[ Príspevkov: 26 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Logika pripojenia k MySQL

Registrovaný: 05.09.09
Príspevky: 1157
Témy: 127 | 127
Bydlisko: Lehota pod ...
NapísalOffline : 08.12.2009 9:42 | Logika pripojenia k MySQL

Zdravím!
Mám taký úplne začiatočnícky problém.
Nechápem logiku pripojovania sa ku databáze.
Mám v knihe takýto kód:
Citácia:
$mysql= mysqli_conect('localhost', 'webauth', webauth');
if(!$mysql)
{echo ' K databaze sa neda pripojit ';
exit;
}

$selected=mysqli_select_db($mysqli, 'auth');
if(!$selected)
{echo 'Databazu nemožno vybrať ';
exit;
}

$query="select count(*) from authorized_users
where name= '$name' and password='$password' ";

$result=mysqli_query($mysql, $query);
if(!$result)
{echo 'Poziadavku nemozno spustit ';
exit;
}



Nechapem tento riadok:
Citácia:
$result = mysqli_query($mysql, $query);


Prečo v zátvorkách nieje aj premenná $selected
Podľa mňa by tam mala byť.
Dúfam, že chápete prečo by tam podľa mňa mala byť.
Vie my niekto vysvetliť, prečo tam byť nemusí?

Vďaka moc!


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Logika pripojenia k MySQL

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 08.12.2009 9:49 | Logika pripojenia k MySQL

tento kod ti aj funguje? :) lebo raz pouzivas $mysql, potom zasa $mysqli
$selected obsahuje bud true, alebo false podla toho, ci sa podarilo pripojit k db... tuto hodnotu nepotrebujes predavat do dalsich prikazov...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Logika pripojenia k MySQL

Registrovaný: 05.09.09
Príspevky: 1157
Témy: 127 | 127
Bydlisko: Lehota pod ...
Napísal autor témyOffline : 08.12.2009 10:26 | Logika pripojenia k MySQL

To som opísal z knihy(PHP Mysql Rozvoj webových aplikácií; Laura Thomson + Luke Welling; str.342).
Ale syntax teraz ešte neriešim. To som len zle opísal. Opravujem.
To chápem.
No a čo obsahuje $mysql a $result?
Ja to chápem, ako, že obsahujú cestu a mne tam stále chýba cesta ku konkretnej databaze.
Asi tak, že:
$mysql je cesta k DB serveru, $selected je cesta k databáze a $query cesta ku tabuľke.

Asi som nieco nepochopil, ale neviem co?
Čím je to dané, že $selected obsahuje true/false a $mysql potom obsahuje čo?
:shock: :loony:


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 11.08.09
Prihlásený: 30.04.12
Príspevky: 22
Témy: 4 | 4
NapísalOffline : 08.12.2009 11:37 | Logika pripojenia k MySQL

Takze pre tvoju informaciu:
Kód:
$link = mysql_conect($server, $login, $password');

Pomocou funkcie mysql_conect sa pripajas na server s mysql databazou. Ak je spojenie uspesne, tak funkcia vrati link na dane spojenie a ak nie tak vrati false. Viac na http://sk.php.net/manual/en/function.mysql-connect.php

Pomocou tohoto zapisu:
Kód:
$is_select_db = mysql_select_db($database_name, $link);

si nastavis databazu, s ktorou chces pracovat. Ak dana databaza existuje a je nastavena ako aktivna, tak funkcia vrati hodnotu true inak false. Viac info tu:
http://sk.php.net/manual/en/function.mysql-select-db.php

Co sa tyka tohoto:
Kód:
$result = mysql_query($query, $link);

Tak tym vykonavas uz jednotlive sql prikazy nad danou db. Do premennej $result sa ti "vrati odpoved". Jasnejsie ti to bude ked sa pozries sem: http://sk.php.net/manual/en/function.mysql-query.php

Pomocou tych podmienok co tam mas:
Kód:
if(!$link)
{echo ' K databaze sa neda pripojit ';
exit;
}

if(!$is_select_db)
{echo 'Databazu nemožno vybrať ';
exit;
}

if(!$result)
{echo 'Poziadavku nemozno spustit ';
exit;
}



Len zistujes ci sa ti najprv podarilo pripojit k databaze, ak hej, nasledna podmienka je zistenie, ci sa ti podarilo vybrat konkretnu databazu, s ktorou chces pracovat a pomocou poslednej podmienky zistis, ci sa ti sql prikaz vykonal alebo nie.
Snad som ti to nejak priblizil :) (jednoduchsie som to uz napisat nevedel :-D)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.04.09
Prihlásený: 11.02.10
Príspevky: 726
Témy: 81 | 81
NapísalOffline : 08.12.2009 11:40 | Logika pripojenia k MySQL

1. mysqli_conect('localhost', 'webauth', webauth'); pripojis sa k db servru (tym ze to das do premennej tak zistis pomocou boolean ci si sa pripojil alebo nie)
2.mysqli_select_db($mysqli, 'auth'); vyberies db s premennou ako hore
3.$query=mysqli_query($mysql, $query); odosles poziadavku $query do databazi (s premennou ako furt + este nieco)

nato aby si mohol aj ziskat konkretnu datovu odpoved ti chyba este jeden krok napr
$odpoved=mysql_fetch_row($query)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Logika pripojenia k MySQL

Registrovaný: 05.09.09
Príspevky: 1157
Témy: 127 | 127
Bydlisko: Lehota pod ...
Napísal autor témyOffline : 08.12.2009 15:43 | Logika pripojenia k MySQL

Glama:
toto ako môže fungovať:
Kód:
3.$query=mysqli_query($mysql, $query); odosles poziadavku $query do databazi (s premennou ako furt + este nieco)
Vidíš že som z toho na lopúchy a ešte mi mútiš hlavu takýmito konštrukciami.

jojko:
Vďaka za snahu, ale stále nič. už teda chápem ,že mysql_conect vracia resource, ale podĺa mńa by resorce mala vracať aj mysql_select_db. Tá ale vracia true/false

No a nakoniec nechápem načo musí byť vlastne v mysql_query a v mysql_select ako parameter to $link
Jednoducho ako to, že počítač nevie aké je spojenie ale vie akú databázu má toto spojenie vybrať. Na jednej strane nevie to čo som už deklaroval(mysql_conect) a na druhej str. vie čo som deklaroval(mysql_select).
Ešte raz ako to že nevie kam sa má pripojiť, ale vie, že sa má pripojiť ku konkrétnej DB.
Já viem som prípad. :?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.04.09
Prihlásený: 11.02.10
Príspevky: 726
Témy: 81 | 81
NapísalOffline : 08.12.2009 15:48 | Logika pripojenia k MySQL

mozes mat v jednom cykle viac spojeni na rozne db pripadne jedno pripojenie na viacere DB

nevidim dovod preco by to nemalo fungovat, mozno som mal napisat rozdielne premenne :D vyzera to vtipne ale funkcne
tym !este nieco! som chcel povedat ze s tou prmennou budes narabat ak budes chciet vytiahnut aj dake vysledky takze ma preteba aj iny vyznam ako len zistit ci dopyt prebehol v poriadku

akurat nemiesaj to mysql a mysqli ..

edit
a to select_db mozes pouzit aj s jednym parametrom ak uz mas spojenie
mysql_select_db($dbName)


Naposledy upravil pilná lama glama dňa 08.12.2009 15:50, celkovo upravené 1

Offline

Správca fóra
Správca fóra
Logika pripojenia k MySQL

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 08.12.2009 15:50 | Logika pripojenia k MySQL

parameter "$link" je nepovinny... ak ho neuvedies, pouzije sa posledne zname "pripojenie"... uvadzat ho ma zmysel len v pripade, ak sa pripajas napr. na viacero databaz...

staci si precitat manual:
Citácia:
The MySQL connection. If the link identifier is not specified, the last link opened by mysql_connect() is assumed. If no such link is found, it will try to create one as if mysql_connect() was called with no arguments. If by chance no connection is found or established, an E_WARNING level error is generated.


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Logika pripojenia k MySQL

Registrovaný: 05.09.09
Príspevky: 1157
Témy: 127 | 127
Bydlisko: Lehota pod ...
Napísal autor témyOffline : 08.12.2009 16:03 | Logika pripojenia k MySQL

Myslím, že som to pochopil, teda dúfam :-)
Ide teda o to, že môže prebiehať aj viacej spojení s DB v jednom scripte a teda sa musí vždy konkretizovať presne ktoré to je. No a zase som tam kde som bol. Lebo môže byť predsa aj viac spojení s rôznymi databázami, ako písal Glama, v rámci jedného DB serveru. To by potom muselo byť aj to špecifikované, nie?.:rolleyes:
No ešte sa nad tým musím zamyslieť, ale už sa mi rozvidnieva :-)

Edit/:No už mi svitá na lepšie časy -
asi! ;)
Teda mysql_select je iba kôli overeniu. Mysql_conect vlastne obsahuje aj spojenie s konkrétnou databázou, teda je už kompletné. Ja som myslel, že ten mysql_select ho nejako dopĺńa.
Dík moc!
Pekný večer! :)


Naposledy upravil camo dňa 08.12.2009 16:17, celkovo upravené 1

Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.04.09
Prihlásený: 11.02.10
Príspevky: 726
Témy: 81 | 81
NapísalOffline : 08.12.2009 16:14 | Logika pripojenia k MySQL

to spojenie specifikujes ako
$link = mysql_conect($server, $login, $password');
$link2 = mysql_conect($server, $login, $password');
a pod


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Logika pripojenia k MySQL

Registrovaný: 05.09.09
Príspevky: 1157
Témy: 127 | 127
Bydlisko: Lehota pod ...
Napísal autor témyOffline : 08.12.2009 16:19 | Logika pripojenia k MySQL

Mysql_conect vlastne obsahuje aj spojenie s konkrétnou databázou, teda je už kompletné. Ja som myslel, že ten mysql_select ho nejako dopĺńa.
Dík moc! ;)
Pekný večer! :)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.04.09
Prihlásený: 11.02.10
Príspevky: 726
Témy: 81 | 81
NapísalOffline : 08.12.2009 16:20 | Logika pripojenia k MySQL

doplna pripojis sa na db serv a zo select db otvoris konkretnu db ktoru chces
aj tebe


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Logika pripojenia k MySQL

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 08.12.2009 16:22 | Logika pripojenia k MySQL

camo píše:
Mysql_conect vlastne obsahuje aj spojenie s konkrétnou databázou, teda je už kompletné. Ja som myslel, že ten mysql_select ho nejako dopĺńa.

nie, pomocou mysql_connect sa pripajas len na databazovy server... konkretnu pracovnu databazu si volis pomocou mysql_select_db


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Logika pripojenia k MySQL

Registrovaný: 05.09.09
Príspevky: 1157
Témy: 127 | 127
Bydlisko: Lehota pod ...
Napísal autor témyOffline : 08.12.2009 17:46 | Logika pripojenia k MySQL

:shock: ČO?!!!
veď predsa heslo a meno(tie parametre mysql_conect) sú určené len jednej konkrétnej DB, nie? :loony:


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.04.09
Prihlásený: 11.02.10
Príspevky: 726
Témy: 81 | 81
NapísalOffline : 08.12.2009 17:48 | Logika pripojenia k MySQL

si mylis pojmi db server a databaza na jednom db serveri mozes mat viac databaz
cize az ked sa prihlasis na serv mozes otvorit databazu


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Logika pripojenia k MySQL

Registrovaný: 05.09.09
Príspevky: 1157
Témy: 127 | 127
Bydlisko: Lehota pod ...
Napísal autor témyOffline : 09.12.2009 19:06 | Logika pripojenia k MySQL

Pilná glama:

DBServer a DB si nemýlim.
Nedáva to zmysel.
V mysql_selecte musím uviesť aj link na DB server, lebo môžem mať viac serverových spojení, inak sa použije posledné deklarované spojenie.
To isté by podľa mňa malo platiť aj o databáze.
Naproti tomu DB uviesť nemusím.
Ako je to možné?
Veď aj DB tam môže byť viac, nie?.
Ako potom bude select vedieť, ktorú DB myslím.

Pozeral som si [url]http://sk.php.net/manual/en/function.mysql-query.php
[/url], ale nieje tam žiadny parameter pre určenie cesty k databáze.

PS:Pilná glama, nemáš nejaký krajší avatar. No a ako je možné, že tvoj má viac ako 80*80px?!


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.04.09
Prihlásený: 11.02.10
Príspevky: 726
Témy: 81 | 81
NapísalOffline : 09.12.2009 19:12 | Logika pripojenia k MySQL

camo píše:
PS:Pilná glama, nemáš nejaký krajší avatar. No a ako je možné, že tvoj má viac ako 80*80px?!

veru moj ma 120x120 to je vysada tych co vedia citat,
mam kopu avatarov v dnesne dni som sa rozhodol mat tento a aj ked nieje pekny je pravdivy
---tot konec debaty na tuto ot---vcul k veci
samozrejme ze to plati aj o databaze.
rozumies spojenie ma tri kroky
-server
-databaza
-tabulka
ked mas databazi na jednom servri a chces tahat z inej ako mas deklarovane staci ti zadat len novu databazu
ak ale sa pripojis na iny db server musis deklarovat aj ten a logicky aj databazu nanom


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Logika pripojenia k MySQL

Registrovaný: 05.09.09
Príspevky: 1157
Témy: 127 | 127
Bydlisko: Lehota pod ...
Napísal autor témyOffline : 09.12.2009 20:11 | Logika pripojenia k MySQL

glama:
Citácia:
staci ti zadat len novu databazu


Prosím trpezlivosť!

No veď jasné, že stačí, ale kde?
Veď o to mi ide, že by som to čakal v mysql_selecte.
Ako ten blbý selct vie, ktorú DB myslím.
Ktorý DB server myslím, vie preto, že mu to predávam v argumente, ale DB sa mu nepredáva.

Ako to, že ten select vie, ktorú DB myslím, keď nevie, ktorý DB server myslím? Veď na tom serveri môže byť predsa tiež viacej databáz, tak isto ako môže byť aj viacej DB serverov.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Logika pripojenia k MySQL

Registrovaný: 20.07.08
Príspevky: 474
Témy: 1 | 1
Bydlisko: Kosice
NapísalOffline : 09.12.2009 20:20 | Logika pripojenia k MySQL

nie som sice PHP aktivny, ale predpokladam, ze je to takto:

mysql_conect vracia OBJECT $mysql, ktory obsahuje info o pripojeni

mysql_select_db nastavuje aktualnu databazu, cize zmeni nejake PROPERTY toho objektu $mysql

preto ho uz nemusis zadavat ako parameter ostatnym funkciam, v $mysql to uz je ulozene


_________________
CPU: Q9550 3.2 GHz + Noctua NH-U12P MB: Gigabyte P35-DS3R RAM: 4x2GB Geil Black Dragon VGA: Palit GTX 750 Ti KalmX SSD: Corsair Extreme 64GB + Kingston V+ 64GB + Patriot PC25S HDD: WD20EFRX + Silentmaxx + Scythe KamaBay + Noctua NF-S12-800 DVD: Pioneer DVR-221LBK CASE: Compucase 6XG3 + 2xNoctua NF-S12B-FLX PSU: Seasonic X-650 AUDIO: Fubar4 + Creative I-Trigue 3500 + AKG K271 MOUSE: Logitech G500 + SteelPad QcK KEYB: Logitech Illuminated LCD: Benq FP241W PVA PHONE: Galaxy S4 Mini CARS: STI+VTS
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Logika pripojenia k MySQL

Registrovaný: 05.09.09
Príspevky: 1157
Témy: 127 | 127
Bydlisko: Lehota pod ...
Napísal autor témyOffline : 09.12.2009 20:41 | Logika pripojenia k MySQL

mbc:
Tak by sa to dalo vysvetliť.

Lenže:Sets the current active database on the server that's associated with the specified link identifier. Every subsequent call to mysql_query() will be made on the active database.
Lenže tam o objekte neni nič.
Ten specified link identifier by sa musel vždy nejako nešikovne meniť, ak by som chcel inú DB na tom istom DB servery.
Alebo to nieje nešikovné a je to normálne?
:(
Ako prehodím tú ,,výhybku,,, keď v ďalšom mysql_query budem chcieť inú databázu?
To budem musieť vypisovať aj mysql_select aj mysql_query_db?
Bitte, hilfe!


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Logika pripojenia k MySQL

Registrovaný: 20.07.08
Príspevky: 474
Témy: 1 | 1
Bydlisko: Kosice
NapísalOffline : 09.12.2009 20:56 | Logika pripojenia k MySQL

camo píše:
Ako prehodím tú ,,výhybku,,, keď v ďalšom mysql_query budem chcieť inú databázu?
To budem musieť vypisovať aj mysql_select aj mysql_query_db?


pravdepodobne ANO

alebo pri praci s viacerymi databazami si spravit dve pripojenia $mysql1 a $mysql2, sice ten isty server, ale rozne databazy

neviem co je zauzivany a odporucany sposob v PHP


_________________
CPU: Q9550 3.2 GHz + Noctua NH-U12P MB: Gigabyte P35-DS3R RAM: 4x2GB Geil Black Dragon VGA: Palit GTX 750 Ti KalmX SSD: Corsair Extreme 64GB + Kingston V+ 64GB + Patriot PC25S HDD: WD20EFRX + Silentmaxx + Scythe KamaBay + Noctua NF-S12-800 DVD: Pioneer DVR-221LBK CASE: Compucase 6XG3 + 2xNoctua NF-S12B-FLX PSU: Seasonic X-650 AUDIO: Fubar4 + Creative I-Trigue 3500 + AKG K271 MOUSE: Logitech G500 + SteelPad QcK KEYB: Logitech Illuminated LCD: Benq FP241W PVA PHONE: Galaxy S4 Mini CARS: STI+VTS
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Logika pripojenia k MySQL

Registrovaný: 30.05.06
Prihlásený: 08.10.14
Príspevky: 1772
Témy: 35 | 35
Bydlisko: BA - WESTSIDE
NapísalOffline : 09.12.2009 21:15 | Logika pripojenia k MySQL

camo, pozeral si to síce v manuáli, ale nedôsledne. Ak sa chceš pripojiť k rôznym databázam na tom istom databázovom serveri, urobíš to takto:
Kód:
<?php
$handle_db1 = mysql_connect("server","user","passwd");
$handle_db2 = mysql_connect("server","user","passwd", true);

// give each handle it's own database to work with, permanently.
mysql_select_db("db1",$handle_db1);
mysql_select_db("db2",$handle_db2);

//do a query from db1:
$query = "select * from test";
mysql_query($query,$handle_db1);

//do a query from db2 :
$query = "select * from test";
mysql_query($query, $handle_db2);

//etc
?>
Je to tak preto, že ak viackrát voláš mysql_connect s rovnakými parametrami (tj. pripájaš sa na ten istý server s tým istým používateľom), tak sa znovupoužije už predtým vytvorený identifikátor pripojenia. Čiže napr. kód
Kód:
<?php
  $db1 = mysql_connect("server", "user", "passwd");
  $db2 = mysql_connect("server", "user", "passwd");
  mysql_select_db('db1', $db1);
  mysql_select_db('db2', $db2);
?>
znamená, že aj link $db1 bude mať ako databázu v skutočnosti vybranú "db2". Pridaním štvrtého parametra s hodnotou true si vynútiš vytvorenie nového identifikátora spojenia.


_________________
A. S. Tanenbaum píše:
The terms LF, MF, and HF refer to low, medium, and high frequency, respectively. Clearly, when the names were assigned, nobody expected to go above 10 MHz, so the higher bands were later named the Very, Ultra, Super, Extremely, and Tremendously High Frequency bands. Beyond that there are no names, but Incredibly, Astonishingly, and Prodigiously high frequency (IHF, AHF, and PHF) would sound nice.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Logika pripojenia k MySQL

Registrovaný: 05.09.09
Príspevky: 1157
Témy: 127 | 127
Bydlisko: Lehota pod ...
Napísal autor témyOffline : 09.12.2009 21:16 | Logika pripojenia k MySQL

mbc:
Takže treba vytvoriť dve pripojenie mysql_conect.
To by šlo.
Ešte keby sa vyjadril nejaký PHP profesionál, či sa to tak robí, aj keď chápem, že to asi moc časté nieje.

Dík moc! :)

p360t:

Takže to čo písal nbc, ak to správne chápem+ to true?


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Logika pripojenia k MySQL

Registrovaný: 30.05.06
Prihlásený: 08.10.14
Príspevky: 1772
Témy: 35 | 35
Bydlisko: BA - WESTSIDE
NapísalOffline : 09.12.2009 21:20 | Logika pripojenia k MySQL

Áno, ale nesmieš zabudnúť pri opakovanom volaní dať ten štvrtý parameter na true, inak ti to nebude fungovať (pretože jeho predvolená hodnota je false a znamená znovupoužitie existujúceho identifikátora).


_________________
A. S. Tanenbaum píše:
The terms LF, MF, and HF refer to low, medium, and high frequency, respectively. Clearly, when the names were assigned, nobody expected to go above 10 MHz, so the higher bands were later named the Very, Ultra, Super, Extremely, and Tremendously High Frequency bands. Beyond that there are no names, but Incredibly, Astonishingly, and Prodigiously high frequency (IHF, AHF, and PHF) would sound nice.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Logika pripojenia k MySQL

Registrovaný: 05.09.09
Príspevky: 1157
Témy: 127 | 127
Bydlisko: Lehota pod ...
Napísal autor témyOffline : 09.12.2009 21:36 | Logika pripojenia k MySQL

Uf tak vďaka všetkým
a dovidenia opäť nabudúce!

:D

Ale povedzte je toto logické?


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Logika pripojenia k MySQL

Registrovaný: 30.05.06
Prihlásený: 08.10.14
Príspevky: 1772
Témy: 35 | 35
Bydlisko: BA - WESTSIDE
NapísalOffline : 09.12.2009 23:13 | Logika pripojenia k MySQL

Bez ohľadu aké to je, je to poriadne zdokumentované v manuáli, takže stačí ho dôkladne čítať (oplatí sa čítať aj diskusie k jednotlivým funkciám a pod).


_________________
A. S. Tanenbaum píše:
The terms LF, MF, and HF refer to low, medium, and high frequency, respectively. Clearly, when the names were assigned, nobody expected to go above 10 MHz, so the higher bands were later named the Very, Ultra, Super, Extremely, and Tremendously High Frequency bands. Beyond that there are no names, but Incredibly, Astonishingly, and Prodigiously high frequency (IHF, AHF, and PHF) would sound nice.
 [ Príspevkov: 26 ] 


Logika pripojenia k MySQL



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Logika

v Vzdelanie, štúdium, škola

0

138

04.10.2013 19:28

Setton

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Logika vo vysledkoch

v Ostatné

8

185

20.11.2014 4:10

JanoF

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

„Bublinková logika“ pre laboratóriá na čipe

v Novinky

1

184

20.02.2007 15:03

OmeGa

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vypadavanie pripojenia

v Siete

2

260

18.02.2010 9:23

Jaro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vypadávanie pripojenia

v Poskytovatelia internetu

1

61

06.12.2017 9:51

M0f0

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vypadok pripojenia

v Sieťové a internetové programy

9

502

16.02.2008 20:21

Don_Pipino

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Sietove pripojenia

v Siete

1

506

18.10.2008 19:06

don jebot

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

sietove pripojenia

v Siete

4

359

23.11.2009 16:18

LukEstaR

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Rychlosť pripojenia

v Poskytovatelia internetu

19

266

30.12.2014 18:41

shiro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Rychlost pripojenia

v Operačné systémy Microsoft

12

283

17.02.2016 12:59

Fjord

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Typy pripojenia

v Siete

9

794

13.12.2005 17:08

Pufo Callo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Rychlost pripojenia

v Poskytovatelia internetu

3

298

30.04.2010 14:30

MarkoSVK

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zdielanie Pripojenia

v Siete

2

326

20.02.2010 22:23

bezo999

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vypadavanie pripojenia

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2, 3 ]

v Správy pre vedenie fóra

63

4609

12.12.2007 20:09

0r0l

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vypadávanie pripojenia

v Poskytovatelia internetu

1

96

17.12.2014 17:40

Daron

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Rychlost pripojenia

v Poskytovatelia internetu

4

500

20.11.2011 13:24

F3RY



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF