[ Príspevkov: 10 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
len 1 može vykonavať skript

Registrovaný: 20.03.08
Prihlásený: 08.03.17
Príspevky: 596
Témy: 149 | 149
Bydlisko: Houston, Texas
Vek: 24
NapísalOffline : 01.07.2009 12:12 | len 1 može vykonavať skript

Ahojte, ako sa dá spraviť to že php skript sa bude vykonávať naraz max1 krát, lebo môj skript pracuje zo súbormi na FTP a občas sa stane že ca časť súboru stratí tak by ma zaujímalo ako to zabezpečiť


Offline

Správca fóra
Správca fóra
len 1 može vykonavať skript

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 01.07.2009 12:26 | len 1 može vykonavať skript

ak myslis zapisovanie/citanie, tak skus flock


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
len 1 može vykonavať skript

Registrovaný: 20.03.08
Prihlásený: 08.03.17
Príspevky: 596
Témy: 149 | 149
Bydlisko: Houston, Texas
Vek: 24
Napísal autor témyOffline : 01.07.2009 12:36 | len 1 može vykonavať skript

aha, to znamená že hentým zamknem ten súbor a potom odomknem?

a keď sa bude pokúšať ďalší človek tak mu vyhodí chybu?

lebo ja potrebujem v podstate niečo také že mi načíta dáta, upraví a potom pomocou
Kód:
$handle = fopen("subor.txt", "w");
prepíše obsah, teda používam 2x fopen, tak ako to potom locknúť?


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
len 1 može vykonavať skript

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1586
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 01.07.2009 17:08 | len 1 može vykonavať skript

ja to občas riešim prostredníctvom zamykacieho súboru. Zapíšeš si do nejakého súboru, čo máš zamknuté a po vykonaní akcie to z toho súboru vymažeš. A pred tou časťou kódu sa vždy pozrieš, či nie je súbor zamknutý. Je tam ale problém, že ak ti skape skript niekde uprostred, súbor zostane zamknutý.


Offline

Správca fóra
Správca fóra
len 1 može vykonavať skript

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 01.07.2009 20:16 | len 1 može vykonavať skript

>miso250593: pozri si komentare k funkcii flock, najdes tam zopar rieseni, ktore mozes vyuzit...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
len 1 može vykonavať skript

Registrovaný: 07.03.06
Prihlásený: 23.01.11
Príspevky: 408
Témy: 2 | 2
Bydlisko: Prešov / Pr...
NapísalOffline : 01.07.2009 21:50 | len 1 može vykonavať skript

Ešte skôr, ako funkcie fopen ,flock, fwrite a fclose by som odporučil skôr jednoduchšiu funkciu file_put_contents(), ktorá má taktiež exkluzívny lock na zápis v sebe a aktivuje sa pridaním parametru LOCK_EX. Takže napríklad namiesto zápisu
Kód:
<?php
  $fp = fopen('subor.txt', 'w+');
  flock($fp, LOCK_EX);
  fwrite($fp, 'Niečo na zápis');
  flock($fp, LOCK_UN);
  fclose($fp);
?>

bude jednoduchšie to zapísať:
Kód:
<?php
  file_put_contents('subor.txt', 'Niečo na zápis', LOCK_EX);
?>


* funguje pod php 5


Offline

Užívateľ
Užívateľ
len 1 može vykonavať skript

Registrovaný: 20.03.08
Prihlásený: 08.03.17
Príspevky: 596
Témy: 149 | 149
Bydlisko: Houston, Texas
Vek: 24
Napísal autor témyOffline : 02.07.2009 7:10 | len 1 može vykonavať skript

dobre, a ako pomocou file_put_contents
spravím to že
otvorím súbor, prečítam obsah do premennej a potom zapíšem upravený obsah? niečo ako fopen s parametrom w+ ?


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
len 1 može vykonavať skript

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1586
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 02.07.2009 8:34 | len 1 može vykonavať skript

Kód:
$premenna = file_get_contents("subor.txt");
$premenna .= "xxxxx";
file_put_contents("subor.txt",$premenna);


Offline

Užívateľ
Užívateľ
len 1 može vykonavať skript

Registrovaný: 20.03.08
Prihlásený: 08.03.17
Príspevky: 596
Témy: 149 | 149
Bydlisko: Houston, Texas
Vek: 24
Napísal autor témyOffline : 02.07.2009 8:39 | len 1 može vykonavať skript

a teraz ako to locknem?


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
len 1 može vykonavať skript

Registrovaný: 07.03.06
Prihlásený: 23.01.11
Príspevky: 408
Témy: 2 | 2
Bydlisko: Prešov / Pr...
NapísalOffline : 03.07.2009 16:34 | len 1 može vykonavať skript

Pokiaľ myslíš lock pri zápise do súboru, tak stačí otvoriť oči a čítať to čo som ti už napísal, alebo nazrieť do manuálu.

Kód:
$premenna = file_get_contents("subor.txt");
$premenna .= "xxxxx";
file_put_contents("subor.txt", $premenna, LOCK_EX);


 [ Príspevkov: 10 ] 


len 1 može vykonavať skript



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Skript bez bez PHP len s Thumbs.db

v Redakčné systémy

1

594

22.10.2008 20:14

mariachi

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

skript

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v HTML, XHTML, XML, CSS

35

1526

08.10.2009 23:08

sillyounguy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Skript

v Ostatné

10

199

09.01.2014 18:38

fikaps

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

skript

v PHP, ASP

10

891

05.09.2006 20:25

programator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nepripustny skript

v PHP, ASP

15

551

09.03.2008 18:23

djsulo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Oneskoreny skript

v PHP, ASP

3

422

29.08.2009 11:28

Feko

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Download skript

v Redakčné systémy

4

573

19.12.2006 23:06

JanoF

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP skript

v PHP, ASP

1

131

02.11.2012 14:05

MasterMatoSK

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

WYSIWYG skript

v JavaScript, VBScript, Ajax

3

785

15.10.2007 19:06

qacer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

kalendar skript

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v PHP, ASP

30

1487

30.06.2008 14:06

dadmtb

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vyhladavaci skript

v PHP, ASP

15

840

22.10.2008 22:14

Blackshadow

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

countdown skript

v JavaScript, VBScript, Ajax

1

628

31.08.2007 17:26

KaktusBR

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zacykleny skript

v PHP, ASP

1

291

29.10.2007 20:07

qacer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

nejde mi skript:(:(

v JavaScript, VBScript, Ajax

2

403

05.01.2009 13:53

dessert

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

poznate ten skript?

v JavaScript, VBScript, Ajax

3

559

10.12.2007 15:34

dulius

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

SMS skript nefunguje

v PHP, ASP

11

445

28.12.2008 13:59

dadmtb



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF