karco - Príspevky
Prehľadať tieto výsledky:

Stránka: 1 z 2 [ Vyhľadávanie našlo 36 výsledkov ]

AutorSpráva

 Fórum: Databázy   Téma: Vypis stlpcov bez kartezskeho sucinu


Odpovede: 8
Zobrazenia: 303


OK, aj som si myslel, ze to mozno nepojde/nebude jednoduche. Dakujem za pomoc.

 Fórum: Databázy   Téma: Vypis stlpcov bez kartezskeho sucinu


Odpovede: 8
Zobrazenia: 303


No ja viem, ze to co som chcel nema nejaky velky zmysel, ja som si iba tak pre seba chcel napisat prikaz, ktory by to urobil. Aby som si tak otestoval sam seba, co viem. Ale tak mozno sa to neda napisat. Aj ked premyslal som, ze by to mozno slo cez union. No ale chcel som v principe stlpec emp_id z ...

 Fórum: Databázy   Téma: Vypis stlpcov bez kartezskeho sucinu


Odpovede: 8
Zobrazenia: 303


Ahoj, tabulky vyzeraju takto

CREATE TABLE EMP_TBL
(EMP_ID CHAR(9) NOT NULL,
LAST_NAME VARCHAR(15) NOT NULL,
FIRST_NAME VARCHAR(15) NOT NULL,
MIDDLE_NAME VARCHAR(15) NULL,
ST_ADD VARCHAR(20) NOT NULL,
CITY VARCHAR(20) NOT NULL,
REGION CHAR(2) NOT NULL,
ZIP VARCHAR(5) NOT NULL,
HOME...

 Fórum: Databázy   Téma: Vypis stlpcov bez kartezskeho sucinu


Odpovede: 8
Zobrazenia: 303


Mozno som svoju otazku nepolozil najlepsie, tak to skusim znovu.
Ucim sa SQL a mam dve tabulky. V tabulke emp_tbl mam zamestnancov s udajmi ako ID, meno, priezvisko, atd a v tabulke emp_pay_tbl mam udaje ID, plat, hod. mzda, atd. V kazdej je 12 zaznamov, ale jeden maju rozdielny - rozdiel je v stlp...

 Fórum: Databázy   Téma: Vypis stlpcov bez kartezskeho sucinu


Odpovede: 8
Zobrazenia: 303


Ahoj,

potreboval by som poradit. Ako v mysql vypisem vedla seba stlpce z dvoch tabuliek bez toho aby mi vypisalo "kazdy s kazdym". Mam napriklad tabulku A, v ktorej je stlpec Hodnota a v nom cisla od 1 do 10 a mam tabulku B s tym istym stlpcom a v nom hodnoty od 11 do 20. Chcem aby sa mi ...

 Fórum: Audio programy   Téma: Zvysenie kvality zvukoveho zaznamu


Odpovede: 2
Zobrazenia: 153


tak je mi jasne, ze zazraky sa diat nebudu, ale sucasny stav je nie celkom vyhovujuci. dakujem za odpoved, hadam sa mi podari s tym cosi urobit.

 Fórum: Audio programy   Téma: Zvysenie kvality zvukoveho zaznamu


Odpovede: 2
Zobrazenia: 153


Neviete niekto poradit ako zvysit kvalitu zvukoveho zaznamu? Mam zaznam z diktafonu, rozhovor viacerych ludi a potreboval by som to "ocistit" a nejako zvyraznit hlasy. Nejaky softver alebo cokolvek....Dakujem.

 Fórum: Assembler, C, C++, Pascal, Java   Téma: kurz pre priateľa


Odpovede: 4
Zobrazenia: 231


tiez som rozmyslal nad kurzami Javy pre seba. prekvapili ma nazory, ze je to zbytocne. mate niekto osobne skusenosti alebo poznate niekoho, kto to absolvoval? Je naozaj lepsie zvolit si cestu samouka ako kurz s lektorom, ktory vas bude viest a vysvetli to comu nerozumiete?

 Fórum: Operačné systémy Microsoft   Téma: Win XP + SP 2: chyba pri bootovani


Odpovede: 3
Zobrazenia: 93


skusil som, bohuzial, stale ta ista chyba. :(

 Fórum: Operačné systémy Microsoft   Téma: Win XP + SP 2: chyba pri bootovani


Odpovede: 3
Zobrazenia: 93


Zdravim, v kompe mam dva HDD: starsi 82GB a novsi 320 GB. Mal som system na starsom a po dlhsom case som sa rozhodol system preinstalovat s tym, ze system bude na novsom disku. Disky som sformatoval, instalator prekopiroval instalacne subory na novsi disk, ale po restarte hlasi tuto chybu:

Windows...

 Fórum: Assembler, C, C++, Pascal, Java   Téma: Java - prekryvanie/skryvanie atributov


Odpovede: 1
Zobrazenia: 184


Zdravim, mohol by mi niekto vysvetlit preco nasledujuci kod public class Main {

public static void main(String[] args) {
A z = new B();
System.out.println(z.i);
z.m();
}

}

class A {
int i = 1;

void m() {
System.out.pri...

 Fórum: Úložné zariadenia   Téma: Externy HDD 90-100€


Odpovede: 5
Zobrazenia: 462


To WD som aj ja chcel, ale nasiel som nan recenziu a vraj sa prehrieva (55 °C) a chyba mu vypinac. A rozmyslal som, ci by nebolo lepsie nieco bez externeho napajania. Co hovoris na to prehrievanie?

 Fórum: Úložné zariadenia   Téma: Externy HDD 90-100€


Odpovede: 5
Zobrazenia: 462


zdravim, tiez uvazujem nad kupou externeho HDD zhruba v tejto cenovej relacii. vedeli by ste mi poradit podla coho vyberat, pripadne poradit nieco konkretne? potrebujem predovsetkym zalohovat data z NB.

Ja som zatial nasiel toto:
http://www.pixmania.sk/sk/sk/4906663/ar ... eleme.html

http://w...

 Fórum: Assembler, C, C++, Pascal, Java   Téma: Objektove programovanie - kniha


Odpovede: 3
Zobrazenia: 353


Tam je autor Bruce Eckel? No po anglicky moc dobre neviem, tak som skor hladal nieco CZ alebo SK a nasiel som od Pecinoveskeho Myslíme objektově v jazyku Java. Nevies ci je dobra?

 Fórum: Assembler, C, C++, Pascal, Java   Téma: Objektove programovanie - kniha


Odpovede: 3
Zobrazenia: 353


Zdravim, neviete mi prosim vas poradit naozaj dobru knihu ohladom objektoveho programovania? Moze byt zamerana na Javu.

Dakujem.

 Fórum: Operačné systémy Unix a Linux   Téma: Instalacia Ubuntu 10.10 (dualboot s WXP) vzdy krachne kvoli zavadzacu


Odpovede: 6
Zobrazenia: 951


Duri uz je to OK. Vcera neskoro vecer sa mi to podarilo.
Nad tou obnovou grubu som aj rozmyslal, ale nakoniec som to nechal tak lebo linux je pre mna novy, ale nabuduce ak budu problemy, tak to skusim.

 Fórum: Operačné systémy Unix a Linux   Téma: Instalacia Ubuntu 10.10 (dualboot s WXP) vzdy krachne kvoli zavadzacu


Odpovede: 6
Zobrazenia: 951


Disk som vzdy delil rucne. Vzdy som nechal instalovat zavadzac na to co bolo prednastavene.
Moznosti su:
sda ATA HDS72........T20 (82.3GB) tato moznost je prednastavena
sda1 MS WINXP
sda2
sda3
sdb ATA Hitachi (320.1 GB)
sdb1
sdb3

No tu chybu si presne nepamatam, ale mozem sa pokusit to ...

 Fórum: Operačné systémy Unix a Linux   Téma: Instalacia Ubuntu 10.10 (dualboot s WXP) vzdy krachne kvoli zavadzacu


Odpovede: 6
Zobrazenia: 951


Co sa tyka linuxu som zaciatocnik, preto som myslel, ze pokracovat v teme ubuntu 10.10 zaciatocnicke otazky bude OK.

Ale k teme: Co to znamena - cela instalacia prebieha v poriadku az kym nepride na cast, kde sa instaluje zavadzac. Vyhlasi chybu, ze nemoze nainstalovat zavadzac na miesto, ktore s...

 Fórum: Operačné systémy Unix a Linux   Téma: Instalacia Ubuntu 10.10 (dualboot s WXP) vzdy krachne kvoli zavadzacu


Odpovede: 6
Zobrazenia: 951


Ahojte,

nechcem zacinat novu temu preto pisem sem. Mam problem s instalaciou ubuntu 10.10 ako dual boot s winxp.

Mam disk rozdeleny zatial na 3 particie. Na jednej mam winxp, na druhej instalacie niektorych programov a tretiu prazdnu particiu pri instalacii ubuntu vzdy zmazem, naformatujem n...

 Fórum: Operačné systémy Microsoft   Téma: Instalacia programov do program files?


Odpovede: 17
Zobrazenia: 833


no mam disk rozdeleny zatial na 3 particie. na jednej mam winxp, na druhej instalacie niektorych programov a tretiu prazdnu particiu pri instalacii ubuntu vzdy zmazem, naformatujem na ext4 a nainstalujem tam ubuntu + samozrejme necham asi 2,5 GB pre swap. ale vzdy to krachne uz pocas instalacie kvol...

 Fórum: Operačné systémy Microsoft   Téma: Instalacia programov do program files?


Odpovede: 17
Zobrazenia: 833


no vyzera ze je ata. je to trosku starsi 80 GB disk, neviem ci je tato info nejako napomocna.

 Fórum: Operačné systémy Microsoft   Téma: Instalacia programov do program files?


Odpovede: 17
Zobrazenia: 833


no tak to ti neviem povedat. ako to zistim? totiz uz asi 1,5 sa pokusam nainstalovat posledne ubuntu ako dual boot spolu s winxp a stale neuspesne. tak rozmyslam preco to vzdy krachne.

// pridané po 2 minútach od posledného príspevku

1,5 dna som chcel napisat...

 Fórum: Operačné systémy Microsoft   Téma: Instalacia programov do program files?


Odpovede: 17
Zobrazenia: 833


Ak chcem aby bola particia bootovatelna musi byt primary?

 Fórum: Operačné systémy Microsoft   Téma: Instalacia programov do program files?


Odpovede: 17
Zobrazenia: 833


Je nejaky limit kolko moze mat disk particii?

 Fórum: Operačné systémy Microsoft   Téma: Instalacia programov do program files?


Odpovede: 17
Zobrazenia: 833


Ahojte,

chcem sa spytat, ci ma zmysel instalovat programy na samostatnu particiu alebo ich ich staci instalovat do program files na systemovu?

Dakujem.

 Fórum: Operačné systémy Unix a Linux   Téma: Bash - regularne vyrazy


Odpovede: 8
Zobrazenia: 780


netreba sa velmi zamyslat nad tym tvarom mailovej adresy. to je proste zadanie ulohy, navyse subor obsahuje zhluk znakov, mozne a nemozne e-mailove adresy, atd.

myslim, ze v hranatych zatvorkach mozem mat pomlcku aj bez lomitka, aspon mi to tak funguje (alebo si to aspon myslim, ze mi to tak fung...

 Fórum: Operačné systémy Unix a Linux   Téma: Bash - regularne vyrazy


Odpovede: 8
Zobrazenia: 780


no pripajam sa vzdialene, zrejme to bude solaris, kedze ako verziu vypisalo SunOS 5.10
mal by som to vediet vyhladat cez grep.

moj zapis
Kód:
grep -i '[a-z0-9.-_]@[a-z0-9.-_].\{2,4\}' subor

 Fórum: Operačné systémy Unix a Linux   Téma: Bash - regularne vyrazy


Odpovede: 8
Zobrazenia: 780


no vlastne som zistil, ze mas pravdu, tak sa ospravedlnujem.
ten tvoj zapis s prepinacom -E mi vratil, ze -E illegal option a bez neho mi to zas nevratilo vobec nic. a tie hranice je presne to co tomu chybalo. vobec som si to neuvedomil, ale tak ja sa to len teraz ucim...
A fakt ti dakujem, pomoh...

 Fórum: Operačné systémy Unix a Linux   Téma: Bash - regularne vyrazy


Odpovede: 8
Zobrazenia: 780


bohuzial nie.

Zatial najblizsie tomu co potrebuje bolo
Kód:
grep -i '[a-z0-9._]\{5,\}' subor


problem je v tom, ze vypise aj riadky kde je napr. ? alebo ! a to nechcem.
Ale dakujem. :)

 Fórum: Operačné systémy Unix a Linux   Téma: Bash - regularne vyrazy


Odpovede: 8
Zobrazenia: 780


Caute, potreboval by som poradit.
Predstavte si, ze mate subor, ktory obsahuje rozne zhluky znakov, emailove adresy, atd. Ako z tohto suboru vygrepujem tie riadky, ktore obsahuju minimalne 5 znakov, pricom vsetky znaky su z mnoziny: velke pismena, male pismena, cisla, bodka, podrzitko?
Dakujem.
Stránka: 1 z 2 [ Vyhľadávanie našlo 36 výsledkov ]




© 2005 - 2018 PCforum, edited by JanoF