Nazdar, objavil sa mi taký problém. Dnes počas dňa som dostal z ničoho nič Blue screen (DPC_WATCHDOG_VIOLATION), tak som začal riešiť že prečo. Neviem presne v čom bol problém ale stačilo zapnúť CHKDSK a spravilo sa to. A tu nastal problém. Jak sa mi už počítač normálne nabootoval a všetko tak som chcel dať pre istotu posťahovať všetky windows updaty lebo som pár mesiacov žiaden nesťahoval. Všetko sa nainštalovalo a porobilo a počítač požiadal o reštart. Tak som dal reštartovať ale nejak už potom nenabehol. Vyše 2 hodiny som sa hrabal v zakladovke že prečo sa nechce nabootovať aspoň bios. Povyťahoval som ramky aj gpu a dal ich späť (čisto len pre istotu či nebol nejaký zlý kontakt alebo dačo). Podarilo sa mi rozbehnúť druhý záložný bios, ktorý je sice starší než aktualizovaný hlavný, ale aspoň sa mi PC zaplo. Problém pri zapnutom primárnom BIOSe vyzerá asi tak, že zapnem PC, všetko sa rozsvieti, roztočí, 2 hddčka počuť že fungujú a asi o 5 sekúnd sa celý pc vypne a znova reštartuje. Toto sa deje dokedy mu nevypnem zdroj. Keď opätovne zapnem zdroj a PC stále na prímarnom BIOSe tak sa to deje znova, takže znova musím vypnúť zdroj a potom prehodiť základovku na záložný BIOS aby sa PC nabootoval. Skúšal som aj CLEAR CMOS ale bez efektu ( teda aspoň ja som žiadnu zmenu nespozoroval [obrazovka ostáva stále vypnutá a začnú reštarty]). Ja osobne som s nápadmi v koncoch a neviem ako ten primárny BIOS znova oživiť a spojazdniť. Budem rád za hocijakú poskytnutú pomoc a radu.
|