Mandriva 2009skusal uz niekto novu mandrivu ? oplati sa ju stiahnut ? záleží od toho, čo od nej čakáš každému vyhovuje dačo iné, neviem čo vôbec chceš počuť... len ci ma nieco navyse co by stalo za zmienku. ja so zvyknuty uz na ubuntu, tak ale z casu na cas si chcem odskusat aj nieco ine, ci to nahodou nie je lepsie riesene alebo tak. ako som už napísal, každému vyhovuje dačo iné.. ja som skúšal ešte 2008 verziu a viac mi vyhovuje ubuntu, nemyslím že v 2009 by bolo niečo také úžasné, čo by ubuntu nezvládlo to mas asi recht. tak ci tak o chvilu vyjde 8.10 tak dam iba upgrade. Ja mam len niekedy take chvilkove slabosti ze by som chcel nieco nove a nakoniec to vacsinou skonci tak ze to stare (ubuntu) mi najviac vyhovovalo a nadavam ze som len opat premarnil cas mam volny HDD tak ju sosnem a testnem a dam vediet co je to zac... v prvom si treba uvedomiť jednu vec.. je to mandriva, a pokiaľ si skúšal predošlú verziu a nesadla ti, pravdepodobne ti nesadne ani táto nová inak neboj, ja som tiež v tomto podobný, ale už sa snažím ovládať ja to mám nainštalované .. je to to isté len je tam KDE 4.5 aa ta grafika fakt už pokročila .. oplatí sa .. len ak potrebujete QUANTU tak si musíte nainštalovať balíček kdewebdev Ja uz druhy tyzden ficim na Mandrive 2009. nove KDE je (nestabilne), tak som si dal GNOME a som velmi spokojny. Instalacia prebehla bez problemov, akurat bol mensi problem s grafikou (sekalo video, blender mi vobec nesiel) , ale to je uz minulost. Zvuk jedna basen , este lepsie nez na windowse s original ovladacmi od vyrobcu (!). Takze ako vravim, zatial mi ide vsetko (vzhladom na HW celkom uspech) a som velmi spokojny. Zvuk jedna basen , este lepsie nez na windowse s original ovladacmi od vyrobcu (!). Nechce sa mi verit. Alsa je na hovno a ta kvalita zvuku pri vyssej hlasitosti je jednoducho nepocuvatelna (na vsetkych distrach bez rozdielu, pretoze distribucia na nu nema ziaden vplyv). Ibaze by si namiesto alsy pouzival nieco ine? ak si vypeckujes na alse vsetky repraky naplno, je to na ale ak si v alsamixer nastavis vsetko na polku, max 3/4 hlasitosti, nahodis audacious + jeden plugin, tak budes prekvapeny neviem si teraz spomenut aky, neskor doplnim... Alsamixer neusujem uz len koli tomu ako grcne vyzera ...
Mandriva 2009 |