[ Príspevkov: 8 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 25.02.07
Prihlásený: 16.02.16
Príspevky: 876
Témy: 144 | 144
NapísalOffline : 06.10.2007 19:57 | Lahka otazka

napr do suboru test.htm vlozim nejaky text ale nejaky urivok chcem aby sa dal vypisovat cez php
napr ten urivok mame v php sctripte (neviem akom) a ked ten subor test.htm naincludujeme napr do skuska.htm v ktorom je sctript <?php echo $nieco; ?>

Ide oto, aby sa namiesto sctriptu <?php echo $title; ?> vypisal text, ktory je v nejakom php sctripte (neviem akom) sctripte v test.htm
Aky to je sctript pls ?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Lahka otazka

Registrovaný: 02.09.05
Prihlásený: 17.11.10
Príspevky: 156
Témy: 1 | 1
NapísalOffline : 06.10.2007 22:23 | Lahka otazka

gracos píše:
napr do suboru test.htm vlozim nejaky text ale nejaky urivok chcem aby sa dal vypisovat cez php
napr ten urivok mame v php sctripte (neviem akom) a ked ten subor test.htm naincludujeme napr do skuska.htm v ktorom je sctript <?php echo $nieco; ?>

Ide oto, aby sa namiesto sctriptu <?php echo $title; ?> vypisal text, ktory je v nejakom php sctripte (neviem akom) sctripte v test.htm
Aky to je sctript pls ?
musis tomu suboru, ktory ma vykonavat PHP kod nastavit koncovku na *.php


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 25.02.07
Prihlásený: 16.02.16
Príspevky: 876
Témy: 144 | 144
Napísal autor témyOffline : 07.10.2007 9:08 | Lahka otazka

jj dik ale ja hladam ten sctript medzi ktorim aj je nejaky text tak sa bude dat vypisat na urcene miesto cez echo


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 07.10.2007 15:33 | Lahka otazka

ako mysliz že máš 2 súbory
1, index.html
Kód:
...
$ahojte
...

a script v spracuj.php by ti vlastne prepisal $ahojte na nejaký text?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 25.02.07
Prihlásený: 16.02.16
Príspevky: 876
Témy: 144 | 144
Napísal autor témyOffline : 07.10.2007 16:25 | Lahka otazka

jj. dik. to som chel


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 07.10.2007 16:33 | Lahka otazka

no existuje zopar možnosti (FastTemplate, SMARTY) a práve som si jeden vyrobil
citaj.php
Kód:
<?php
$fp=FOpen("template.tpl", "r");    //tu daj nazov suboru
$jes=FRead($fp, "100");             // tu nastav počet znakov ktore ma precitat
$jes=str_replace("\$ola", "A", $jes);    //"$ola" je hodnota v html ktory prepisa na "A" v retazci $jes;
echo "$jes";  //nakoniec vypiseme
?>


template.tpl
Kód:
<center>$ola</center>


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 25.02.07
Prihlásený: 16.02.16
Príspevky: 876
Témy: 144 | 144
Napísal autor témyOffline : 07.10.2007 16:48 | Lahka otazka

ja som chcel nieco take ze mame jeden subor text.php a v nom napr:

Dnes idem na pivo <?text('s kamosmi do') ?> baru za rohom

a potom ze ked napisem prikaz echo tak mi vypise ten text s kamosmi do


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 07.10.2007 16:54 | Lahka otazka

no a teraz napíšeš
Dnes idem na pivo s $kamosi do baru za rohom
a hodnote v phpčku dáš vypísať hodnotu $kamosi na Juro, Fero , Miro, Jaro a výsledok bude
Dne idem na pivo s Juro, Fero , Miro, Jaro do baru za rohom


 [ Príspevkov: 8 ] 


Lahka otazka



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

150e lahka kamera na letne momentky

v Notebooky a netbooky

3

201

03.06.2010 14:44

martinez13

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

otazka

v Pamäte

5

537

13.01.2008 22:15

Nexusik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Otazka

v Obchody, reklamácie a právo

8

662

02.11.2008 16:32

Jaro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Otázka

v Redakčné systémy

1

445

15.03.2007 17:37

koudy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Otázka?

v Správy pre vedenie fóra

6

247

15.11.2014 16:58

JanoF

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Otazka

v Pamäte

8

650

27.04.2008 18:55

Skyro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

otázka

v Antivíry a antispywary

3

427

04.10.2008 0:04

Kosak

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Otázka!!

v Grafické karty

10

490

08.12.2007 11:59

eXistenZ

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

otázka

v Siete

1

262

10.06.2009 15:13

Bamma_boy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

otazka

v Notebooky a netbooky

1

737

08.08.2009 20:35

harry44

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Otázka

v Bezpečnosť a firewally

1

746

24.05.2008 17:40

OmeGa

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

otazka

v AMD čipové sady

3

129

23.12.2012 20:39

BOBO415

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Otazka

v Intel - Integrated Electronics

16

437

02.03.2014 21:25

icosom

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

otazka?

v Ostatné programy

3

694

11.01.2008 19:37

prandof

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Otazka

v Obchody, reklamácie a právo

2

684

25.07.2008 18:14

hrac1234

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Otazka

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

0

264

02.03.2010 14:21

Medo11



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF