Kód na otvorenie .exe suboru v VB6Dobrý deň Potrebujem kód, aby keď stlačim na tlačitko aby sa mi spustil .exe súbor (ako odkaz). Mám Visual Basic 6. Ďakujem. ShellExecute(NULL, open, C:\\cesta\\program.exe, NULL, NULL, SW_SHOW); na zaciatku musis mat includnute win32 Prosím mohol by si mi to dať celé: Private Sub Command1_Click()ShellExecute(NULL, open, C:\\cesta\\program.exe, NULL, NULL, SW_SHOW);End Sub Lebo tak mi píše chyby. pardon, nic som nenapisal ^^ zle som si precital tvoj post pretoze to co som nenapisal nebolo VS, takze si vobec nevsimajte co som napisal Prosím mohol by si mi to dať celé:Private Sub Command1_Click()ShellExecute(NULL, open, C:\\cesta\\program.exe, NULL, NULL, SW_SHOW);End SubLebo tak mi píše chyby. Tie parametre typu string musis pretypovat na pole znakov (pretoze ShellExecute je WinAPI fcia a ta dokaze pracovat akurat s udaj. typom pole znakov, nieco ako string v jazyku C neexistuje (jedine v C++)). V delphi by to vyzeralo takto : pchar(C:\cesta\program.exe).. A v Visual Basic 6???? ShellExecute Me.hwnd, open, c:\...\program.exe, vbNullString, vbNullString, SW_MAXIMIZE potřebné deklarace Public Declare Function ShellExecute Lib shell32.dll Alias ShellExecuteA (ByVal hwnd As Long, ByVal lpOperation As String, ByVal lpFile As String, ByVal lpParameters As String, ByVal lpDirectory As String, ByVal nShowCmd As Long) As Long Public Const SW_MAXIMIZE = 3 hmm no ale VB samotny ma fciu Shell ktora na spustanie EXEciek bohate staci.. Keby si s nou ale chcel spustit nieco ine ako aplikaciu tak vyhodi error cize tam uz je potrebne vyssie spominane API. ...
Kód na otvorenie .exe suboru v VB6 |