Ahojte, som začiatočník v JS a potreboval by som poradiť prečo mi nejde spustiť táto textová minihra v JS.
Tu máte jej kód:
Kód:
var volbaHraca = prompt("Vitajte v textovej hre KAMEŇ, PAPIER, NOŽNICE\nZadajte svoju voľbu prosím:");
var volbaPocitaca;
var volbaCiselna = Math.random();
if (volbaCiselna <= 0.33) {
var volbaPocitaca = "Kameň";
}
else if (volbaCiselna <= 0.66) {
var volbaPocitaca = "Papier";
}
else {
var volbaPocitaca = "Nožnice";
}
if (volbaHraca === volbaPocitaca) {
document.write("Výsledok hry je remíza\nVaša voľba bola:" + " " + volbaHraca + "\nVoľba počítača bola" + " " + volbaPocitaca);
}
else {
if (volbaHraca = "Kameň") {
if (volbaPocitaca === "Papier") {
document.write("Hru vyhráva Počítač\nVaša voľba bola:" + " " + volbaHraca + "\nVoľba počítača bola" + " " + volbaPocitaca);
}
else {
document.write("Hru vyhrávate Vy\nVaša voľba bola:" + " " + volbaHraca + "\nVoľba počítača bola" + " " + volbaPocitaca);
}
}
else if (volbaHraca = "Papier") {
if (volbaPocitaca === "Kameň") {
document.write("Hru vyhrávate Vy\nVaša voľba bola:" + " " + volbaHraca + "\nVoľba počítača bola" + " " + volbaPocitaca);
}
else {
document.write("Hru vyhráva Počítač\nVaša voľba bola:" + " " + volbaHraca + "\nVoľba počítača bola" + " " + volbaPocitaca);
}
}
else {
if (volbaPocitaca === "Kameň") {
}
else {
}
}
}
Do HTML to dávam ako externý JS súbor.
Kód:
<script src="hra.js"></script>
Treba dávať do JS aj nejaké kódovanie? Niečo ako UTF-8?
Vopred Ďakujem za radu s pozdravom Oliver7