Kuriozny problem s GRUBZdravim. Tu je situacia: Mam 2 HDD. Na 1 HDD su 3 particie - v 1. je Win XP, v 2. su data a do 3. som nainstaloval SOLARIS. Na 2. HDD su 3 particie: v 1. je Win 98, v 2. a 3. su data. Tu je problem: Ked som namiesto SOLARIS-u nainstaloval Greenie Linux do particii so Solaris, vsetko bezalo v pohode az na to, ze v GRUB-e mi to ukazovalo Linux, a 2x Win XP. A bootovalo to Win XP. Win 98 mi vobec nevidelo. Tak som sa snazil aj upravit GRUB, preinstaloval som Win 98 (ale tak, ze vsetko ostalo zachovane) a ked som sa snazil nainstoval Linux, opat mi to videlo len 2x WIN XP a ziaden Win 98. Kde moze byt chyba? Co mam spravit, aby mi GRUB videl Win 98? Skusal som ho opravit a neslo to. Vo Win 98 som skusal aj fdisk /mbr a nepomohlo. Dakujem za radu. treba ist do /boot/grub/menu.lst alebo sa to moze volat aj grub.conf, to si otvorit a skopirovat to tu cast, ktora ukazuje na XP, s tym ze tam zmenis meno particie na tu, kde je W98.... takto y to malo fungovat. Dakujem za radu. Vtip je v tom, ze aj v tom subore je Win XP na (hd 0,0) a Win 98 Takze particie su tam rozne a aj to sedi. Win 98 je skutocne na particii hd 1,0. Dalej je tam aj mapa (hd0) (hd1) (hd1) (hd0) chainloader +1 Vsetko sa zda byt spravny a napriek tomu mi to stale bootuje Win Xp. Skus tam hodit toto, ak to tam este nemas.... : title Windows 98 map (hd0,0) (hd1,0) map (hd1,0) (hd0,0) rootnoverify (hd1,0) chainloader +1 Dakujem Void. Funguje to. Usetril si mi kopec casu s reinstalaciou Win 98. Vrela vdaka! ...
Kuriozny problem s GRUB |