[ Príspevkov: 13 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.07.08
Prihlásený: 01.09.15
Príspevky: 67
Témy: 11 | 11
NapísalOffline : 26.04.2014 12:57 | Multijazyčný web

Zdravím mám web spravený takto v index.php mám
Kód:
<a href="/index.php?lang=en"><img src="images/en.png" id="flag_en"></a>
<a href="/index.php?lang=cz"><img src="images/cz.jpg" id="flag_cz"></a>
<?php
$lang = $_GET["lang"];
$lang = ($lang === "en" || $lang === "cz") ? $lang : "en"; // Defaultný jazyk - AJ

setcookie("lang", $lang);
include("locale/".$lang."/menu.php");
?>

a v menu.php mám preklady ktoré potom vypisujem cez echo.
Všetko ide ale potrebujem preložiť aj napr. home.php stranka2-3-4.php ktoré vypisujem na indexe cez iframe.
Ako mám spraviť aby mi prekladali aj ostatne stránky? čo mám pridať do tých súborov. Ked tam pridám
Kód:
<?php
$lang = $_GET["lang"];
$lang = ($lang === "en" || $lang === "cz") ? $lang : "en"; // Defaultný jazyk - AJ
setcookie("lang", $lang);
include("locale/".$lang."/menu.php");
?>

tak mi nastaví len defaltny jazyk či dám en alebo cz tam mi zobrazí ten ale prekliknut sa nedá, ked pre-kliknem tak mi zmení len index no iframe nie.
Kre robím chybu?
2. Vec keď prekliujem jazyky tak sa mi posúva stránka vid http://www.funny102.php5.sk no zdrojový kód sa nemení. (iba text) čim to može byt?


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Multijazyčný web

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 26.04.2014 12:59 | Multijazyčný web

Nepoužívaj iframe, jednoduché riešenie... Podstránky nemajú v iframe čo robiť, určite nie, keď používaš php...


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.07.08
Prihlásený: 01.09.15
Príspevky: 67
Témy: 11 | 11
Napísal autor témyOffline : 26.04.2014 13:11 | Multijazyčný web

no bola to jednoduchá stránka kde som videl veľké výhody iframe a aj vidím. Len teraz mi ide o preklad tej stránky. tak mám podla vás na preklad nepouživat php ale len priečky s dvomi stránkami?


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Multijazyčný web

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 26.04.2014 13:19 | Multijazyčný web

aké sú podľa teba výhody iframu prosím ťa? o čo je jednoduchšie použiť iframe oproti obyčajnému blbému php include? iframe ti spôsobí milión problémov a celkovo je vhodný len na vloženie externých pluginov a podobne, ale nie na navigáciu vrámci jedinej webstránky. keby si ovládal len html a chcel spraviť čo najjednoduchšiu navigáciu, privriem všetkých 10 očí a poviem si "fajn", ale ty už používaš php


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.07.08
Prihlásený: 01.09.15
Príspevky: 67
Témy: 11 | 11
Napísal autor témyOffline : 26.04.2014 16:10 | Multijazyčný web

tak ja sa nevyznám ani niesom vyštudovany. No výhody som videl v tom že mám len jednu spravenú šalblonu index. a ostatne mám len v tom i frame nemusim menit celu stranku.
Dalej prihladnost, že server nemusi načitat celu stranku za každim len i frame.
Ale dobre ja sa nevyznám do toho. Mám ju celu prerobit bez iframe?


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Multijazyčný web

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 26.04.2014 16:17 | Multijazyčný web

Hej, urob ju bez iframu. Celú stránku nemusíš meniť tak či tak, ty budeš programovať len samotné podstránky, rovnako, ako si to robil doteraz. Akurát miesto odkazovania cez iframe použiješ parametre v URL a podľa toho includneš správny súbor do indexu...
Budeš mať napríklad formát adries index.php?page=uvod , vezmeš si pomocou php ten parameter page a podľa toho, akú má hodnotu, spravíš include(...). Samozrejme nezabudni to zabezpečiť, a prípadne ak chceš krajšie URL adresy, použi url rewriting.

Riešilo sa to už veľakrát, pohľadaj buď aj tu na fóre, alebo na google. Určite nájdeš rôzne riešenia.


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.07.08
Prihlásený: 01.09.15
Príspevky: 67
Témy: 11 | 11
Napísal autor témyOffline : 26.04.2014 16:31 | Multijazyčný web

takže vymenil som iframe za include, a ide mi to už aj jazyk a preklikavanie idem to doladiť keď budem mat niake chyby napíšem :)
Dakujem velmi pekne za radu ;)


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Multijazyčný web

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 26.04.2014 16:54 | Multijazyčný web

Vyskúšaj ;) V každom prípade PRESNE takto to nerob, lebo by to nebolo bezpečné. Ako najjednoduchšie pri menšej stránke môžeš napríklad použiť niečo takéto:

Kód:
   $page = $_GET["page"];
   $filenameToInclude = "";
 
   switch ($page)
   {
         case "home":
         default:
                $filenameToInclude = "home.php";
                break;
         case "kontakt":
                $filenameToInclude = "kontakt.php";
                break;

         ...
   }

include ($filenameToInclude);



hádam chápeš ako to myslím... Nikdy nepoužívaj premennú priamo z GET/POST.


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.07.08
Prihlásený: 01.09.15
Príspevky: 67
Témy: 11 | 11
Napísal autor témyOffline : 26.04.2014 17:20 | Multijazyčný web

Takže už mi to ide parádne. Diky za radu.

// Spojený príspevok Sob 26.04.14 17:53

walther píše:
Vyskúšaj ;) V každom prípade PRESNE takto to nerob, lebo by to nebolo bezpečné. Ako najjednoduchšie pri menšej stránke môžeš napríklad použiť niečo takéto:
hádam chápeš ako to myslím... Nikdy nepoužívaj premennú priamo z GET/POST.

Nechcem otravovať spravil som to ako si kázal ale chcem sa ešte spýtat aky je medzi tým rozdiel, prečo by to bolo nezbezpečne?
Kód:
    <?php
$page = $_GET["page"];
$page= ($page=== "home" || $page=== "kontakt" || $page=== "pozemnistavby" || $page=== "dopravnistavby" || $page=== "reference") ? $page : "home";
setcookie("page", $page);
include("./$page.php");
?>

Verzus
Kód:
    <?php
 $page = $_GET["page"];
   $filenameToInclude = "home.php";
    switch ($page)
   {
         case "home":
         default:
                $filenameToInclude = "home.php";
                break;
         case "pozemnistavby":
                $filenameToInclude = "pozemnistavby.php";
                break;
         case "dopravnistavby":
                $filenameToInclude = "dopravnistavby.php";
                break;
         case "reference":
                $filenameToInclude = "reference.php";
                break;
         case "kontakt":
                $filenameToInclude = "kontakt.php";
                break; 
   }
include ($filenameToInclude);
?>


Online

Užívateľ
Užívateľ
Multijazyčný web

Registrovaný: 21.09.13
Prihlásený: 16.12.17
Príspevky: 2065
Témy: 71 | 71
Bydlisko: Považská By...
NapísalOnline : 26.04.2014 18:52 | Multijazyčný web

lebo tam utočnik môže dosadiť nebezpečny kod
najskôr oˇyetri get a až potom includuj


_________________
Nesnívaj svoj život, ale ži svoj sen.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.07.08
Prihlásený: 01.09.15
Príspevky: 67
Témy: 11 | 11
Napísal autor témyOffline : 26.04.2014 20:47 | Multijazyčný web

Spýtam sa na rovinu ako to mám ošetrit hladal som no všade sa pisalo o mysql a sql Injection?
už nemám na to náladu ošetrí mi to niekto ?


Offline

Čestný člen
Čestný člen
Multijazyčný web

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 26.04.2014 23:03 | Multijazyčný web

Ak nemas naladu na programovanie, tak neprogramuj.
Tvoj kod bol v poriadku a bezpecny (co ho mylite?). Problem by bol, keby si robil nieco ako [c]include "$_GET[page].php";[/c] bez osetrenia, ci $_GET['page'] obsahuje nejaku z pripustnych hodnot (ty to tam mas). Potom by ti mohol niekto poslat request typu [c]?page=../supertajny-subor-hoci-aj-mimo-verejne-dostupneho-adresaroveho-stromu.txt%00[/c] a includol by do stranky to, co nechces.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.07.08
Prihlásený: 01.09.15
Príspevky: 67
Témy: 11 | 11
Napísal autor témyOffline : 26.04.2014 23:24 | Multijazyčný web

aha.. chápem. Dobre dakujem :) dobru noc.


 [ Príspevkov: 13 ] 


Multijazyčný web



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Multijazycny web

v PHP, ASP

4

341

12.11.2009 13:41

Snacker

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Multijazycny medzinarodny web - domeny

v Domény

0

376

25.08.2011 15:49

general667

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Hľadáme programátora web stránok a web aplikácií

v Ponuka práce

0

313

27.02.2013 11:51

artexe

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Web hosting control panel pre free web

v Webhosting a servery

0

519

08.07.2011 17:27

adamico

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Hľadáme (1.) web dizajnéra a (2.) web kódera - na dlhodobú spoluprácu / práca z domu

v Ponuka práce

0

346

15.01.2015 9:12

crystalgroup

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

web kamera & web

v Video programy

4

464

29.12.2007 13:22

jablko05

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

web

v Webdesign

14

606

12.05.2008 19:19

antivir

Táto téma je zamknutá, nemôžete posielať nové príspevky alebo odpovedať na staršie.

Web

v Webdesign

26

1233

25.12.2009 19:42

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

web

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v Webdesign

30

2034

30.08.2008 15:46

p360t

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

web

v Webdesign

15

1187

01.06.2008 20:26

dedko45

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

web

v Webdesign

20

1235

29.06.2008 0:59

exoomer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

web

v Správy pre vedenie fóra

7

949

18.03.2008 11:05

Luks

Táto téma je zamknutá, nemôžete posielať nové príspevky alebo odpovedať na staršie.

Web

v Ostatné

3

381

12.07.2011 19:34

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

web

v Webdesign

15

1122

19.05.2008 17:08

marco_polo2

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

web

v Webdesign

4

642

23.12.2008 9:08

dedko45

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

web

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v Webdesign

36

2220

26.07.2008 1:24

dedko45



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF