[ Príspevkov: 53 ] 1, 2
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 20.03.08
Prihlásený: 16.11.09
Príspevky: 34
Témy: 11 | 11
NapísalOffline : 20.03.2008 18:21 | [VYRIESENE] Kurzy NBS -script (help)

AhOOj!

Potreboval by som , ak niekto vie :

-script na kurzy NBS
priklad: surf.sk

-script pocasie (preberanie cez iny web viem ale tam je reklama na ten web napr.webnoviny.sk , bez toho sa neda?) tiez priklad: surf.sk


Dakujem za pomoc.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
[VYRIESENE] Kurzy NBS -script (help)

Registrovaný: 25.07.07
Prihlásený: 27.11.14
Príspevky: 217
Témy: 38 | 38
Bydlisko: Kálnica city
NapísalOffline : 20.03.2008 18:34 | [VYRIESENE] Kurzy NBS -script (help)

ja som sa tu nedavno pytal daco podobne, snad ti to pomoze

http://www.pcforum.sk/prevod-ceny-sk-gt-euro-pri-aktualnom-kurze-vt34427.html


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 20.03.08
Prihlásený: 16.11.09
Príspevky: 34
Témy: 11 | 11
Napísal autor témyOffline : 20.03.2008 18:40 | [VYRIESENE] Kurzy NBS -script (help)

Matho píše:
ja som sa tu nedavno pytal daco podobne, snad ti to pomoze

http://www.pcforum.sk/prevod-ceny-sk-gt-euro-pri-aktualnom-kurze-vt34427.html


Zjavne robim nieco zle ...

http://webfactory.sk/test/premena.php


Offline

Užívateľ
Užívateľ
[VYRIESENE] Kurzy NBS -script (help)

Registrovaný: 25.07.07
Prihlásený: 27.11.14
Príspevky: 217
Témy: 38 | 38
Bydlisko: Kálnica city
NapísalOffline : 20.03.2008 18:56 | [VYRIESENE] Kurzy NBS -script (help)

daj si to medzi znacky <?php ?> vyzera ze to v nich nemas


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 20.03.2008 18:58 | [VYRIESENE] Kurzy NBS -script (help)

no predovšekým asi nemaš na začiatku <? a po druhé maš class veľmi zle zostavený
Kód:
class ExchangeRate {
var $xml; function __construct();
$this->xml = simplexml_load_file("http://www.nbs.sk/KL/AKTKLSL.XML");
function getRate($ccyCode);
foreach ($this->xml->rateList->rate as $rate)
{if($rate->ccyCode==$ccyCode) return $rate->value;
 }
 }
$kurz = new ExchangeRate();
echo $kurz->getRate('EUR');

inak nemáš else v podmienke ....
ale po pravde veľmi class nrozumiem ...


Offline

Správca fóra
Správca fóra
[VYRIESENE] Kurzy NBS -script (help)

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 20.03.2008 19:14 | [VYRIESENE] Kurzy NBS -script (help)

>Tominator: co je na tej triede zle? Else vetva nemusi byt. Co ma znamenat ten tvoj kod - vylepsenie? :)


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 20.03.2008 19:15 | [VYRIESENE] Kurzy NBS -script (help)

jj však si pozri jeho ...


Offline

Správca fóra
Správca fóra
[VYRIESENE] Kurzy NBS -script (help)

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 20.03.2008 19:16 | [VYRIESENE] Kurzy NBS -script (help)

nooo autorom tej triedy som ja, preto sa ta pytam :)


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 20.03.2008 19:22 | [VYRIESENE] Kurzy NBS -script (help)

aha :) :D
no tak sa mi zdalo vela zbytocnych zatvoriek ale možno tomu nerozumiem ...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
[VYRIESENE] Kurzy NBS -script (help)

Registrovaný: 25.07.07
Prihlásený: 27.11.14
Príspevky: 217
Témy: 38 | 38
Bydlisko: Kálnica city
NapísalOffline : 20.03.2008 19:23 | [VYRIESENE] Kurzy NBS -script (help)

btw ja pouzivam ten class od stenleyho a ide mi to v pohode


Offline

Správca fóra
Správca fóra
[VYRIESENE] Kurzy NBS -script (help)

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 20.03.2008 19:25 | [VYRIESENE] Kurzy NBS -script (help)

>Tominator: nehovorim, ze sa to neda vylepsit, ale myslel som si, ze mas nejaky napad... a co sa tyka tvojho skriptu, su tam chyby, kedze si odstranil zatvorky, ktore tam musia byt :)


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 20.03.08
Prihlásený: 16.11.09
Príspevky: 34
Témy: 11 | 11
Napísal autor témyOffline : 20.03.2008 19:42 | [VYRIESENE] Kurzy NBS -script (help)

Matho píše:
daj si to medzi znacky <?php ?> vyzera ze to v nich nemas


no tak ze som to tam dal a teraz mi ukazuje kurz Euro..?
(trochu ma boli hlava ked vidim toto):
Kód:
<?php
class ExchangeRate
{
   var $xml;
   
   function __construct()
   {
      $this->xml = simplexml_load_file("http://www.nbs.sk/KL/AKTKLSL.XML");
   }   
   
   function getRate($ccyCode)
   {
      foreach ($this->xml->rateList->rate as $rate) {
         if($rate->ccyCode==$ccyCode)
         {
            return $rate->value;
         }
      }   
   }
}

$kurz = new ExchangeRate();
echo $kurz->getRate('EUR');
?>

teraz ako dosadim nejake dalsie kurzy ?
z kazdym mam dat cely script a napr USD alebo staci dopista ku getRate?
Kód:
echo $kurz->getRate('EUR');


Offline

Správca fóra
Správca fóra
[VYRIESENE] Kurzy NBS -script (help)

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 20.03.2008 20:00 | [VYRIESENE] Kurzy NBS -script (help)

Napriklad to mozes spravit takto:
Kód:
<?php
class ExchangeRate
{
   var $xml;
   
   function __construct()
   {
      $this->xml = simplexml_load_file("http://www.nbs.sk/KL/AKTKLSL.XML");
   }   
   
   function getRate($ccyCode)
   {
      foreach ($this->xml->rateList->rate as $rate) {
         if($rate->ccyCode==$ccyCode)
         {
            return $this->formatRate($rate->amount,$rate->ccyCode,$rate->value);
         }
      }   
   }
   
   function formatRate($amount,$ccyCode,$value)
   {
      return $amount." ".$ccyCode." - ".$value." SKK";   
   }
}

$kurz = new ExchangeRate();
?>

<div><?php echo $kurz->getRate('USD'); ?></div>
<div><?php echo $kurz->getRate('EUR'); ?></div>
<div><?php echo $kurz->getRate('GBP'); ?></div>
<div><?php echo $kurz->getRate('CZK'); ?></div>
<div><?php echo $kurz->getRate('PLN'); ?></div>
<div><?php echo $kurz->getRate('HUF'); ?></div>

Pravdaze sa to da spravit aj inak...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 20.03.08
Prihlásený: 16.11.09
Príspevky: 34
Témy: 11 | 11
Napísal autor témyOffline : 20.03.2008 20:52 | [VYRIESENE] Kurzy NBS -script (help)

Nice! THX stenley!


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 20.03.08
Prihlásený: 16.11.09
Príspevky: 34
Témy: 11 | 11
Napísal autor témyOffline : 30.03.2008 18:04 | [VYRIESENE] Kurzy NBS -script (help)

Zase otravujem ja.

Neviem ako to urobit aby to nebolo pod sebou ale vedla seba.
A ak by to bol mozne - text by chodil s prava do lava a opakoval sa.
Priklad: zacalo by to s USD konciac HUF a zase od znova..

!!!Velmi pekne DAKUJEM za pomoc!!!


Offline

Správca fóra
Správca fóra
[VYRIESENE] Kurzy NBS -script (help)

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 31.03.2008 9:44 | [VYRIESENE] Kurzy NBS -script (help)

odstranis z toho skriptu div-y a oddelis jednotlive hodnoty medzerami, skript na posun textu zprava dolava si najdes jednoducho na nete...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 25.12.06
Prihlásený: 01.03.13
Príspevky: 239
Témy: 20 | 20
Bydlisko: Krásno n/Ky...
NapísalOffline : 31.03.2008 12:08 | [VYRIESENE] Kurzy NBS -script (help)

ja som to riesil takto

Kód:
<?php
   function get_content($url)
   {
      $ch = curl_init();
      
      curl_setopt ($ch, CURLOPT_URL, $url);
      curl_setopt ($ch, CURLOPT_HEADER, 0);
      
      ob_start();
      
      curl_exec ($ch);
      curl_close ($ch);
      $string = ob_get_contents();
      
      ob_end_clean();
      
      return $string;   
   }
   #usage:
   $content = get_content("http://www.nbs.sk/KL/AKTKLSL.XML");
   
   $xml = simplexml_load_string($content);
   
   utf8_decode($xml);
   
   $vypis = xml_vypis($xml);
   echo "".$vypis;
   
   function xml_vypis($xml) {   
      $i = 0;
      $flag = "";
      foreach($xml->rateList->rate as $Nazov)
      {
         
         if ($Nazov->ccyCode == "USD" || 
            $Nazov->ccyCode == "GBP" ||
            $Nazov->ccyCode == "PLN" ||
            $Nazov->ccyCode == "HUF" ||
            $Nazov->ccyCode == "EUR" ||
            $Nazov->ccyCode == "CZK")
            {   
               switch ($Nazov->ccyCode)
               {
                  case "USD" : $flag = "images/flags/us.png"; break;
                  case "GBP" : $flag = "images/flags/gb.png"; break;
                  case "PLN" : $flag = "images/flags/pl.png"; break;
                  case "HUF" : $flag = "images/flags/hu.png"; break;
                  case "EUR" : $flag = "images/flags/eu.png"; break;
                  case "CZK" : $flag = "images/flags/cz.png"; break;
               }
               $i++;
               if ($i == 1)
               {
                  $vsetko .= "<tr>\n<td><img src='".$flag."' alt='".$Nazov->country."' /></td>\n<td>".$Nazov->amount." ".$Nazov->ccyCode."</td>\n<td>".$Nazov->value."</td>\n";
                  $i++;
               }
               if($i == 3)
               {
                  $vsetko .= "<td><img src='".$flag."' alt='".$Nazov->country."' /></td><td>".$Nazov->amount." ".$Nazov->ccyCode."</td>\n<td>".$Nazov->value."</td>\n</tr>\n";
                  $i = 0;
               }
            }         
      }
      return $vsetko;
   }
   /* Datum s platnostou. Moze byt pouzity neskor
   $date = explode("-" , $xml->validFrom);
   $year   = $date['0'];
   $month   = $date['1'];
   $day   = $date['2'];
   $validFrom = date("d.m.Y",mktime(0,0,0,$month,$day,$year));
   */
?>


a co sa toho pocasia tyka nasli ste dake "pocasie v XML"? Ja som nasiel iba uz hotove riesenia samozrejme s reklamou...Dokonca ani Hydrometeoroligcky ustav tieto data neposkytuje....


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 20.03.08
Prihlásený: 16.11.09
Príspevky: 34
Témy: 11 | 11
Napísal autor témyOffline : 31.03.2008 16:22 | [VYRIESENE] Kurzy NBS -script (help)

Ano - to je ONO .


DAKUJEM!


To pocasie by tiez fakt bolo fajn.
(...alebo este mozno ze by za odber dat platili?)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
[VYRIESENE] Kurzy NBS -script (help)

Registrovaný: 25.07.07
Prihlásený: 27.11.14
Príspevky: 217
Témy: 38 | 38
Bydlisko: Kálnica city
NapísalOffline : 31.03.2008 18:59 | [VYRIESENE] Kurzy NBS -script (help)

skus toto:
Citácia:
<MARQUEE behavior="scroll" direction="left" scrollamount="3">
<?php echo $kurz->getRate('USD'); ?>&nbsp;
<?php echo $kurz->getRate('EUR'); ?>&nbsp;
<?php echo $kurz->getRate('GBP'); ?>&nbsp;
<?php echo $kurz->getRate('CZK'); ?>&nbsp;
<?php echo $kurz->getRate('PLN'); ?>&nbsp;
<?php echo $kurz->getRate('HUF'); ?>&nbsp;
</MARQUEE>

pricom marquee znamena ze ti bude bezat text, scrollamount nastavujes rychlost jeho pohybu

ak ti nevyhovuje oddelenie medzerou, tak si to oddel ako chces, trebars pomlckou, ciarkou


Offline

Správca fóra
Správca fóra
[VYRIESENE] Kurzy NBS -script (help)

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 31.03.2008 19:12 | [VYRIESENE] Kurzy NBS -script (help)

proxy píše:
To pocasie by tiez fakt bolo fajn.
(...alebo este mozno ze by za odber dat platili?)

skus http://www.in-pocasie.sk/pocasie-pre-web/index.php


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 25.12.06
Prihlásený: 01.03.13
Príspevky: 239
Témy: 20 | 20
Bydlisko: Krásno n/Ky...
NapísalOffline : 02.04.2008 13:52 | [VYRIESENE] Kurzy NBS -script (help)

Potreboval som pocasie zasadit do designu tak aby to sedelo s farbami. Nakoniec som pouzil aj ja to in-pocasie, kedze to bolo asi najlespie z ponuknych.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 20.03.08
Prihlásený: 16.11.09
Príspevky: 34
Témy: 11 | 11
Napísal autor témyOffline : 02.04.2008 17:30 | [VYRIESENE] Kurzy NBS -script (help)

m@-nX píše:
Potreboval som pocasie zasadit do designu tak aby to sedelo s farbami. Nakoniec som pouzil aj ja to in-pocasie, kedze to bolo asi najlespie z ponuknych.


Ano - aj ja si myslim ze je to zatial naj..hel.ked tam nedas tu reklamu na ich stranku.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 20.03.08
Prihlásený: 16.11.09
Príspevky: 34
Témy: 11 | 11
Napísal autor témyOffline : 05.04.2008 9:58 | [VYRIESENE] Kurzy NBS -script (help)

Ak ide o ten kurz NBS , tak tu mam uz konkretne vysledok:
http://webfactory.sk/test/premena1.php


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 12.05.08
Prihlásený: 28.12.13
Príspevky: 117
Témy: 29 | 29
NapísalOffline : 20.05.2008 20:46 | [VYRIESENE] Kurzy NBS -script (help)

Mne vypisuje:
Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /3w/wz.cz/c/cestoserver/test12/index.php on line 13

stenley píše:
Napriklad to mozes spravit takto:
Kód:
<?php
class ExchangeRate
{
   var $xml;
   
   function __construct()
   {
      $this->xml = simplexml_load_file("http://www.nbs.sk/KL/AKTKLSL.XML");
   }   
   
   function getRate($ccyCode)
   {
      foreach ($this->xml->rateList->rate as $rate) {
         if($rate->ccyCode==$ccyCode)
         {
            return $this->formatRate($rate->amount,$rate->ccyCode,$rate->value);
         }
      }   
   }
   
   function formatRate($amount,$ccyCode,$value)
   {
      return $amount." ".$ccyCode." - ".$value." SKK";   
   }
}

$kurz = new ExchangeRate();
?>

<div><?php echo $kurz->getRate('USD'); ?></div>
<div><?php echo $kurz->getRate('EUR'); ?></div>
<div><?php echo $kurz->getRate('GBP'); ?></div>
<div><?php echo $kurz->getRate('CZK'); ?></div>
<div><?php echo $kurz->getRate('PLN'); ?></div>
<div><?php echo $kurz->getRate('HUF'); ?></div>

Pravdaze sa to da spravit aj inak...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 12.05.08
Prihlásený: 28.12.13
Príspevky: 117
Témy: 29 | 29
NapísalOffline : 20.05.2008 20:50 | [VYRIESENE] Kurzy NBS -script (help)

tu mi zase vypisuje: Fatal error: Call to undefined function: curl_init() in /3w/wz.cz/c/cestoserver/test12/index.php on line 4

V com je problem???

m@-nX píše:
ja som to riesil takto

Kód:
<?php
   function get_content($url)
   {
      $ch = curl_init();
      
      curl_setopt ($ch, CURLOPT_URL, $url);
      curl_setopt ($ch, CURLOPT_HEADER, 0);
      
      ob_start();
      
      curl_exec ($ch);
      curl_close ($ch);
      $string = ob_get_contents();
      
      ob_end_clean();
      
      return $string;   
   }
   #usage:
   $content = get_content("http://www.nbs.sk/KL/AKTKLSL.XML");
   
   $xml = simplexml_load_string($content);
   
   utf8_decode($xml);
   
   $vypis = xml_vypis($xml);
   echo "".$vypis;
   
   function xml_vypis($xml) {   
      $i = 0;
      $flag = "";
      foreach($xml->rateList->rate as $Nazov)
      {
         
         if ($Nazov->ccyCode == "USD" || 
            $Nazov->ccyCode == "GBP" ||
            $Nazov->ccyCode == "PLN" ||
            $Nazov->ccyCode == "HUF" ||
            $Nazov->ccyCode == "EUR" ||
            $Nazov->ccyCode == "CZK")
            {   
               switch ($Nazov->ccyCode)
               {
                  case "USD" : $flag = "images/flags/us.png"; break;
                  case "GBP" : $flag = "images/flags/gb.png"; break;
                  case "PLN" : $flag = "images/flags/pl.png"; break;
                  case "HUF" : $flag = "images/flags/hu.png"; break;
                  case "EUR" : $flag = "images/flags/eu.png"; break;
                  case "CZK" : $flag = "images/flags/cz.png"; break;
               }
               $i++;
               if ($i == 1)
               {
                  $vsetko .= "<tr>\n<td><img src='".$flag."' alt='".$Nazov->country."' /></td>\n<td>".$Nazov->amount." ".$Nazov->ccyCode."</td>\n<td>".$Nazov->value."</td>\n";
                  $i++;
               }
               if($i == 3)
               {
                  $vsetko .= "<td><img src='".$flag."' alt='".$Nazov->country."' /></td><td>".$Nazov->amount." ".$Nazov->ccyCode."</td>\n<td>".$Nazov->value."</td>\n</tr>\n";
                  $i = 0;
               }
            }         
      }
      return $vsetko;
   }
   /* Datum s platnostou. Moze byt pouzity neskor
   $date = explode("-" , $xml->validFrom);
   $year   = $date['0'];
   $month   = $date['1'];
   $day   = $date['2'];
   $validFrom = date("d.m.Y",mktime(0,0,0,$month,$day,$year));
   */
?>


a co sa toho pocasia tyka nasli ste dake "pocasie v XML"? Ja som nasiel iba uz hotove riesenia samozrejme s reklamou...Dokonca ani Hydrometeoroligcky ustav tieto data neposkytuje....


Offline

Užívateľ
Užívateľ
[VYRIESENE] Kurzy NBS -script (help)

Registrovaný: 10.11.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 43
Témy: 10 | 10
NapísalOffline : 18.09.2008 10:21 | [VYRIESENE] Kurzy NBS -script (help)

m@-nX píše:
a co sa toho pocasia tyka nasli ste dake "pocasie v XML"? Ja som nasiel iba uz hotove riesenia samozrejme s reklamou...Dokonca ani Hydrometeoroligcky ustav tieto data neposkytuje....


Skusal si toto? http://www.weather.com/services/xmloap.html Je to zadarmo, ale musis sa zaregistrovat. Ponukaju aktualny stav pocasia, a predpoved na 10 dni. ;)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 20.03.08
Prihlásený: 16.11.09
Príspevky: 34
Témy: 11 | 11
Napísal autor témyOffline : 01.01.2009 15:58 | [VYRIESENE] Kurzy NBS -script (help)

Dobry den ... od dnesneho dna 01.01.2009 od prechodu na euro mam problem v skripte - nieco chybne, ukazuje iba toto:

Kód:
Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /httpd/html/webfactorysk/www/test/premena3.php on line 33


lOOk:
Kód:
http://webfactory.sk/test/premena3.php


Script:
Kód:
<META http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8">
<marquee><?php
   function get_content($url)
   {
      $ch = curl_init();
     
      curl_setopt ($ch, CURLOPT_URL, $url);
      curl_setopt ($ch, CURLOPT_HEADER, 0);
     
      ob_start();
     
      curl_exec ($ch);
      curl_close ($ch);
      $string = ob_get_contents();
     
      ob_end_clean();
     
      return $string;   
   }
   #usage:
   $content = get_content("http://www.nbs.sk/KL/AKTKLSL.XML");
   
   $xml = simplexml_load_string($content);
   
   utf8_decode($xml);
   
   $vypis = xml_vypis($xml);
   echo "".$vypis;
   
   function xml_vypis($xml) {   
      $i = 0;
      $flag = "";
      foreach($xml->rateList->rate as $Nazov)
      {
         
         if ($Nazov->ccyCode == "USD" ||
            $Nazov->ccyCode == "GBP" ||
            $Nazov->ccyCode == "PLN" ||
            $Nazov->ccyCode == "HUF" ||
            $Nazov->ccyCode == "EUR" ||
            $Nazov->ccyCode == "CZK")
            {   
               switch ($Nazov->ccyCode)
               {
                  case "USD" : $flag = "http://img.centrum.sk/7/hp/img/skins/winter/valuty/usd.gif"; break;
                  case "GBP" : $flag = "http://img.centrum.sk/7/hp/img/skins/winter/valuty/gbp.gif"; break;
                  case "PLN" : $flag = "http://img.centrum.sk/7/hp/img/skins/winter/valuty/pln.gif"; break;
                  case "HUF" : $flag = "http://img.centrum.sk/7/hp/img/skins/winter/valuty/huf.gif"; break;
                  case "EUR" : $flag = "http://img.centrum.sk/7/hp/img/skins/winter/valuty/eur.gif"; break;
                  case "CZK" : $flag = "http://img.centrum.sk/7/hp/img/skins/winter/valuty/czk.gif"; break;
               }
               $i++;
               if ($i == 1)
               {
                  $vsetko .= "<tr>\n<td><img src='".$flag."' alt='".$Nazov->country."' /></td>\n<td>".$Nazov->amount." ".$Nazov->ccyCode."</td>\n<td>".$Nazov->value."</td>\n";
                  $i++;
               }
               if($i == 3)
               {
                  $vsetko .= "<td><img src='".$flag."' alt='".$Nazov->country."' /></td><td>".$Nazov->amount." ".$Nazov->ccyCode."</td>\n<td>".$Nazov->value."</td>\n</tr>\n";
                  $i = 0;
               }
            }         
      }
      return $vsetko;
   }
   /* Datum s platnostou. Moze byt pouzity neskor
   $date = explode("-" , $xml->validFrom);
   $year   = $date['0'];
   $month   = $date['1'];
   $day   = $date['2'];
   $validFrom = date("d.m.Y",mktime(0,0,0,$month,$day,$year));
   */
?>

</marquee>



Pravdepodobne ide asi o zmeny v NBS .. ale ake? Co treba zmenit?

!DAKUJEM ZA POMOC!


Offline

Správca fóra
Správca fóra
[VYRIESENE] Kurzy NBS -script (help)

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 01.01.2009 16:13 | [VYRIESENE] Kurzy NBS -script (help)

asi preto, za to xml uz neexistuje...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
[VYRIESENE] Kurzy NBS -script (help)

Registrovaný: 31.08.07
Prihlásený: 27.03.15
Príspevky: 1803
Témy: 153 | 153
Bydlisko: Komárno
NapísalOffline : 01.01.2009 16:25 | [VYRIESENE] Kurzy NBS -script (help)

proxy píše:

Pravdepodobne ide asi o zmeny v NBS .. ale ake? Co treba zmenit?

!DAKUJEM ZA POMOC!

nejde to velmi z jednoducheho dovodu.
Take že Kurzový lístok NBS už neexituje od 1.1.2009 existuje na slovensku už len Kurzový lístok ECB (Europska centralna banka)


_________________
Nehľadaj štastie vonku, ale v sebe, lebo inak ho nikdy nenajdeš.
Nechajte mi právo na vlastné omyly, na možnosť zvoliť si čo mám rád, chcem ísť vlastnou cestou, nie tou vami vyšliapanou, na ktorej by som stratil vlastnú tvar. (Metallica)
Všetko má svoju krásu, ale nie každý ju vidí.
život je krásny, len sa ho nesmieš báť, dnes plačeš, zajtra sa budeš smiať.
Učíme sa aby sme veciam rozumeli a mohli ich milovať
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 20.03.08
Prihlásený: 16.11.09
Príspevky: 34
Témy: 11 | 11
Napísal autor témyOffline : 01.01.2009 16:34 | [VYRIESENE] Kurzy NBS -script (help)

Cize teraz kurz.listok sa neda vytvorit ?
I ked tu listok je: http://www.nbs.sk/sk/statisticke-udaje/ ... listok-ecb


 [ Príspevkov: 53 ] 1, 2


[VYRIESENE] Kurzy NBS -script (help)



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Kurzy NBS

v PHP, ASP

4

623

03.12.2008 14:56

walther

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

[VYRIESENE] stary script (asi :( ) ako ma vyzerat v php5?

v PHP, ASP

11

295

18.03.2009 8:24

geetee

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

klasika...porovnajte NBs

v Notebooky a netbooky

4

275

28.04.2010 14:51

ewil

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

IT Kurzy

v Krčma

7

2182

02.12.2011 20:38

Kurzovnik

Táto téma je zamknutá, nemôžete posielať nové príspevky alebo odpovedať na staršie.

Kurzy angličtiny?

v Vzdelanie, štúdium, škola

12

2596

21.08.2013 14:51

FilipBakula

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

JAVA kurzy + certifikaty

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

4

1048

24.01.2013 13:49

street_punk

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Kurzy a certifikáty

v Ostatné

9

268

18.12.2014 16:06

yaJohny

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Kurzy programovania Android APPs

v Krčma

16

443

17.03.2013 15:58

MatrixXx

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Sú na Slovensku online kurzy programovania?

v Krčma

6

1137

13.05.2013 0:44

yano

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

help AMD Sempron 2800+ frekvencia 1700 help

v AMD - Advanced Micro Devices

16

1342

10.03.2007 9:13

dr.etker

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

LG M228WA-BZ 22'', Wide help help

v Monitory, televízory a projektory

1

944

05.12.2007 12:41

OmeGa

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Odkaz // vyriesene

v Redakčné systémy

6

734

18.07.2006 22:43

WEB LAMA

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

[VYRIESENE] Registracia

v PHP, ASP

2

293

03.03.2009 14:24

arno

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vyriesene - Strankovanie

v PHP, ASP

0

204

12.03.2010 10:35

speedy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

[VYRIESENE] mail

v PHP, ASP

2

386

17.02.2009 20:31

beginner

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

[VYRIESENE] Pingovanie

v PHP, ASP

6

861

06.03.2009 9:47

don jebot



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF