[ Príspevkov: 8 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
moze to byt takto?

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
NapísalOffline : 22.10.2007 19:13 | moze to byt takto?

Mam takyto kod:
Kód:
<table border="0">
<form enctype="multipart/form-data" method="post" action="download_send.php">
<tr>
<td>Názov obrázku:</td><td><input type="text" name="obrazok" value="<?'.htmlspecialchars($_POST["obrazok"]).'?>"></td>
</tr>
<tr>
<td>Vyber Obrazok v počítači</td><td><input name="obrazok" type="file"></td>
</tr>
<tr>
<td>Názov súboru:</td><td><input name="nazov" value="<?'.htmlspecialchars($_POST["nazov"]).'?>"></td>
</tr>
<tr>
<td>Popis súboru:</td><td><input name="popis" value="<?'.htmlspecialchars($_POST["popis"]).'?>"></td>
</tr>
<tr>
<td>Názov súboru v tvojom PC:</td><td><input name="link" value="<?'.htmlspecialchars($_POST["link"]).'?>"></td>
</tr>
<tr>
<td>Vyber súbor v počítači</td><td><input name="subor" type="file"></td>
</tr>
<tr>
<td><input type="submit" value="posli" name="Pridaj"></td>
</tr>
</form>

</table>
chcem sa spytat, ze ci to moze byt takto, myslim tym 2x input type="file" ak nie, tak ako to spravi tak aby to bolo v jednom formulari viem ze je to html kod ale mne toto odosiela php skript takze preto som to dal sem a tu je aj ten php skript:
Kód:
<?
error_reporting(E_ALL);
include("pripoj.php");
$odoslane=mysql_query("insert into download (obrazok,nazov,popis,link) values ('".$_POST["obrazok"]."','".$_POST["nazov"]."','".$_POST["popis"]."','".$_POST["link"]."');");       
if($odoslane)
{echo"odoslane <a href=\"index.php?str=tvorba\">späť</a>";}
else
{echo "neodoslane";}

   $uploadDir = '../download/subory/';
   $uploadFile = $uploadDir . $_FILES['subor']['name'];
   move_uploaded_file($_FILES['subor']['tmp_name'], $uploadFile);

   $uploadDir = '../download/obrazky/';
   $uploadFile = $uploadDir . $_FILES['obrazok']['name'];
   move_uploaded_file($_FILES['obrazok']['tmp_name'], $uploadFile);


?>

a problem je v tom :D ze mi to prida iby obrazok, no subor mi to neprida vobec


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Užívateľ
Užívateľ
moze to byt takto?

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
Napísal autor témyOffline : 22.10.2007 19:56 | moze to byt takto?

pls help skusal som uz secko btw ti e premenne som zmenil aby neboli rovnake medzi tymy dvoma(obrazok a subor) tak uz fakt nvm :(


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
moze to byt takto?

Registrovaný: 07.03.06
Prihlásený: 23.01.11
Príspevky: 408
Témy: 2 | 2
Bydlisko: Prešov / Pr...
NapísalOffline : 22.10.2007 22:09 | moze to byt takto?

Len za prvé: tu nie si na chat-e, tu ti nik neodpovie hneď do 5 minut. Niekedy na reakciu čakáš aj deň a podobne, takže klídek....

Máš právo zapisovať v adresári kde chceš ukladať subory? Správne nastavený CHMOD?

Upload viac súborov sa dá realizovať 2 spôsobmi. Tak ako to robíš ty, že dáš rozličné meno inputom, alebo pomocou poľa - name="files[]". Čo som zbežne prebehol kod, malo by to teoreticky fungovať...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 23.10.2007 13:15 | moze to byt takto?

pokial sa nemýlim tak ošetrovať specialchars by si mal až v 2. skripte


Offline

Užívateľ
Užívateľ
moze to byt takto?

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
Napísal autor témyOffline : 23.10.2007 15:44 | moze to byt takto?

2Mylan: som zvyknuty ze tu odpoved dostanem do 10min a ked ju nedostanem a iny dostanu tak za mi zda divne, bud to nevedia alebo je problem inde, zapisovat pravo mam kedze to ma na localhoste.

2tominator: ide mi to aj takto :D


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Užívateľ
Užívateľ
moze to byt takto?

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
Napísal autor témyOffline : 23.10.2007 16:01 | moze to byt takto?

zistil som ze mi to nechce posielat iba ine subory ako obrazky, cize mi upne iba obrazok ale iny subor ne :(

//edit: vlastne ide mi to na niektore subory napr html dokumenty, baliki rar, tar... ale napr na psd alebo exe mi to nejde, preco? :cry:

//dalsi edit: pri niektorych suboroch mi funkcia
Kód:
error_reporting(E_ALL);
vypise toto:
Kód:
Notice: Undefined index: obrazok in D:\Program Files\VertrigoServ\www\phpDRAKO\admin\download_send.php on line 4

Notice: Undefined index: nazov in D:\Program Files\VertrigoServ\www\phpDRAKO\admin\download_send.php on line 4

Notice: Undefined index: popis in D:\Program Files\VertrigoServ\www\phpDRAKO\admin\download_send.php on line 4

Notice: Undefined index: link in D:\Program Files\VertrigoServ\www\phpDRAKO\admin\download_send.php on line 4
odoslane späť
Notice: Undefined index: subor in D:\Program Files\VertrigoServ\www\phpDRAKO\admin\download_send.php on line 11

Notice: Undefined index: subor in D:\Program Files\VertrigoServ\www\phpDRAKO\admin\download_send.php on line 12

Notice: Undefined index: obrazok in D:\Program Files\VertrigoServ\www\phpDRAKO\admin\download_send.php on line 15

Notice: Undefined index: obrazok in D:\Program Files\VertrigoServ\www\phpDRAKO\admin\download_send.php on line 16


no pri inych to nerobi a uploaduje :(


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
moze to byt takto?

Registrovaný: 30.05.06
Prihlásený: 08.10.14
Príspevky: 1772
Témy: 35 | 35
Bydlisko: BA - WESTSIDE
NapísalOffline : 23.10.2007 19:14 | moze to byt takto?

No, tvoj kód je OK, až na malé drobnosti. Problém je v nastavení servra (PHP). Pohrab sa niekde na www.php.net , alebo si pozri phpinfo(); alebo hocičo o povolených typoch súborov (aj keď ja som sa s takým niečím ešte nestretol).

K tým chybám - je to typ "Notice", čiže "Poznámka". Nie je to nič hrozné, ale je to práve tá drobnosť, ktorá ti chýba. Stačí to ošetriť funkciou isset();

Kód:
<?
error_reporting(E_ALL);
include("pripoj.php");
$odoslane=mysql_query("insert into download (obrazok,nazov,popis,link) values ('".$_POST["obrazok"]."','".$_POST["nazov"]."','".$_POST["popis"]."','".$_POST["link"]."');");       
if($odoslane)
{echo"odoslane <a href=\"index.php?str=tvorba\">späť</a>";}
else
{echo "neodoslane";}
    if (isset($_FILES['subor'])){
   $uploadDir = '../download/subory/';
   $uploadFile = $uploadDir . $_FILES['subor']['name'];
   move_uploaded_file($_FILES['subor']['tmp_name'], $uploadFile);
   }
   if (isset($_FILES['obrazok'])){
   $uploadDir = '../download/obrazky/';
   $uploadFile = $uploadDir . $_FILES['obrazok']['name'];
   move_uploaded_file($_FILES['obrazok']['tmp_name'], $uploadFile);
   }
?>

Teraz sa ten blok nahrávania súboru/obrázku vykoná len ak bol nejaký obrázok naozaj vyplnený. Ak chceš, môžeš tam pridať aj nejakú else vetvu.


_________________
A. S. Tanenbaum píše:
The terms LF, MF, and HF refer to low, medium, and high frequency, respectively. Clearly, when the names were assigned, nobody expected to go above 10 MHz, so the higher bands were later named the Very, Ultra, Super, Extremely, and Tremendously High Frequency bands. Beyond that there are no names, but Incredibly, Astonishingly, and Prodigiously high frequency (IHF, AHF, and PHF) would sound nice.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
moze to byt takto?

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
Napísal autor témyOffline : 23.10.2007 19:26 | moze to byt takto?

ok dik skusim sa pohrabat, ono mi to nejde len s niektoriny subormy ale inac to ide ale aj tak dik


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
 [ Príspevkov: 8 ] 


moze to byt takto?



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

moze to byt takto???

v PHP, ASP

9

387

26.12.2007 11:09

Tominator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zostava 550€ - i3 2120, gtx560 - moze byt takto?

v PC zostavy

8

271

10.10.2012 17:37

DJ46

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

moze byt?

v PC zostavy

14

527

12.09.2008 22:28

Majorit

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Môže byť?

v PC zostavy

11

936

31.01.2008 16:40

ScorpionSX

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

moze byt?

v PC zostavy

14

379

09.03.2009 17:43

mimkork

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Moze byt???

v PC zostavy

13

599

18.04.2007 17:32

Jaro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zostava moze byt?

v PC zostavy

14

404

24.06.2009 7:56

Fortis235

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pc može byť ?

v PC zostavy

11

277

18.06.2009 21:34

mimkork

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Upgrade...moze byt??

v PC zostavy

8

647

21.03.2006 19:35

Search.mod

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zostava moze byt?

v PC zostavy

13

342

08.08.2007 11:28

cicolably

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PC-môže byť???

v PC zostavy

14

453

24.04.2010 21:19

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Môže byť táto zostava?

v PC zostavy

3

282

30.07.2009 13:35

dixi

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PC zostava...moze byt?

v PC zostavy

14

525

20.12.2011 19:03

Gravedigger

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

moze to byt doskou ?

v Ostatné čipové sady

2

265

23.01.2011 15:58

98duncan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Môže to byť výrus?

v Antivíry a antispywary

5

404

21.01.2011 19:09

alan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Moze byt novy PC ?

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v PC zostavy

35

1262

25.01.2009 21:53

OmeGa



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF