zdravim pani,
iba by som si chcel ujasnit jednu vec. ak chcem pracovat s grubom, musím to robit z linuxu, alebo dá sa aj z winu? problém je v tom že som nainštaloval mint, a ked vypnem pc, tak mi už nenabehne grub. teraz už niekolko dní som nevypol pc lebo ho potrebujem, a zároven študujem niečo o tom.
našiel som zaujímavý článok, z ktorého mi ale prišlo, že pracovat s grubom sa dá iba z linuxu; to znamená že si to predstavujem tak, že reštartujem pc, dám tam live cd, a spustim si ukážku mintu, a pokúsim sa tam dostat do príkazového riadku, a urobit s grubom niečo podla toho článku.
myslím si to správne?
ešte teda mi napadlo, že ja asi ani nemám problém s grubom samotným, ako s tým MBR, lebo mne ani nenabehne tá volba medzi systémami;
takže moja alternatívna otázka by mohla byt: mám teda problém s MBR a ten budem musiet opravit? alebo stačí spravit niečo s grubom?
inak teda som grub nainštaloval na /sda (symbolizuje to celý disk v mojom prípade); pričom mint som dával na partície sd6 a sd7. jeden kamarát mi hovoril že by v tom nemal byt problém, ale neznel velmi presvedčivo

a hovoril nech si to ešte overím ked mám kde. tak by som sa na to tiež chcel spýtat.
Dík moc