LTE router Orange /4kaDobrý deň, máte niekto skúsenosti s použitím Duoboxu od Orange v 4ke? Skončila mi v Orange viazanosť a ostal mi zaplatený router Asiatelco a externá(vonkajšia) anténa, tzv. Duobox. Vložil som simku od 4ka s programom Sloboda, nastavil v routri všetko, čo som sa dozvedel od 4ky a výsledok je veľmi slabý. Download priemer 4Mbit/s a upload cca 7-8Mbit/s. Anténu mám vonku, vysielač cca 300m, na dohľad. Na linke podpory 4ka som mal pocit, že tam sedí nejaký slabší študent... Ďakujem. Ten vysielac je urcite 4G pre 4ku?Lebo pri ich pokryti by som sa vobec nespoliehal na to, ze anteny, ktore vidim, siria prave ich 4G signal.. Velku cast uzemia pokryvaju len 3G cez narodny roaming..Ked sa prihlasis do menu toho routera, neukazuje Ti siet, silu signalu a pod.? Co vsetko si nastavoval? Áno, je pre 4g. Mám tu blízko dvoch susedov, ktorí sú na to napojení. Jeden cez Swan a druhý má 4ku. Skôr by som videl problém v tom nastavení routra. Router ukazuje silu signálu, sieť 4ka SK. Router aj po fabrickom resete sa stále tvári ako Orange. ODU jednotka svieti na modro, čo vraj znamená výborný príjem. Nastavil som len APN, viac neviem. Žiaľ som laik. To je v pohode, ine ako APN sa ani nema nastavovat.. Ten router ma firmver z Orangeu, takze sa tak bude tvarit vzdy.. Nefunguje to tak, ze po fabrickom resete z neho budes mat beznu verziu..My na kurzoch (tam, kde je pomaly kablovy internet) pouzivame tieto zalozne routery so 4kou:https://www.alza.sk/tp-link-tl-mr6400-d4016488.htm...a niekedy je dost velky problem najst v ucebni miesto s dobrym signalom - staci posunut router o meter a signal vyleti alebo padne, pre rychlost plati to iste. Takze mozes este skusat popremiestnovat router v ramci moznosti.. Dal som anténu von, aby som videl na budovu, kde má 4ka to svoje zariadenie. Keď som v tom mal Orange simku fungovalo to v pohode. Obávam sa, že Orange tam má nejakú ,, brzdu. 4ka je brzda ahoj, ja by som potreboval pomoc, ja tú jednotku neviem spojazdnit. nevedel by si poradiť čo a ako nastaviť aby to slapalo? ...
LTE router Orange /4ka |