[ Príspevkov: 6 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.02.14
Prihlásený: 19.01.17
Príspevky: 198
Témy: 78 | 78
Bydlisko: Šuňava
Vek: 20
NapísalOffline : 18.08.2016 10:50 | Link na konkrétne ID

Ahojte, rieším problematiku linkov a neviem si pomôcť.. Vypisujem do tabuĺky jednoducho pod seba ID-čka, vedľa mená, heslá(kódované), Active account atď.. Stránka sa nazýva pusers.php, potrebujem teraz kliknúť na ID, to som urobil cez a href, ibaže ak kliknem napríklad na ID18, tak link vyzerá takto a href=user.php?20%Array a to práve nechcem a neviem si pomôcť, ako to docieliť, aby PHP vedelo, na čo v HTML klikám, aby do linku za user.php?(daloID) veľmi by ste mi tým pomohli, ďakujem.
Kód:
<?php   
$id_get = mysql_query("SELECT (`UserID`) FROM `Users`") or die(mysql_error());
$id = mysql_fetch_array($id_get); 
 $query = mysql_query("SELECT * FROM `Users` WHERE `UserID` ") or die(mysql_error());
 while($vystup= mysql_fetch_assoc($query)){
  ?><a href="user.php? <?php echo $id; ?>"> <?php echo $vystup['UserID'].'</a>'.'<br>';?><?php
 }  ?>
Za chyby v kóde sa ospravedlňujem, nerobím s ním denne.


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Link na konkrétne ID

Registrovaný: 08.08.09
Príspevky: 12303
Témy: 41 | 41
Bydlisko: Martin
NapísalOffline : 18.08.2016 10:58 | Link na konkrétne ID

Prečo tam máš najprv SELECT UserID FROM Users a potom ešte SELECT * FROM Users...? Nešlo by to dať do jedného?
Prečo vo WHERE toho #2 dotazu nemáš podmienku, resp. čo tam vôbec robí to WHERE?
Keď si necháš cez print_r($id); vypísať obsah tej premennej, uvidíš prečo ti do linku nedá to čo chceš (#hint: máš tam pole výsledkov toho prvého dotazu a pole nemôžeš len tak cez echo vypísať). V cykle by si mal využívať premennú $vystup, ktorá je síce tiež asociatívne pole, ale obsahuje v každej iterácií len jeden riadok z databázy - aj ho tam používaš o pár znakov ďalej.

Takže riešenie:
- Nepoužívaj mysql_ funkcie!
- Jeden SQL dotaz
- ID aj všetky ostatné výsledky z databázy máš v cykle v premennej $vystup
- Nechápem to "kódované" heslo...to ti je načo?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.02.14
Prihlásený: 19.01.17
Príspevky: 198
Témy: 78 | 78
Bydlisko: Šuňava
Vek: 20
Napísal autor témyOffline : 18.08.2016 13:08 | Link na konkrétne ID

Nemohol by si mi to poupraviť killer? Skúšam všeliako ale stále som bezmocný a na Mysql som naučený, to ma učili v škole a tak nejak to využívam, i keď máš pravdu, že prechodu na Mysqli sa nevyhnem


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Link na konkrétne ID

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 22.01.17
Príspevky: 14478
Témy: 65 | 65
Bydlisko: Žilina
Vek: 29
NapísalOffline : 18.08.2016 13:14 | Link na konkrétne ID

Nevravel si že to máš ako zákazku? killer ti presne napísal čo a ako, nerozumiem v čom máš teda ešte problém. Ak chceš, aby to za teba spravil niekto iný, mal by si byť ku "klientovi" úprimný a povedať mu, že na to nemáš.
Nič v zlom, ale vcelku ma desí, že toto bude "systém na fakturáciu", keď sa očividne stále učíš len základy a ani v tých nemáš jasno. O veciach ako miešanie php, mysql a html v jedinom súbore sa radšej vyjadrovať ani nebudem.


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.07.11
Prihlásený: 21.01.17
Príspevky: 1357
Témy: 2 | 2
Bydlisko: Praha / Rev...
NapísalOffline : 18.08.2016 14:21 | Link na konkrétne ID

Walther o to nemusíš mať strach. Takto vyzerajú systémy v malých firmách, ktoré preferujú nízku cenu pred kvalitou. Je to normálne a firma sa aspoň poučí.


_________________
Na súkromné správy týkajúce sa problémov, ktoré sa riešia vo fóre, neodpovedám!
Offline

Správca fóra
Správca fóra
Link na konkrétne ID

Registrovaný: 08.08.09
Príspevky: 12303
Témy: 41 | 41
Bydlisko: Martin
NapísalOffline : 18.08.2016 14:56 | Link na konkrétne ID

Vôbec nič z toho čo som napísal si ani neskúsil, len čakáš kým to niekto urobí za teba?
Tak tu máš, keď myslíš že ti to pomôže. Ale teda musím súhlasiť s waltherom, je mi fakt úprimne ľúto človeka pre ktorého tvoríš také kódy.

Link na konkrétne ID


 [ Príspevkov: 6 ] 


Link na konkrétne ID



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Active Link

2

160

02.11.2011 15:08

black1101

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

referal link

2

259

21.03.2010 18:04

benqo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zobraz iba link ?

2

176

22.01.2012 22:24

Punker661

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Link v PHP z databázy

4

288

14.09.2008 18:59

chvosty

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

link na subor v databaze

15

664

16.08.2009 13:07

sevo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

link v ktorom budu dve premenne

27

1557

30.12.2006 21:11

Leachim

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Presmorovaci link z emailu automaticky prihlasi uzivatela

6

274

15.02.2012 22:25

RaZeM

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

kontrola velkosti databazy - echo link ak sa zmenila

6

296

12.01.2010 1:58

DeeJay3

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako urobit link, ktory by bol platny 60 sekund?

17

849

04.11.2010 18:26

zdekam123



Powered by phpBB 3.x.x © 2005 - 2017 PCforum, webhosting by WebSupport, secured by GeoTrust, edited by JanoF