[ Príspevkov: 7 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
mkdir

Registrovaný: 01.09.07
Prihlásený: 18.05.11
Príspevky: 141
Témy: 36 | 36
Bydlisko: 127.0.0.1
NapísalOffline : 11.06.2008 19:49 | mkdir

Mám takýto problém: potrebujem na serveri vytvoriť priečinok a následne doň zapísať nejaké súbory. Použil som funkciu mkdir(), avšak vytvorený priečinok má mod 755 a vlastník je najskôr www-data (mne to háďže len ID užívateľa) a tým pádom nejde doň zapisovať. Mrkol som na php.net a prišiel som na to, že táto funkcia má aj druhý parameter, do ktorého som dal 0777, ale aj tak to robí to isté. Na localhoste mi to v poho ide, avšak na serveri nie. Najskôr to bude tým, že som na freehostingu a ten to bude mať bloknuté. Neviete nejaké riešenie alebo nejaký spôsob ako toto opatrenie obísť, veľmi by sa mi to zišlo.


_________________
It easier to run away
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 08.06.08
Prihlásený: 09.07.08
Príspevky: 39
Témy: 1 | 1
NapísalOffline : 11.06.2008 20:01 | mkdir

skus funckiu
Kód:
http://sk.php.net/manual/en/function.chmod.php


_________________
XMPP(Jabber): k3tch@xmpp.sk
No money? No Credit? Eat shit!
Offline

Užívateľ
Užívateľ
mkdir

Registrovaný: 03.04.08
Prihlásený: 14.09.16
Príspevky: 4707
Témy: 37 | 37
Bydlisko: Trnava
NapísalOffline : 11.06.2008 20:08 | mkdir

ak chces zmenit chmod pre subor uz vytvoreny tak sa prihlas pomocou TOTAL COMANDERA cez ftr a daj zmenit atributy..


_________________
Hmmm .... Hrošíček ... [Homer]
Offline

Užívateľ
Užívateľ
mkdir

Registrovaný: 01.09.07
Prihlásený: 18.05.11
Príspevky: 141
Témy: 36 | 36
Bydlisko: 127.0.0.1
Napísal autor témyOffline : 11.06.2008 20:11 | mkdir

chmod je len na subory, nepomoze, TC nepripada do uvahy - nie je to len na mojom site - totiz update pre moj redakcny system (ktory je na mnoho stránkach, kde ja nemám kontrolu) potrebuje vykonat tieto operacie, avsak blbne to


_________________
It easier to run away
Offline

Správca fóra
Správca fóra
mkdir

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 11.06.2008 20:36 | mkdir

umask(0) si skusal?


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
mkdir

Registrovaný: 01.09.07
Prihlásený: 18.05.11
Príspevky: 141
Témy: 36 | 36
Bydlisko: 127.0.0.1
Napísal autor témyOffline : 14.06.2008 18:28 | mkdir

jj, nejde :-(


_________________
It easier to run away
Offline

Užívateľ
Užívateľ
mkdir

Registrovaný: 16.05.07
Prihlásený: 01.08.17
Príspevky: 837
Témy: 6 | 6
NapísalOffline : 15.06.2008 14:11 | mkdir

ak ti to nejde pomocou chmod co je urcite mozne tak si pozri takuto funkciu ktora by ti mohla ten tvoj problem vyriesit
Kód:
http://sk.php.net/manual/en/function.ftp-chmod.php


_________________
getch();?{readkey;?} na konci? !A naco! Riesenie je (Alt+F5)
99% pochopí a shaggy je druhá kategória
 [ Príspevkov: 7 ] 


mkdir



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP mkdir()

v PHP, ASP

3

613

01.11.2008 22:25

skreko



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF