[ Príspevkov: 9 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Nacitanie dynamicky generovaneho obrazka do binarneho stylu

Registrovaný: 18.02.07
Prihlásený: 31.08.10
Príspevky: 45
Témy: 15 | 15
Bydlisko: Prievidza

Mam tu takto vytvoreny obrazok, ktory sa ma ulozit na server:
Kód:
imagejpeg($thumbimg,"$dir/$imagefile_name",100);

a ja ho chcem nacitat neakym takymto sposobom do binarneho stylu, do premennej:
Kód:
$fp = fopen($obrazok1, "r");
   $data = addslashes(fread($fp, filesize($obrazok1)));
   fclose($fp);


ked viete aj inak tak prosim napiste. Cim rychlejsie tym lepsie. DAKUJEM :)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96

no raz sa mi to omylom podarilo a dosiahneš to tak, že si vytvoríš funkciu napr obr() v ktorej budeš mať celý obrázok. potom daš: echo obr(); a malo by to tak byť niesom si istý


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Nacitanie dynamicky generovaneho obrazka do binarneho stylu

Registrovaný: 18.02.07
Prihlásený: 31.08.10
Príspevky: 45
Témy: 15 | 15
Bydlisko: Prievidza

mohol by si to popisat blizsie? velmi by si mi pomohol :rolleyes:


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96

tak mas obrazok v PHPčku napr.
Kód:
function obr(){
$obr = imagecreate(500,35);
$poza =  ImageColorAllocate($obr, 255, 255, 255);
$biela =  ImageColorAllocate($obr, 255, 255, 255);
$siva =  ImageColorAllocate($obr, 0, 187, 255);

ImageArc($obr, 485, 17, 30, 30, 270, 90, $biela);
ImageLine($obr, 20,2,600,2,$biela);
ImageLine($obr, 20,32,600,32,$biela);
ImageArc($obr, 20, 17, 30, 30, 90, 270, $biela);
ImageFill($obr, 20, 30, $siva);
ImageGif($obr);
ImageDestroy($obr);}

a potom dáš iba výpis obrázku je to v tom istom súbore
Kód:
echo obr();

teda výsledný kód je:
Kód:
function obr(){
$obr = imagecreate(500,35);
$poza =  ImageColorAllocate($obr, 255, 255, 255);
$biela =  ImageColorAllocate($obr, 255, 255, 255);
$siva =  ImageColorAllocate($obr, 0, 187, 255);

ImageArc($obr, 485, 17, 30, 30, 270, 90, $biela);
ImageLine($obr, 20,2,600,2,$biela);
ImageLine($obr, 20,32,600,32,$biela);
ImageArc($obr, 20, 17, 30, 30, 90, 270, $biela);
ImageFill($obr, 20, 30, $siva);
ImageGif($obr);
ImageDestroy($obr);}
echo "<div>";
echo obr();
echo "</div>";


Myslím že si chcel asi toto.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Nacitanie dynamicky generovaneho obrazka do binarneho stylu

Registrovaný: 28.04.07
Prihlásený: 03.11.09
Príspevky: 133
Témy: 1 | 1

geoge046 píše:
$data = addslashes(fread($fp, filesize($obrazok1)));

Prečo addslashes? Zničíš tým binárne dáta.

Kód:
echo "<div>";
echo obr();
echo "</div>";

Uhm? obr() nič nevracia, takže echo nemá žiaden efekt. A <div> je tiež od veci. Tj. úplne stačí volať obr().


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Nacitanie dynamicky generovaneho obrazka do binarneho stylu

Registrovaný: 10.02.07
Prihlásený: 14.08.09
Príspevky: 255
Témy: 27 | 27
Bydlisko: KE

ale ked uz tak nie echo ale $img = obr();

takymto sposobom sa ti na obrazovku vypisu binarne data


_________________
drahi hackeri! teraz mozete okamzite premazat cely tento server! stlacte skratku ALT+F13
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Nacitanie dynamicky generovaneho obrazka do binarneho stylu

Registrovaný: 28.04.07
Prihlásený: 03.11.09
Príspevky: 133
Témy: 1 | 1

Binárne dáta ti vypíše ImageGif($obr). Ako som už povedal, obr() nič nevracia, takže $img = obr() bude mať akurát ten efekt, že $img bude null.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Nacitanie dynamicky generovaneho obrazka do binarneho stylu

Registrovaný: 10.02.07
Prihlásený: 14.08.09
Príspevky: 255
Témy: 27 | 27
Bydlisko: KE

inac tu je lepsia cesta

ob_start();
ImageJpeg($obr, NULL, 100);
$img = ob_get_contents();

a mas binarne data, ktore mozes hoci aj vlozit do databazy ;-)


_________________
drahi hackeri! teraz mozete okamzite premazat cely tento server! stlacte skratku ALT+F13
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Nacitanie dynamicky generovaneho obrazka do binarneho stylu

Registrovaný: 28.04.07
Prihlásený: 03.11.09
Príspevky: 133
Témy: 1 | 1

Ešte dodatok, pri použití fopen na binárne súbory by si mal použiť binárny mód (tj. "rb" v tomto prípade).


 [ Príspevkov: 9 ] 


Nacitanie dynamicky generovaneho obrazka do binarneho stylu



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Uprava binarneho suboru

v PHP, ASP

1

126

21.03.2016 17:39

BX

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problem s kontrolovaním generovaného formuláru v php

v PHP, ASP

4

251

16.01.2009 20:36

Marbulinek

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vypis binarneho stromu ako grafu

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

0

321

25.04.2011 16:35

zaefrim

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zmena stylu

v Redakčné systémy

3

455

17.05.2009 21:32

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

inštalácia štýlu

v Redakčné systémy

4

332

01.08.2007 12:07

scooby

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

analyzator @ scanner hudby , stylu

v Audio programy

3

619

03.02.2009 15:58

MAREK17

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problem s instalaciou stylu

v Redakčné systémy

3

372

09.02.2008 13:46

neopagan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Include dynamický

v PHP, ASP

3

294

31.01.2012 1:23

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

dynamický obsah

v JavaScript, VBScript, Ajax

2

374

01.06.2009 9:50

pilná lama glama

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Dynamicky mikrofon

v Ostatné

0

200

17.08.2011 16:09

ultimateman

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Dynamický disk

v Pevné disky a radiče

4

1345

26.03.2010 9:29

jan037

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

dynamicky disk - vista

v Pevné disky a radiče

9

933

23.04.2009 19:59

AsuSmaNiaK

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP dynamický title

v PHP, ASP

10

328

25.11.2012 19:00

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Dynamicky vs. Typicky kontrast

v Monitory, televízory a projektory

8

213

23.02.2014 15:00

muranec3

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

LCD TV dynamicky kontrast

v Monitory, televízory a projektory

0

548

19.11.2010 16:07

kllr007

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Dynamicky disk - Windows 7

v Operačné systémy Microsoft

6

174

25.05.2015 15:24

hanesovic



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF