[ Príspevkov: 10 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 27.06.09
Prihlásený: 16.06.15
Príspevky: 154
Témy: 19 | 19
Bydlisko: Levice, Slo...
NapísalOffline : 27.09.2009 19:21 | knihovna GD

mam jednu funkciu, ale ani svet nefunguje

Kód:
<?php
$velkost_x = 200;
$velkost_y = 75;

$text = mt_rand(100000, 999999);

$miesto_na_znak = $velkost_x / (strlen( $text ) +1 );
$obrazok = imagecreatetruecolor( $velkost_x, $velkost_y );

$pozadie = imagecolorallocate ( $obrazok, 255, 255, 255 );
$okraj = imagecolorallocate ( $obrazok, 128, 128, 128 );
$farby[] = imagecolorallocate ( $obrazok, 128, 64, 192 );
$farby[] = imagecolorallocate ( $obrazok, 192, 64, 128 );
$farby[] = imagecolorallocate ( $obrazok, 108, 190, 64 );

imagefilledrectangle( $obrazok, 1, 1, $velkost_x - 2,
                      $velkost_y - 2, $pozadie);
imagerectangle( $obrazok, 0, 0, $velkost_x - 1, $velkost_y - 1, $okraj );

for ( $i = 0; $i < strlen($text); $i++) {
$farba = $farby[$i % count( $farby)];
imagettftext (
$obrazok,
28 + rand(0, 8),
-20 + rand(0, 40),
( $i +0.3 ) * $miesto_na_znak,
50 + rand( 0, 10 ),
$farba,
'arial.ttf',
$text{$i}
); //31 riadok
}

imageantialias( $obrazok, true );  //34 riadok

for ( $i = 0; $i < 1000; $i++)
{
$x1 = rand( 5, $velkost_x -5 );
$y1 = rand(5, $velkost_y -5 );
$x2 = $x1 - 4 + rand( 0, 8 );
$y2 = $y1 - 4 + rand( 0, 8 );
imageline( $obrazok, $x1, $y1, $x2, $y1,
$farby[rand(0, count($farby) - 1 ) ]
);
}

header('Content-Type: image/png');
imagepng($obrazok);
?>


vypisuje chybu

Warning: imagettftext() [function.imagettftext]: Could not find/open font in ... on line 31

Fatal error: Call to undefined function imageantialias() in ... on line 34


Offline

Užívateľ
Užívateľ
knihovna GD

Registrovaný: 31.05.09
Prihlásený: 02.06.17
Príspevky: 562
Témy: 37 | 37
Bydlisko: BegyBen
NapísalOffline : 27.09.2009 19:59 | knihovna GD

Tak asi nemas ulozeny font arial.ttf tam kde by mal byt a volas funkciu, ktora tam nie je


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 27.06.09
Prihlásený: 16.06.15
Príspevky: 154
Témy: 19 | 19
Bydlisko: Levice, Slo...
Napísal autor témyOffline : 28.09.2009 14:07 | knihovna GD

Snacker píše:
Tak asi nemas ulozeny font arial.ttf tam kde by mal byt a volas funkciu, ktora tam nie je


nato som myslel, lenze ten font mam ulozeny, presne taky isty nazov... a mam ho tam kde aj script


Offline

Užívateľ
Užívateľ
knihovna GD

Registrovaný: 31.05.09
Prihlásený: 02.06.17
Príspevky: 562
Témy: 37 | 37
Bydlisko: BegyBen
NapísalOffline : 28.09.2009 14:16 | knihovna GD

Musis zadat absolutnu cestu ku tomu pismu. Na websupporte je to napr. /data/web/domena.sk/web/cesta/ku/pismu/arial.TTF


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
knihovna GD

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1586
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 28.09.2009 15:13 | knihovna GD

radšej by som použil
Kód:
dirname(__FILE__)
ako manuálne vypísať cestu


_________________
neříkejte, že něco nejde udělat, protože se vždycky najde nějaký blbec, co neví, že to nejde – a udělá to!
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 27.06.09
Prihlásený: 16.06.15
Príspevky: 154
Témy: 19 | 19
Bydlisko: Levice, Slo...
Napísal autor témyOffline : 28.09.2009 15:54 | knihovna GD

okey, manualna cesta pomohla, dirname nie, takze uz iba chyba
Fatal error: Call to undefined function imageantialias() in ... on line 34
php info mate tu
PHP Version 5.2.0-8+etch15...
GD
FreeType Version 2.2.1
GD Version 2.0 or higher


Offline

Užívateľ
Užívateľ
knihovna GD

Registrovaný: 31.05.09
Prihlásený: 02.06.17
Príspevky: 562
Témy: 37 | 37
Bydlisko: BegyBen
NapísalOffline : 28.09.2009 16:02 | knihovna GD

Asi mas vypnutu GD podporu


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 27.06.09
Prihlásený: 16.06.15
Príspevky: 154
Témy: 19 | 19
Bydlisko: Levice, Slo...
Napísal autor témyOffline : 28.09.2009 18:03 | knihovna GD

hej funguje mi teraz vsetko len nefunguje mi mt_rand(), ked tam dam do $text retazec vypise obrazok v pohode ale ked dam ze $text = mt_rand(10000,999999); tak nezobrazi ziadny text v obrazku


Offline

Užívateľ
Užívateľ
knihovna GD

Registrovaný: 31.05.09
Prihlásený: 02.06.17
Príspevky: 562
Témy: 37 | 37
Bydlisko: BegyBen
NapísalOffline : 28.09.2009 18:18 | knihovna GD

Pretypuj to na string.

Najdi
Kód:
$text = mt_rand(100000, 999999);


Zmen na
Kód:
$text =  (string)mt_rand(100000, 999999);


Naposledy upravil Snacker dňa 28.09.2009 18:18, celkovo upravené 1

Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 27.06.09
Prihlásený: 16.06.15
Príspevky: 154
Témy: 19 | 19
Bydlisko: Levice, Slo...
Napísal autor témyOffline : 28.09.2009 18:18 | knihovna GD

okey, ide mi to, trebalo to len takto prerobit
Kód:
$text = strval(mt_rand(10000,999999));


hh, neskoro som poslal spravu :-D


 [ Príspevkov: 10 ] 


knihovna GD



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

knihovna graph

v Ostatné

5

986

08.02.2006 19:07

Harlequin

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Script knihovna

v PHP, ASP

22

927

19.08.2009 21:51

SiAdAk

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vlastná knihovna C

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

2

90

15.11.2014 8:42

BX



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF