba tabulky

v Redakčné systémy

4

366

10.02.2007 12:05

koudy



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF