[ Príspevkov: 10 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.07.10
Prihlásený: 10.01.16
Príspevky: 38
Témy: 9 | 9
Bydlisko: Banská Byst...
NapísalOffline : 28.04.2015 0:36 | Kontaktny formular

Ahojte, potreboval by som radu.

Mám kontaktný formulár normálne v html na stránke, a odoslanie mám cez php. A chcel by som aby keď kliknem na tlačítko odoslať aby ma to rovno hodilo na domovskú stránku a aby mi neotvorilo ten hnusný výpis cez echo.

html
Kód:
<form action="data.php" method="post">
<h2>Vaše meno:</h2>
<input name="meno" type="text" id="ramcek" size="40" required>
<h2>Váš e-mail:</h2>
<input name="email" type="text" id="ramcek" size="40" required>
<h2>Vaše telefónne číslo:</h2>
<input name="cislo" type="text" id="ramcek" size="40" required>
<h2>Text:</h2>
<textarea name="text" rows="7" id="ramcek" cols="30" required></textarea>
<input name="odoslat" type="submit" id="tlacitko" value="Objednať" >
</form>


php
Kód:
<?php

$prijemca = "objednavky@masazemm.sk";
$headers = "From:  mikulec1987@gmail.com" . "\r\n";
$meno = $_POST['meno'];
$email = $_POST['email'];
$cislo = $_POST['cislo'];
$text = $_POST['text'];

if ($meno && $email && $cislo && $text){

mail("$prijemca", 'Nová objednávka na masáž', "

Meno: $meno
E-mail: $email
Telefón: $cislo
Text: $text" ,"$headers");

echo   "<p>Vašu žiadost o masáž sme zaevidovali. Akonáhle to bude možné, odpíšeme Vám.</p>";
echo   "<p><a href='index.html'>Domov</a></p>";
}

elseif (($meno && $email && $cislo && $text) == false){
   
echo  "<p>Vašu správu sa nepodarilo odoslat. Skontrolujte prosím, ci sú všetky údaje vyplnené správne.</p>";
echo  "<p><a href='kontakt.html'>Spät</a></p>";   
}

?>


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Kontaktny formular

Registrovaný: 08.08.09
Príspevky: 12516
Témy: 41 | 41
Bydlisko: Martin
NapísalOffline : 28.04.2015 2:48 | Kontaktny formular

Na presmerovanie na strane servera môžeš použiť napríklad header('Location: tvojadomovskastranka');
Problém je s informovaním užívateľa o úspešnej/neúspešnej akcií.


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.11.07
Prihlásený: 20.08.16
Príspevky: 1719
Témy: 0 | 0
NapísalOffline : 28.04.2015 10:02 | Kontaktny formular

Zvyčajne sa to rieši tak, že sa zobrazí nejaká stránka (ktorá bude samozrejme vyzerať podobne ako všetky ostatné), na ktorej sa zobrazí informácia o tom, či sa email podarilo odoslať a o niekoľko sekúnd sa presmeruje na cieľovú stránku.
Prípadne je možné to hlásenie zobraziť priamo na cieľovej stránke, nie vždy sa to ale hodí.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.07.10
Prihlásený: 10.01.16
Príspevky: 38
Témy: 9 | 9
Bydlisko: Banská Byst...
Napísal autor témyOffline : 28.04.2015 10:31 | Kontaktny formular

Áno bolo by to ideálne keby sa napríklad zbalia všetky textové vstupy a namiesto nich sa vypíše len, či bola akcia úspešná alebo nie. Ale taký zdatný bohužiaľ ešte nie som, tak som len chcel vedieť či sa to nedá nejako obísť.


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Kontaktny formular

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 28.04.2015 13:26 | Kontaktny formular

Obísť chýbajúce vedomosti/schopnosti pochopiteľne nie je možné.


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.07.10
Prihlásený: 10.01.16
Príspevky: 38
Témy: 9 | 9
Bydlisko: Banská Byst...
Napísal autor témyOffline : 28.04.2015 13:49 | Kontaktny formular

No skorej lepšie vyjadrenie by bolo, že či nie je niečo jednoduchšie ako použitie javascriptu.


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Kontaktny formular

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 28.04.2015 13:57 | Kontaktny formular

Čo je zložité na javascripte, okrem toho, že ho neovládaš? :) Inak ten formulár máš neskutočne deravý, ani náznak ošetrenia vstupov.


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.07.10
Prihlásený: 10.01.16
Príspevky: 38
Témy: 9 | 9
Bydlisko: Banská Byst...
Napísal autor témyOffline : 28.04.2015 14:07 | Kontaktny formular

Áno som si toho vedomý, ak mi nechceš poradiť tak sem prosím ťa nepíš, ďakujem.


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Kontaktny formular

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 28.04.2015 14:51 | Kontaktny formular

To nejde o to, či ti chcem alebo nechcem poradiť, ale ty si to proste predstavuješ moc jednoducho. Programovanie nie je kopírovanie skriptov, ktoré ti napíšu ostatní. Ak stránka patrí tebe, mal by si zvážiť zadanie zákazky nejakej firme (alebo sa to naučiť poriadne), pretože takýmto spôsobom riskuješ nielen bezpečnostné problémy pre návštevníkov, ale ešte aj nabúranie sa do tvojho mailu atď.
Ak stránku programuješ ty pre niekoho, tak by bolo fajn si to najskôr naštudovať a až potom ponúkať takéto služby druhým ľuďom.

Nepíšem ti to preto, aby som ťa urazil, odradil alebo čo. Píšem to s dobrým úmyslom ako dobre mienenú radu, pretože si asi neuvedomuješ problémy, do ktorých sa takýmto lepením kódu môžeš dostať. Všetci sme nejako začínali, ale proste vety "nie je niečo jednoduchšie?" sú znakom, že budú skoro nasledovať ďalšie problémy, pretože niekde v tvojom vzdelávacom procese nastala chyba.

Ou, a ešte jeden detail: v html máš viac elementov, ktoré majú rovnaké ID. ID je označenie elementu, ktorý je pre danú stránku unikátny, tj. nemôže sa vyskytovať na stránke viackrát. Ak potrebuješ označiť viacero elementov, povedzme kvôli css, používa sa "class".


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.11.07
Prihlásený: 20.08.16
Príspevky: 1719
Témy: 0 | 0
NapísalOffline : 28.04.2015 17:52 | Kontaktny formular

Použi nejaké CMS, čo má vstavané odosielanie emailov (napr. pre Wordpres existuje niekoľko pluginov, v ktorých si ten formulár môžeš nastaviť taký, ako potrebuješ).


 [ Príspevkov: 10 ] 


Kontaktny formular



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

wordpress kontaktný formulár a objednávkový formulár

v Redakčné systémy

1

133

22.08.2016 10:26

hatto13

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Kontaktný formulár

v PHP, ASP

14

3163

08.10.2009 10:12

Krtko

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

KONTAKTNY FORMULAR

v JavaScript, VBScript, Ajax

2

383

09.03.2010 19:36

buy-more

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Kontaktny formular

v PHP, ASP

4

344

01.07.2009 17:13

rooobertek

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

kontaktny formular - nefunguje

v PHP, ASP

1

507

10.02.2010 20:43

kesaj

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP kontaktny formular a diakritika

v PHP, ASP

2

134

09.03.2015 20:43

walther

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

php kontaktny formular- sprava o odoslani

v PHP, ASP

2

293

18.02.2013 20:03

martina833

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

C# - ako skryť aktívny formulár a otvoriť druhý formulár

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2, 3 ]

v Technológia .NET

67

1186

28.06.2013 22:08

walther

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

FORMULAR

v Ponuka práce

3

1556

30.05.2006 6:51

jakub023

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

formular

v JavaScript, VBScript, Ajax

1

323

02.02.2011 17:13

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

formulár

v PHP, ASP

1

316

07.06.2009 15:44

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Formular

v Ostatné

0

98

08.03.2016 19:23

matej71

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Formulár

v PHP, ASP

9

347

07.07.2012 20:39

Vojko

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Formulár

v PHP, ASP

8

153

28.07.2015 17:55

walther

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Formulár

v PHP, ASP

11

560

27.02.2009 12:38

Pades

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

formulár

v HTML, XHTML, XML, CSS

14

867

27.05.2007 10:00

p360t



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF