[ Príspevkov: 11 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 28.04.06
Príspevky: 739
Témy: 31 | 31
NapísalOffline : 30.12.2009 12:03 | Nacitanie obrazkov

Zdravim, je nejaky "overeny" sposob ako nacitat obrazky na pozadi webovej stranky?

Ide o to, ze mam menu tvorene zo 4 poloziek - 4 obrazky, kazdy je iny. Hover efekt sposobi dalsiu zmenu obrazka takze ich je dohromady 8.

Chcem, aby pri hover efekte sa nemuseli tie hover obrazky nacitavat, ale aby uz boli nacitane, pretoze to nevyzera dobre ked napr. server odpoveda pomalsie. Ako to docielim?

napadlo ma dat tie obrazky do dokumentu a dat im display: none, tym by sa nacitali a nezdrziavali by sa pri hover efekte. nuz takto by sa zobrazili naviac pri vypnutych styloch.

popisane to je blbo, ale hadam to pochopite :D

dakujem za odpovede


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 19.06.07
Prihlásený: 15.10.18
Príspevky: 349
Témy: 9 | 9
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 30.12.2009 12:22 | Nacitanie obrazkov

ten obrazok na menu ries ako jeden. ze nebudes mat zvlast neaktivny btn a zvlast hover btn. ale spoj ich do jedneho a v css len zmen background-position ked das hover


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Nacitanie obrazkov

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1585
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 30.12.2009 12:30 | Nacitanie obrazkov

Vo výpise v googli je logo takéto:
Nacitanie obrazkov
http://www.google.sk/images/nav_logo7.png


_________________
neříkejte, že něco nejde udělat, protože se vždycky najde nějaký blbec, co neví, že to nejde – a udělá to!
Offline

Čestný člen
Čestný člen
Nacitanie obrazkov

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4062
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 30.12.2009 12:49 | Nacitanie obrazkov

http://www.pcforum.sk/cache-obrazky-vt78599.html


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Nacitanie obrazkov

Registrovaný: 05.09.09
Príspevky: 1141
Témy: 127 | 127
Bydlisko: Lehota pod ...
NapísalOffline : 30.12.2009 21:27 | Nacitanie obrazkov

Ak ich dáš na background tak sa ti pri vypnutých štýloch nezobrazia.


Offline

Čestný člen
Čestný člen
Nacitanie obrazkov

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5432
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 31.12.2009 0:30 | Nacitanie obrazkov

A ak ich dáš ako obrázok, tak sa ti pri vypnutých obrázkoch nezobrazia :roll:

(Môj príspevok bol ironický, chcel som naznačiť, aby si podobné blbosti ako napísal camo nepočúval)


_________________
Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Nacitanie obrazkov

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3115
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 31.12.2009 0:49 | Nacitanie obrazkov

Daj to ako 2 obrazky pod seba ale ako 1 obrazok.. Cize budes mat 2 obrazky tlacidla (normal a hover) pod sebou v jednom obrazku.. To sa ti nacita spolu a hned..

Dajme tomu, ze tlacidlo ma mat 100x20 px.. cize nas vysledny obrazok bude mat 100x40 px

Ty spravis tlacidlo:

Kód:
width:100px;
height:20px;
background-image: url('aaaaaa.jpg');
background-position:0px 0px;


a jeho :hover verzia:
Kód:
width:100px;
height:20px;
background-image: url('aaaaaa.jpg');
background-position:0px 20px;


tym positionom sa posunies po obrazku o 20px dole


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
Offline

Čestný člen
Čestný člen
Nacitanie obrazkov

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5432
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 31.12.2009 11:21 | Nacitanie obrazkov

Proste použi tzv. CSS sprity, tu máš pekný návod:
http://wellstyled.com/css-nopreload-rollovers.html
(ak by si to mal po anglicky, tak kliknutím na ten malý text napravo sa ti to prepne na českú verziu)


_________________
Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Nacitanie obrazkov

Registrovaný: 05.09.09
Príspevky: 1141
Témy: 127 | 127
Bydlisko: Lehota pod ...
NapísalOffline : 31.12.2009 13:53 | Nacitanie obrazkov

shaggy:
Ja som reagoval na jeho výslovné:
Citácia:
napadlo ma dat tie obrazky do dokumentu a dat im display: none, tym by sa nacitali a nezdrziavali by sa pri hover efekte. nuz takto by sa zobrazili naviac pri vypnutych styloch.


Dať ich na background by to riešilo a a zároveň by sa načítali hňeď. Teda nešlo o to, ho upozorniť, že ak to dá na backgroun tak sa mu to nezobrazí.
Alebo si to myslel inak?
:?

EDIT:/mimochodom som napísal presne to na čo si ho ty odkázal. Ak by sa na to pýtal, doplnil by som, že sa mení background-position.
Ale ak je šírka premenlivá(čo je lepšie) dali by sa načítať tie obrázky ako pozadie nejakému elementu na konci stránky a dať mu visibility:none.
Tak ich neuvidí ani keď budú vypnuté štýly ani keď budú zapnuté.
alebo sa mýlim? :?


Offline

Čestný člen
Čestný člen
Nacitanie obrazkov

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5432
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 31.12.2009 14:14 | Nacitanie obrazkov

Aha, tak sa teda ospravedlňujem, pochopil som to tak, že si reagoval na to použitie obrázkov do pozadia. Keď si sem vložil tú vetu na ktorú si reagoval, tak to dostáva úplne iný význam :D sorry.


_________________
Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 28.04.06
Príspevky: 739
Témy: 31 | 31
Napísal autor témyOffline : 03.01.2010 13:20 | Nacitanie obrazkov

dakujem za odpovede, velmi mi pomohli!


 [ Príspevkov: 11 ] 


Nacitanie obrazkov



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nacitanie obrazkov

v JavaScript, VBScript, Ajax

4

549

25.01.2011 14:31

newboy1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nacitanie obrazkov do divu

v JavaScript, VBScript, Ajax

1

211

14.11.2010 0:22

walther

Táto téma je zamknutá, nemôžete posielať nové príspevky alebo odpovedať na staršie.

rychlejsie nacitanie viacerych obrazkov naraz

v HTML, XHTML, XML, CSS

21

946

03.08.2010 17:32

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Načítanie obrázkov z databázy do tabuľky

v PHP, ASP

5

471

19.12.2008 12:23

peter555

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

nacitanie profilu

v Notebooky a netbooky

1

217

20.01.2011 19:29

majky358

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

nacitanie windowsu

v Operačné systémy Microsoft

7

292

20.11.2011 10:31

andrej2321

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nacitanie stranky

v PHP, ASP

0

716

09.04.2006 21:44

wolf14

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

C++ nacitanie

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

6

713

10.01.2010 10:24

ado21

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

načítanie windowsu

v Operačné systémy Microsoft

1

112

04.09.2013 12:12

mirom

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nacitanie suboru

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

5

187

23.08.2014 21:35

nasm

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nacitanie BIOSu

v AMD čipové sady

11

420

05.12.2015 12:09

filip987

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Načítanie webu

v Ostatné

6

204

21.06.2013 14:35

ofun

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

načítanie textu

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

0

377

26.11.2009 19:55

pitbull

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Načítanie obsahu

v HTML, XHTML, XML, CSS

11

344

12.12.2010 15:40

evryl

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nacitanie stranky

v Ostatné

2

398

13.03.2011 21:00

weroro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Assembler - načítanie čísla

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

5

1001

27.03.2008 13:10

tomas_marsal



© 2005 - 2018 PCforum, edited by JanoF