[ Príspevkov: 10 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
moze to byt takto???

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
NapísalOffline : 18.12.2007 19:48 | moze to byt takto???

Kód:
    for($a=1; $a<=4; $a++):
    $odoslane=mysql_query("INSERT INTO vyrobky (typ,nazov,foto,vyr_cislo,rozmery,von_vybav".$a.",vnu_vybav".$a.") VALUES ('".$typ."','".$_POST["nazov"]."','".$_POST["kat"]."','".$_FILES['foto']['name']."','".$_POST["vyr_c"]."','".$_POST["rozmery"]."','".$_POST["von_vybav".$a]."',,'".$_POST["vnu_vybav".$a]."');");
    endfor;

proste ci mozem pouzit cyklus for v spojeni s mysql inak hlasi mi to:
Kód:
You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near ''')' at line 1
dakujem


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
moze to byt takto???

Registrovaný: 30.05.06
Prihlásený: 08.10.14
Príspevky: 1772
Témy: 35 | 35
Bydlisko: BA - WESTSIDE
NapísalOffline : 18.12.2007 21:21 | moze to byt takto???

Hm, neviem prečo, ale skutočne nenávidím dlhé riadky...
Kód:
for($a=1; $a<=4; $a++){
$odoslane = mysql_query("
INSERT INTO vyrobky
  (typ, nazov, foto, vyr_cislo, rozmery, von_vybav".$a.", vnu_vybav".$a.")
VALUES
  ('".$typ."', '".$_POST["nazov"]."', '".$_FILES['foto']['name']."',
   '".$_POST["vyr_c"]."', '".$_POST["rozmery"]."', '".$_POST["von_vybav".$a]."',
   '".$_POST["vnu_vybav".$a]."');");
}
Aha, už viem prečo - pretože sú neskutočne neprehľadné!

Tuším si mal len 2 čiarky za sebou. Jo a ešte najprv hovoríš, že tabuľka vyrobky má len 7 stĺpcov, ale kŕmiš ju ôsmimi (podľa všetkého je navyše $_POST['kat'])...

A ešte taká drobnosť, keďže to používaš v cykle, buď to sprav tak, že kontroluješ správnosť zadania do DB, alebo sa vykašli na premennú $odoslanie. Tj. buď:
Kód:
for($a=1; $a<=4; $a++){
  $odoslane = mysql_query("
  INSERT INTO vyrobky
    (typ, nazov, foto, vyr_cislo, rozmery, von_vybav".$a.", vnu_vybav".$a.")
  VALUES
    ('".$typ."', '".$_POST["nazov"]."', '".$_FILES['foto']['name']."',
     '".$_POST["vyr_c"]."', '".$_POST["rozmery"]."',        '".$_POST["von_vybav".$a]."',
   '".$_POST["vnu_vybav".$a]."');");
  if(!$odoslane){
    echo "Chyba DB!"; // mozes si ju vypisat cez mysql_error();
    break;
  }
}

alebo
Kód:
for($a=1; $a<=4; $a++){
 mysql_query("
  INSERT INTO vyrobky
    (typ, nazov, foto, vyr_cislo, rozmery, von_vybav".$a.", vnu_vybav".$a.")
  VALUES
    ('".$typ."', '".$_POST["nazov"]."', '".$_FILES['foto']['name']."',
     '".$_POST["vyr_c"]."', '".$_POST["rozmery"]."',        '".$_POST["von_vybav".$a]."',
   '".$_POST["vnu_vybav".$a]."');");
}

Získaš tak na kontrole, alebo ako v druhom prípade, ušetríš štipku systémových zdrojov.


_________________
A. S. Tanenbaum píše:
The terms LF, MF, and HF refer to low, medium, and high frequency, respectively. Clearly, when the names were assigned, nobody expected to go above 10 MHz, so the higher bands were later named the Very, Ultra, Super, Extremely, and Tremendously High Frequency bands. Beyond that there are no names, but Incredibly, Astonishingly, and Prodigiously high frequency (IHF, AHF, and PHF) would sound nice.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
moze to byt takto???

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
Napísal autor témyOffline : 18.12.2007 21:53 | moze to byt takto???

no ja tam mam overovanie ale to s tym nesuvisi cize som to tu nedal to kat som tam zabudol dat, a dik naozaj som tam mal len tie dve ciarky ale prvykrat som pouzil mysql_query v spojeni s cyklom for takze som sa to hned pytal, sry za zbytocnu temu ale aj tak dik :D

//edit: nakoniec som zistil ze mi to aj tak nefunguje tak ako som to chcel(cize mi urobi styri riadky a do kazdeho vlozi inu hodnotu von_vybav a vnu_vybav) cize to prerobim asi normalne ze tam bude mat napisane von_vybav1, von_vybav2... alebo da sa to nejako zjednodsit, tak aby som nemusel takto pisat ale tiez aby mi to robilo jeden riadok?? ak ano tak pls ako?? thx


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
moze to byt takto???

Registrovaný: 30.05.06
Prihlásený: 08.10.14
Príspevky: 1772
Témy: 35 | 35
Bydlisko: BA - WESTSIDE
NapísalOffline : 18.12.2007 21:59 | moze to byt takto???

Skús len inak zapísať to spájanie reťazcov cez bodky (napr. najprv to spojiť a potom dosadiť do $_POST[$spojeny_retazec]).


_________________
A. S. Tanenbaum píše:
The terms LF, MF, and HF refer to low, medium, and high frequency, respectively. Clearly, when the names were assigned, nobody expected to go above 10 MHz, so the higher bands were later named the Very, Ultra, Super, Extremely, and Tremendously High Frequency bands. Beyond that there are no names, but Incredibly, Astonishingly, and Prodigiously high frequency (IHF, AHF, and PHF) would sound nice.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
moze to byt takto???

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
Napísal autor témyOffline : 18.12.2007 22:14 | moze to byt takto???

a nedali by sa nejako vyuzit viacrozmerne polia? ak ano ako? lebo polia velmi neovladam


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
moze to byt takto???

Registrovaný: 30.05.06
Prihlásený: 08.10.14
Príspevky: 1772
Témy: 35 | 35
Bydlisko: BA - WESTSIDE
NapísalOffline : 18.12.2007 22:19 | moze to byt takto???

To čo sa tu využíva sú asociatívne polia, tj. indexom nie je integer ale reťazec. Ako dalo by sa to napísať aj pre viacrozmerné, ale ničomu by to nepomohlo.


_________________
A. S. Tanenbaum píše:
The terms LF, MF, and HF refer to low, medium, and high frequency, respectively. Clearly, when the names were assigned, nobody expected to go above 10 MHz, so the higher bands were later named the Very, Ultra, Super, Extremely, and Tremendously High Frequency bands. Beyond that there are no names, but Incredibly, Astonishingly, and Prodigiously high frequency (IHF, AHF, and PHF) would sound nice.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
moze to byt takto???

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
Napísal autor témyOffline : 18.12.2007 22:21 | moze to byt takto???

no mozno ze pri dlhom spekulovani by sa mi to podarilo napisat v spojeni viacrozmernych poli+cyklu for ale skor napisem asi tak trosku "lamersky" :D aj tak dik poskusam este tie poli a auvidim, dajm aj vediet :)


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 24.12.2007 20:20 | moze to byt takto???

Drako sorry ale neodpustím si:
milujem tvoje príspevky, prečo?
1, Názov: môže to byť takto? al. Fungovalo by to?
(ak povedz rovno že nefunguje alebo si to skus!)
2, kód nie je nepriehľadný, kód je extrémne neprehľadný
(typ, nazov, foto, vyr_cislo, rozmery, von_vybav".$a.", vnu_vybav".$a.") je po:
A, nepodstatné
B, zbytočná hlúposť, ako načo tam komponuješ to $a, keď predsa musíš mať definované polia


Offline

Užívateľ
Užívateľ
moze to byt takto???

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
Napísal autor témyOffline : 25.12.2007 12:33 | moze to byt takto???

ja tvoje prispevky milujem tiez stale napises asi o 2-3 tyzdne potom ako sa to vyriesy a stale uplne mimo temy... a vacsinou to aj skusam, az jak mi to nejde tak sa pytam a do nazvu theardu nenapisem predsa cely kod


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 26.12.2007 11:09 | moze to byt takto???

Drako píše:
ja tvoje prispevky milujem tiez stale napises asi o 2-3 tyzdne potom ako sa to vyriesy a stale uplne mimo temy... a vacsinou to aj skusam, az jak mi to nejde tak sa pytam a do nazvu theardu nenapisem predsa cely kod

1, názov mohol byť napr. "Problém s 'for' v spojení s MYSQL"
2, si nereagoval
--------
:D jj internet mám asi tak 2-3 razy týždenne (ale teraz sú prázdniny)


 [ Príspevkov: 10 ] 


moze to byt takto???



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

moze to byt takto?

v PHP, ASP

7

404

23.10.2007 19:26

Flety

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zostava 550€ - i3 2120, gtx560 - moze byt takto?

v PC zostavy

8

271

10.10.2012 17:37

DJ46

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

moze byt?

v PC zostavy

14

519

12.09.2008 22:28

Majorit

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Môže byť?

v PC zostavy

11

936

31.01.2008 16:40

ScorpionSX

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

moze byt?

v PC zostavy

14

379

09.03.2009 17:43

mimkork

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Moze byt???

v PC zostavy

13

596

18.04.2007 17:32

Jaro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zostava moze byt?

v PC zostavy

14

401

24.06.2009 7:56

Fortis235

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pc može byť ?

v PC zostavy

11

277

18.06.2009 21:34

mimkork

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Upgrade...moze byt??

v PC zostavy

8

635

21.03.2006 19:35

Search.mod

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zostava moze byt?

v PC zostavy

13

342

08.08.2007 11:28

cicolably

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PC-môže byť???

v PC zostavy

14

453

24.04.2010 21:19

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Čo to môže byt ?

v Elektronika

8

523

26.11.2007 20:47

bugi512

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Môže byť táto zostava?

v PC zostavy

3

282

30.07.2009 13:35

dixi

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PC zostava...moze byt?

v PC zostavy

14

508

20.12.2011 19:03

Gravedigger

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

moze to byt doskou ?

v Ostatné čipové sady

2

265

23.01.2011 15:58

98duncan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Môže to byť výrus?

v Antivíry a antispywary

5

401

21.01.2011 19:09

alan



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF