[ Príspevkov: 20 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06.09.07
Prihlásený: 22.12.15
Príspevky: 263
Témy: 62 | 62
NapísalOffline : 02.02.2009 11:10 | <IMG> z Databazi - PLS poradi niekto ?

Caute chcel by som sa spytat ci nema niekto pls skusenosti s vyberanim obrazkov z databazi . Nastavenu ju mam LONG BLOB (binary) NULL. A ked ju dam vzpisat
Kód:
<img src=\"".$vypis['obrazok_inzercia']."\"></img>
tak len vzkresli policko ako prazdny obrazok ... poradite niekto dakujem.

pre upresnenie toto je linka ked kliknem na vlastnosti vzpisaneho obrazka ...
Kód:
obrazok.php?C:\Documents and Settings\jtomcik\Desktop\glock17.jpg
poradi pls niekto som bezradny. Nerozumiem preco mi tam dava tu cestu z pecka.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.04.07
Prihlásený: 20.11.17
Príspevky: 531
Témy: 34 | 34
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 02.02.2009 12:48 | <IMG> z Databazi - PLS poradi niekto ?

skus takto:
Kód:
<img src=\"/".$vypis['obrazok_inzercia']."\"></img>


_________________
CPU: AMD Phenom II 940 QUAD X4 BE AM2+, chladic: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, RAM: 4GB DDR2 800MHz PC6400, MB: M2N-E SLI, VGA: RX 4870 GAINWARD HD4870 1GB, HDD: WD 1TB, Zdroj: CORSAIR 750W TX
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06.09.07
Prihlásený: 22.12.15
Príspevky: 263
Témy: 62 | 62
Napísal autor témyOffline : 02.02.2009 13:01 | <IMG> z Databazi - PLS poradi niekto ?

Oravujem sa :
takto to mam
Kód:
<img src=\"obrazok.php?".$vypis['obrazok_inzercia']."\"></img>


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.04.07
Prihlásený: 20.11.17
Príspevky: 531
Témy: 34 | 34
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 02.02.2009 13:05 | <IMG> z Databazi - PLS poradi niekto ?

mas to tak ulozene v db, takze chyba bude niekde pri zapisovani udajov do db. daj sem nejaky kod kde to robis.


_________________
CPU: AMD Phenom II 940 QUAD X4 BE AM2+, chladic: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, RAM: 4GB DDR2 800MHz PC6400, MB: M2N-E SLI, VGA: RX 4870 GAINWARD HD4870 1GB, HDD: WD 1TB, Zdroj: CORSAIR 750W TX
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06.09.07
Prihlásený: 22.12.15
Príspevky: 263
Témy: 62 | 62
Napísal autor témyOffline : 02.02.2009 13:14 | <IMG> z Databazi - PLS poradi niekto ?

toto je kod ktory mi zapise obrazok do DB...
Kód:
<?php
include "databaza.php";
session_start();
   $spojenie = MySQL_Connect("$dbserver" , "$dbuzivatel" , "$dbheslo");
   MySQL_Select_DB("$db", $spojenie);
   if (!$spojenie):
      echo "<center>Pripojenie sa nezdarilo!</center>";
      else :
      echo "<center>Pripojenie sa podarilo.</center>";
   endif;
   if ($titulok_inzercia == '') {
   echo "";
   }
   else {   
   $datum_inzercia = date("Y-m-d");
   $cas_inzercia = date("H:i:s");
   $status_platnost = "1";
   if ($_POST['action'] == 'send_form') {
   $vysledok = MySQL_Query("INSERT INTO $inzerciatabulka VALUES
   ('', '".$_POST['typ_inzercia']."',
    '".$_POST['titulok_inzercia']."',
    '".$_POST['popis_inzercia']."',
    '".$_POST['cena_inzercia']."',
    '".$_POST['status_poloha']."',
    '".$_POST['obrazok_inzercia']."',
    '"."$prihlaseny"."',
    '"."$datum_inzercia"."',
    '"."$cas_inzercia"."',
    '"."$status_platnost"."')");
   }
   }
   MySQL_Close($spojenie);

<tr><td><font size="2">Obrazok:</font></td><td><input type="file" name="obrazok_inzercia">


V db je 100% lebo v phpmyadmin mi ukazuje normalne jeho velkost.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.04.07
Prihlásený: 20.11.17
Príspevky: 531
Témy: 34 | 34
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 02.02.2009 13:29 | <IMG> z Databazi - PLS poradi niekto ?

to chces vazne povedat ze obrazok ukladas do db ako file? uklada sa iba cesta k obrazku a nie cely file.


_________________
CPU: AMD Phenom II 940 QUAD X4 BE AM2+, chladic: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, RAM: 4GB DDR2 800MHz PC6400, MB: M2N-E SLI, VGA: RX 4870 GAINWARD HD4870 1GB, HDD: WD 1TB, Zdroj: CORSAIR 750W TX
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06.09.07
Prihlásený: 22.12.15
Príspevky: 263
Témy: 62 | 62
Napísal autor témyOffline : 02.02.2009 13:49 | <IMG> z Databazi - PLS poradi niekto ?

Ako ma potom vyzerat input pre type "image"?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.04.07
Prihlásený: 20.11.17
Príspevky: 531
Témy: 34 | 34
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 02.02.2009 13:58 | <IMG> z Databazi - PLS poradi niekto ?

input je dobry, ma byt file. ale pri ukladani do db si uploadnes obrazok niekde na server kde mas stranku a do db iba zapisujes meno obrazku z premennej $_FILES. tu si pozri nieco:
http://www.pcforum.sk/fotogaleria-upload-fotky-vt52794.html


_________________
CPU: AMD Phenom II 940 QUAD X4 BE AM2+, chladic: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, RAM: 4GB DDR2 800MHz PC6400, MB: M2N-E SLI, VGA: RX 4870 GAINWARD HD4870 1GB, HDD: WD 1TB, Zdroj: CORSAIR 750W TX
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06.09.07
Prihlásený: 22.12.15
Príspevky: 263
Témy: 62 | 62
Napísal autor témyOffline : 02.02.2009 14:45 | <IMG> z Databazi - PLS poradi niekto ?

Tuto moznost poznam ale ja potrebujem ... priamo cestu z DB ... bo obrazok je ulozeny v DB ... da sa to nejako ?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06.09.07
Prihlásený: 22.12.15
Príspevky: 263
Témy: 62 | 62
Napísal autor témyOffline : 05.02.2009 11:23 | <IMG> z Databazi - PLS poradi niekto ?

Totalna bezmocnost mocem sa s tym uz tyzden, chalani obraciam sa na vas s pomocou nefunguje mi to ked robim co robim ... toto je moj kod ktory mi odosiela informacie o o inzerate do databazi ... co a kde mam doplnit pls aby mi iekde do zlozky na servery ulozilo fotku a do db spravny link ku nej? DAKUJEM

Kód:
<?
if (session_id() == "") session_start();
 
if(!(isset ($_SESSION['prihlaseny']))) {
   Header("location:prihlasenie.php");
   }
?>

<html>
<head>
<title>Pridať nový inzerát</title>
<link href="style.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250" />
</head>

<?php
session_start();
include "databaza.php";
   $spojenie = MySQL_Connect("$dbserver" , "$dbuzivatel" , "$dbheslo");
   MySQL_Select_DB("$db", $spojenie);
   if (!$spojenie):
      echo "<center>Pripojenie sa nezdarilo!</center>";
      else :
      echo "<center>Pripojenie sa podarilo.</center>";
   endif;

   $datum_inzercia = date("Y-m-d");
   $cas_inzercia = date("H:i:s");
   $status_platnost = "1";
   if ($_POST['action'] == 'send_form') {
   $vysledok = MySQL_Query("INSERT INTO $inzerciatabulka VALUES
   ('','".$_POST['typ_inzercia']."', '".$_POST['titulok_inzercia']."', '".$_POST['popis_inzercia']."', '".$_POST['cena_inzercia']."',
    '".$_POST['status_poloha']."', '".$_POST['obrazok_inzercia']."', '"."$prihlaseny"."', '"."$datum_inzercia"."', '"."$cas_inzercia"."',
    '"."$status_platnost"."')");
   }
   MySQL_Close($spojenie);
?>

<body bgcolor="#D1EFD6">
<div id="inzercia">
<center><b><font size="4">Pridanie nového inzerátu (Komisionálny predaj)</font></b></center>
<table>
<form action="inzercia.php" method="post">
<tr><td><font size="2">Typ:</font></td><td><input type="radio" name="typ_inzercia" value="Predám" checked="checked"><font color="red" size="2">Predám <input type="radio" name="typ_inzercia" value="Kúpim">Kúpim <input type="radio" name="typ_inzercia" value="Vymením">Vymením</font></td></tr>
<tr><td><font size="2">Názov inzerátu:</font></td><td><input type="text" name="titulok_inzercia" maxlength="30"></td></tr>
<tr><td><font size="2">Popis inzerátu:</font></td><td><textarea name="popis_inzercia" cols="51" rows="6" maxlength="255"></textarea></td></tr>
<tr><td><font size="2">Cena:</font></td><td><input type="text" name="cena_inzercia" maxlength="10"> € s DPH</td></tr>
<tr><td><font size="2">Poloha:</font></td><td><select name="status_poloha"><option value="Súkromný">Súkromný</option><option value="Predajňa">Predajňa</option></select> <font size="2">Vyberte prosím možnosť.</font></td></tr>
<tr><td><font size="2">Obrazok:</font></td><td><input type="file" name="obrazok_inzercia"> <font size="2">Môžete vložiť obrázok</font> <font color="red" size="1">(obrázky zatiaľ nefungujú.)</font></td></tr>
<input type="hidden" name="action" value="send_form">
<tr><td></td><td><input type="submit" value="Odoslať inzerát"></td></tr>
</form>
</table>

<?
if (!$vysledok):
  echo "";
  else:
  echo "<center>Ďakujeme <b>$prihlaseny</b>, Váš inzerát bol úspešne vložený do databázy. Môžete zrušiť toto okno.</center>";
endif;
?>

</div>
</body>
</html>


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.04.07
Prihlásený: 20.11.17
Príspevky: 531
Témy: 34 | 34
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 05.02.2009 11:42 | <IMG> z Databazi - PLS poradi niekto ?

hod si tam nieco taketo a napis co ti vypise:
Kód:
if(!MySQL_Query("INSERT INTO $inzerciatabulka VALUES
   ('','".$_POST['typ_inzercia']."', '".$_POST['titulok_inzercia']."', '".$_POST['popis_inzercia']."', '".$_POST['cena_inzercia']."',
    '".$_POST['status_poloha']."', '".$_POST['obrazok_inzercia']."', '"."$prihlaseny"."', '"."$datum_inzercia"."', '"."$cas_inzercia"."',
    '"."$status_platnost"."')")) echo mysql_error();


_________________
CPU: AMD Phenom II 940 QUAD X4 BE AM2+, chladic: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, RAM: 4GB DDR2 800MHz PC6400, MB: M2N-E SLI, VGA: RX 4870 GAINWARD HD4870 1GB, HDD: WD 1TB, Zdroj: CORSAIR 750W TX
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06.09.07
Prihlásený: 22.12.15
Príspevky: 263
Témy: 62 | 62
Napísal autor témyOffline : 05.02.2009 11:49 | <IMG> z Databazi - PLS poradi niekto ?

Toto vzpise

Kód:
Warning: move_uploaded_file(obrazky/_IMG_2231.jpg) [function.move-uploaded-file]: failed to open stream: Permission denied in /domains1/nh488700/public/www_root/inzercia.php on line 30

Warning: move_uploaded_file() [function.move-uploaded-file]: Unable to move '/domains/lesona.sk/public/tmp/phpDTeTkB' to 'obrazky/_IMG_2231.jpg' in /domains1/nh488700/public/www_root/inzercia.php on line 30
Súbor _IMG_2231.jpg nebol nahratý na server.


celz kod vypada takto:

Kód:
<?
if (session_id() == "") session_start();
 
if(!(isset ($_SESSION['prihlaseny']))) {
   Header("location:prihlasenie.php");
   }
?>

<html>
<head>
<title>Pridať nový inzerát</title>
<link href="style.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250" />
</head>

<?php
session_start();
include "databaza.php";
   $spojenie = MySQL_Connect("$dbserver" , "$dbuzivatel" , "$dbheslo");
   MySQL_Select_DB("$db", $spojenie);
   if (!$spojenie):
      echo "<center>Pripojenie sa nezdarilo!</center>";
      else :
      echo "<center>Pripojenie sa podarilo.</center>";
   endif;
   
     $newname1 = uniqid("foto").".jpg";
     move_uploaded_file($_FILES['obrazok_inzercia']['tmp_name'],
     "obrazky/$newname1");
   
   $datum_inzercia = date("Y-m-d");
   $cas_inzercia = date("H:i:s");
   $status_platnost = "1";
   if ($_POST['action'] == 'send_form') {
   if(!MySQL_Query("INSERT INTO $inzerciatabulka VALUES
   ('','".$_POST['typ_inzercia']."', '".$_POST['titulok_inzercia']."', '".$_POST['popis_inzercia']."', '".$_POST['cena_inzercia']."',
    '".$_POST['status_poloha']."', '".$_POST['obrazok_inzercia']."', '"."$prihlaseny"."', '"."$datum_inzercia"."', '"."$cas_inzercia"."',
    '"."$status_platnost"."')")) echo mysql_error();
   }
   MySQL_Close($spojenie);
?>

<body bgcolor="#D1EFD6">
<div id="inzercia">
<center><b><font size="4">Pridanie nového inzerátu (Komisionálny predaj)</font></b></center>
<table>
<form enctype="multipart/form-data" action="inzercia.php" method="post">
<tr><td><font size="2">Typ:</font></td><td><input type="radio" name="typ_inzercia" value="Predám" checked="checked"><font color="red" size="2">Predám <input type="radio" name="typ_inzercia" value="Kúpim">Kúpim <input type="radio" name="typ_inzercia" value="Vymením">Vymením</font></td></tr>
<tr><td><font size="2">Názov inzerátu:</font></td><td><input type="text" name="titulok_inzercia" maxlength="30"></td></tr>
<tr><td><font size="2">Popis inzerátu:</font></td><td><textarea name="popis_inzercia" cols="51" rows="6" maxlength="255"></textarea></td></tr>
<tr><td><font size="2">Cena:</font></td><td><input type="text" name="cena_inzercia" maxlength="10"> € s DPH</td></tr>
<tr><td><font size="2">Poloha:</font></td><td><select name="status_poloha"><option value="Súkromný">Súkromný</option><option value="Predajňa">Predajňa</option></select> <font size="2">Vyberte prosím možnosť.</font></td></tr>
<tr><td><font size="2">Obrazok:</font></td><td><input type="file" name="obrazok_inzercia"> <font size="2">Môžete vložiť obrázok</font> <font color="red" size="1">(obrázky zatiaľ nefungujú.)</font></td></tr>
<input type=hidden name=MAX_FILE_SIZE value=1500000>
<input type=hidden name=completed value=1>
<input type="hidden" name="action" value="send_form">
<tr><td></td><td><input type="submit" value="Odoslať inzerát"></td></tr>
</form>
</table>

<?
if (!$vysledok):
  echo "";
  else:
  echo "<center>Ďakujeme <b>$prihlaseny</b>, Váš inzerát bol úspešne vložený do databázy. Môžete zrušiť toto okno.</center>";
endif;
?>

</div>
</body>
</html>


Offline

Čestný člen
Čestný člen
<IMG> z Databazi - PLS poradi niekto ?

Registrovaný: 17.10.06
Prihlásený: 08.01.11
Príspevky: 1757
Témy: 17 | 17
NapísalOffline : 05.02.2009 11:59 | <IMG> z Databazi - PLS poradi niekto ?

a adresar obrazky ma aky chmod?


_________________
A Real Programmer might or might not know his wife's name. He does, however, know the entire ASCII code table.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06.09.07
Prihlásený: 22.12.15
Príspevky: 263
Témy: 62 | 62
Napísal autor témyOffline : 05.02.2009 12:02 | <IMG> z Databazi - PLS poradi niekto ?

chmod 705


Offline

Čestný člen
Čestný člen
<IMG> z Databazi - PLS poradi niekto ?

Registrovaný: 17.10.06
Prihlásený: 08.01.11
Príspevky: 1757
Témy: 17 | 17
NapísalOffline : 05.02.2009 12:11 | <IMG> z Databazi - PLS poradi niekto ?

a cudujes sa, ze ti to nejde? nemozes predsa don zapisovat. to si inak mohol vycitat aj z hlasky. daj 777 a nemal by si mat problem


_________________
A Real Programmer might or might not know his wife's name. He does, however, know the entire ASCII code table.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06.09.07
Prihlásený: 22.12.15
Príspevky: 263
Témy: 62 | 62
Napísal autor témyOffline : 05.02.2009 12:17 | <IMG> z Databazi - PLS poradi niekto ?

Mas pravdu, pri nastaveni 777 to preslo teda nevypisalo uz ziadnu chybu ako keby to bolo ok ale ... obrazok nezapisalo ...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.04.07
Prihlásený: 20.11.17
Príspevky: 531
Témy: 34 | 34
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 05.02.2009 12:27 | <IMG> z Databazi - PLS poradi niekto ?

nezapisalo do db alebo nenahralo na server?


_________________
CPU: AMD Phenom II 940 QUAD X4 BE AM2+, chladic: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, RAM: 4GB DDR2 800MHz PC6400, MB: M2N-E SLI, VGA: RX 4870 GAINWARD HD4870 1GB, HDD: WD 1TB, Zdroj: CORSAIR 750W TX
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06.09.07
Prihlásený: 22.12.15
Príspevky: 263
Témy: 62 | 62
Napísal autor témyOffline : 05.02.2009 13:07 | <IMG> z Databazi - PLS poradi niekto ?

Do suboru zapisalo obrazok ale do DB nezapisalo link :-( v tabulke mam ze obrazok_inzercia varchar(100)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.04.07
Prihlásený: 20.11.17
Príspevky: 531
Témy: 34 | 34
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 05.02.2009 13:19 | <IMG> z Databazi - PLS poradi niekto ?

do db zapis newname1 a nie $_POST['obrazok_inzercia']. ked tak mozes $_FILES['obrazok_inzercia']['name']


_________________
CPU: AMD Phenom II 940 QUAD X4 BE AM2+, chladic: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, RAM: 4GB DDR2 800MHz PC6400, MB: M2N-E SLI, VGA: RX 4870 GAINWARD HD4870 1GB, HDD: WD 1TB, Zdroj: CORSAIR 750W TX
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06.09.07
Prihlásený: 22.12.15
Príspevky: 263
Témy: 62 | 62
Napísal autor témyOffline : 05.02.2009 13:51 | <IMG> z Databazi - PLS poradi niekto ?

Chalani vsetko funguje ... co by som ja bez vas robil. DAKUJEEEEEM


 [ Príspevkov: 20 ] 


<IMG> z Databazi - PLS poradi niekto ?



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Hrúbka <frame> a <rules> v <table>

v HTML, XHTML, XML, CSS

7

362

25.01.2009 22:10

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

formular: presun <option> zo <select> do <select>

v JavaScript, VBScript, Ajax

2

464

28.09.2009 15:27

tomast7

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

>>> Java - connection problem ! <<<

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

2

437

22.07.2009 8:38

johny3212

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nazdielanie netu, LAN<-->PC<--wifi-->Notebook

v Siete

1

843

15.04.2006 23:44

Spirit

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

<tr> riadok tabulky ako odkaz <a>

v HTML, XHTML, XML, CSS

3

345

15.03.2010 15:32

1daemon1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Interpunkcia v elementoch <textarea> a <select>

v HTML, XHTML, XML, CSS

4

149

30.10.2016 12:01

alvar

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

HTML, CSS - skombinovat <DIV> a <p>

v HTML, XHTML, XML, CSS

2

244

28.04.2016 18:08

doubleR

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Chladiče procesorov >>Všetky problémy sem<<

v Chladiče a všetky druhy chladenia

3

172

30.01.2013 22:08

DropaDred

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

>>>Schvalenie zostavy<<<

v PC zostavy

10

311

16.12.2010 21:55

abcdefgh

Táto téma je zamknutá, nemôžete posielať nové príspevky alebo odpovedať na staršie.

Poradí niekto?

v AMD čipové sady

1

387

13.12.2009 18:39

ac.milan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

<a href> around <div>

v HTML, XHTML, XML, CSS

9

620

17.01.2007 22:43

exot

Táto téma je zamknutá, nemôžete posielať nové príspevky alebo odpovedať na staršie.

tagy <em> a <strong>

v Internetový marketing, SEO, reklama

24

1019

01.12.2009 0:27

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

<ul> <li> nemam odrazky

v HTML, XHTML, XML, CSS

1

334

09.04.2010 18:26

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Poradi niekto daky komunikator?

v Sieťové a internetové programy

9

383

19.12.2008 11:52

speed

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vymena procesora poradi niekto ??

v Intel - Integrated Electronics

4

342

07.03.2010 19:12

Semp

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

napajanie subwoofera ..poradi mi niekto ?

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v Ostatné

31

1282

11.08.2010 7:16

Mego



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF