[ Príspevkov: 56 ] 1, 2
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
menší problém

Registrovaný: 24.01.07
Prihlásený: 07.11.15
Príspevky: 756
Témy: 24 | 24
Bydlisko: Poltár
Napísal autor témyOffline : 10.01.2009 14:25 | menší problém

Kód:
<?php
include('config.php');
$checkang = mysql_query("SELECT idfilm FROM filmy");
$ang_exist = mysql_num_rows($checkang);
?>
<div align="LEFT"><font color="#FF0000">Celkovo pridaných filmov: &nbsp;<?php echo $ang_exist; ?></font><div id="form">
</div></div>
<?php

require('config.php');

if(!empty($_POST)) {
   $ang = $_POST["ang"];
   $svk = $_POST["svk"];
   $zaner = $_POST["zaner"];
   $cas = $_POST["cas"];
   $format = $_POST["format"];
   $titulky = $_POST["titulky"];
   $meno = $_POST["meno"];
   $csfd = $_POST["csfd"];


   $query = "INSERT INTO filmy (ang, svk, zaner, cas, format, titulky, meno, csfd ) VALUES('$ang','$svk','$zaner','$cas','$format','$titulky','$meno','$csfd')";
   mysql_query($query) or die(mysql_error());

   echo "Pridanie do databázy prebehlo &uacute;spe&scaron;ne <b>$svk</b>.";
}
?>
<div align="LEFT"><div id="form">
<form action="zadat.php" method="POST">
<fieldset><legend>&nbsp;V&scaron;etko treba vyplniť&nbsp;</legend>
<table width="300" border="0" align="LEFT">
  <tr>
    <td width="150" align="left"><p><label>ANG názov</label></p></td>
    <td width="250" align="left"><input type='text' size='25' maxlength='50' name='ang' autocomplete="off" value="" tabindex="1" /></td>
  </tr>
  <tr>
    <td width="150" align="left"><p><label>SK/CZ názov</label></p></td>
   <td width="250" align="left"><input type="text" size="25" maxlength="50" name="svk" autocomplete="off" class="field" value="" tabindex="1" /></td>
  </tr>
 <tr>
    <td width="150" align="left"><p><label>Žáner</label></p></td>
   <td width="250" align="left"><select name="zaner" class="form" autocomplete="off">
<option value=Akcný>Akčný</option>
<option value=Komédia>Komédia</option>
<option value=Thriller>Thriller</option>
<option value=Horor>Horor</option>
<option value=Dráma>Dráma</option>
<option value=Dobrodružn&yacute;>Dobrodružn&yacute;</option>
<option value=Romantick&yacute;>Romantick&yacute;</option>
<option value=Krimi>Krimi</option>
<option value=Vojensk&yacute;>Vojensk&yacute;</option>
<option value=Historick&yacute;>Historick&yacute;</option>
<option value=Dokument&aacute;rny>Dokument&aacute;rny</option>
<option value=Western>Western</option>
<option value=Mysteri&oacute;zny>Mysteri&oacute;zny</option>
<option value=Sci-fi>Sci-fi</option>
<option value=Animovan&yacute;>Animovan&yacute;</option>
<option value=Fantasy>Fantasy</option>
<option value=Porno>Porno</option>
<option value=Seriál>Seriál</option>
</select></td>
  </tr>
  <tr>
    <td width="150" align="left"><p><label>Čas filmu</label></p></td>
   <td width="250" align="left"><input type="text" size="25" maxlength="10" name="cas" autocomplete="off" class="field" value="" tabindex="1" /></td>
  </tr>
  <tr>
    <td width="150" align="left"><p><label>Formát</label></p></td>
   <td width="250" align="left"><select name="format" class="form" autocomplete="off">
<option value=XVID>XVID</option>
<option value=DVD>DVD</option>
</select></td>
  </tr>
  <tr>
    <td width="150" align="left"><p><label>Titulky</label></p></td>
   <td width="250" align="left"><select name="titulky" class="form" autocomplete="off">
<option value=nie>nie</option>
<option value=áno>áno</option>
</select></td>
  </tr>
  <tr>
    <td width="150" align="left"><p><label>CSFD</label></p></td>
   <td width="250" align="left"><input type="text" size="25" maxlength="100" name="csfd" autocomplete="off" class="field" value="" tabindex="1" /></td>
  </tr>
    <tr>
    <td width="150" align="left"><p><label>Pridal</label></p></td>
   <td width="250" align="left"><select name="meno" class="form" autocomplete="off">
<option value=vladopt>vladopt</option>
<option value=tomik>tomik</option>
<option value=mato>mato</option>
<option value=joseph>joseph</option>
</select></td>
  </tr>
  <tr>
    <td width="150" align="left">&nbsp;</td>
    <td width="250" align="right"><input type="submit" value="Enter" class="submit" tabindex="4" />
   </td>
  </tr>
  </table>
  </fieldset>
  </form>
</div></div>


takto vyzerá kód aby sme chápali úplne :D a aký som mal dať návrh db?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
menší problém

Registrovaný: 24.01.07
Prihlásený: 07.11.15
Príspevky: 756
Témy: 24 | 24
Bydlisko: Poltár
Napísal autor témyOffline : 10.01.2009 16:26 | menší problém

suchy píše:
chapeme, len mas docela zly navrh db. tak ked insertujes film do tabulky tak vykonaj este update
Kód:
update users set ppf = ppf + 1 where id = $user_id
pripadne where meno = $meno


kde to mám hodiť?


Offline

Čestný člen
Čestný člen
menší problém

Registrovaný: 17.10.06
Prihlásený: 08.01.11
Príspevky: 1757
Témy: 17 | 17
NapísalOffline : 10.01.2009 16:47 | menší problém

vravel som tam kde insertujes film :roll:
Kód:
$query = "INSERT INTO filmy (ang, svk, zaner, cas, format, titulky, meno, csfd ) VALUES('$ang','$svk','$zaner','$cas','$format','$titulky','$meno','$csfd')";
   mysql_query($query) or die(mysql_error());

mysql_query("update users set ppf = ppf + 1 where meno like '$meno' limit 1") or die(mysql_error());


_________________
A Real Programmer might or might not know his wife's name. He does, however, know the entire ASCII code table.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
menší problém

Registrovaný: 24.01.07
Prihlásený: 07.11.15
Príspevky: 756
Témy: 24 | 24
Bydlisko: Poltár
Napísal autor témyOffline : 10.01.2009 16:54 | menší problém

no toto mi vyhodilo

You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near ''vladopt' limit 1' at line 1


Offline

Čestný člen
Čestný člen
menší problém

Registrovaný: 17.10.06
Prihlásený: 08.01.11
Príspevky: 1757
Témy: 17 | 17
NapísalOffline : 10.01.2009 17:08 | menší problém

no mne to funguje. ked das limit prec, ide ti to?


_________________
A Real Programmer might or might not know his wife's name. He does, however, know the entire ASCII code table.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
menší problém

Registrovaný: 24.01.07
Prihlásený: 07.11.15
Príspevky: 756
Témy: 24 | 24
Bydlisko: Poltár
Napísal autor témyOffline : 10.01.2009 17:09 | menší problém

Kód:
 mysql_query("update users set ppf = ppf + 1 where meno '$meno' limit 1") or die(mysql_error());


takto som to dal lebo tak ma byt bo neviem prec si dal "meno like"


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 10.01.2009 17:11 | menší problém

WHERE meno='$meno'

nemáš =


Offline

Čestný člen
Čestný člen
menší problém

Registrovaný: 17.10.06
Prihlásený: 08.01.11
Príspevky: 1757
Témy: 17 | 17
NapísalOffline : 10.01.2009 17:11 | menší problém

chyba je ze si vymazal like. like porovnava retazce. podmienka where meno '$meno' je nezmysel.


_________________
A Real Programmer might or might not know his wife's name. He does, however, know the entire ASCII code table.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
menší problém

Registrovaný: 24.01.07
Prihlásený: 07.11.15
Príspevky: 756
Témy: 24 | 24
Bydlisko: Poltár
Napísal autor témyOffline : 10.01.2009 17:14 | menší problém

dík už to funguje to som nevedel s tým like


Offline

Užívateľ
Užívateľ
menší problém

Registrovaný: 24.01.07
Prihlásený: 07.11.15
Príspevky: 756
Témy: 24 | 24
Bydlisko: Poltár
Napísal autor témyOffline : 11.01.2009 16:09 | menší problém

Kód:
<?php
require('config1.php');

mysql_query("update cvicne set vek = 44, telefon = "0904145333" WHERE id = 3; ") or die(mysql_error());

?>

čo je tu zle?


Offline

Správca fóra
Správca fóra
menší problém

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 11.01.2009 16:13 | menší problém

namiesto "0904145333" si daj '0904145333'


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
menší problém

Registrovaný: 24.01.07
Prihlásený: 07.11.15
Príspevky: 756
Témy: 24 | 24
Bydlisko: Poltár
Napísal autor témyOffline : 11.01.2009 16:18 | menší problém

a na vek = 44 tam netreba tie čiarky?prečo?


Offline

Čestný člen
Čestný člen
menší problém

Registrovaný: 17.10.06
Prihlásený: 08.01.11
Príspevky: 1757
Témy: 17 | 17
NapísalOffline : 11.01.2009 16:42 | menší problém

lebo 44 je integer. teda aspon predpokladam, ze ho tak mas. apostrofy sa pouzivaju na chary alebo stringy.


_________________
A Real Programmer might or might not know his wife's name. He does, however, know the entire ASCII code table.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
menší problém

Registrovaný: 24.01.07
Prihlásený: 07.11.15
Príspevky: 756
Témy: 24 | 24
Bydlisko: Poltár
Napísal autor témyOffline : 12.01.2009 16:45 | menší problém

keď je v db tabuľka nastavená na "utf8_slovak_ci" a na webe nastavené charset=windows-1250 tak prečo mi ukladá do db tabuľka zle názvy ako myslím písmená s makčeňami a dĺžnami ... proste užívateľ zadá dobre názov cz/sk ale do db to uloží miesto "č" toto "è" .


Offline

Čestný člen
Čestný člen
menší problém

Registrovaný: 17.10.06
Prihlásený: 08.01.11
Príspevky: 1757
Témy: 17 | 17
NapísalOffline : 12.01.2009 18:31 | menší problém

pretoze pouzivas rozne kodovania. nastav vsetko na utf-8 alebo cp1250. pripadne by mohla pomoct funkcia icov. pouzitie pozri na php.net


_________________
A Real Programmer might or might not know his wife's name. He does, however, know the entire ASCII code table.
Offline

Čestný člen
Čestný člen
menší problém

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 12.01.2009 19:27 | menší problém

A nezabudni hned po pripojeni k MySQL zaslat dopyt "SET NAMES utf8" (prip. cp1250).


Offline

Užívateľ
Užívateľ
menší problém

Registrovaný: 24.01.07
Prihlásený: 07.11.15
Príspevky: 756
Témy: 24 | 24
Bydlisko: Poltár
Napísal autor témyOffline : 13.01.2009 0:01 | menší problém

takže dal som charset=windows-1250" a do db nastavil v tabuľke v konkrétnom poli cp1250_bin lenže miesto "č" vidím stále otáznik, prečo?môže to byť tým, že tabuľka ako celkovo je nastavená na iné kódovanie?


Offline

Čestný člen
Čestný člen
menší problém

Registrovaný: 17.10.06
Prihlásený: 08.01.11
Príspevky: 1757
Témy: 17 | 17
NapísalOffline : 13.01.2009 0:26 | menší problém

v editore musis taktiez nastavit rovnake kodovanie. tema ohladom kodovania sa tu uz niekolkokrat riesila, tak skus pohladat po fore.


_________________
A Real Programmer might or might not know his wife's name. He does, however, know the entire ASCII code table.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
menší problém

Registrovaný: 24.01.07
Prihlásený: 07.11.15
Príspevky: 756
Témy: 24 | 24
Bydlisko: Poltár
Napísal autor témyOffline : 13.01.2009 1:00 | menší problém

takže treba celú tabuľku nastaviť na to kódovanie?ja to robím cez phpmyadmina tam sa to nedá :loony:


Offline

Čestný člen
Čestný člen
menší problém

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 13.01.2009 14:07 | menší problém

Hej, zisla by sa aj tabulka (da sa to), ale tu ide o ulozenie suboru v danom kodovani. Vacsina schopnych editorov (Notepad++, PSPad) ma vyber kodovania v menu Format.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
menší problém

Registrovaný: 24.01.07
Prihlásený: 07.11.15
Príspevky: 756
Témy: 24 | 24
Bydlisko: Poltár
Napísal autor témyOffline : 13.01.2009 15:34 | menší problém

no zmenil som všade kódovanie a už neviem kde je chyba ale stále mi zle ukazuje


Offline

Užívateľ
Užívateľ
menší problém

Registrovaný: 30.06.07
Prihlásený: 24.07.12
Príspevky: 530
Témy: 85 | 85
Bydlisko: košice
NapísalOffline : 13.01.2009 16:06 | menší problém

skús zmeniť na utf-8


_________________
PC1: Core2Duo E4300 @2.6GHZ, 4COREDUAL-SATA2, RAM Kingston 2GB 667mhz, ATI R3650 512MB DDR2, WD 320GB SATAII, Asus VW192S [19" LCD]
PC2: AMD Duron 2ghz, Asus A7s8x-mx, 768MB DDR, FX5200, 80GB IDE
Offline

Užívateľ
Užívateľ
menší problém

Registrovaný: 24.01.07
Prihlásený: 07.11.15
Príspevky: 756
Témy: 24 | 24
Bydlisko: Poltár
Napísal autor témyOffline : 13.01.2009 16:38 | menší problém

no zmenil som na charset=utf-8 potom v db som dal zotredenie tabuliek utf8_slovak_ci

Kód:
mysql_query("SET NAMES 'utf8'");


tak tento kódik všetko vyriešil

tak teraz, keď som si vytvoril script v php na ukladanie údajov do db tak by som chcel vytvoriť script na vypisovanie, ale chcem to tak spraviť, že spravím stránku a keď niekto pridá niečo do db tak sa to vypíše v tabuľke za sebou teda napríklad pridá niekto niečo a a na druhej stránke sa to vypíše z db do tabuľky a potom pridá niečo druhé a vytvorí sa automaticky nový riadok v tabuľke a tam budú ďaľšie nové údaje a pokračovalo by to tak ... že za sebou by sa vypisovali údaje zapísané do db. Ako vytvorit niečo také?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.04.07
Prihlásený: 20.11.17
Príspevky: 531
Témy: 34 | 34
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 15.01.2009 13:26 | menší problém

prikaz INSERT zapisuje do db vzdy druhy riadok. a ked budes chciet vypisat z db, tak to das zoradit podla datumu pridania, napr.
Kód:
SELECT * FROM table ORDER BY datum


_________________
CPU: AMD Phenom II 940 QUAD X4 BE AM2+, chladic: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, RAM: 4GB DDR2 800MHz PC6400, MB: M2N-E SLI, VGA: RX 4870 GAINWARD HD4870 1GB, HDD: WD 1TB, Zdroj: CORSAIR 750W TX
Offline

Užívateľ
Užívateľ
menší problém

Registrovaný: 24.01.07
Prihlásený: 07.11.15
Príspevky: 756
Témy: 24 | 24
Bydlisko: Poltár
Napísal autor témyOffline : 15.01.2009 23:57 | menší problém

no ale chcem aby po pridaní do db cez insert sa automaticky vytvoril v tabuľke(na stránke, nie v db) nový riadok s poľami, kde vypíše zadané údaje a takto by sa vytvárali ďaľšie a ďaľšie riadky s poľami a automaticky.

//edituj si svoje prispevky, lebo dostanes BP za posthunting! (stenley)


Offline

Správca fóra
Správca fóra
menší problém

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 16.01.2009 13:55 | menší problém

sak ked sa ti uspesne zapise zaznam do db, tak vykonas select, pomocou ktoreho ziskat data do tabulky na stranke... popozeraj sa po fore, mas tu kopec ukazok, ako sa to robi...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
 [ Príspevkov: 56 ] 1, 2


menší problém



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Mensi problem

v Antivíry a antispywary

16

2795

13.08.2009 15:05

Palinhoo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Mensi problem

v Ostatné programy

4

405

11.07.2008 23:35

Prison Break

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Mensi problem

v PHP, ASP

6

388

23.05.2007 16:27

p360t

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

mensi problem

v Operačné systémy Microsoft

12

412

17.01.2008 14:25

_DanWer_

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

menši problém

v Monitory, televízory a projektory

8

158

22.08.2014 1:12

brmbo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

menší problém

v HTML, XHTML, XML, CSS

1

264

17.02.2009 21:19

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Menší problém

v HTML, XHTML, XML, CSS

2

513

27.12.2006 17:45

xp22

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

marquee - mensi problem

v HTML, XHTML, XML, CSS

2

506

04.11.2007 18:10

enorm

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

novy PC mensi problem :)

v Ostatné

13

1118

22.06.2011 19:49

svk_deef

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

mensi problem s cookies

v PHP, ASP

4

314

03.07.2007 11:35

kmsa

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

mensi problem s includovanim

v PHP, ASP

5

364

18.05.2008 10:46

Blackdevil

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Atlon XP mensi problem

v Biosy a ladenie výkonu

19

860

06.07.2007 22:08

Pumperko

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Mensi problem pri taktovani

v Biosy a ladenie výkonu

3

342

11.03.2008 17:31

cauapistemi

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Mensi problem s db

v PHP, ASP

1

86

27.01.2013 14:23

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Menší problém s CPU :)

v AMD - Advanced Micro Devices

13

757

14.08.2007 5:55

papaya27

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

HDD + DWD-RW mensi problem :(

v Úložné zariadenia

7

514

30.08.2007 18:48

Tomas1



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF