[ Príspevkov: 18 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 26.06.07
Prihlásený: 08.10.08
Príspevky: 9
Témy: 5 | 5

nexcem, ab ste mi tu vyhodili kód, ale aby ste ma naviedli a aj vysvetlili ako to funguje. chcem spravit dormular, kde bude select list c. 1, ktory vyberam z tabulky(potialto nemám problém) ale chcem urobit aj to ze tam bude aj druhy selectlist a ked vyberem moznost c.1 z prveho selectlistu, tak do druheho selectlistu mi nacita z druhej tabulky pod tym jednym ID vsetky moznosti z druhej tabulky. CHAPETE MA??? pisem to ako idiot ja viem....

Chcem len napriklad: selectlist 1. (amerika, afrika,europa)

vyberem europa a v selectlist 2. sa nacitaju krajnz europy. Prosiiiiiiiim


Offline

Čestný člen
Čestný člen
multiple selectlist z mysql databázy

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 14.03.2008 0:33 | multiple selectlist z mysql databázy

čiže ty chceš niečo také, že budeš mať
Kód:
<select>amerika</select>
<select>afrika</select>

a ak si vyberieš afriku, tak sa ti v reálnom čase (bez odoslania požiadavky) zmení druhý zoznam na ten, ktorý zodpovedá afrike, hej?

Ak áno, tak to musíš riešiť JavaScriptom, v tom ti php moc nepomôže.
A v tomto ti ja zase nepomôžem, lebo JS neovládam :D


Offline

Správca fóra
Správca fóra
multiple selectlist z mysql databázy

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32

Praveze mu php dost pomoze, ked chce pracovat s databazou...

Da sa to spravit jednoducho cez ajax, ked vyberies nejaku polozku v 1.selecte, zavolas si skript, ktory ziska vsetky staty z vybraneho kontinetu z db a nasledne ich uz len vlozis do 2.selectu...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Čestný člen
Čestný člen
multiple selectlist z mysql databázy

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 14.03.2008 3:17 | multiple selectlist z mysql databázy

Však to je jasné, že php slúži na výber z databázy... neviem prečo tam pchať ajax, jedine že by namiesto SQL databázy použil XML súbory. Ale či použiješ AJAX alebo JS (pre mňa je to to isté, aj tak tomu nerozumiem) je jedno, cez php urobíš iba výber z databázy.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 26.06.07
Prihlásený: 08.10.08
Príspevky: 9
Témy: 5 | 5
Napísal autor témyOffline : 14.03.2008 7:04 | multiple selectlist z mysql databázy

páni, díki za aké-také echo, ja viem co mám robit, ale stále neviem ako(technicky) na to...


Offline

Správca fóra
Správca fóra
multiple selectlist z mysql databázy

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32

>shaggy: preco tam pchat ajax? je to jedna z moznosti... a navyse celkom efektivna...

>nesfisheer: ako myslis technicky? radsej povedz, co nevies spravit alebo comu presne nechapes, to bude jednoduchsie, alebo si pozri http://www.cruiser.sk/index.php?cmd=sk/lyzovacky1 - ked si pozries kod, pochopis (hadam)...

Pre lepsiu predstavu:
Nacitat svetadiely vies do 1.selectu, to je jasne. Funguje to priblizne tak, ze ked si zvolis nejaku polozku v 1.selecte, trebars Europu, tak sa "na pozadi" zavola nejaka funkcia, ktoru si sam definujes, ktora sluzi na vykonanie dalsej http poziadavky - tou nebude nic ine, ako vykonanie php suboru zabezpecujuceho vyber z databazy a vratenie vysledku, v tvojom pripade je to vyber statov na zaklade zaslaneho id svetadielu - mozes to spravit cez POST albo GET, to je uz na tebe. Nasledne v tej istej funkcii zavolas dalsiu, ktora spracuje ziskane data, cize ich vlozi do druheho selectu - v cykle si vytvoris nove polozky option

Predpokladal som, ze to chces spravit ako napisal shaggy v jeho prvej reakcii - preto ten ajax, ale ak nie, tak pre 2.select to sprav podobne, ako si to spravil pre 1.select

//moznych rieseni je niekolko, zalezi len, ake mas na to poziadavky. Mozes si napr. nacitat vsetky staty do js "pola" a zobrazovat len tie, ktore sa nachadzaju v zvolenom svetadieli, ale to nie je "cista" robota...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
multiple selectlist z mysql databázy

Registrovaný: 07.03.06
Prihlásený: 23.01.11
Príspevky: 408
Témy: 2 | 2
Bydlisko: Prešov / Pr...
NapísalOffline : 14.03.2008 10:25 | multiple selectlist z mysql databázy

Shaggy:Keď už, tak <select><option value=''1">Afrika</option><option value="2">Amerika</option>... :P


nesfiheer: Na podobné riešenie ja naozaj najvhodnejší ajax, respektíve nejaká js knižnica(či už jquery, mootools a podobne. výhodou je ich aj prípadné ďalšie široké použitie na stránke). Každá z nich bude mať v sebe niečo podobné, je len na tebe, ktorú si vyberieš(osobne preferujem jquery - je malá a extrémne rýchla). v príkladoch na jednotlivých stránkach nájdeš použitie a ako to vyriešiť.

PS: Včera napríklad seznam.cz zverejnil svoju vnútornú js knižnicu JAK a rovno tam majú príklad presne aký potrebuješ: http://jak.seznam.cz/example/simple/#ajaxReq (úplne dole, namiesto stistknutia tlačítka sa to dá aplikovať na select s udalosťou onchange())


Offline

Užívateľ
Užívateľ
multiple selectlist z mysql databázy

Registrovaný: 01.01.06
Prihlásený: 23.12.16
Príspevky: 366
Témy: 47 | 47
Bydlisko: TT
NapísalOffline : 14.03.2008 15:27 | multiple selectlist z mysql databázy

Nieco som nasiel, hadam je to ono. Je to riesene cez javascript http://bonrouge.com/~chain_select_js


_________________
He who laughs last has not yet heard the bad news.
-- Bertolt Brecht

medicine student
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96

takto jedna možnosť PHP+JS teda do vygeneruješ JS
druhá je v podstate to isté AJAX ale to je dosť komplikované ...


for shaggy: AJAX nemusí vracať iba XML! môže to byť čokoľvek či už txt alebo funkcia


Offline

Užívateľ
Užívateľ
multiple selectlist z mysql databázy

Registrovaný: 01.01.06
Prihlásený: 23.12.16
Príspevky: 366
Témy: 47 | 47
Bydlisko: TT
NapísalOffline : 14.03.2008 18:34 | multiple selectlist z mysql databázy

neviem co stvara, ale podla mna javascriptove riesenie bohato staci. Osobne ajax neovladam (zatial :) .
P.S: ajax podporuje kazdy (plateny) hosting?


_________________
He who laughs last has not yet heard the bad news.
-- Bertolt Brecht

medicine student
Offline

Čestný člen
Čestný člen
multiple selectlist z mysql databázy

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 14.03.2008 19:44 | multiple selectlist z mysql databázy

Tominator, písal som že AJAX vracia xml? XML sa nevracia, s xml sa pracuje :D
Ide mi o to, že v súčasnosti označujú za AJAX aj obyčajný JS. Tak neviem prečo sa tváriť dôležito, ak niekto povie, že má použiť JS a druhý povie, že AJAX a pritom je to to isté.


Offline

Správca fóra
Správca fóra
multiple selectlist z mysql databázy

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 14.03.2008 20:04 | multiple selectlist z mysql databázy

ajax je postaveny na js, ale vobec to nie je to iste...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 26.06.07
Prihlásený: 08.10.08
Príspevky: 9
Témy: 5 | 5
Napísal autor témyOffline : 23.03.2008 15:31 | multiple selectlist z mysql databázy

Problém mám vyriešený.Díky


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96

shaggy píše:
Tominator, písal som že AJAX vracia xml? XML sa nevracia, s xml sa pracuje :D
Ide mi o to, že v súčasnosti označujú za AJAX aj obyčajný JS. Tak neviem prečo sa tváriť dôležito, ak niekto povie, že má použiť JS a druhý povie, že AJAX a pritom je to to isté.

no zjavne nevieš o čo ide, ale vôbec.
AJAX vracia XML Javascriptu. teda ty pomocou JS zavoláš PHP ktorý vygeneruje XML (alebo čokoľvek iné), a vráti ti do JS XML-ko. A je to úplne niečo iné ako JS ...
Do o čom nič nevieš nepíš, ešte sa strápniš ...


Offline

Čestný člen
Čestný člen
multiple selectlist z mysql databázy

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 23.03.2008 15:54 | multiple selectlist z mysql databázy

Tominator píše:
Do o čom nič nevieš nepíš, ešte sa strápniš ...

:rolleyes: no comment


_________________
Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96

teraz ťa nechápem - buď si totálny debil alebo si to nepochopil ...


Offline

Prevádzkovateľ fóra
Prevádzkovateľ fóra
multiple selectlist z mysql databázy

Registrovaný: 01.05.05
Príspevky: 12424
Témy: 1447 | 1447
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 23.03.2008 16:03 | multiple selectlist z mysql databázy

Skludnite hormony obaja, vykecajte si to medzi sebou osobne alebo cez ss/im a nie ze tu budeme vsetci citat len spor medzi vami.


_________________
SilverStone SST CS01 | Corsair SF600 600W SFX | ASRock X99E-ITX/ac | Intel Xeon E5-2683 v4 (16 Cores / 32 Threads) & Noctua NH-U9DX i4 | Kingston HyperX Savage 32 GB DDR4 2400 MHz | PNY NVIDIA Quadro K1200 DP 4 GB DDR5 | Intel SSD 750 1.2 TB NVMe & Intel SSD 730 240 GB SATA & Seagate BackUp Plus Portable 12 TB USB | 31.5" 4K LCD EIZO FlexScan EV3237 & 2 x 24" LCD EIZO FlexScan EV2451 | Ergotron LX Wall Mount Keyboard Arm | Logitech Craft | Logitech Wireless G700s | Harman Kardon Nova | Microsoft Windows 7 Ultimate | APC Back-UPS ES 700 | Lenovo ThinkPad X250 - Intel Core i7 5600U, 8 GB DDR3 1600 MHz, Intel HD Graphics 5500, SanDisk SSD 512 GB, 12.5 FHD LED IPS, WWAN 3G 4G LTE, Microsoft Windows 7 Ultimate | Nintendo Classic Mini | BlackBerry Passport 96 GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96

ok, sorry JanoF ...


 [ Príspevkov: 18 ] 


multiple selectlist z mysql databázy



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Kódovanie MySQL databázy

v PHP, ASP

2

318

23.04.2011 18:30

richo9996

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

MYSQL - premazavanie databazy

v Databázy

3

356

09.04.2010 10:19

Forty-

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vyber z databazy mysql

v Databázy

9

453

15.11.2011 22:35

susedx

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

nastavenie crona - automatická optimalizácia mysql databázy

v Redakčné systémy

0

843

19.09.2008 1:11

Slivka

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pomoc s PHP vypisom MySQL databazy

v PHP, ASP

8

676

14.05.2008 14:55

eMPiko

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

MYSQL, pripojenie k serveru, vytvorenie databazy atd.

v Databázy

12

1047

05.08.2011 15:48

don jebot

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Tvorca databázy MySQL spustil kampaň na jej záchranu

v Novinky

1

381

18.12.2009 14:59

Svolo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

multiple definition of main

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

14

495

27.06.2008 21:17

chrono

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zend_Db a multiple REGEXP

v PHP, ASP

11

363

21.04.2010 19:55

rooobertek

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

SLI a Multiple Monitors

v nVidia grafické karty

25

698

17.04.2008 19:27

OmeGa

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

multiple definition of main

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

15

289

08.11.2011 21:29

street_punk

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Multiple accounts WIFI domaca siet

v Siete

4

263

08.08.2011 21:23

Tomas1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Multiple remote desktop session xp sp3

v Ostatné programy

0

432

17.05.2008 22:49

zolino11

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Multiple monitors a ForceWare 180.42 na X64Vista

v nVidia grafické karty

1

247

26.10.2008 20:19

Jaro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zálohovanie databázy

v Databázy

1

680

30.04.2007 20:05

suchy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Návrh databázy

v Databázy

4

455

28.04.2011 22:15

crazybone



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF