[ Príspevkov: 14 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96

teda klient vojde do prihlasenia prihlasí a dostane sa na nejakú stránku trebars na index2.php. -> to je normálne lenže keby on prišiel na index2.php rovno mám problém. Ako by som vyriešil že každý súbor v administrácií niebude čitateľný pokým sa klient neprihlasí?? Poprasil by som hotové riešenie. Vopred ďakujem


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 23.01.07
Prihlásený: 14.04.11
Príspevky: 241
Témy: 26 | 26

jednoduchym overovanim. ja to tak robim vsade. napr. prihlasuje sa cez cookies alebo sessions a v subore index2.php bude najprv kontrola ci cookie alebo session existuje :
Kód:
if (isset($_COOKIE['login']) && isset($_COOKIE['pass'])){
...
}

potom mozme nechat vypisat data z DB kde su ulozene mena a hesla:
Kód:
$sql= mysql_query("SELECT pass FROM tabulka WHERE login='{$_COOKIE[login]}'");

$pass= mysql_result($sql);

if($pass == $_COOKIE['pass']) {
...
}


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96

to nieje dobré riešenie pretože ja sa odklasim a môžem prejsť rovno na napr.index2.php pretože mi cookie ostáva


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Myslím, že to tu bolo - zamlčanie niektorých súborov

Registrovaný: 02.07.06
Prihlásený: 18.08.14
Príspevky: 1696
Témy: 137 | 137
Bydlisko: Slovakia - ...

Tominator píše:
to nieje dobré riešenie pretože ja sa odklasim a môžem prejsť rovno na napr.index2.php pretože mi cookie ostáva


sessions?


_________________
Zivot je jednoduchy , staci sa rozhodnut a neobzerat sa spat. Poriadok je pre blbcov, inteligent zvlada chaos.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Myslím, že to tu bolo - zamlčanie niektorých súborov

Registrovaný: 26.07.06
Prihlásený: 20.03.16
Príspevky: 1383
Témy: 90 | 90
Bydlisko: Slovakia-Ko...

Tominator píše:
to nieje dobré riešenie pretože ja sa odklasim a môžem prejsť rovno na napr.index2.php pretože mi cookie ostáva

tak namiesto cookies to spravuj cez sessions a nemas problem


_________________
CPU: Intel E7200 momentalne default + freezer 7 pro | MB: Gigabyte GA-P35-DS3 rev. 2.0 F14 | RAM: A-DATA 4x1GB EE Vitesta | VGA: ATI Radeon HD4850 Sapphire Dual Slot | Monitor: BenQ E2200HD+17CTX | HDD: WD 3200AAKS + Maxtor 6Y080M0 80GB SATAII + 120GB ATA Barracuda | PSU: Corsair VX450W | Windows 7 Ultimate Sk | REPRO: Logitech X-210
+
IPhone 3GS JB 3.1.3 (new BR)
múdry sa postara o seba ale ešte múdrejši sa postara aj o druhých
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96

a sez hdacess by sa to nedalo??


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Myslím, že to tu bolo - zamlčanie niektorých súborov

Registrovaný: 26.07.06
Prihlásený: 20.03.16
Príspevky: 1383
Témy: 90 | 90
Bydlisko: Slovakia-Ko...

Tominator píše:
a sez hdacess by sa to nedalo??

myslim ze da sa to, aj myslim ze v knihe to mam rozobrate ako prve ku teme prihlasenie a sprava uzivatela...ale neporadim bo knihu som pozical a man to nezaujimalo lebo .hdacess nepouzivam


_________________
CPU: Intel E7200 momentalne default + freezer 7 pro | MB: Gigabyte GA-P35-DS3 rev. 2.0 F14 | RAM: A-DATA 4x1GB EE Vitesta | VGA: ATI Radeon HD4850 Sapphire Dual Slot | Monitor: BenQ E2200HD+17CTX | HDD: WD 3200AAKS + Maxtor 6Y080M0 80GB SATAII + 120GB ATA Barracuda | PSU: Corsair VX450W | Windows 7 Ultimate Sk | REPRO: Logitech X-210
+
IPhone 3GS JB 3.1.3 (new BR)
múdry sa postara o seba ale ešte múdrejši sa postara aj o druhých
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 23.01.07
Prihlásený: 14.04.11
Príspevky: 241
Témy: 26 | 26

sak pri odlasovani klasicke:
Kód:
setcookie('login','',time());
setcookie('pass','',time());


a ten pripad by sa dal riesit podobne sessionsami:
Kód:
session_start();
.
.
.
if (isset($_SESSION['login']) && isset($_SESSION['pass'])){
$sql= mysql_query("SELECT pass FROM tabulka WHERE login='{$_SESSION[login]}'");

$pass= mysql_result($sql);

if($pass == $_SESSION['pass']) {
...
...
...
}
}


a odhlasovanie:

Kód:
session_unset();


alebo

Kód:
session_destroy('login');
session_destroy('pass');


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96

jj lenže čo ak sa on naodhlási proste vypnem prehliadač


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 23.01.07
Prihlásený: 14.04.11
Príspevky: 241
Témy: 26 | 26

:oops: tak v prehliadaci nastavis aby ti po vypnuti vymazalo cookies :D
ale ne. tam das napr:
Kód:
<body onunload="<?php setcookie(login,'',time()); setcookie(pass,'',time());?>">
.
.
kod
.
.
</body>


finito.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96

tak a teraz už tomu nerozumiem. Veď on nastaví cookies bude browsovať v administrácií vypne X prehladač potom zapne ale neprihlasi sa a dokonca ma to "legalne" lebo v počitači ma cookies


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Myslím, že to tu bolo - zamlčanie niektorých súborov

Registrovaný: 02.07.06
Prihlásený: 18.08.14
Príspevky: 1696
Témy: 137 | 137
Bydlisko: Slovakia - ...

ok podla mna zabezpecit tu stranku je lepsie takto
Kód:
session_start();
if($_SESSION['logged']!=true){
nejaky header, aky budes chcet napr. presmerovanie
}


a nekde v prihlaseni po overeni udajov zadaj tu session logged na true,


// newim necital som celu page , ale ak to chces zabezpecit tak je to imho naj. riesenie, + je tu mnoho veci ohladom session na php.net


_________________
Zivot je jednoduchy , staci sa rozhodnut a neobzerat sa spat. Poriadok je pre blbcov, inteligent zvlada chaos.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Myslím, že to tu bolo - zamlčanie niektorých súborov

Registrovaný: 26.07.06
Prihlásený: 20.03.16
Príspevky: 1383
Témy: 90 | 90
Bydlisko: Slovakia-Ko...

javo píše:
Kód:
session_start();
if($_SESSION['logged']!=true){
nejaky header, aky budes chcet napr. presmerovanie
}


presne takym sposoboj to aj ja riesim


_________________
CPU: Intel E7200 momentalne default + freezer 7 pro | MB: Gigabyte GA-P35-DS3 rev. 2.0 F14 | RAM: A-DATA 4x1GB EE Vitesta | VGA: ATI Radeon HD4850 Sapphire Dual Slot | Monitor: BenQ E2200HD+17CTX | HDD: WD 3200AAKS + Maxtor 6Y080M0 80GB SATAII + 120GB ATA Barracuda | PSU: Corsair VX450W | Windows 7 Ultimate Sk | REPRO: Logitech X-210
+
IPhone 3GS JB 3.1.3 (new BR)
múdry sa postara o seba ale ešte múdrejši sa postara aj o druhých
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 23.01.07
Prihlásený: 14.04.11
Príspevky: 241
Témy: 26 | 26

ale ak to vypne X-kom ?


 [ Príspevkov: 14 ] 


Myslím, že to tu bolo - zamlčanie niektorých súborov



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Myslím, že to tu už bolo riešené ale pomôžte

v PHP, ASP

2

237

05.06.2007 14:03

Tominator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

lagovanie,sekanie niektorych wmv suborov

v Video programy

1

352

23.07.2011 22:31

OmeGa

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problém pri kopírovaní niektorých súborov, chyba 0x80070057

v Operačné systémy Microsoft

4

210

06.04.2013 12:56

shiro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

myslim asi vir

v Antivíry a antispywary

8

476

09.12.2007 17:56

uai

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PROBLEM Z RAM MYSLIM

v Pamäte

5

104

28.12.2012 23:35

MicQo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Hlucny, myslim, ze predny ventilator

v Chladiče a všetky druhy chladenia

9

206

18.03.2013 15:37

rasto255

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zavýrený WIN7 (myslím) vyzera ako win 98....

v Antivíry a antispywary

4

557

19.03.2011 15:06

Rayiner

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Chybove hlasenie...myslim ze ide o ATI Catalyst

v Operačné systémy Microsoft

3

144

20.01.2008 18:29

T.L.A.K.

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PC me crashlo - myslim ze sa mi pokazil BIOS

v Intel čipové sady

5

739

01.09.2011 21:10

chronologix

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako pridat zopar suborov do image *.nrg suborov?

v Ostatné programy

7

788

30.08.2007 12:33

paulix

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ake bolo vysvedcenie?? :-)

v Vzdelanie, štúdium, škola

24

1843

11.02.2006 0:06

decried

Táto téma je zamknutá, nemôžete posielať nové príspevky alebo odpovedať na staršie.

Bolo detekované porušenie pravidiel

v Správy pre vedenie fóra

0

4942

04.11.2005 17:34

JanoF

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Bolo by to kompatibilne?

v PC zostavy

15

453

27.08.2010 11:23

mirom

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ake bolo vase najvaznejsie zranenie?

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2, 3 ]

v Krčma

65

3711

07.02.2010 21:59

Romi

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ako upraviť toto, aby to bolo validne

v JavaScript, VBScript, Ajax

1

198

09.02.2010 13:40

Ďuri

Táto téma je zamknutá, nemôžete posielať nové príspevky alebo odpovedať na staršie.

Aké bolo najchladnejšie počasie v decembri 2009 ?

v Krčma

6

937

18.02.2010 14:13

eXistenZ



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF