Krimpovanie pripojeného RJ-45Ahojte,V byte chcem priviezť kábel od internetu do obývačky z chodby , takže potrebujem prevrtať stenu a cvaknúť konektor z káblu a nakrimpovať nový po prevlečení.Nakrimpovať konektor viem ale moja otázka znie či ho môžem normálne cvaknúť aj keď je napojený pred bytom v rozvodnej skrini. Nehrozí tam nejaký skrat alebo niečo ? Možno pre niekoho primitívna otázka, ale nemám s týmto vôbec skúsenosti.Ďakujem za odpoveď A nestaci ti kupit obycajnu predlzovaciu spojku na kabel a nemusis riesit krimpovanie neviem ci taka spojka nestoji ale 1e normalne ho cvakni A nestaci ti kupit obycajnu predlzovaciu spojku na kabel a nemusis riesit krimpovanie neviem ci taka spojka nestoji ale 1emne ide o to že cez dieru v stene konektor neprejde ...takže tvoje riešenie mi nepomôžeMiso122 - ďakujem Nepochopil si.. Spojku by si dal tam, kde je kabel aj s konektorom teraz a z opacnej strany natiahol novy kabel..Zivy kabel by som nestrihal.. Mne sa to raz podarilo a router sa z toho chcilu spamataval. mne raz v studovni padol lan kabel do caju a padol internet celemu intraku ... tolko k skratovaniu ziveho lan-kabla. ak ho silou mocou chces strihat, ide to, len strihaj zilu po zile pojednom a davaj pozor nech zily neskratujes. v najlepsom pripade to spravis tak ako chces, v najhorsom poskodis router providera, snad nebude vediet zistit pricinu a neda ti nahradit skodu. Druha vec je ze ak budes mat na kabli inu ako ich koncovku, da sa to povazovat za neodborny zasah do ich infrastruktury = porusenie zmluvnych podmienok. mozu ti zmluvu zrusit.btw. daj pozor nech nenakrimplujes 568A-cko na 568B-cko, odkukaj schemu z odstrihnutej koncovky. ...
Krimpovanie pripojeného RJ-45 |