[ Príspevkov: 6 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Mensia ochrana ale inak

Registrovaný: 22.01.08
Prihlásený: 19.04.15
Príspevky: 492
Témy: 135 | 135
Bydlisko: Bratislava ...
NapísalOffline : 03.10.2008 12:31 | Mensia ochrana ale inak

Mám otázku, zaujíma ma ako spravit ze ked niekto v navstevnej knihe odosle post, tak aby dalsi mohol odoslat az dajme tomu za 3 min. taka antispam ochrana v PHP. samozrejme s funkciou takou na nick usera, lebo je tam aj registracia a prihlasenie a vlastne ucty pochopitelne. ale, zbytok snad zvladnem len chcem sa uistit ako na taku funkciu...ja by som to bral tak ze cez funkciu date() a tak si zistim podrobnosti o datume. a napríklad proste k tomu dátumu podmienku ze ak $datum * 3 alebo nejak podobne proste. a teda nenastavovat absolutny cas, ako napriklad ak je 17:02 tak po 17:05 mozes opat pisat prispevok, tak ci by to neslo tak ako pisem vyssie...

ostatok zvladnem sam diky


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Mensia ochrana ale inak

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 03.10.2008 13:00 | Mensia ochrana ale inak

išlo, prečo to najskôr nevyskúšaš a až potom sa pýtať ? akurát ten vzorec ($datum * 3) by ti asi nepomohol :lol:


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Správca fóra
Správca fóra
Mensia ochrana ale inak

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 03.10.2008 13:03 | Mensia ochrana ale inak

predpokladam, ze pri kazdom prispevku v navstevnej knihe si uchovavas aj datum/cas, kedy bol odoslany a kto je jeho autorom. Ak vies autora a aktualny datum/cas, tak nie je problem zistit, ci uz stanoveny cas medzi jednotlivymi jeho prispevkami uplynul alebo nie... mozes pouzit niekolko funkcii... ak pouzivas mysql, tak napr. DATEADD (ak pouzivas vhodny format, tak k casu jeho posledneho prispevku pripocitas tie 3min a porovnas, ci je ziskany datum/cas mensi ako aktualny, ak ano, moze pridavat dalsi prispevok, ak nie, musi este pockat)


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Mensia ochrana ale inak

Registrovaný: 22.01.08
Prihlásený: 19.04.15
Príspevky: 492
Témy: 135 | 135
Bydlisko: Bratislava ...
Napísal autor témyOffline : 03.10.2008 14:03 | Mensia ochrana ale inak

stenley: a ktory format mas namysli? inak cas do tabulky ukladam. ale vo formate VARCHAR bohuzial, lebo ked som dal DATE tak vsade bolo len 00-0000-000 a tak podobne, a ukladalo sa to tak aj do databaze a zobrazovalo. a pokial ide o format datumu a casu tak pouzivam
date('d.m.Y g:i a');


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 26.02.08
Prihlásený: 24.05.13
Príspevky: 372
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 03.10.2008 15:46 | Mensia ochrana ale inak

tak si mal dat datetime a mal by si format YYYY-MM-DD HH:MM:SS


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Mensia ochrana ale inak

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 03.10.2008 15:50 | Mensia ochrana ale inak

varchar je fakt nestastne riesenie... ked pouzivas aj cas, tak by ti vyhovoval napr. datetime alebo timestamp (aj ked pri tom timestamp neviem teraz, ci sa da pouzit s dateadd)

pripocitanie 3min pomocou dateadd pri formate datetime:
Kód:
DATEADD('2008-10-03 15:50:11',INTERVAL 3 MINUTE)


alebo pripocitanie spravis cez php, to je uz na tebe...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
 [ Príspevkov: 6 ] 


Mensia ochrana ale inak



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

HD ochrana AACS aktualizovaná, ale piráti znova víťazia

v Novinky

1

219

13.04.2007 14:11

maross

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Aka ochrana zariadenia (bleskoistka, prep. ochrana)

v Siete

2

227

06.10.2012 18:38

peto007

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

spam ochrana, sql ochrana

v PHP, ASP

14

546

08.01.2011 23:56

Feko

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Mensia otazka

v AMD čipové sady

4

587

07.05.2008 22:30

9tommy9

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

menšia pomoc

v Počítačové hry

15

414

27.07.2012 21:44

shiro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Inštalácia menšia otázka

v ATI/AMD grafické karty

6

303

02.02.2012 18:40

mimkork

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

menšia PC skriňa

v PC skrinky, zdroje a všetky druhy chladenia

4

176

05.12.2016 18:49

liqua1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Mensia chyba vo Win

v Operačné systémy Microsoft

14

334

30.03.2008 12:27

Back

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

mensia pomoc s HTACCESS

v Ostatné

1

329

26.01.2011 20:59

peter.povazan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Aktivne PFC mensia spotreba?

v PC skrinky a zdroje

18

3569

06.11.2007 21:01

br4n0

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Mensia velkost karty po zformatovani

v Ostatné zariadenia

2

200

30.11.2011 21:56

Semp

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Menšia kolízia pamätí s ventilátorom CPU chladiča

v Pamäte

6

353

26.12.2008 16:43

KingTommy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

previazanosť selectov a mensia zmena v ňom

v HTML, XHTML, XML, CSS

0

331

27.04.2009 18:37

pa3ck

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

mensia spotreba: i3-530 alebo x4 620

v Procesory

2

332

23.10.2010 14:39

matus777

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nahrávanie obrázkov inak

v PHP, ASP

2

316

27.08.2008 20:57

tatysp

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

[VYRIESENE] fopen inak

v PHP, ASP

1

251

02.03.2009 23:17

Blackshadow



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF