[ Príspevkov: 22 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
kontrola odoslania

Registrovaný: 22.01.08
Prihlásený: 19.04.15
Príspevky: 492
Témy: 135 | 135
Bydlisko: Bratislava ...
NapísalOffline : 29.09.2008 16:44 | kontrola odoslania

mám kod v ktorom mám odstavec podmienok:

if1

if2

if3

if4

atd (pre ukazku)

a teraz v com je problem. hned po nacitnuti stranky mi hodi niektoru hlasku s echo reakcie podmienok vyssie uvedenych. A teraz neviem ako tomu zamedziť. Neporadí niekto? skúšal som cosi také ako prvú podmienku dat if(isset($_POST['send'])) alebo nieco podobné, ale potom mi nevyhadzovalo uz echo hlasky...lebo ja som celý odstavec vlastne zbalil do toho ifu:

podmienka if pre kontrolu (isset){ - začiatok podmienky

odstavec podmienok - vnutro

} - koniec podmienky

a to pocohopiteľne nejde. tento problém mam uz dlhsie, vlastne vzdy ked vytvorim nieco s chybovymi hlaskami, ale rozhodol som sa s tým nieco robit az teraz.

ocenil by som nejaké priestorné riešenie a nemusí to byť na dve strany:)
dakujem


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
kontrola odoslania

Registrovaný: 30.05.06
Prihlásený: 08.10.14
Príspevky: 1772
Témy: 35 | 35
Bydlisko: BA - WESTSIDE
NapísalOffline : 29.09.2008 16:55 | kontrola odoslania

Mám to chápať tak, že si si vyvinul vlastný programovací jazyk a dúfaš, že ľudia tu na fóre mu budú rozumieť?

Teraz vážne, popis tvojho problému je úplne zlý, skús radšej konkrétne ukázať ten kód.


_________________
A. S. Tanenbaum píše:
The terms LF, MF, and HF refer to low, medium, and high frequency, respectively. Clearly, when the names were assigned, nobody expected to go above 10 MHz, so the higher bands were later named the Very, Ultra, Super, Extremely, and Tremendously High Frequency bands. Beyond that there are no names, but Incredibly, Astonishingly, and Prodigiously high frequency (IHF, AHF, and PHF) would sound nice.
Offline

Správca fóra
Správca fóra
kontrola odoslania

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 29.09.2008 16:58 | kontrola odoslania

myslim, ze tak, ako si to spravil, je to ok, cize az ked je odoslany formular, kontrolujes vsetko ostatne... chyba bude pravdepodobne v tvojom kode, lebo normalne to takto fungovat logicky musi...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
kontrola odoslania

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1586
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 29.09.2008 17:00 | kontrola odoslania

Skús tie tvoje if-y obaliť do ďalšieho if-u
Kód:
if(count($_POST)>0){...}
Sú určite elegantnejšie riešenia, no iba toto som z popisu dokázal vycucnúť


_________________
neříkejte, že něco nejde udělat, protože se vždycky najde nějaký blbec, co neví, že to nejde – a udělá to!
Offline

Užívateľ
Užívateľ
kontrola odoslania

Registrovaný: 22.01.08
Prihlásený: 19.04.15
Príspevky: 492
Témy: 135 | 135
Bydlisko: Bratislava ...
Napísal autor témyOffline : 29.09.2008 21:06 | kontrola odoslania

no ok tu je ta cast kodu:
Kód:
function prezivkavdb ($nick)
  {
    $vysledok=mysql_query("select * from users where nick='".$nick."'");
    return (boolean) mysql_num_rows($vysledok);
  }

if ($_POST['pass'] != $_POST['pass2']){
die("Heslá musia byť rovnaké!");
$deasly = 1;
}
else
{
$deasly = 0;
}

if(strlen($_POST['nick']) < 3){
die("Nick pravdaže nesmie obsahovať menej ako 3 znaky!");
$sneasly = 2;
}
else
{
$sneasly = 0;
}

if(empty($nick) || empty($pass) || empty($pass2)){
die("Prázdnu registráciu môže chcieť odoslať len prázdna hlava!");
$weasly = 3;
}
else
{
$weasly = 0;
}

if(prezivkavdb($nick)){
die("Ľutujem ale vami zvolené meno si už zaregistroval nejaký iný návštevník, prosím zvoľte iné.");
$leasly = 4;
}
else
{
$leasly = 0;
}

if($deasly == 0 && $sneasly == 0 && weasly == 0 && $leasly = 0){
die("Chyba! Ľutujem ale na serveri sa zrejme vyskytol problém, a tak vaša registrácia nie je platná.<br>Prosím skúste to znova neskôr.");
}
else
{
$sql = 'INSERT INTO users (`haha`, `haha`, `haha`, `haha`, `haha`, `laska`) VALUES ("'.$haha.'", "'.$haha.'", "'.$haha.'", "'.$haha.'", "'.$haha.'", "'.$haha.'")';
$result = mysql_query($sql);
header("Location: http://localhost/accept.php");
}


v sql som tie nazvy premennych zmenil na haha s toho dovodu aby som...no proste mal som taku potrebu :) takze radsej mi pomozte
dakujem


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
kontrola odoslania

Registrovaný: 29.10.07
Prihlásený: 12.06.17
Príspevky: 1408
Témy: 28 | 28
Bydlisko: Bratislava
Vek: 36
NapísalOffline : 30.09.2008 8:46 | kontrola odoslania

chyba je uz ze pouzivas die.
die je ako echo + exit.
vyhodi ti text a ukonci skript. nic co mas za tym uz nezbehne


_________________
PC: OS: Windows 10 (64bit) CPU: INTEL Core i5-4440 GPU: ASUS ATI R9280X RAM: Kingston 8GB DDR3 1600MHz MB: MSI B85-G43 Gaming HDD: Seagate 1TB HDD Barracuda SSD: SAMSUNG 120GB HDD 840 EVO CASE: COOLERMASTER N400
Mobil: OS: Android 4.4.2 Model: LG G2 D802 16GB
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
kontrola odoslania

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1586
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 30.09.2008 8:53 | kontrola odoslania

Kód:
if(count($_POST)){
function prezivkavdb ($nick)
  {
    $vysledok=mysql_query("select * from users where nick='".$nick."'");
    return (boolean) mysql_num_rows($vysledok);
  }

if ($_POST['pass'] != $_POST['pass2']){
die("Heslá musia byť rovnaké!");
$deasly = 1;
}
else
{
$deasly = 0;
}

if(strlen($_POST['nick']) < 3){
die("Nick pravdaže nesmie obsahovať menej ako 3 znaky!");
$sneasly = 2;
}
else
{
$sneasly = 0;
}

if(empty($nick) || empty($pass) || empty($pass2)){
die("Prázdnu registráciu môže chcieť odoslať len prázdna hlava!");
$weasly = 3;
}
else
{
$weasly = 0;
}

if(prezivkavdb($nick)){
die("Ľutujem ale vami zvolené meno si už zaregistroval nejaký iný návštevník, prosím zvoľte iné.");
$leasly = 4;
}
else
{
$leasly = 0;
}

if($deasly == 0 && $sneasly == 0 && weasly == 0 && $leasly = 0){
die("Chyba! Ľutujem ale na serveri sa zrejme vyskytol problém, a tak vaša registrácia nie je platná.<br>Prosím skúste to znova neskôr.");
}
else
{
$sql = 'INSERT INTO users (`haha`, `haha`, `haha`, `haha`, `haha`, `laska`) VALUES ("'.$haha.'", "'.$haha.'", "'.$haha.'", "'.$haha.'", "'.$haha.'", "'.$haha.'")';
$result = mysql_query($sql);
header("Location: http://localhost/accept.php");
}
}

Mimochodom prezývka je s tvrdým ý
Skús to bez takých stringov ako "Prázdnu registráciu môže chcieť odoslať len prázdna hlava", ťa to môže dostať do peknej šlamastiky ak niečo takto necháš a pošleš zákazníka do...
"Nick pravdaže nesmie obsahovať menej ako 3 znaky" skús tiež nejako inak napísať. To pravdaže tam strašne kričí


_________________
neříkejte, že něco nejde udělat, protože se vždycky najde nějaký blbec, co neví, že to nejde – a udělá to!
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
kontrola odoslania

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 30.09.2008 9:34 | kontrola odoslania

okrem toho, baxo, tebe asi veľa nehovorí napríklad pravidlo "premenné pomenúvame výstižne", že? A nechci mi nahovoriť, že napr. premenná weasly je výstižné pomenovanie !
ďalej, tieto podmienky obalené v ďaľšej budeš musieť mať (keď si konečne zmeníš die na echo). if(isset($_POST['send'])) alebo nieco podobné to je akože čo? použi predsa podmienku s tým, že kontroluješ isset($_POST['name_z_inputu_submit']) ! bohvie jak máš nazvaný submitový input vo formulári keďže si ho tu neuviedol...


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 02.09.08
Prihlásený: 23.01.13
Príspevky: 81
Témy: 17 | 17
NapísalOffline : 30.09.2008 9:59 | kontrola odoslania

zbytocne pouzivas dlhe nazvy premennych. na zaciatok skriptu si daj kod:

Kód:
$pass = $_POST['pass'];


a uz hodnoty z $_POST['pass'] budes mat ulozene v premennej $pass. takto osetri aj ostatne premenne a nebudes musiet tolko tukat do klavesnice


Offline

Užívateľ
Užívateľ
kontrola odoslania

Registrovaný: 22.01.08
Prihlásený: 19.04.15
Príspevky: 492
Témy: 135 | 135
Bydlisko: Bratislava ...
Napísal autor témyOffline : 01.10.2008 13:47 | kontrola odoslania

el mariachi píše:
okrem toho, baxo, tebe asi veľa nehovorí napríklad pravidlo "premenné pomenúvame výstižne", že? A nechci mi nahovoriť, že napr. premenná weasly je výstižné pomenovanie !
ďalej, tieto podmienky obalené v ďaľšej budeš musieť mať (keď si konečne zmeníš die na echo). if(isset($_POST['send'])) alebo nieco podobné to je akože čo? použi predsa podmienku s tým, že kontroluješ isset($_POST['name_z_inputu_submit']) ! bohvie jak máš nazvaný submitový input vo formulári keďže si ho tu neuviedol...


nemaj zbytocny strach. pokial ide o pomenuvavanie premennych, myslim si ze je kazdeho vec ako si ju nazve, ze. výstižné pomenovanie? ano? a co by si tam napisal ty? napísal by si tam jogurt, šlahačka, torta, citron? a nemozem si zmenit DIE na echo lebo by to nefungovalo. ked som mal echo tak to nefungovalo proste, islo to dalej prehliadlo to vsetky podmienky a odoslali sa informacie do databaze hned a prazdne, po nacitani stranky. die mi stopne script a pusti len vtedy ak je podmienka splnena, neviem co riesis teda - je to presne to co potrebujem :)
o submit vo formulari strach nemaj, ten sa volá send.


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
kontrola odoslania

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1586
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 01.10.2008 13:55 | kontrola odoslania

Výstižné pomenovávanie je tvoja vec, pokiaľ pracuješ sám a nikdy nikto po tebe ten kód už nebude upravovať.


_________________
neříkejte, že něco nejde udělat, protože se vždycky najde nějaký blbec, co neví, že to nejde – a udělá to!
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
kontrola odoslania

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 01.10.2008 14:21 | kontrola odoslania

nehnevaj sa baxo, ale v tejto téme sa ti ma podarilo rozosmiať :lol: chvíľu som si pozornejšie pozeral ten zdroják a logika proste nula bodov, dá sa to riešiť milionkrát efektívnejšie a prehľadnejšie, nehovoriac o tom, že toto proste fungovať správne nemôže, čo si aj sám priznal že to blbne. odporúčam preštudovať základy programovacej logiky a zásady správneho programovania, lebo toto čo si sem ukázal...
vieš, keby si si aspoň nechal poradiť, lenže ty sa ma spýtaš čo riešim, že tebe to takto vyhovuje !? :lol: fajn, idem sa vrátiť späť k svojej práci a tu už nebudem strácať čas

rooobertek, súhlasím len z časti... a čo keď povedzme pracuješ sám, ale zdrojáky ti majú pár tisíc riadkov a máš hentak doslova prasácky nazvané premenné ? nebodaj ešte keď ti to začne takto blbnúť a postneš svoj výtvor na internet nech ti ostatní začnú radiť.... v prvom rade, výstižné pomenovanie nie je pre srandu králikov alebo len pre spolupracovníkov, ono to totiž súvisí aj so znovupoužiteľnosťou kódu a aj s tým, že keď sa pozrieš povedzme za 5 rokov späť, aby si nestrávil hodiny len tým, že si budeš spomínať čo si tým chcel vlastne povedať :)


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
kontrola odoslania

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1586
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 01.10.2008 14:40 | kontrola odoslania

Tých pár tisíc riadkov v súbore som nespravil ja. Nemám vlastné projekty, robím len pre firmy. Kde si videl moje premenné? Takmer nikdy nedávam svoje zdrojáky na web, takže je možné, že počas písania príspevkov som nejaký ten zdroják nejak zad.bal. Ak myslíš to, čo som hodil v tejto téme, bolo iba copy+paste a to som obalil jedným trápnym if.
Baxo, ty by si mal tento kus kódu vymazať a napísať ho úplne odznova. Z tohto nič nebude.


_________________
neříkejte, že něco nejde udělat, protože se vždycky najde nějaký blbec, co neví, že to nejde – a udělá to!
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
kontrola odoslania

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 01.10.2008 14:48 | kontrola odoslania

rooobertek, zle si ma pochopil :lol: tým som chcel len ilustrovať čo chcem tými premennými povedať, nič konkrétne ohľadom tvojich zdrojákov to nebolo :) len som tým chcel povedať, že je viacero dôvodov prečo nepomenúvať premenné napr $mrkvicka keď kontrolujeme formulár a podobne a platí to pre každého, nielen pre tých čo pracujú v teame ;)


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Správca fóra
Správca fóra
kontrola odoslania

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 01.10.2008 15:10 | kontrola odoslania

teraz by uz konecne mohol nasledovat post, ktory sa priamo tyka nastoleneho problemu ;)


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
kontrola odoslania

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1586
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 01.10.2008 15:32 | kontrola odoslania

Riešenie: vymaž to a skús šťastie znova. Potom pošli, čo si vykúzlil.

Rád by som ťa upozornil, že v tomto prípade je $deasly bezpredmetné, pretože nemôže nikdy nastať, keď je tesne predtým die:
die("Heslá musia byť rovnaké!");
$deasly = 1;


_________________
neříkejte, že něco nejde udělat, protože se vždycky najde nějaký blbec, co neví, že to nejde – a udělá to!
Offline

Užívateľ
Užívateľ
kontrola odoslania

Registrovaný: 22.01.08
Prihlásený: 19.04.15
Príspevky: 492
Témy: 135 | 135
Bydlisko: Bratislava ...
Napísal autor témyOffline : 01.10.2008 16:10 | kontrola odoslania

ok ok, takze prepisal som to na funkcne riesenie. funguje to rovnako ako stare, nechapem preco som to tak neriesil hned :roll:
ale, stale neviem ako to aby sa DIE hlasky nehadzali hned po nacitani stranky, ved user este ani formular neodoslal a uz sa to hodi.
skusal som if isset na tlacitko submit send, ale to nepomohlo. mozno som to len zle zapisal ja neviem, ale kazdopadne by som prosil nejake riesenie, tu je novy prepisany cely kod (a nekritizujte zas to DIE, ja ho potrebujem a mam ho rad):

Kód:
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html>

<head>

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250">
<link rel='stylesheet' type='text/css' href='style.css'>


</head>

<title>test</title>

<body>

<form action="reg.php" method="POST">

<fieldset class="field" style="width: 100px; font-weight: bold;"><legend>Registrácia</legend>

Meno:<input id="la1" class="name" type="text" name="nick" maxlength="10"><br><br>

Heslo:<input id="la2" class="pass" type="password" name="pass" maxlength="12"><br><br>

Heslo znovu:<input id="la3" class="pass"  type="password" name="pass2" maxlength="12"><br><br>

<input class="send" type="submit" name="send" value="Registruj">

</fieldset>

</form>

</body>

</html>

<?php

include "connect.php";

$nick = trim(htmlspecialchars(addslashes($_POST['nick'])));
$pass = trim(htmlspecialchars(addslashes($_POST['pass'])));
$pass2 = trim(htmlspecialchars(addslashes($_POST['pass2'])));
$text = htmlspecialchars(addslashes($_POST['text']));
$ip = $_SERVER["REMOTE_ADDR"];
$pass = md5($pass);
$cas = date('d.m.Y g:i a');

function prezivkavdb ($nick)
  {
    $vysledok=mysql_query("select * from users where nick='".$nick."'");
    return (boolean) mysql_num_rows($vysledok);
  }

if ($_POST['pass'] != $_POST['pass2']){
die("Heslá musia byť rovnaké!");
}
elseif(strlen($_POST['nick']) < 3){
die("Nick pravdaže nesmie obsahovať menej ako 3 znaky!");
}
elseif(empty($nick) || empty($pass) || empty($pass2)){
die("Prázdnu registráciu môže chcieť odoslať len prázdna hlava!");
}
elseif(prezivkavdb($nick)){
die("Ľutujem ale vami zvolené meno si už zaregistroval nejaký iný návštevník, prosím zvoľte iné.");
}

else
{
$sql = 'INSERT INTO users (`pass`, `nick`, `ip`, `text`, `cas`) VALUES ("'.$pass.'", "'.$nick.'", "'.$ip.'", "'.$text.'", "'.$cas.'")';
$result = mysql_query($sql);
header("Location: http://localhost/accept.php");
}



?>


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
kontrola odoslania

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 01.10.2008 16:24 | kontrola odoslania

keď ti sem hodím prerobený kód, uznáš že si sa mýlil ?


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
kontrola odoslania

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1586
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 01.10.2008 16:26 | kontrola odoslania

a čo takto namiesto toho die dať $error="popis chyby"? Samozrejme na začiatok $error=false;
Potom dáš if(!$error){/* zapis do databazy a presmerovanie */}
To die by som nepoužíval na takomto mieste. Die je skôr na kritickejšie veci ako nesprávne vypísaný formulár.


_________________
neříkejte, že něco nejde udělat, protože se vždycky najde nějaký blbec, co neví, že to nejde – a udělá to!
Offline

Užívateľ
Užívateľ
kontrola odoslania

Registrovaný: 22.01.08
Prihlásený: 19.04.15
Príspevky: 492
Témy: 135 | 135
Bydlisko: Bratislava ...
Napísal autor témyOffline : 01.10.2008 16:47 | kontrola odoslania

el mariachi píše:
keď ti sem hodím prerobený kód, uznáš že si sa mýlil ?


no dobre ale sak ja ti nic nevycitam. tu ide o to, ze to funguje. ja nedavam prednost efektivite pred funkcnostou. pozri, ty si urcite ostrielany programator ktory uz nieco vie ze, ale ja nie som az tak dobry na to aby som ked sa mi podari zbuchat konecne nieco funkcne, este efektivne vymyslal nieco...ten kod stejne nikdo nevidi, nie je pre zakaznikov teda si mozem vymysliet ake chcem hlasky, a mimochodom hlavny problem je o tom, ze potrebujem spravit to aby sa hlasky nevyhodili hned.


Offline

Správca fóra
Správca fóra
kontrola odoslania

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 01.10.2008 17:05 | kontrola odoslania

Trosku som ti to poupravoval (hadam tam nie je ziadna chyba)... pre nazornost mozes skusit nasledujuci kod (vsetko v jednom subore):
Kód:
<?php
include "connect.php";

function prezivkavdb ($nick)
{
   $vysledok=mysql_query("select * from users where nick='".$nick."'");
   return (boolean) mysql_num_rows($vysledok);
}

$errMsg = "";

if(isset($_POST['send'])) {
   $nick = trim(htmlspecialchars(addslashes($_POST['nick'])));
   $pass = trim(htmlspecialchars(addslashes($_POST['pass'])));
   $pass2 = trim(htmlspecialchars(addslashes($_POST['pass2'])));
   $text = htmlspecialchars(addslashes($_POST['text']));
   $ip = $_SERVER["REMOTE_ADDR"];
   $cas = date('d.m.Y g:i a');

   if(empty($nick) || empty($pass) || empty($pass2)) {
          $errMsg .= "Musite vyplnit vsetky povinne udaje!<br>";
   } else {
      if ($pass!=$pass2) {
         $errMsg .= "Heslá musia byť rovnaké!<br>";
      }

      if(strlen($nick) < 3){
         $errMsg .= "Nick musi obsahovat minimalne 3 znaky<br>";
      }

      if(prezivkavdb($nick)){
         $errMsg .= "Ľutujem ale vami zvolené meno si už zaregistroval nejaký iný návštevník, prosím zvoľte iné.";
      }
   }
   
   if(empty($errMsg)) {
        $pass = md5($pass);
        
      $sql = 'INSERT INTO users (`pass`, `nick`, `ip`, `text`, `cas`) VALUES ("'.$pass.'", "'.$nick.'", "'.$ip.'", "'.$text.'", "'.$cas.'")';
      $result = mysql_query($sql);
      header("Location: http://localhost/accept.php");
   }
}
?>
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html>

<head>

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250">
<link rel='stylesheet' type='text/css' href='style.css'>


</head>

<title>test</title>

<body>
<?php
if(!empty($errMsg)) {
   echo $errMsg;
}
?>
<form action="" method="POST">

<fieldset class="field" style="width: 100px; font-weight: bold;"><legend>Registrácia</legend>

Meno:<input id="la1" class="name" type="text" name="nick" maxlength="10"><br><br>

Heslo:<input id="la2" class="pass" type="password" name="pass" maxlength="12"><br><br>

Heslo znovu:<input id="la3" class="pass"  type="password" name="pass2" maxlength="12"><br><br>

<input class="send" type="submit" name="send" value="Registruj">

</fieldset>

</form>

</body>

</html>


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
kontrola odoslania

Registrovaný: 22.01.08
Prihlásený: 19.04.15
Príspevky: 492
Témy: 135 | 135
Bydlisko: Bratislava ...
Napísal autor témyOffline : 01.10.2008 17:29 | kontrola odoslania

vyborne Stenley! :) fakci to dobre
nieco takéto som potreboval, a nie diskusiu o tom preco tam je DIE alebo echo. dakujem velmi pekne ;)


 [ Príspevkov: 22 ] 


kontrola odoslania



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Overenie odoslania mailu

v PHP, ASP

1

167

25.07.2010 13:58

walther

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Potvrdenie odoslania formulara

v PHP, ASP

26

1051

12.01.2011 18:40

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

nebol zvoleny typ odoslania

v Správy pre vedenie fóra

7

746

08.03.2008 22:23

.:M@Rt!nKo:.

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zabranenie duplicitneho odoslania formu

v JavaScript, VBScript, Ajax

5

194

07.10.2010 14:49

coldak

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Potvrdenie odoslania formulara cez vyskakovacie okno

v PHP, ASP

6

636

02.12.2008 13:15

dulius

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Kontrola

v PC zostavy

11

174

12.11.2012 11:42

RicK^

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

kontrola

v Antivíry a antispywary

0

355

13.02.2010 16:15

stancoj

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Kontrola

v PC zostavy

12

286

04.09.2011 14:53

bindo000

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Kontrola

v PC zostavy

12

470

08.01.2009 22:37

Jaro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

kontrola uloh

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

0

337

29.05.2009 23:33

Romanko

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zostava - kontrola

v PC zostavy

11

520

06.06.2008 22:51

piskvorko

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Kontrola zostavy

v Kôš

0

57

29.03.2016 21:21

thebat

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Kontrola teplôt

v Benchmarky a diagnostické programy

8

293

31.03.2013 23:17

Filips

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Kontrola logu

v Antivíry a antispywary

10

1291

02.01.2010 19:04

kontingent

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Kontrola zostavy

v Kôš

2

80

04.01.2017 23:01

brmbo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Kontrola konzistencie

v Operačné systémy Microsoft

2

256

05.01.2011 10:58

Johnnny



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF