Ak tvoj pohovor dopadne zle len koli tomu, ze si bud prestrelil sumu alebo si si zapytal nejak divne malo, tak ta firma nestoji za to.
Zapytaj si presne priemerny plat skrz vsetky profesie BA kraja podla statistickeho uradu a dohodni sa so zamestnavatelom, ze ten plat sa bude navysovat podla toho ako sa navysuje kazdorocne priemerny plat v SR.
Ak si veris, ze vies dobre programovat, tak trvaj na normalnej vyske platu od nastupu, tz. ziadne znizenie pocas napr. prvych dvoch mesiacov(lebo mas len 2r. prax a pod.)...na to tu je skusobna lehota, pocas ktorej ta ma moznost zamestnavatel sledovat, ci si sikovny a napredujes/zaucas sa v jeho firme a mas pre neho potencial do buducna, alebo si prisiel len nieco odflaknut a zobrat prachy kazdy mesiac. Plna vyska platu je zaroven aj motivacia pre noveho zamestnanca robit najlepsie ako vie, ak to zamestnavatel berie naopak a kazdemu dava pri nastupe znizeny plat, tak to len svedci o firme celej. Ziadna programatorska firma nema snad tak naspanovane financie, ze by musela "novacikom" davat zatial nastupny plat a po 3. mes. ho navysit.
Potom by sme mohli rozoberat otazku, ze preco by niektore povolania mali byt lepsie platene ako ine. Niekto by ti mohol navrhnut, ze zapytat si priemer je blbost, vsak ty si programator, ti beru viac....je to opat nezmysel.
Este ma napada, ze ak niekto dava plat a jeho vysku podla toho, ci ma clovek dokonceny 1., 2. alebo ziaden stupen VS, tak je to vacsinou z dovodu, ze si chce otestovat, ci bude clovek posluchat vo firme, alebo bude naopak kadecomu namietat. Presne tymto(aky stupen ma uchadzac dostudovany) sa riadia niektore firmy, a to z dovodu, ze aj vysokoskolske studium obsahovalo niektore predmety, ktore boli zbytocne, neuzitocne, ale bolo ich potrebne uspesne absolvovat, aby clovek ukazal, ze dokaze pracovat napr. pod nezmyselnym a nelogickym naporom sposobenym nie jeho zasluhou...

...si a budes do buducnosti programatorom a teda malo by najviac rozhodovat to co vies naprogramovat a nie vsetok ten odpad, ktory maju riesit ludia na neprogramatorskej pozicii vo firme

.
Snad ti toto ciastocne pomoze urcit si plat.