[ Príspevkov: 9 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 07.03.08
Prihlásený: 19.12.09
Príspevky: 19
Témy: 7 | 7
NapísalOffline : 26.11.2008 18:59 | Kde je chyba?

Som začiatočník.
Chcel som vybrať jednu vec z MySQL do PHP skriptu, ktorý to ďalej spracuje.
Na jednej slovenskej stránke (skôr blogu) som našiel istý typ vyberania. Neviem prečo mi to hlási chybu v riadku kde je toto:
Kód:
$data = mysql_fetch_array($sql, MYSQL_BOTH);
.
Asi je tam nejaká banálna chyba. Vedel by mi niekto pomôcť?
Vypisuje mi

Kód:
Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /var/www/virtual/hostend.eu/siesta/htdocs/mp3/sources/add/index.php on line 12

a toto
Kód:
Fatal error: Maximum execution time of 30 seconds exceeded in /var/www/virtual/hostend.eu/siesta/htdocs/mp3/sources/add/index.php on line 24



Časť skriptu
Kód:
<?php
$srch = $_GET['search'];
$srch = urldecode( $srch );
$srch = str_replace( " ", "+", $srch );

require_once("mysql.php");

$sql = mysql_query("SELECT * FROM addlink WHERE nazov LIKE \'%$srch%\'");



$data = mysql_fetch_array($sql, MYSQL_BOTH);

$link = $data["url"];
$name = $data["meno"];

$i= 1;

while($i <= 10){

   
$link = $data["url"];
$name = $data["meno"];
    $link = "src=add&name=".$link."&url=".$name;
}
    if($name != ""){
    include( "includes/layout_list.php" );
    $ts++;
    }
$i++;


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Kde je chyba?

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1586
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 26.11.2008 19:25 | Kde je chyba?

máš vytvorenú tabulku "addlink"?
Tá hláška "Maximum execution time of 30 seconds exceeded" je známkou nejakej záludnej chyby... Tak sa priprav na dlhú diskusiu :D


_________________
neříkejte, že něco nejde udělat, protože se vždycky najde nějaký blbec, co neví, že to nejde – a udělá to!
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 07.03.08
Prihlásený: 19.12.09
Príspevky: 19
Témy: 7 | 7
Napísal autor témyOffline : 26.11.2008 19:33 | Kde je chyba?

Jasné že mám tabuľku, taký blbý zasa nie som.


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Kde je chyba?

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1586
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 26.11.2008 19:43 | Kde je chyba?

Dobre, to bol len prvotný nápad.
Skús
Kód:
$sql = mysql_query("SELECT * FROM addlink WHERE nazov LIKE \'%$srch%\'") or die(mysql_error());
Pošli výsledok


_________________
neříkejte, že něco nejde udělat, protože se vždycky najde nějaký blbec, co neví, že to nejde – a udělá to!
Offline

Správca fóra
Správca fóra
Kde je chyba?

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 26.11.2008 19:44 | Kde je chyba?

ziadna dlha diskusia, mas tam nekonecny cyklus... $i++ mas mimo cyklu a vlastne vypisovanie udajov z db mas zle riesene... v sql mas nadbytocne spatne lomitka...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.04.07
Prihlásený: 20.11.17
Príspevky: 531
Témy: 34 | 34
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 26.11.2008 19:46 | Kde je chyba?

a mimochodom tie backslashe mas v stringu, tak sa necuduj. napis to takto:
Kód:
$sql = mysql_query("SELECT * FROM addlink WHERE nazov LIKE '%$srch%'");


_________________
CPU: AMD Phenom II 940 QUAD X4 BE AM2+, chladic: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, RAM: 4GB DDR2 800MHz PC6400, MB: M2N-E SLI, VGA: RX 4870 GAINWARD HD4870 1GB, HDD: WD 1TB, Zdroj: CORSAIR 750W TX
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 07.03.08
Prihlásený: 19.12.09
Príspevky: 19
Témy: 7 | 7
Napísal autor témyOffline : 26.11.2008 19:46 | Kde je chyba?

Dal som do $srch 1 a vrátilo mi to
Kód:
You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '\'%1%\'' at line 1



(www.siesta.hostend.eu/mp3 , tam testujem aby k vysledkom boli pridané aj vlastné z Mysql, aby aj užívatelia mohli pridávať vlastné odkazy)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 07.03.08
Prihlásený: 19.12.09
Príspevky: 19
Témy: 7 | 7
Napísal autor témyOffline : 26.11.2008 19:49 | Kde je chyba?

celý skript je
Kód:
<?php
$srch = $_GET['search'];
$srch = urldecode( $srch );
$srch = str_replace( " ", "+", $srch );

require_once("mysql.php");

$sql = mysql_query("SELECT * FROM addlink WHERE nazov LIKE \'%$srch%\'");



$data = mysql_fetch_array($sql, MYSQL_BOTH);

$link = $data["url"];
$name = $data["meno"];

$i= 1;

while($i <= 10){

   
$link = $data["url"];
$name = $data["meno"];
    $link = "src=add&name=".$link."&url=".$name;
}
    if($name != ""){
    include( "includes/layout_list.php" );
    $ts++;
    }
$i++;


if($ts == "")
{
    echo "<center></center>";
}

$np = $p + 1;
$np = "?source=add&search=$srch&page=$np";
$pp = $p - 1;
$pp = "?source=add&search=$srch&page=$pp";
echo "<table width=\"100%\" align=\"center\"><tr>";
if ( 1 < $p )
{
    echo "<td align=\"left\"><a href=\"";
    echo $pp;
    echo "\">";
    echo "Prev";
    echo "</a></td>";
}
if ( $name != "" )
{
    echo "<td align=\"right\"><a href=\"";
    echo $np;
    echo "\">";
    echo "Next";
    echo "</a></td>";
}
    echo "</tr></table>";

?>



Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Kde je chyba?

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1586
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 26.11.2008 19:55 | Kde je chyba?

ako hovorí djsulo, backslash preč.
$sql = mysql_query("SELECT * FROM addlink WHERE nazov LIKE '%$srch%'");

úplne mimo, si začiatočník, tak ti to odpustím, ale bezpečnosť tam nemáš žiadnu. Keď zvládneš základy, skús si niečo k nej čosi vygoogliť. Hľadaj napríklad sql injection.


_________________
neříkejte, že něco nejde udělat, protože se vždycky najde nějaký blbec, co neví, že to nejde – a udělá to!
 [ Príspevkov: 9 ] 


Kde je chyba?



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

kde je chyba?

v Optické zariadenia

6

490

07.07.2009 15:56

shiro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

kde je chyba ???

v Intel - Integrated Electronics

3

337

03.10.2008 23:53

Jaro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Kde je chyba?

v Databázy

11

554

11.05.2008 20:19

waresko18

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

kde je chyba?

v HTML, XHTML, XML, CSS

10

335

07.01.2009 21:34

rooobertek

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

KDE JE CHYBA ???

v Notebooky a netbooky

3

94

07.04.2013 17:12

walther

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

kde je chyba ?

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v ATI/AMD grafické karty

34

806

18.07.2010 12:30

djfreeman

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

kde je chyba????

v PHP, ASP

21

1333

29.08.2006 19:57

Alyx_Vance

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

kde je chyba?

v Notebooky a netbooky

17

303

29.07.2012 13:56

tonky51

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Kde je chyba?

v Operačné systémy Microsoft

3

203

29.11.2009 10:22

mack0

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Neviem kde je chyba???

v Intel čipové sady

2

412

27.03.2009 18:53

zajo301

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

phpbb - Kde je chyba?

v Redakčné systémy

4

486

08.02.2008 18:29

feips

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

e8400 kde je chyba?

v Biosy a ladenie výkonu

1

288

06.12.2008 20:41

fuco

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Kde je chyba ? mysql

v Databázy

4

522

21.05.2008 19:46

tommy70777

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pascal- kde je chyba?

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

8

570

02.03.2011 20:58

firefox4

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Kde moze byt chyba?

v Ovládače

14

398

03.06.2011 17:38

sph1Nx

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

kde je chyba?? som zufaly :(

v PHP, ASP

9

304

10.10.2007 17:49

Flety



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF