KorčuleAhojte, planujem na jar kúpiť korčule a chodiť po valoch/parkoch atď. máte niekto skúsenosti s konkrétnou značkou? Neviem po akej značke pozerať, mal som Bauer a tie boli topky, no 120€ mi príde dosť na rekreačné korčulovanie. FR Skates / Seba, ale za 100 to nebude K2, maju rozne cenove rady...od lowcost po tie lepsie. A pozeraj po modeloch s 3x100 alebo 3x110 kolieskami, je to oveľa komfortnejšie ako klasické 4x76/80 bude to lepšie aj v horšom teréne ktorý nieje úplne prispôsobený na korčule? myslím tým cestu ktorá už má čo-to za sebou, čiže nejaké menšie jamy, nerovnosti, kamienky atp. Je to lepšie na hocijakom teréne https://premiosport.sk/eshop/prod_detail.php?id=1050842 tak asi mám svojho favorita Bauer su topky a siel by som radsej do klasickych malych koliesok. Bauer preto ze maju dobru dostupnost dielov. Od koliesok, vloziek, klipsni az po zlomene lozisko vsetko kupis origo. A male kolieska maju lepsiu stabilitu. Ideal je od maleho po velke cize 2x76 a 2x80. Ale asi skor zavisi ci chces natom aj nieco skakat a podobne srandy robit. Ak to mas na prechadzky s frajerkou tak radsej velke kolieska aby si nostal zahambeny ze nevladzes Bauer su top hokejové korčule. Kolieskové ani náhodou.Lepšia stabilita ani nie, za 2h si zvykneš a nevnímaš. Ale to len o stabilite vľavo/vpravo. Stabilita dopredu/dozadu je omnoho lepšia na väčších (lebo dlhší rám)2x76 a 2x80 nie je ideál ani náhodou, pokiaľ na nich nehráš hokej... Na bežné korčuľovania najlepšie všetky rovnaké, na freestyle slalom rocker (76-80-80-76 alebo 4x80 a rám čo má predné a zadné o pár mm zdvihnuté). Ale ísť hocikde mimo ideálnej plochy na malých 80mm je peklo. Tak asi mas pravdu Ja som kedysi hral inline hokej a prave v Bauroch a Nike sa mi hralo najlepsie. Ale su to skusnosti stare niekolko rokov. Vtedy ani na vyber volako nebolo. No tie 3 kolieskove som skusal nedavno a mal som pocit ako keby som nikdy v zivote natom nestal Nesli mi zaklade veci ako korculovanie dozadu ale prudke zabrzdenie bokom ako na lade. Ale zas boli rychle a mohol si sa korculovat aj po trave ...Ale ísť hocikde mimo ideálnej plochy na malých 80mm je peklo.hlavne o toto mi ide, aby mi netŕpli nohy keď nabehnem na obyčajnú cestu..// Spojený príspevok Uto 10.03.20 0:48chcel som si ich objednať ale rád by som si ich skúsil, nechcel by som riešiť vrátenie tovaru, peňazí a objednávanie iného čísla.. tak ešte hľadám obchod kde by som si ich aspoň hodil na nohu, no našiel som obchod iba v BA a tam asi tak skoro nepôjdem.. NR/TT/PN som nenašiel nič na 3x110 nemam problem po bratislavskej hradzi az do cunova a naspat (asi 45km), zatial co na 4x80 som to musel pred polovicou trasy otocit naspat kvoli zlej ceste no neviem, ja som iba raz šiel tou druhou stranou od Hamuliakova smerom na Gabčíkovo na bicykli a na korčuliach by som to asi nedal. ty máš aké presne? Tam by mala byť podobná cesta čo si pamätám, čiže na väčších kolieskach nie je problém.Ja ...
Korčule
|