Čaute borci, diky za odpovede.
i7 nepripada do uvahy, lebo o staru architekturu Haswell nemam záujem, Skylake su brutalne drahe a ich výkon už nevyužijem. .
Čekol som dosky s chipsetom B150 a dost ma zarazilo, ze podpora pamati do 2133 MHz, WTF???

O 3 roky ceny dnes drahych 3000MHz pamati poklesnu a mozem si ich strcit niekam inam, než do slotu

Takze ak ma byť to PC aspon trosku nadcasove (5+ rokov, max. doplnenie RAM a grafika), tak asi nemam na výber. Navyše ma dobru výbavu, velmi sa mi paci podpora M.2.
Chladice SilentiumPC Fera sa mi pozdávajú, maju dobre hodnotenia a podľa udavanych hodnôt su naozaj tiché, toto bude lepšia volba ako Noctua, čo je sice kvalitka, za ktorú si aj nechaju zaplatiť. Este si premyslim, ci sa oplati ist do i5 6600K, pokial by som ostal na povodnom i5 6500, tam asi nema význam menit boxovaný chladič.
K zdroju, corsair vengeance nevypada zle, ale nikde som nenasiel uspokojivu recenziu, ze je ten zdroj naozaj tichý, ako pozadujem, co zatial seasonic splna. Cena corsairu je vsak velmi slusna, toto este musim zvážiť. "520W seasonic" teda definitivne zavrhujem.
No a nakoniec monitor, vypada OK, na DELL som zvyknuty, tento by som zobral, vdaka za tip