[ Príspevkov: 8 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 18.06.07
Prihlásený: 11.12.11
Príspevky: 74
Témy: 15 | 15
NapísalOffline : 02.12.2007 9:37 | mazanie mysql tabulky

Zdravim vsetkych.

Neviem ako mam pomocou php zmazat tabulku v mysql databaze. Cisto v mysql je prikaz jasny DROP TABLE.... je to mozne aj cez php? Mozno som len slepy...

Dakujem dopredu za rady


_________________
M.G.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 23.01.07
Prihlásený: 14.04.11
Príspevky: 241
Témy: 26 | 26
NapísalOffline : 02.12.2007 9:45 | mazanie mysql tabulky

Kód:
mysql_query("DROP TABLE meno_tabulky");


toto je len ten príkaz. Chýba tu pripojenie k DB to si spravíš sám alebo ti mám napísať?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 18.06.07
Prihlásený: 11.12.11
Príspevky: 74
Témy: 15 | 15
Napísal autor témyOffline : 02.12.2007 9:47 | mazanie mysql tabulky

kurnik, jasne, ved som niekde cital, ze niektore prikazy sa robia len cez mysql_query.

Pripojenie na databazu aj ostatne podobne veci zvladam

Vdaka :)


_________________
M.G.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 23.01.07
Prihlásený: 14.04.11
Príspevky: 241
Témy: 26 | 26
NapísalOffline : 02.12.2007 9:51 | mazanie mysql tabulky

ok neni zac ;)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 18.06.07
Prihlásený: 11.12.11
Príspevky: 74
Témy: 15 | 15
Napísal autor témyOffline : 05.12.2007 9:47 | mazanie mysql tabulky

Nechcem zacinat novu temu, kedze tato je pribuzna:

Ako zistim existenciu tabulky? Zatial to riesim tak, ze prikaz CREATE TABLE prebehne vzdy a mysql sa zachova tak, ze ak tabulka existuje, tak ho nevykona. Ale mam pocit, ze tym spomalujem proces. Ze keby sa dala vopred vlozit podmienka, ze "ak tabulka existuje, tak ju nerob", bolo by to lepsie. Da sa?

Vopred Vdaka


_________________
M.G.
Offline

Správca fóra
Správca fóra
mazanie mysql tabulky

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 05.12.2007 9:51 | mazanie mysql tabulky

Kód:
CREATE TABLE IF NOT EXISTS `table_name`...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 18.06.07
Prihlásený: 11.12.11
Príspevky: 74
Témy: 15 | 15
Napísal autor témyOffline : 05.12.2007 10:06 | mazanie mysql tabulky

take jednoduche... a nenasiel som to.......

Dakujem


_________________
M.G.
Offline

Správca fóra
Správca fóra
mazanie mysql tabulky

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 05.12.2007 10:13 | mazanie mysql tabulky

asi si nepozeral na spravnom mieste...

ak sa to tyka mysql, existuje jedna magicka stranka http://www.mysql.com, kde si pozries manual a najdes to, co potrebujes...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
 [ Príspevkov: 8 ] 


mazanie mysql tabulky



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Mazanie riadkov cez PHP v MySQL

v PHP, ASP

6

543

12.02.2012 14:26

pepo808

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Mysql - dve tabulky

v Databázy

6

582

15.01.2009 9:07

p360t

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pole z mysql tabuľky

v PHP, ASP

4

332

23.02.2012 18:31

w3r0

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

data z mysql do tabulky

v PHP, ASP

4

309

30.10.2008 14:45

kurtica

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

mysql: 2 tabulky - jeden select

v Databázy

16

340

09.11.2014 22:03

JanoF

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Výpis údajov z mysql tabuľky

v PHP, ASP

29

1203

05.12.2008 9:44

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

tabulky v mysql pre viac uzivatelov

v Databázy

2

170

04.07.2014 14:12

neopagan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vypis s mysql tabulky na stranku

v PHP, ASP

5

539

11.01.2009 15:16

dadmtb

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

2x vyber z jednej tabulky(MySQL)

v Databázy

10

390

29.12.2009 19:28

VireL

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

MYSQL: obsah tabulky sa mi nezobrazi spravne

v Databázy

4

373

27.02.2010 15:36

locksmith

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Udaje z 1 MySQL tabulky do 2 divov

v PHP, ASP

2

143

24.07.2012 20:51

DeiForm

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Mazanie

v PHP, ASP

6

374

02.11.2007 20:06

Flety

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Mazanie objektov

v JavaScript, VBScript, Ajax

0

90

18.03.2013 20:58

tomas0620

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Mazanie TEMPov

v Pevné disky a radiče

3

335

19.09.2011 21:40

killer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

mazanie riadkov

v PHP, ASP

6

405

22.11.2007 10:23

vl4kn0

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Mazanie riadkov

v Databázy

2

280

09.03.2012 21:33

sedlák



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF