[ Príspevkov: 13 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
mazanie  vybratej ponuky z DB a jeho súčastí z adresára?

Registrovaný: 22.11.05
Prihlásený: 12.03.17
Príspevky: 708
Témy: 20 | 20
Bydlisko: SK-Martin
Vek: 62

mám ponukový list vytvorený v php za použitia DB (mysql),
kto mi poradí ako zmazať konkrétnu položku z tohto listu, jeho súčasťou je aj obrázok uložený na servery (ten by sa mal tiež zmazať súčasne),
napríklad podľa ID v DB, sql príkaz poznám a funguje, ale viem len spôsob, kde musím ručne napísať to ID,(a nemaže obrázok z adresára) ale ja by som chcel tak, že súčasťou každej položky bude jedna bunka s názvom ZMAZAŤ, a keď na to kliknem, tak sa automaticky zmaže tá konkrétna položka a súčasne aj obrázok, ktorý k nemu patrí

v php ešte len začínam, tak mi nemusíte pripomínať primitívnosť mojej požiadavky


Offline

Užívateľ
Užívateľ
mazanie  vybratej ponuky z DB a jeho súčastí z adresára?

Registrovaný: 06.05.06
Prihlásený: 05.08.11
Príspevky: 174
Témy: 8 | 8
Bydlisko: Svaty Jur

vypis robis tym sposobom, ze za sebou vypisujes riadky (casti riadkov) vybrane podla podmienky, zoradene podla dacoho... ak do kodu pridas odkaz na ikonku, ktora bude odkazovat na akciu delete, nevidim problem


Offline

Užívateľ
Užívateľ
mazanie  vybratej ponuky z DB a jeho súčastí z adresára?

Registrovaný: 22.11.05
Prihlásený: 12.03.17
Príspevky: 708
Témy: 20 | 20
Bydlisko: SK-Martin
Vek: 62

ešte dlhujem tento príspevok,
Ďakujem za pomoc, CHYBU v mojom scripte som objavil, už to šlape OK


Offline

Užívateľ
Užívateľ
mazanie  vybratej ponuky z DB a jeho súčastí z adresára?

Registrovaný: 06.05.06
Prihlásený: 05.08.11
Príspevky: 174
Témy: 8 | 8
Bydlisko: Svaty Jur

index.php
Kód:
<?php
mysql_connect("localhost","","");
mysql_select_db("test");
$sql="select * from tabulka";
$select=mysql_query($sql);
while($select_1=mysql_fetch_array($select))
{
echo ($select_1[id]." ".$select_1[cislo]." ".$select_1[meno]." <a href=\"delete.php?id=".$select_1[id]."\">delete</a>");
}
?>

delete.php
Kód:
<?php
mysql_connect("localhost","","");
mysql_select_db("test");
$id=$_GET['id'];
$sql="delete from tabulka where id='$id'";
$delete=mysql_query($sql);
?>


Offline

Užívateľ
Užívateľ
mazanie  vybratej ponuky z DB a jeho súčastí z adresára?

Registrovaný: 22.11.05
Prihlásený: 12.03.17
Príspevky: 708
Témy: 20 | 20
Bydlisko: SK-Martin
Vek: 62

vďaka, v podstate som už odpovedal v predošlom príspevku,
mám to trochu zložitejšie ako píšeš,
a ešte poraď ako vymažem súčasne aj tie obrázky z adresára, v DB mám uložené len názvy obrázkov.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
mazanie  vybratej ponuky z DB a jeho súčastí z adresára?

Registrovaný: 06.05.06
Prihlásený: 05.08.11
Príspevky: 174
Témy: 8 | 8
Bydlisko: Svaty Jur

index.php
tu si zmen priponu obrazku, neviem aky typ budes pouzivat

Kód:
<?php
mysql_connect("localhost","","");
mysql_select_db("test");
$sql="select * from tabulka";
$select=mysql_query($sql);
while($select_1=mysql_fetch_array($select))
{
echo ($select_1[id]." ".$select_1[cislo]." ".$select_1[meno]." <a href=\"delete.php?id=".$select_1[id]."&file=".$select_1[meno].".jpeg\">delete</a>");
}
?>


delete.php

Kód:
<?php
mysql_connect("localhost","","");
mysql_select_db("test");
$id=$_GET['id'];
$file=$_GET['file'];
$sql="delete from tabulka where id='$id'";
$delete=mysql_query($sql);
$delete=unlink($file);
?>


Offline

Užívateľ
Užívateľ
mazanie  vybratej ponuky z DB a jeho súčastí z adresára?

Registrovaný: 22.11.05
Prihlásený: 12.03.17
Príspevky: 708
Témy: 20 | 20
Bydlisko: SK-Martin
Vek: 62

no ty si zlatý, ĎAKUJEM!!!!!!!!
ale ani ja som nelenil a popracoval som na tom tiež, našiel som v manuáli PHP taký jednoduchý príklad na mazanie
Kód:
<?php
// odstraò soubor z domovského adresáøe uživatele
$del_file = $_POST['dfl'];

unlink ("adresar/$del_file");
echo "$del_file byl smazán!";
?>

a ja som ho potrápil, a začlenil do ostatných nutností, a podarilo sa mi to rozhýbať,

PS:Prepáč, ale nepatrím medzi tých, čo nečinne sedia so založenými rukami, a len náhoda chcela, že som to vyriešil, napriek tomu si tvoju snahu cením


Offline

Užívateľ
Užívateľ
mazanie  vybratej ponuky z DB a jeho súčastí z adresára?

Registrovaný: 06.05.06
Prihlásený: 05.08.11
Príspevky: 174
Témy: 8 | 8
Bydlisko: Svaty Jur

niet zac :)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.07.06
Prihlásený: 19.02.13
Príspevky: 97
Témy: 20 | 20

Prosiiim Vás,pomožte mi:)
Kód:
<?
include('pripojenie.php');

$sql = mysql_query("SELECT 'subor' FROM 'upload' WHERE id='$_POST[cislo]'");
while($zaznam = mysql_fetch_object($sql)){
   $subor = $zaznam->subor;
   unlink($subor);

}
mysql_query("DELETE FROM upload WHERE id='$_POST[cislo]'");
?>

ale nechce mi to ist,pritom mam dobre pripojenie.Maže mi to iba z databazy a nechce mi to vymazat aj subor,prosiim,neviete preco? :cry:


Offline

Užívateľ
Užívateľ
mazanie  vybratej ponuky z DB a jeho súčastí z adresára?

Registrovaný: 22.11.05
Prihlásený: 12.03.17
Príspevky: 708
Témy: 20 | 20
Bydlisko: SK-Martin
Vek: 62

mne sa to nezdá,
tým tvojím príkazom si si vybral z tabulky "upload" stlpec "subor", ale ty potrebuješ vybrať názov toho súboru z toho stlpca "subor", tak podľa toho si uprav zápis a malo by to ísť

Citácia:
...
$sql = mysql_query("SELECT * FROM 'upload' WHERE id='$_POST[cislo]'");
while($zaznam = mysql_fetch_array($sql)){
unlink($zaznam[xxx]); // to xxx nahradíš číslom stlpca v ktorom sa nachádza ten názov súboru
...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.07.06
Prihlásený: 19.02.13
Príspevky: 97
Témy: 20 | 20

mokus píše:
mne sa to nezdá,
tým tvojím príkazom si si vybral z tabulky "upload" stlpec "subor", ale ty potrebuješ vybrať názov toho súboru z toho stlpca "subor", tak podľa toho si uprav zápis a malo by to ísť

Citácia:
...
$sql = mysql_query("SELECT * FROM 'upload' WHERE id='$_POST[cislo]'");
while($zaznam = mysql_fetch_array($sql)){
unlink($zaznam[xxx]); // to xxx nahradíš číslom stlpca v ktorom sa nachádza ten názov súboru
...
takze....,mam to dat takto?:)
$sql = mysql_query("SELECT * FROM 'upload' WHERE id='$_POST[cislo]'");
while($zaznam = mysql_fetch_array($sql)){
unlink($zaznam['$_POST[cislo]']); ????:) ,alebo takto....

$sql = mysql_query("SELECT * FROM 'upload' WHERE id='$_POST[cislo]'");
while($zaznam = mysql_fetch_array($sql)){
unlink($zaznam[subor]); ???? ja neviem co myslis,ja som v tom lama:),ja som nedavno zacal robit s databaou :oops:


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.07.06
Prihlásený: 19.02.13
Príspevky: 97
Témy: 20 | 20

Prosiim pomozte mi:),
Mam vytvorenu databazu,toto je ona...

CREATE TABLE `upload` (
`id` int(11) auto_increment,
`kat` varchar(30),
`subor` varchar(40),
`ip` varchar(40),

)
,no ...a pomocou nej pridavam obrazky,uz mam spravene zapisovanie aj vypis,ale este som chcel spravit mazanie,som to riesil,narp.
Kód:
<form action="upload.php" method="post">
Zadaj ID obrazku,ktory ma byt vymazani  <input type='text' name='cislo'>
<input type='submit' value='vymaz'></form>
 <?
include('pripojenie.php');

$sql = mysql_query("SELECT subor FROM `upload` WHERE id='$_POST[cislo]'");
while($zaznam = mysql_fetch_object($sql)){
$subor = $zaznam->subor;
unlink($subor);
}
mysql_query("DELETE FROM upload WHERE id='$_POST[cislo]'");
?>

a nejako mi to nechce ist,teda...ide mi s toho akurat vymazanie s databazy,to mi vymaze vsetko,co ja chcem :),ale nevymaze mi subor,podla tych podmienok,pricom cesta suboru je spravna :(.
Prosiim poradte.Vopred Dakujem ;) [/code]


Offline

Užívateľ
Užívateľ
mazanie  vybratej ponuky z DB a jeho súčastí z adresára?

Registrovaný: 22.11.05
Prihlásený: 12.03.17
Príspevky: 708
Témy: 20 | 20
Bydlisko: SK-Martin
Vek: 62

Citácia:
...
$sql = mysql_query("SELECT * FROM 'upload' WHERE id='$_POST[cislo]'");
while($zaznam = mysql_fetch_array($sql)){
unlink($zaznam[xxx]); // to xxx nahradíš číslom stlpca v ktorom sa nachádza ten názov súboru
...

v tvojom prípade, kedže si to už uviedol to bude takto:

unlink($zaznam[0]); toto je prvý stlpec, čiže id
unlink($zaznam[1]); toto je druhý stlpec, čiže kat
unlink($zaznam[2]); toto je tretí...., čiže subor, no a tu by si mal mať ten názov súboru, ktorý potrebuješ
unlink($zaznam[3]); toto je ip

a cestu zadávaj napr. takto:
unlink ("adresar/$zaznam[2]"); buď relativne, alebo absolutne (http://....)


 [ Príspevkov: 13 ] 


mazanie vybratej ponuky z DB a jeho súčastí z adresára?



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

SELECT a vyska jeho ponuky

v HTML, XHTML, XML, CSS

12

367

27.06.2009 22:08

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

sučasti systemy windows

v Operačné systémy Microsoft

1

260

31.08.2007 19:25

yterbium

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

I/P: Súčasti na Notebook

v Predám

8

433

07.09.2010 0:15

kashel

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vypis adresara

v PHP, ASP

3

359

16.12.2009 22:25

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vytvorenie adresára

v PHP, ASP

6

750

09.12.2009 16:39

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP odstranenie adresara

v PHP, ASP

4

233

03.03.2012 17:49

phodinux

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

výpis obsahu adresára

v PHP, ASP

8

1342

29.04.2009 16:59

Draex

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Gnome - zasifrovanie adresara

v Operačné systémy Unix a Linux

0

169

28.02.2010 20:16

SkyHiRider

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vypisanie korenoveho adresara

v PHP, ASP

11

358

29.11.2007 20:38

vl4kn0

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zmena prav adresara

v Operačné systémy Unix a Linux

2

343

30.05.2011 22:17

blazej44800

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

[VYRIESENE] rekurzivny vypis adresara

v PHP, ASP

12

562

22.03.2009 22:45

Kiwwiaq

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vytvorenie adresara s právami

v PHP, ASP

3

379

11.10.2010 18:12

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vytvorenie adresara vo VB6

v Delphi, Visual Basic

5

491

03.03.2012 0:03

imrich

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zamedzenie pristupu do adresara

v Operačné systémy Microsoft

0

65

18.09.2014 23:22

Nanosonda

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

nahodny obrazok z adresara

v PHP, ASP

3

307

06.05.2009 23:39

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Program na ponuky

v Ostatné programy

5

74

07.03.2013 18:20

matt_swk(digg85)



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF