Chcel by som tam dať to najlepšie čo by šlo..A preto aj pozerám na to, že ten chipset je na gigabyte fajn a má tiež 4 sloty na RAM a možno také malé plus DUALBIOS.. Tak myslíš, že by ten gigabyte bol najlepšia voľba..?
To by možno tak nevadilo..Píšu, že tie dva sloty potiahnu spolu až 8GB..Čo by pre mňa stačilo..Lebo zasa nechcem aj tak strašne veľa peňazí do toho dávať..Prepáč, že som založil tú druhú tému..Keď si tam napísal, že bez úpravy tam Xeon nedostanem..Tak vedel by si mi povedať, že prečo..? Ten týpek čo ho predáva povedal, že pasuje na socket 775 a taktiež pracuje s chipsetom G41..Ono asi ten support list dosky hovorí za všetko, však..? Fakt ďakujem..
Ahojte..Chcel by som sa znova ešte spýtať..Ktorá z týchto dvoch dosiek je prosím lepšia..? http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3997#ov alebo táto ASUS p5g41t-m si (bohužiaľ nemôžem nájsť priamo taký link ako na tú prvú ale tak vy ste šikovnejší ako ja, tak to asi skôr nájdete)..ĎAKUJEM veľmi pekne..
Z ciny si vies objednat najvyssi modnuty xeon do 775 za 50 dolarov, ak ma pamat neklame. (3.33GHz) X5470 Osobne by som isiel do velmi odolnej dosky, lebo to vie mat celkom odber 120W + http://www.delidded.com/lga-771-to-775-adapter/2/ < tu si pozri ktore chipsety ti s tym vedia pomoct. A dalej tam mas aj otestovane zakladne dosky. A musis si modnut bios, aby ti tam fungovali veci ako speedstep a pod.
_________________ Desktop: CPU AMD R7 1700x @ 3.85GHz | Cooling be quiet! Dark Rock Pro 4 | MB ASRock X470 Taichi Ult. | RAM 4x8GB DDR4 G-SKILL TridentZ RGB 3000 CL16-16-16-36 | VGA XFX RX6800XT | SSD Crucial MX300 525GB | HDD Seagate Ironwolf 3TB 5900rpm | PSU CORSAIR RM750X | MONITOR AOC Q3279VWFD8 | MOUSE HyperX Pulsefire FPS + Razer eXactMat | HyperX Alloy FPS Brown | HyperX Cloud | ARCH x64 & Notebook: Mac M4 Air 512 & Mobil: Pixel 7a & SBC: Raspberry pi 0 | 3B+ & Headphones: Senheiser HD58X | AKG K551 + detachable cable mod | Linsoul TIN T2 | KZ SZN
VOID..Vďaka za odpoveď..Len ja už mám procesory kúpené..Rozmýšlal som aj na XEONom ale chcel som ísť radšej do niečoho v čom budem mať istotu, že to bude bez problémov doska zvládať..Kúpil som si Intel Quad Core Q9400ku a Q9500, teraz už je len otázka do ktorej dať ten trošku silnejší procesor..Pre ktorú to bude výhodnešie..
Osobne si myslim ze to je jedno... rozdiely v tych processoroch si asi aj tak dotaktujes. Obe tie dosky su z tych lepsich (aspon podla kondikov) a odporucam pokus/omyl.
Dobre teda..Skúsim teda, som zvedavý..Čo sa týka tej dosky, tak to nieje ona..Tam tá je P5G41TM ale ja mám P5G41TM-SI..Dá sa hlavne spoznať, že má 4 sloty na RAMku..