[ Príspevkov: 12 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 29.07.08
Prihlásený: 11.03.17
Príspevky: 223
Témy: 57 | 57
NapísalOffline : 10.05.2010 0:01 | karel v C - nefunguje cyklus

potreboval by som aj ja trochu pomôcť... Ak sa s tým niekomu chce babrať
niečo som zbúchal, ale nechápem prečo mi cyklus

Kód:
 while (beepersPresent()){
                pickBeeper();
                beep++;
            if (beep == 4) domov();}


prebehne iba raz.
Je v 8. riadku

dik

Kód:
int main(){
    int beep = 0;
    turnOn("world.txt");
    draw();
    while (frontIsClear()){                                                     // cyklus, aby sie K stale dopredu
          movek();
          beep:
          while (beepersPresent()){
                pickBeeper();
                beep++;
                if (beep == 4) domov();}
            
          if (frontIsBlocked() && facingSouth()){                               //ak narazi na stenu a je otoceny dole
             turnLeft();
             if (frontIsBlocked() && rightIsBlocked()){                         //ak dojde do rohu sveta
                turnLeft();
                turnLeft();
                while (frontIsClear())
                       movek();
                          while (frontIsClear()){
                                movek();
                                while (frontIsBlocked())
                                      if (beepersInBag()){
                                      putBeeper();
                                      int beep = 0;}
                                      else goto koniec;
                                }
                             
                         }
                else movek();
             if (rightIsClear())
                okoloDole();                                                    // obide stenu vo vnutri sveta
                else turnLeft();
          }
                                   
          if (frontIsBlocked() && facingNorth()){                               //ak narazi na stenu a je otoceny hore
             turnRight();
             if (frontIsBlocked() && leftIsBlocked()){                          //ak dojde to rohu sveta
                turnLeft();
                turnLeft();
                while (frontIsClear())
                      movek();
                      while (frontIsBlocked())
                            if (beepersInBag()){
                               putBeeper();
                               int beep = 0;}
                               else goto koniec;
                      }
                else movek();
             if (leftIsClear())
                okoloHore();                                                    //obide stenu
                else turnRight();
             }
         


}
koniec:
  system("PAUSE");   
  return 0;
}


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 29.10.08
Prihlásený: 30.07.12
Príspevky: 933
Témy: 2 | 2
NapísalOffline : 10.05.2010 7:14 | karel v C - nefunguje cyklus

a co tak uviest aj kod funkcie beepersPresent() a procky pickBeeper() ?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 29.07.08
Prihlásený: 11.03.17
Príspevky: 223
Témy: 57 | 57
Napísal autor témyOffline : 10.05.2010 8:07 | karel v C - nefunguje cyklus

pochybujem, že ti to pomôže

Kód:
pickBeeper()
  {
    if (svet.world[karel.x][karel.y] > 0)                                     
      {
        svet.world [karel.x][karel.y] -= 1;                                     
        karel.beepers++;                                                       
        draw();
      }
      else  printf("chyba, na tomto mieste nie je beeper\n\n");                 
  }


Kód:
beepersPresent()
  {
    if (svet.world[karel.x][karel.y] > 0) return 1;                             
    else return 0;
  }


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 29.10.08
Prihlásený: 30.07.12
Príspevky: 933
Témy: 2 | 2
NapísalOffline : 10.05.2010 8:13 | karel v C - nefunguje cyklus

neprogramujem v C takze taka mozno blba otazka, C automaticky konvertuje cislo na boolean ?
beepersPresent() ti vracia 1/0 ale while by mal testovat boolean true/false .


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 29.07.08
Prihlásený: 11.03.17
Príspevky: 223
Témy: 57 | 57
Napísal autor témyOffline : 10.05.2010 9:28 | karel v C - nefunguje cyklus

ono to v pohode funguje... to by si musel vidieť celý zdroják. A jazyk C nemá boolean.


_________________
Spoiler: zobraziť
Desktop: MB: GIGABYTE MA78LMT-US2H | CPU: AMD Phenom II X4 945 Quad-Core (AM3) BOX | HDD: 500GB Samsung SpinPoint F3 16MB SATAII/300 3RZ | GPU: ATI Sapphire HD5770 512MB | PSU: Corsair VX450W | RAM: A-DATA 2x2GB DDR3-1333 Gamers series kit | CASE: Cooler Master Elite 334 RC | Windows 10 Professional x64 / Fedora 23
Notebook: Acer SHIT Aspire 5920G | CPU: Intel Core 2 Duo T5750 | HDD: Hitachi 250 GB ATA | GPU: ATI HD 3450 | RAM: 3 GB DDR2-667 SDRAM | Windows Seven Professional x86
Mobil: Apple iPhone 6 16GB White
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 29.10.08
Prihlásený: 30.07.12
Príspevky: 933
Témy: 2 | 2
NapísalOffline : 10.05.2010 9:42 | karel v C - nefunguje cyklus

no tak asi by ti bolo najlepsie zapnut nejaky debug mod alebo si dat vypisovat nejake logy


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 29.07.08
Prihlásený: 11.03.17
Príspevky: 223
Témy: 57 | 57
Napísal autor témyOffline : 10.05.2010 9:43 | karel v C - nefunguje cyklus

programujem tak pol roka.... takže nemám šajn, čo je debug mód. :D.


_________________
Spoiler: zobraziť
Desktop: MB: GIGABYTE MA78LMT-US2H | CPU: AMD Phenom II X4 945 Quad-Core (AM3) BOX | HDD: 500GB Samsung SpinPoint F3 16MB SATAII/300 3RZ | GPU: ATI Sapphire HD5770 512MB | PSU: Corsair VX450W | RAM: A-DATA 2x2GB DDR3-1333 Gamers series kit | CASE: Cooler Master Elite 334 RC | Windows 10 Professional x64 / Fedora 23
Notebook: Acer SHIT Aspire 5920G | CPU: Intel Core 2 Duo T5750 | HDD: Hitachi 250 GB ATA | GPU: ATI HD 3450 | RAM: 3 GB DDR2-667 SDRAM | Windows Seven Professional x86
Mobil: Apple iPhone 6 16GB White
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 29.10.08
Prihlásený: 30.07.12
Príspevky: 933
Témy: 2 | 2
NapísalOffline : 10.05.2010 9:55 | karel v C - nefunguje cyklus

debug mod je ked si mozes program krokovat a sledovat ako su vykonavane volania a ake hodnoty maju aktualne premenne


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 29.07.08
Prihlásený: 11.03.17
Príspevky: 223
Témy: 57 | 57
Napísal autor témyOffline : 10.05.2010 10:11 | karel v C - nefunguje cyklus

a netušíš kde to je v dev C++?


_________________
Spoiler: zobraziť
Desktop: MB: GIGABYTE MA78LMT-US2H | CPU: AMD Phenom II X4 945 Quad-Core (AM3) BOX | HDD: 500GB Samsung SpinPoint F3 16MB SATAII/300 3RZ | GPU: ATI Sapphire HD5770 512MB | PSU: Corsair VX450W | RAM: A-DATA 2x2GB DDR3-1333 Gamers series kit | CASE: Cooler Master Elite 334 RC | Windows 10 Professional x64 / Fedora 23
Notebook: Acer SHIT Aspire 5920G | CPU: Intel Core 2 Duo T5750 | HDD: Hitachi 250 GB ATA | GPU: ATI HD 3450 | RAM: 3 GB DDR2-667 SDRAM | Windows Seven Professional x86
Mobil: Apple iPhone 6 16GB White
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 29.10.08
Prihlásený: 30.07.12
Príspevky: 933
Témy: 2 | 2
NapísalOffline : 10.05.2010 10:17 | karel v C - nefunguje cyklus

v prvom rade RTFG, ale tentokrat ti usetrim cas
http://www.youtube.com/watch?v=kHFpzxMFB3E
http://eilat.sci.brooklyn.cuny.edu/cis1_5/HowToDebug.htm


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 27.04.08
Prihlásený: 16.07.11
Príspevky: 126
Témy: 33 | 33
NapísalOffline : 12.05.2010 19:50 | karel v C - nefunguje cyklus

C ma datovy typ boolean stdlib.h


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 29.07.08
Prihlásený: 11.03.17
Príspevky: 223
Témy: 57 | 57
Napísal autor témyOffline : 12.05.2010 22:09 | karel v C - nefunguje cyklus

už mi to fachá


_________________
Spoiler: zobraziť
Desktop: MB: GIGABYTE MA78LMT-US2H | CPU: AMD Phenom II X4 945 Quad-Core (AM3) BOX | HDD: 500GB Samsung SpinPoint F3 16MB SATAII/300 3RZ | GPU: ATI Sapphire HD5770 512MB | PSU: Corsair VX450W | RAM: A-DATA 2x2GB DDR3-1333 Gamers series kit | CASE: Cooler Master Elite 334 RC | Windows 10 Professional x64 / Fedora 23
Notebook: Acer SHIT Aspire 5920G | CPU: Intel Core 2 Duo T5750 | HDD: Hitachi 250 GB ATA | GPU: ATI HD 3450 | RAM: 3 GB DDR2-667 SDRAM | Windows Seven Professional x86
Mobil: Apple iPhone 6 16GB White
 [ Príspevkov: 12 ] 


karel v C - nefunguje cyklus



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Robot Karel

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

17

663

31.10.2017 8:40

piky

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Robot Karel gitlab

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

2

199

31.10.2017 13:42

Yami21

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zadanie Karel - trojuholníky

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

2

221

17.11.2017 11:13

Vetrolam

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Programovanie C v prostredi Karel

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

13

2229

29.04.2011 19:15

Niksteven

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

diagram cyklus

v Ostatné

2

72

13.06.2018 17:14

void

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nekonečný cyklus

v JavaScript, VBScript, Ajax

8

408

04.09.2011 9:49

camo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

VB - cyklus

v Delphi, Visual Basic

3

586

21.05.2009 11:19

Patkoo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

C cyklus for

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

10

599

26.11.2011 13:57

Fico

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

JAVA, FOREACH CYKLUS

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

2

206

25.08.2017 8:20

mitko

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP cyklus for

v PHP, ASP

8

325

20.11.2010 16:13

venom2

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

[pascal] nekonecny cyklus

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

3

388

02.04.2010 13:24

vama

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

nekonečný cyklus v jave

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

2

674

01.01.2010 16:58

jarrro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

makro feof a cyklus

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

23

384

25.06.2015 23:43

magic

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

EXCEL - cyklus na combobox

v Ostatné programy

1

871

28.07.2009 17:10

PaloPa

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Karel : "undefined reference to `world' "

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

18

301

10.05.2013 22:44

Sue271

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zmena rekurzivneho volania na cyklus

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

1

269

07.03.2011 10:53

chrono



© 2005 - 2018 PCforum, edited by JanoF