čawec,kamarad mi doniesol book ( asus A6K) s tým,že mu počas prezerania netu zhasla obrazovka...
tak som ho doma zapol a nič... ani obraz,ani zvuk (zvučka windowsu nehrozí,má heslo nastavené) pak som pripojil externy monitor a začal nabiehať... po uvodnej obrazovke asus a biose ani stopy,iba samé nuly... po chvilke zacal nabiehať windows,hadzalo to rozne artefakty (pasy cez obrazovku,pak cierna obrazovka a same nuly) ale pak to cele zhaslo a nič... ani ťuk...
skúsal som obmienať ramky (su tam dva moduly) ale nešlo to ani s jednym... ani ekd som vymenil poradie v slotoch...
zrejme to vyzera na odpálenú grafiku,ale niesom si celkom istý... je šanca že by odišli obe ramky naraz?
skusal som ho spustit v nudzovom režime,aj sa mi to podarilo (po dlhom čakaní) ale aj v save mode behali po obrazovke farebne čiary a rozne artefakty (stale to bolo zapojene na externom monitore,vstavaný ani neťukol)
aký by bol váš verdikt? grafika alebo ramky? bo podla mna keby bola v haji grafa tak by to ani na externom monitore nešlo... ale zasa žeby odišli obe ramky naraz?
//edit: skusal som sa s tym babrať,ale windows nenabehne... pri načítavaní win hodí BSoD a reset... po dalšom resete nabehol checkdisk,ale akonahle skončil book zhasol,externý monitor sa dal so spánku a book nejavil žiadne známky života (okrem revúceho ventilátora,a kontrolka na HDD stále blikala)
//edit2: skúšal som ramku "upiecť" (
http://www.pcforum.sk/opekanie-komponen ... tml#638325 ) ale bez zmeny... skusim doma ešte najst nejaku staru ramku,ale nemyslim že to bude nimi...