[ Príspevkov: 6 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
mensi problem s includovanim

Registrovaný: 04.12.07
Prihlásený: 05.11.15
Príspevky: 347
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Internet
NapísalOffline : 17.05.2008 21:04 | mensi problem s includovanim

no cawte , mam jeden problem .... som lama v php a pomocou linuxsoft som chcel vytvorit menu cez premenne .....
tu je adresa ... http://mojephp.yw.sk/php
1.menu:
domov,kontakt, reklama .... som spokojny ..... (kontakt- narokom som nedal )
2.menu :
css, js, php - dobre urobene
dam na html a mam mat aj dalsie odkazy ... proste chcem mat to v tvare http://mojephp.yw.sk/php/index.php?nieco=12&nieco2=123 , ale ako nahle kliknem na html v menu, a na odkaz a to som ja hore do url napise obsah toho suboru, ktory ma napisat ze tento subor neexistuje a ja chcem aby hore zapisoval to co som planoval ...to znamena v mojom pripade http://mojephp.yw.sk/php/index.php?menu=html&html=a a tato adresa by mala zobrazovat text suboru a.php ..... ale zobrazuje text iba predchadzajucej podmienky .... t.j. html.php

tu mate kod index.php :


Kód:
<head>

<title>Nazov</title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" >

</head>


<?require "./func.php";?>

<body>

1.MENU:
<ul>
<?require "./menu.php"?>
</ul>

2.menu

<ul>
<?require "./menu1.php"?>
</ul>


<div align="center">

<?text()?>

</div>




</body>
</html>     


tu je a.php



Kód:
ajajajajajaaaaaaaaaa


tu je html.php

Kód:

<a href="index.php?menu=html&amp;html=<?php if (isset($_REQUEST['html'])){echo ($nazov4=$_REQUEST['html']);} else echo 'a';
                                 if (is_file("./".$nazov4.".php")):
    $nazovstranky=$nazov4.".php";
    require $nazovstranky;
  elseif (is_file("./".$nazov4.".php")):
    $nazovstranky=$nazov4.".php";
    require $nazovstranky;
  else:
    $nazovstranky=$nazov4.".php";
    require "notfound2.php";
  endif;


?>"> title="Slovenský jazyk"><img src="images/sk.gif" alt="Slovenský jazyk" title=""></a>


ajajaj



a tu je func.php

Kód:
<?
function text ()
{
  if ((string)$_REQUEST["menu"]<>'') $nazov=$_REQUEST["menu"]; else $nazov="uvod";
  if (is_file("./".$nazov.".php")):
    $nazovstranky=$nazov.".php";
    require $nazovstranky;
  elseif (is_file("./".$nazov.".php")):
    $nazovstranky=$nazov.".php";
    require $nazovstranky;
  else:
    $nazovstranky=$nazov.".php";
    require "notfound.php";
  endif;
}
?>



dufam ze ma chapete a ze mi pomozete .... inak nesmejte sa tomu kodu ...ja som lama u php !!!!


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 26.02.08
Prihlásený: 24.05.13
Príspevky: 372
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 17.05.2008 21:47 | mensi problem s includovanim

no ja ta moc nechapem...mozno trosku odveci ale to a.php a ostatne co budu tam napriklad pridavas vsetko manualne ne? nebolo by to lepsie cez db???


Offline

Užívateľ
Užívateľ
mensi problem s includovanim

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 4009
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
Vek: 24
NapísalOffline : 17.05.2008 21:49 | mensi problem s includovanim

ani ja enchapem co chces...

blackdevil: pisal, že sa nerozumie do PHP a ty ho hneď nahánaš s DB


_________________
Sorry za prelkepy
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 26.02.08
Prihlásený: 24.05.13
Príspevky: 372
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 17.05.2008 21:52 | mensi problem s includovanim

emer píše:
ani ja enchapem co chces...

blackdevil: pisal, že sa nerozumie do PHP a ty ho hneď nahánaš s DB

tak akoze ani ja moc newem..ale cez db sa mi to zda lepsie riesenie ne?
ale ked si to tam vsetko zadava manualne tak tam daj aj manualne odkaz a mas pokoj no


Offline

Užívateľ
Užívateľ
mensi problem s includovanim

Registrovaný: 04.12.07
Prihlásený: 05.11.15
Príspevky: 347
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Internet
Napísal autor témyOffline : 18.05.2008 9:01 | mensi problem s includovanim

no tak v skratke napisem ze co chcem : ked kliknem na odkaz html, objavi sa nm v strede to som ja a v url je napisano http://mojephp.yw.sk/php/index.php?menu=html .
a ked kliknem na to som ja mal by sa otvorit adresa a.php .... a na url by malo byt http://mojephp.yw.sk/php/index.php?menu=html&html=a ale ono nacita na url http://mojephp.yw.sk/php/index.php?menu ... D.%3C/p%3E
a to je text suboru, ktory ma napisat ked nenajde povazovanu adresu ...tj notfoun.php a ten text je takto :
Kód:
<?
echo "<BR><p>Lutujeme, ale požadovaný dokument ".$nazov." nebol na serveru nájdený.</p>";
?>
a ked do url rucne napisem http://mojephp.yw.sk/php/index.php?menu=html&html=a
sa objavi obsah iba html.php , tu druhu poziadavku
Kód:
html=a
proste ignoruje, akoby zbytocne tam bola .... lebo text suboru a.php som vam ukazal hore, a ten text by mala nacitat, pravdepodobne bude chyba v html.php, ale neviem kde


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 26.02.08
Prihlásený: 24.05.13
Príspevky: 372
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 18.05.2008 10:46 | mensi problem s includovanim

pa3ck píše:
a ked do url rucne napisem http://mojephp.yw.sk/php/index.php?menu=html&html=a
sa objavi obsah iba html.php , tu druhu poziadavku
Kód:
html=a
proste ignoruje, akoby zbytocne tam bola .... lebo text suboru a.php som vam ukazal hore, a ten text by mala nacitat, pravdepodobne bude chyba v html.php, ale neviem kde

ano tak to je jeasne..skus si dat url
Kód:
http://mojephp.yw.sk/php/index.php?menu=a
tam ti to zobrazi ten tvoj text...tak ti to nemoze aj tam ale toto co chces ty som niekde nasiel vcera skusim to pohladat


 [ Príspevkov: 6 ] 


mensi problem s includovanim



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Mensi problem

v Antivíry a antispywary

16

2795

13.08.2009 15:05

Palinhoo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

menší problém

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v PHP, ASP

55

1833

16.01.2009 13:55

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Mensi problem

v PHP, ASP

6

388

23.05.2007 16:27

p360t

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

mensi problem

v Operačné systémy Microsoft

12

412

17.01.2008 14:25

_DanWer_

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

menši problém

v Monitory, televízory a projektory

8

158

22.08.2014 1:12

brmbo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Mensi problem

v Ostatné programy

4

405

11.07.2008 23:35

Prison Break

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

menší problém

v HTML, XHTML, XML, CSS

1

264

17.02.2009 21:19

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Menší problém

v HTML, XHTML, XML, CSS

2

513

27.12.2006 17:45

xp22

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

marquee - mensi problem

v HTML, XHTML, XML, CSS

2

506

04.11.2007 18:10

enorm

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

novy PC mensi problem :)

v Ostatné

13

1118

22.06.2011 19:49

svk_deef

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

mensi problem s cookies

v PHP, ASP

4

314

03.07.2007 11:35

kmsa

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Atlon XP mensi problem

v Biosy a ladenie výkonu

19

860

06.07.2007 22:08

Pumperko

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Mensi problem pri taktovani

v Biosy a ladenie výkonu

3

342

11.03.2008 17:31

cauapistemi

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Mensi problem s db

v PHP, ASP

1

86

27.01.2013 14:23

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Menší problém s CPU :)

v AMD - Advanced Micro Devices

13

757

14.08.2007 5:55

papaya27

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

HDD + DWD-RW mensi problem :(

v Úložné zariadenia

7

514

30.08.2007 18:48

Tomas1



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF