[ Príspevkov: 53 ] 1, 2
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
[VYRIESENE] Kurzy NBS -script (help)

Registrovaný: 31.08.07
Prihlásený: 27.03.15
Príspevky: 1803
Témy: 153 | 153
Bydlisko: Komárno
NapísalOffline : 01.01.2009 16:39 | [VYRIESENE] Kurzy NBS -script (help)

no použijes ten xml a je po probleme


_________________
Nehľadaj štastie vonku, ale v sebe, lebo inak ho nikdy nenajdeš.
Nechajte mi právo na vlastné omyly, na možnosť zvoliť si čo mám rád, chcem ísť vlastnou cestou, nie tou vami vyšliapanou, na ktorej by som stratil vlastnú tvar. (Metallica)
Všetko má svoju krásu, ale nie každý ju vidí.
život je krásny, len sa ho nesmieš báť, dnes plačeš, zajtra sa budeš smiať.
Učíme sa aby sme veciam rozumeli a mohli ich milovať
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 20.03.08
Prihlásený: 16.11.09
Príspevky: 34
Témy: 11 | 11
Napísal autor témyOffline : 01.01.2009 16:43 | [VYRIESENE] Kurzy NBS -script (help)

Prvae ten XML je problem http://www.nbs.sk/KL/AKTKLSL.XML
Požadovanú stránku nie je možné zobraziť.

dsljohn píše:
no použijes ten xml a je po probleme


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 27.09.06
Prihlásený: 05.01.16
Príspevky: 47
Témy: 0 | 0
Bydlisko: Bratislava,...
NapísalOffline : 01.01.2009 16:58 | [VYRIESENE] Kurzy NBS -script (help)

Tento http://www.ecb.europa.eu/stats/eurofxre ... -daily.xml
Len budeš musieť zmeniť svoj parser.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 20.03.08
Prihlásený: 16.11.09
Príspevky: 34
Témy: 11 | 11
Napísal autor témyOffline : 01.01.2009 17:41 | [VYRIESENE] Kurzy NBS -script (help)

Tu som nasiel ako by to malo aj byt:
http://www.ecb.europa.eu/stats/exchange ... n.html#dev

ale zjavne nieco davam zle :
http://www.webfactory.sk/test/pokus1.php

Kód:
  <?php
//This is a PHP (4/5) script example on how eurofxref-daily.xml can be parsed

//Read eurofxref-daily.xml file in memory
$XMLContent= file("http://www.ecb.europa.eu/stats/eurofxref/eurofxref-daily.xml");
//the file is updated daily between 14:15 and 15:00 CET

foreach ($XMLContent as $line) {
        if (ereg("currency='([[:alpha:]]+)'",$line,$currencyCode)) {
            if (ereg("rate='([[:graph:]]+)'",$line,$rate)) {
                    //Output the value of 1 EUR for a currency code
                    echo '1 &euro; = '.$rate[1].' '.$currencyCode[1].'<br />';
                    //--------------------------------------------------
                    // Here you can add your code for inserting
                    // $rate[1] and $currencyCode[1] into your database
                    //--------------------------------------------------
            }
        }
}
?>


To : $currencyCode[1] znamena prve v poradi alebo ako ?

Output of the code above

1 € = 1.3917 USD
1 € = 126.14 JPY
1 € = 1.9558 BGN
1 € = 26.875 CZK
1 € = 7.4506 DKK
1 € = 15.6466 EEK
1 € = 0.95250 GBP
1 € = 266.70 HUF
1 € = 3.4528 LTL
1 € = 0.7083 LVL
1 € = 4.1535 PLN
1 € = 4.0225 RON
1 € = 10.8700 SEK
1 € = 30.126 SKK
1 € = 1.4850 CHF
1 € = 9.7500 NOK
1 € = 7.3555 HRK
1 € = 41.2830 RUB
1 € = 2.1488 TRY
1 € = 2.0274 AUD
1 € = 3.2436 BRL
1 € = 1.6998 CAD
1 € = 9.4956 CNY
1 € = 10.7858 HKD
1 € = 15239.12 IDR
1 € = 1839.13 KRW
1 € = 19.2333 MXN
1 € = 4.8048 MYR
1 € = 2.4191 NZD
1 € = 65.930 PHP
1 € = 2.0040 SGD
1 € = 48.285 THB
1 € = 13.0667 ZAR



Codik píše:
Tento http://www.ecb.europa.eu/stats/eurofxre ... -daily.xml
Len budeš musieť zmeniť svoj parser.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 27.09.06
Prihlásený: 05.01.16
Príspevky: 47
Témy: 0 | 0
Bydlisko: Bratislava,...
NapísalOffline : 01.01.2009 17:51 | [VYRIESENE] Kurzy NBS -script (help)

Nedávaš tam zle nič, iba cez funckciu file nemôžeš kvôli obmädzeniam tvojho servera pristupovať k URL adresám. Skús použiť curl funkcie v PHP.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 20.03.08
Prihlásený: 16.11.09
Príspevky: 34
Témy: 11 | 11
Napísal autor témyOffline : 01.01.2009 20:24 | [VYRIESENE] Kurzy NBS -script (help)

Tak som to dal na iny server a ide to ale vysledok je nepotesujuci.
http://obrazok.com/pokus1.php
Vlastne vsetky kurzy su zoradene pod seba .. a ja by som bol rad ak by to bolo vedla seba a mohol si vybrat len urcite staty..
Mal som to tak ze kurzy boli za sebou a v beziacom "marquee":
http://obrazok.com/upload/files/2009-01/99124bf5.jpg

Pls. pomozte mi to doriesit ... ak sa da.
(Staci len 1 priklad na 1 stat (kurz),priklad 1euro k 1 usd ..ostatne by som uz dorobil.)

DAKUJEM!


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.11.07
Prihlásený: 20.08.16
Príspevky: 1719
Témy: 0 | 0
NapísalOffline : 01.01.2009 20:52 | [VYRIESENE] Kurzy NBS -script (help)

Tu je rýchla úprava toho tvojho skriptu:
Kód:
<META http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8">
<?php
   function get_content($url)
   {
      $ch = curl_init();
     
      curl_setopt ($ch, CURLOPT_URL, $url);
      curl_setopt ($ch, CURLOPT_HEADER, 0);
     
      ob_start();
     
      curl_exec ($ch);
      curl_close ($ch);
      $string = ob_get_contents();
     
      ob_end_clean();
     
      return $string;   
   }
   #usage:
   $content = get_content("http://www.ecb.europa.eu/stats/eurofxref/eurofxref-daily.xml");
   
   $xml = simplexml_load_string($content);
   
   utf8_decode($xml);
   $vypis = xml_vypis($xml);
   echo "".$vypis;
   
   function xml_vypis($xml) {   
      $i = 0;
      $flag = "";
      $country = "";
      $vsetko = "";
      foreach($xml->Cube->Cube->Cube as $Nazov)
      {
         
         if ($Nazov['currency'] == "USD" ||
            $Nazov['currency'] == "GBP" ||
            $Nazov['currency'] == "PLN" ||
            $Nazov['currency'] == "HUF" ||
            $Nazov['currency'] == "CZK")
            {   
               switch ($Nazov['currency'])
               {
                  case "USD" : $flag = "http://img.centrum.sk/7/hp/img/skins/winter/valuty/usd.gif"; $country = "Usa"; break;
                  case "GBP" : $flag = "http://img.centrum.sk/7/hp/img/skins/winter/valuty/gbp.gif"; $country = "Velka Britania"; break;
                  case "PLN" : $flag = "http://img.centrum.sk/7/hp/img/skins/winter/valuty/pln.gif"; $country = "Polsko"; break;
                  case "HUF" : $flag = "http://img.centrum.sk/7/hp/img/skins/winter/valuty/huf.gif"; $country = "Madarsko"; break;
                  case "CZK" : $flag = "http://img.centrum.sk/7/hp/img/skins/winter/valuty/czk.gif"; $country = "Cesko"; break;
               }
               $i++;
               if ($i == 1)
               {
                  $vsetko .= "<tr>\n<td><img src='".$flag."' alt='".$country."' /></td>\n<td>".$Nazov['currency']."</td>\n<td>".$Nazov['rate']."</td>\n";
                  $i++;
               }
               if($i == 3)
               {
                  $vsetko .= "<td><img src='".$flag."' alt='".$country."' /></td><td>".$Nazov['currency']."</td>\n<td>".$Nazov['rate']."</td>\n</tr>\n";
                  $i = 0;
               }
            }         
      }
      return $vsetko;
   }
   /* Datum s platnostou. Moze byt pouzity neskor
   $date = explode("-" , $xml->validFrom);
   $year   = $date['0'];
   $month   = $date['1'];
   $day   = $date['2'];
   $validFrom = date("d.m.Y",mktime(0,0,0,$month,$day,$year));
   */
?>
Neopravoval som tam to, že to nie je html kód (lebo vôbec netuším, čo to akože má byť), neopravoval som tam tú tabuľku (lebo z toho kódu vôbec neviem, ako má vyzerať), nepridával som tam cache (sťahovať ten súbor pri každom zobrazení stránky nie je normálne), nemenil som adresy obrázkov tých zástav (nechápem, prečo kradneš obrázky z iného serveru a prečo radšej nepoužiješ vlastné, na internete ich je kopec, skús pozrieť napr famfamfam ikony) a je tam aj kopec iných problémov, ale je to tvoj skript, tak si ho uprav. :)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 20.03.08
Prihlásený: 16.11.09
Príspevky: 34
Témy: 11 | 11
Napísal autor témyOffline : 01.01.2009 21:00 | [VYRIESENE] Kurzy NBS -script (help)

Jj tie obrazky zastav som tam dal v case ked som ten script riesil na rychlo a zabudol som ich upravit.

Tak ale teraz si mi kvalitne pomohol za co velke Diiik!!!!


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 12.05.08
Prihlásený: 28.12.13
Príspevky: 117
Témy: 29 | 29
NapísalOffline : 02.03.2009 20:37 | [VYRIESENE] Kurzy NBS -script (help)

pekna praca. Ako by bolo mozne este doplnit indikator, ci kurz klesol alebo vzrastol?
Druha otazka: ako to upravit, aby kurzy vypisalo nie vedla seba, ale pod seba.

Dik.


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.11.07
Prihlásený: 20.08.16
Príspevky: 1719
Témy: 0 | 0
NapísalOffline : 03.03.2009 21:37 | [VYRIESENE] Kurzy NBS -script (help)

1. Budeš si musieť ukladať ten kurzový lístok, aby si mal aj z predchádzajúceho dňa.
2. Upravíš tú tabuľku tak, aby to bolo vedľa seba (nechce sa mi vymýšľať, ako tom má podľa teba vyzerať, takže to nemôžem nijako upraviť).


Offline

Užívateľ
Užívateľ
[VYRIESENE] Kurzy NBS -script (help)

Registrovaný: 27.09.07
Prihlásený: 31.12.15
Príspevky: 646
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Dubnica nad...

vedel by mi niekdo poradit stym kodom pre kurzovy listok, lebo je tu viac verzii a teraz po prechode na euro..., si stym sam asi neporadim. Ako by vezeral kod?

moja predstava vyzera takto: http://www.webnoviny.sk/kurzy2.php ale bez tej hornej a spodnej casti...:)

Moja predstava by bola aby obsahoval tieto meny:
USA dolar
ANGLICKA libra
CESKA koruna
POLSKO
MADARSKO


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.11.07
Prihlásený: 20.08.16
Príspevky: 1719
Témy: 0 | 0
NapísalOffline : 07.03.2009 19:20 | [VYRIESENE] Kurzy NBS -script (help)

Tá verzia, čo tu je funguje a keď upravíš, aký html kód to generuje, môže to vyzerať rovnako, ako na tej stránke.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
[VYRIESENE] Kurzy NBS -script (help)

Registrovaný: 27.09.07
Prihlásený: 31.12.15
Príspevky: 646
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Dubnica nad...

no uz som to spravil takto http://www.navrchol.sk/kurz/kurz.php ale potreboval by som:

1) aby to bolo pod sebou
2) aby bolo pismo arial 10
3) a aby to bolo napisane takto: [VYRIESENE] Kurzy NBS -script (help) pricom euro obrazok je http://www.navrchol.sk/kurz/eur0.gif

Ako to upravim a hlavne kde?

Kód:
<META http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8">
<?php
   function get_content($url)
   {
      $ch = curl_init();
     
      curl_setopt ($ch, CURLOPT_URL, $url);
      curl_setopt ($ch, CURLOPT_HEADER, 0);
     
      ob_start();
     
      curl_exec ($ch);
      curl_close ($ch);
      $string = ob_get_contents();
     
      ob_end_clean();
     
      return $string;   
   }
   #usage:
   $content = get_content("http://www.ecb.europa.eu/stats/eurofxref/eurofxref-daily.xml");
   
   $xml = simplexml_load_string($content);
   
   utf8_decode($xml);
   $vypis = xml_vypis($xml);
   echo "".$vypis;
   
   function xml_vypis($xml) {   
      $i = 0;
      $flag = "";
      $country = "";
      $vsetko = "";
      foreach($xml->Cube->Cube->Cube as $Nazov)
      {
         
         if ($Nazov['currency'] == "USD" ||
            $Nazov['currency'] == "GBP" ||
            $Nazov['currency'] == "PLN" ||
            $Nazov['currency'] == "HUF" ||
            $Nazov['currency'] == "CZK")
            {   
               switch ($Nazov['currency'])
               {
                  case "USD" : $flag = "http://www.navrchol.sk/kurz/usd0.gif"; $country = "USA"; break;
                  case "GBP" : $flag = "http://www.navrchol.sk/kurz/gbp0.gif"; $country = "Veľka Britania"; break;
                  case "PLN" : $flag = "http://www.navrchol.sk/kurz/pln0.gif"; $country = "Poľsko"; break;
                  case "HUF" : $flag = "http://www.navrchol.sk/kurz/huf0.gif"; $country = "Maďarsko"; break;
                  case "CZK" : $flag = "http://www.navrchol.sk/kurz/czk0.gif"; $country = "Česko"; break;
               }
               $i++;
               if ($i == 1)
               {
                  $vsetko .= "<tr>\n<td><img src='".$flag."' alt='".$country."' /></td>\n<td>".$Nazov['currency']."</td>\n<td>".$Nazov['rate']."</td>\n";
                  $i++;
               }
               if($i == 3)
               {
                  $vsetko .= "<td><img src='".$flag."' alt='".$country."' /></td><td>".$Nazov['currency']."</td>\n<td>".$Nazov['rate']."</td>\n</tr>\n";
                  $i = 0;
               }
            }         
      }
      return $vsetko;
   }
   /* Datum s platnostou. Moze byt pouzity neskor
   $date = explode("-" , $xml->validFrom);
   $year   = $date['0'];
   $month   = $date['1'];
   $day   = $date['2'];
   $validFrom = date("d.m.Y",mktime(0,0,0,$month,$day,$year));
   */
?>


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.11.07
Prihlásený: 20.08.16
Príspevky: 1719
Témy: 0 | 0
NapísalOffline : 07.03.2009 22:47 | [VYRIESENE] Kurzy NBS -script (help)

Neviem, či to vkladáš do nejakej stránky (mal by si, pretože to negeneruje kompletný html kód).

Mierne som to upravil a teraz to generuje aj kompletný kód stránky, ale je možné, že to budeš musieť upraviť (lebo netuším, ako to chceš použiť). Zmenu vzhľadu dosiahneš tak, že budeš generovať iný html kód a upravíš aj potrebné css (predpokladám, že vieš, ako sa robí html+css).

Každopádne, ako som už písal, nie je rozumné pri každom zobrazovaní stránky načítavať ten xml súbor (ale to si uprav sám).

Kód:
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/strict.dtd">
<html>
<head>
<title>Kurzy mien</title>
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=UTF-8">
<style>
   .currency {
      font-family: Arial, sans-serif;
      font-size: 10px;
      background-color: #fff;
   }
   .currency .odd {
      background-color: #ffe;
   }
</style>
</head>
<body>
<?php
   function get_content($url)
   {
      $ch = curl_init();

      curl_setopt ($ch, CURLOPT_URL, $url);
      curl_setopt ($ch, CURLOPT_HEADER, 0);

      ob_start();

      curl_exec ($ch);
      curl_close ($ch);
      $string = ob_get_contents();

      ob_end_clean();

      return $string;
   }

   $currencies = array(
      'USD' => array('flag' => 'http://www.navrchol.sk/kurz/usd0.gif', 'country' => 'USA'),
      'GBP' => array('flag' => 'http://www.navrchol.sk/kurz/gbp0.gif', 'country' => 'Veľka Britania'),
      'PLN' => array('flag' => 'http://www.navrchol.sk/kurz/pln0.gif', 'country' => 'Poľsko'),
      'HUF' => array('flag' => 'http://www.navrchol.sk/kurz/huf0.gif', 'country' => 'Maďarsko'),
      'CZK' => array('flag' => 'http://www.navrchol.sk/kurz/czk0.gif', 'country' => 'Česko')
   );

   function xml_vypis($xml)
   {
      global $currencies;
      
      $i = 0;
      $flag = "";
      $country = "";
      $vsetko = "<table class='currency'>\n";
      foreach($xml->Cube->Cube->Cube as $Nazov) {
         $currency = (string)$Nazov['currency'];

         if (isset($currencies[$currency])) {
            $vsetko .= "<tr class='" . ($i & 1 == 1 ? 'odd' : '') . "'><td><img src='http://www.navrchol.sk/kurz/eur0.gif'></td><td>1&euro;</td><td><img src='" . $currencies[$currency]['flag'] . "'></td><td>" . $Nazov['rate'] . "</td><td>" . $currency . "</td></tr>\n";
         }

         $i++;
      }
      $vsetko .= "</table>\n";
      return $vsetko;
   }

   #usage:
   $content = get_content("http://www.ecb.europa.eu/stats/eurofxref/eurofxref-daily.xml");

   $xml = simplexml_load_string($content);

   utf8_decode($xml);
   $vypis = xml_vypis($xml);
   echo "".$vypis;

   /* Datum s platnostou. Moze byt pouzity neskor
   $date = explode("-" , $xml->validFrom);
   $year   = $date['0'];
   $month   = $date['1'];
   $day   = $date['2'];
   $validFrom = date("d.m.Y",mktime(0,0,0,$month,$day,$year));
   */
?>
</body>
</html>


Offline

Užívateľ
Užívateľ
[VYRIESENE] Kurzy NBS -script (help)

Registrovaný: 27.09.07
Prihlásený: 31.12.15
Príspevky: 646
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Dubnica nad...

no da sa to vlozit cez iframe:
Kód:
<iframe width="150" height="420" frameborder="0" scrolling="no" src="http://www.navrchol.sk/kurz/kurz.php"></iframe>


a toto je cely moj kod po uprave: http://www.navrchol.sk/kurz/kurz.php

Kód:
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/strict.dtd">
<html>
<head>
<title>Kurzy mien</title>
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=UTF-8">
<style>
   .currency {
      font-family: Arial, sans-serif;
      font-size: 12px;
      background-color: #fff;
   }
   .currency .odd {
      background-color: #fff;
   }
</style>
</head>
<body>
<?php
   function get_content($url)
   {
      $ch = curl_init();

      curl_setopt ($ch, CURLOPT_URL, $url);
      curl_setopt ($ch, CURLOPT_HEADER, 0);

      ob_start();

      curl_exec ($ch);
      curl_close ($ch);
      $string = ob_get_contents();

      ob_end_clean();

      return $string;
   }

   $currencies = array(
      'USD' => array('flag' => 'http://www.navrchol.sk/kurz/usd.gif', 'country' => 'USA'),
      'GBP' => array('flag' => 'http://www.navrchol.sk/kurz/gbp.gif', 'country' => 'Veľka Britania'),
      'PLN' => array('flag' => 'http://www.navrchol.sk/kurz/pln.gif', 'country' => 'Poľsko'),
      'HUF' => array('flag' => 'http://www.navrchol.sk/kurz/huf.gif', 'country' => 'Maďarsko'),
      'JPY' => array('flag' => 'http://www.navrchol.sk/kurz/jpy.gif', 'country' => 'Japonsko'),
      'AUD' => array('flag' => 'http://www.navrchol.sk/kurz/aud.gif', 'country' => 'Austrália'),
      'DKK' => array('flag' => 'http://www.navrchol.sk/kurz/dkk.gif', 'country' => 'Dánsko'),
      'CAN' => array('flag' => 'http://www.navrchol.sk/kurz/can.gif', 'country' => 'Kanada'),
      'NOK' => array('flag' => 'http://www.navrchol.sk/kurz/nok.gif', 'country' => 'Nórsko'),
      'CHF' => array('flag' => 'http://www.navrchol.sk/kurz/chf.gif', 'country' => 'Švajčiarsko'),
      'SEK' => array('flag' => 'http://www.navrchol.sk/kurz/sek.gif', 'country' => 'Švédsko'),
      'EEK' => array('flag' => 'http://www.navrchol.sk/kurz/eek.gif', 'country' => 'Estónsko'),
      'LTL' => array('flag' => 'http://www.navrchol.sk/kurz/ltl.gif', 'country' => 'Lotyšsko'),
      'BGN' => array('flag' => 'http://www.navrchol.sk/kurz/bgn.gif', 'country' => 'Bulharsko'),
      'RON' => array('flag' => 'http://www.navrchol.sk/kurz/ron.gif', 'country' => 'Rumunsko'),     
      'CZK' => array('flag' => 'http://www.navrchol.sk/kurz/czk.gif', 'country' => 'Česko')
   );

   function xml_vypis($xml)
   {
      global $currencies;
       
      $i = 0;
      $flag = "";
      $country = "";
      $vsetko = "<table class='currency'>\n";
      foreach($xml->Cube->Cube->Cube as $Nazov) {
         $currency = (string)$Nazov['currency'];

         if (isset($currencies[$currency])) {
            $vsetko .= "<tr class='" . ($i & 1 == 1 ? 'odd' : '') . "'>  <td><img src='" . $currencies[$currency]['flag'] . "'></td> <td>1&euro;</td> <td></td><td></td>  <td>" . $Nazov['rate'] . "</td><td>" . $currency . "</td></tr>\n";
         }

         $i++;
      }
      $vsetko .= "</table>\n";
      return $vsetko;
   }

   #usage:
   $content = get_content("http://www.ecb.europa.eu/stats/eurofxref/eurofxref-daily.xml");

   $xml = simplexml_load_string($content);

   utf8_decode($xml);
   $vypis = xml_vypis($xml);
   echo "".$vypis;


   
?>
</body>
</html>


alebo sa to da vlozit este aj inak?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
[VYRIESENE] Kurzy NBS -script (help)

Registrovaný: 27.09.07
Prihlásený: 31.12.15
Príspevky: 646
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Dubnica nad...

mam takto spraveny kod pre kurzy mien ale nevypisuje mi pri ukazani na vlajku nazov krajiny co je spravene zle?

Kód:
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/strict.dtd">
<html>
<head>
<title>Kurzy mien</title>
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=UTF-8">
<style>
   .currency {
      font-family: Arial, sans-serif;
      font-size: 12px;
      background-color: #fff;
   }
   .currency .odd {
      background-color: #fff;
   }
</style>
</head>
<body>
<?php
   function get_content($url)
   {
      $ch = curl_init();

      curl_setopt ($ch, CURLOPT_URL, $url);
      curl_setopt ($ch, CURLOPT_HEADER, 0);

      ob_start();

      curl_exec ($ch);
      curl_close ($ch);
      $string = ob_get_contents();

      ob_end_clean();

      return $string;
   }

   $currencies = array(
      'USD' => array('flag' => 'http://www.navrchol.sk/kurz/usd.png', 'country' => 'USA'),
      'GBP' => array('flag' => 'http://www.navrchol.sk/kurz/gbp.png', 'country' => 'Veľka Britania'),
      'PLN' => array('flag' => 'http://www.navrchol.sk/kurz/pln.png', 'country' => 'Poľsko'),
      'HUF' => array('flag' => 'http://www.navrchol.sk/kurz/huf.png', 'country' => 'Maďarsko'),
      'JPY' => array('flag' => 'http://www.navrchol.sk/kurz/jpy.png', 'country' => 'Japonsko'),
      'AUD' => array('flag' => 'http://www.navrchol.sk/kurz/aud.png', 'country' => 'Austrália'),
      'DKK' => array('flag' => 'http://www.navrchol.sk/kurz/dkk.png', 'country' => 'Dánsko'),
      'CAN' => array('flag' => 'http://www.navrchol.sk/kurz/can.png', 'country' => 'Kanada'),
      'NOK' => array('flag' => 'http://www.navrchol.sk/kurz/nok.png', 'country' => 'Nórsko'),
      'CHF' => array('flag' => 'http://www.navrchol.sk/kurz/chf.png', 'country' => 'Švajčiarsko'),
      'SEK' => array('flag' => 'http://www.navrchol.sk/kurz/sek.png', 'country' => 'Švédsko'),
      'EEK' => array('flag' => 'http://www.navrchol.sk/kurz/eek.png', 'country' => 'Estónsko'),
      'LTL' => array('flag' => 'http://www.navrchol.sk/kurz/ltl.png', 'country' => 'Lotyšsko'),
      'BGN' => array('flag' => 'http://www.navrchol.sk/kurz/bgn.png', 'country' => 'Bulharsko'),
      'RON' => array('flag' => 'http://www.navrchol.sk/kurz/ron.png', 'country' => 'Rumunsko'),     
      'CZK' => array('flag' => 'http://www.navrchol.sk/kurz/czk.png', 'country' => 'Česko')
   );

   function xml_vypis($xml)
   {
      global $currencies;
       
      $i = 0;
      $flag = "";
      $country = "";
      $vsetko = "<table class='currency'>\n";
      foreach($xml->Cube->Cube->Cube as $Nazov) {
         $currency = (string)$Nazov['currency'];

         if (isset($currencies[$currency])) {
            $vsetko .= "<tr class='" . ($i & 1 == 1 ? 'odd' : '') . "'>  <td><img src='" . $currencies[$currency]['flag'] . "'></td>  <td></td><td></td>  <td>" . $Nazov['rate'] . "</td><td>" . $currency . "</td></tr>\n";
         }

         $i++;
      }
      $vsetko .= "</table>\n";
      return $vsetko;
   }

   #usage:
   $content = get_content("http://www.ecb.europa.eu/stats/eurofxref/eurofxref-daily.xml");

   $xml = simplexml_load_string($content);

   utf8_decode($xml);
   $vypis = xml_vypis($xml);
   echo "".$vypis;


   
?>
</body>
</html>


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.11.07
Prihlásený: 20.08.16
Príspevky: 1719
Témy: 0 | 0
NapísalOffline : 20.03.2009 16:01 | [VYRIESENE] Kurzy NBS -script (help)

Pri tej vlajke nemáš title atribút, takže je logické, že sa ti nemôže nič zobraziť.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
[VYRIESENE] Kurzy NBS -script (help)

Registrovaný: 27.09.07
Prihlásený: 31.12.15
Príspevky: 646
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Dubnica nad...

a kde presne mam zadat title atribút?


Offline

Správca fóra
Správca fóra
[VYRIESENE] Kurzy NBS -script (help)

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 22.03.2009 20:04 | [VYRIESENE] Kurzy NBS -script (help)

do tagu img


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
[VYRIESENE] Kurzy NBS -script (help)

Registrovaný: 27.09.07
Prihlásený: 31.12.15
Príspevky: 646
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Dubnica nad...

to je moc konkretne namna.. ja to potrebujem po lopate..


Offline

Čestný člen
Čestný člen
[VYRIESENE] Kurzy NBS -script (help)

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 22.03.2009 20:31 | [VYRIESENE] Kurzy NBS -script (help)

Snad takto:
Kód:
<img src='" . $currencies[$currency]['flag'] . "' title='".$currencies[$currency]['country']."'>


Offline

Užívateľ
Užívateľ
[VYRIESENE] Kurzy NBS -script (help)

Registrovaný: 27.09.07
Prihlásený: 31.12.15
Príspevky: 646
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Dubnica nad...

duper dik


Offline

Užívateľ
Užívateľ
[VYRIESENE] Kurzy NBS -script (help)

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 4009
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
Vek: 24
NapísalOffline : 24.03.2009 19:36 | [VYRIESENE] Kurzy NBS -script (help)

Pokiaľ niekto z nejakého dôvodu nemôže použiť simplexml, je tu možnosť vypisovať kurz touto funkciou (robil som to pre takého človeka :D)
Asi to nieje práve najefektívnejšie riešenie, ale funguje :D

Kód:
function getrate($currency, $tpl = '{CURRENCY}: {RATE}' ,$url = 'http://www.ecb.europa.eu/stats/eurofxref/eurofxref-daily.xml')
{
  $string = file_get_contents($url);
  $return; 
  if(is_array($currency)){
    foreach($currency as $value){
      ereg('<Cube currency=\''.$value.'\' rate=\'([0-9]{1,5}\.[0-9]{1,5})\'/>', $string, $rate);
      $return .= str_replace('{CURRENCY}', $value, str_replace('{RATE}', $rate[1], $tpl));
    }
  }else{
    ereg('<Cube currency=\''.$currency.'\' rate=\'([0-9]{1,5}\.[0-9]{1,5})\'/>', $string, $rate);
      $return .= str_replace('{CURRENCY}', $currency, str_replace('{RATE}', $rate[1], $tpl));
  }
  return $return;
}


Príklad použitia:

Zápis:
Kód:
echo 'Kurz pre USD: '.getrate('USD', '{RATE}');

Výsledok:
Citácia:
Kurz pre USD: 1.3507


Zápis:
Kód:
echo '1 € = '.getrate('USD', '{RATE} {CURRENCY}');

Výsledok:
Citácia:
1 € = 1.3507 USD


Zápis:
Kód:
echo getrate(array('USD', 'JPY'), '{CURRENCY}: {RATE}<br>');

Výsledok:
Citácia:
USD: 1.3507
JPY: 132.68


_________________
Sorry za prelkepy
 [ Príspevkov: 53 ] 1, 2


[VYRIESENE] Kurzy NBS -script (help)



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Kurzy NBS

v PHP, ASP

4

627

03.12.2008 14:56

walther

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

[VYRIESENE] stary script (asi :( ) ako ma vyzerat v php5?

v PHP, ASP

11

295

18.03.2009 8:24

geetee

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

klasika...porovnajte NBs

v Notebooky a netbooky

4

275

28.04.2010 14:51

ewil

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

IT Kurzy

v Krčma

7

2187

02.12.2011 20:38

Kurzovnik

Táto téma je zamknutá, nemôžete posielať nové príspevky alebo odpovedať na staršie.

Kurzy angličtiny?

v Vzdelanie, štúdium, škola

12

2598

21.08.2013 14:51

FilipBakula

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

JAVA kurzy + certifikaty

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

4

1048

24.01.2013 13:49

street_punk

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Kurzy a certifikáty

v Ostatné

9

271

18.12.2014 16:06

yaJohny

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Kurzy programovania Android APPs

v Krčma

16

445

17.03.2013 15:58

MatrixXx

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Sú na Slovensku online kurzy programovania?

v Krčma

6

1141

13.05.2013 0:44

yano

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

help AMD Sempron 2800+ frekvencia 1700 help

v AMD - Advanced Micro Devices

16

1342

10.03.2007 9:13

dr.etker

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

LG M228WA-BZ 22'', Wide help help

v Monitory, televízory a projektory

1

944

05.12.2007 12:41

OmeGa

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Odkaz // vyriesene

v Redakčné systémy

6

738

18.07.2006 22:43

WEB LAMA

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

[VYRIESENE] Registracia

v PHP, ASP

2

293

03.03.2009 14:24

arno

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vyriesene - Strankovanie

v PHP, ASP

0

204

12.03.2010 10:35

speedy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

[VYRIESENE] mail

v PHP, ASP

2

386

17.02.2009 20:31

beginner

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

[VYRIESENE] Pingovanie

v PHP, ASP

6

861

06.03.2009 9:47

don jebot



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF