[ Príspevkov: 12 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
lang php

Registrovaný: 09.03.08
Prihlásený: 22.12.10
Príspevky: 356
Témy: 85 | 85
Bydlisko: Topoľčany
NapísalOffline : 19.04.2009 10:43 | lang php

nazdar. mam mensi problem. ide o jazykovu verziu mojho webu. chcem to tak urobit, aby moj jazyk bol v jednej samostatnej zlozke. cize include/lang.php. na webe mam includnute do kazdej php zlozky menu. bolo by to v poriadku az ked kliknem napr na /zlozka/subor.php. a uz mi to vypisuje chybu. dufam ze som to vysvetlil spravne.
include/lang.php :
Kód:
<?php
if(!isset($_SESSION['lang']) || $_GET['lang']!='') {
   switch($_GET['lang']) {
     case 'sk':
      $lang = 'sk';
      break;
      case 'pl':
      $lang = 'pl';
      break;
      default:
      $lang = 'sk';
      break;
   }
   $_SESSION['lang'] = $lang;
}
$jazyk = $_SESSION['lang'];

// slovenske texty
$text['sk']['domov'] = 'Domov';
// polske texty
$text['pl']['domov'] = 'Stona glovna';?>


include/menu.php
Kód:
<?php include("include/lang.php");?>
//telo menu


tento kod aplikujem pomocou menu na kazdu zlozku webu. pri formate index.php sa mi to zobrazuje spravne ale uz pri zlozka/subor.php uz nie. prosim ukazte mi ako nato. chcel by som proste vediet ako to pomocou menu includnem tak aby to fungovalo spravne.dakujem pekne


_________________
FCSpartak Trnava
Offline

Čestný člen
Čestný člen
lang php

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 19.04.2009 11:01 | lang php

Pokial si v nejakej zlozke, musis includovat takto:
Kód:
include("../include/lang.php")


Offline

Užívateľ
Užívateľ
lang php

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 4009
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
Vek: 24
NapísalOffline : 19.04.2009 11:05 | lang php

a chyba ti tam session_start();
(ak to nemas v inom subore)..

btw... je to "Strona główna" a nie "Stona glovna"


_________________
Sorry za prelkepy
Offline

Užívateľ
Užívateľ
lang php

Registrovaný: 09.03.08
Prihlásený: 22.12.10
Príspevky: 356
Témy: 85 | 85
Bydlisko: Topoľčany
Napísal autor témyOffline : 19.04.2009 11:13 | lang php

Ďuri píše:
Pokial si v nejakej zlozke, musis includovat takto:
Kód:
include("../include/lang.php")


no toto viem, ale rozumies, ked to chcem includovat z menu php tak ako to urobit? ked to dam takto tak na zlozke sa bude stale zobrazovat chyba
Kód:
include("../include/lang.php")
uz mi bude vypisovat chybu na index.php , nieco.php ...
Nazorna ukazka :
http://www.vysoketatry.us/strediska/str ... hp?lang=sk
http://www.vysoketatry.us/strediska.php?lang=sk


_________________
FCSpartak Trnava
Offline

Užívateľ
Užívateľ
lang php

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 4009
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
Vek: 24
NapísalOffline : 19.04.2009 11:27 | lang php

tam zase musis dat iba
Kód:
include 'lang.php';
lebo to menu2.php aj rezervacia.php mas uz v zlozke include


_________________
Sorry za prelkepy
Offline

Čestný člen
Čestný člen
lang php

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 19.04.2009 11:28 | lang php

kaidzas: Ach :rolleyes: ake menu.php? Celkom nerozumiem, skus to este raz. Ak mas strukturu suborov takuto...
Kód:
index.php
menu.php
strediska.php
strediska <DIR>
   |__strbskepleso.php
   |__vysnehagy.php
include <DIR>
   |__lang.php

...a chces pouzivat includnutie include/lang.php v menu.php, tak do menu.php vloz toto:
Kód:
$dir = substr(strrchr(dirname(__FILE__), '/'), 1);
include ($dir == 'strediska') ? '../include/lang.php' : 'include/lang.php';
Cize $dir je nazov priecinka, v ktorom sa subor nachadza. Ak je to strediska, includuje sa z priecinka o uroven vyssie, inak (subory z rootu) sa includuje normalne include/lang.php.

A pre buducnost - popis "nejde", "vypisuje chybu" a dalsie nie je dostatocny. Prosim uved svoju strukturu adresarov a suborov a presne, co kam vkladas a co kde vypisuje chybu.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
lang php

Registrovaný: 09.03.08
Prihlásený: 22.12.10
Príspevky: 356
Témy: 85 | 85
Bydlisko: Topoľčany
Napísal autor témyOffline : 19.04.2009 11:49 | lang php

no takze ja mam strukturu suborov presne takto:
Kód:
index.php
galeria.php
kontakt.php
... a.i.
/strediska/
   |__ strbskepleso.php
   |__ vysnehagy.php
   |__ ...
/ubytovanie/
   |__ tatranskalomnica.php
   |__ starysmokovec.php
   |__ ...
/include/
   |__ menu.php
   |__ lang.php
   |__ menu2.php
   |__ weather.php
   |__ ...


_________________
FCSpartak Trnava
Offline

Čestný člen
Čestný člen
lang php

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 19.04.2009 12:03 | lang php

Do menu.php vyskusaj
Kód:
$dir = substr(strrchr(dirname(__FILE__), '/'), 1);
include (in_array($dir, array('strediska', 'ubytovanie'))) ? '../include/lang.php' : 'include/lang.php';
a include/menu.php includovat vies.

Aj tak si myslim, ze by si si usetril vela prace, keby si to nekomplikoval cez to menu.php.


Offline

Správca fóra
Správca fóra
lang php

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 19.04.2009 13:12 | lang php

ak mas menu.php a lang.php v jednom adresari, tak menu musi vyzerat takto:
Kód:
include("lang.php");

ak bude spustany skript z root adresara, tak menu includnes nasledovne:
Kód:
include("include/menu.php");

ak spustas napr. starysmokovec.php, ktory sa nachadza v poddadresari, tak menu includnes donho takto:
Kód:
include("../include/menu.php");

tot vsio :)


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Čestný člen
Čestný člen
lang php

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 19.04.2009 14:23 | lang php

stenley: aj ked ma menu.php a lang.php v adresari include a menu includuje takto:
Kód:
include("include/menu.php");

Musi aj v tom include/menu.php mat toto:
Kód:
include("include/lang.php");
Kludne si to vyskusaj.


Offline

Správca fóra
Správca fóra
lang php

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 19.04.2009 14:26 | lang php

ved som si to vyskusal na jednom hostingu a fungovalo to tak, ako som napisal...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
lang php

Registrovaný: 09.03.08
Prihlásený: 22.12.10
Príspevky: 356
Témy: 85 | 85
Bydlisko: Topoľčany
Napísal autor témyOffline : 19.04.2009 15:19 | lang php

emer píše:
a chyba ti tam session_start();
(ak to nemas v inom subore)..

btw... je to "Strona główna" a nie "Stona glovna"


emer ked tam dam session_start(); tak sa mi adresa zobrazuje takto: http://www.vysoketatry.us/?lang=

A inac som to cele vyriesil takto:
Kód:
<?php include (dirname(__FILE__).'/lang.php'); ?>


_________________
FCSpartak Trnava
 [ Príspevkov: 12 ] 


lang php



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vynimka java.lang.ClassCircularityError

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

0

270

16.03.2011 19:07

arraylist

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

JAVA - java.lang.NullPointerException

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

1

831

04.01.2010 17:05

emigrate

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP programátor - PHP, MySQL, jQuery,X)Html/CSS

v Ponuka práce

0

815

02.05.2011 12:08

magicmedia

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vytvorenie suboru php a vlozenie php scriptu

v PHP, ASP

4

928

07.05.2010 14:02

DeiForm

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP nevie precitat .PHP

v PHP, ASP

8

463

18.03.2011 19:21

camo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

php ->mysql ->php Help.zoradit

v PHP, ASP

4

322

20.06.2009 12:44

KViki

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP

v PHP, ASP

1

2452

09.06.2005 22:39

johny128

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP

v PHP, ASP

1

537

31.05.2007 16:24

kmsa

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP

v PHP, ASP

18

941

01.01.2009 19:22

rooobertek

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP

v PHP, ASP

2

137

08.04.2016 20:44

5had0w

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Učiteľ PHP

v Ponuka práce

1

618

21.05.2011 20:33

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

php naco?

v PHP, ASP

12

580

21.07.2009 17:47

rooobertek

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP problem

v PHP, ASP

15

825

30.03.2007 8:19

Punker661

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Výpis php

v PHP, ASP

11

347

14.04.2011 15:58

w3r0

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP Objekty

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v PHP, ASP

58

2794

03.05.2011 17:42

misko16

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Rating PHP

v PHP, ASP

12

301

27.08.2010 23:45

Blackshadow



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF