[ Príspevkov: 19 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 05.05.08
Prihlásený: 11.12.09
Príspevky: 357
Témy: 61 | 61
NapísalOffline : 01.02.2009 18:47 | Joomla menšie problémy

Chcem do joomla vložiť guestbook od vše v jednom, ale keď idem písať nový článok, tak dám zobraziť html zdroj a tam to vpíšem. Ale na stránku to zobrazí len ten kód, nie guestbook


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Joomla menšie problémy

Registrovaný: 10.09.08
Prihlásený: 29.11.17
Príspevky: 126
Témy: 22 | 22
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 01.02.2009 19:04 | Joomla menšie problémy

Existuje nejaký konkrétny dôvod, prečo chceš mať guestbook priamo v článku?
Nato aby si mohol do článkov vkladať vlastný kód (php, js...) si musíš nainštalovať rozšírenie.
Napríklad Sourcerer - place any code
Zoznam všetkých rozšírení tohoto typu nájdeš TU
Dôležité je si všímať kompatibilitu (1.1.x alebo 1.5.x) a vybrať rozšírenie, ktoré podporuje tvoju verziu Joomly.

Podľa mňa by bolo lepšie vložiť ten guestbook ako modul (pomocou rozšírení vyššie), alebo najsamlepší spôsob by bol stiahnuť si guestbook určený priamo pre Joomlu -> TU

//pokiaľ by si chcel mať guestbook pri každom článku zvlášť, tak je omnoho lepšie použiť komentáre (osobne používam Ajaxový ChronoComments )


Naposledy upravil mariachi dňa 01.02.2009 19:18, celkovo upravené 1

Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 05.05.08
Prihlásený: 11.12.09
Príspevky: 357
Témy: 61 | 61
Napísal autor témyOffline : 01.02.2009 19:16 | Joomla menšie problémy

Ale keď to stiahnem, tak čo s tým? Kde to mám uploadnuť? Ja mám joomla na nete, nie na PC


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Joomla menšie problémy

Registrovaný: 10.09.08
Prihlásený: 29.11.17
Príspevky: 126
Témy: 22 | 22
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 01.02.2009 19:19 | Joomla menšie problémy

Máš to na freehostingu? Ak môžeš hoď aj adresu.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 05.05.08
Prihlásený: 11.12.09
Príspevky: 357
Témy: 61 | 61
Napísal autor témyOffline : 01.02.2009 19:42 | Joomla menšie problémy

Tu je adresa:
http://www.vysavac-svit.sk/index.php?op ... &Itemid=37

A miesto toho kodu chcem mať iframe guestbook


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Joomla menšie problémy

Registrovaný: 10.09.08
Prihlásený: 29.11.17
Príspevky: 126
Témy: 22 | 22
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 01.02.2009 21:23 | Joomla menšie problémy

Zabudni na vkladanie kódu do článkov. Napíšem ti postup ako si nainštaluješ Phoca GuestBook v češtine. Vychádzam z toho, že administráciu máš v ENG, ak nie tak sa snáď z toho vysomáriš :D

1. Stiahni si tento súbor (pridal som tam češtinu, preto je to na rapide)
2. Prihlás sa do administrácie Joomly
3. V hornom menu klikni na Extensions > Install/Uninstall > do inputu "Upload Package File" zadaj/vyľadaj cestu k .zip archívu čo som ti uploadol > Klikni na Upload file & Install
4. Klikni na Instalovat
5. Teraz musíš vytvoriť novú knihu návštev, takže v hornom menu klikni na Components > Phoca Guestbook a v rozbalenom menu potom na Knihy návštev > postup pri vytváraní novej knihy je ako aj pri vytváraní článku, takže klikni na New...
6. Keď máme vytvorenú novú knihu návštev musíme ju zverejniť na stránke, v hornom menu klikni na Menus > Navigácia? > New > Vľavo klikni na Phoca Guestbook > opäť na PhocaGB > Vyplníš názov (v tvojom prípade Odkazovník), alias (napr. odkazovnik) vpravo sú dáke nastavenia (Nezabudni zvoliť knihu návštev čo si predtým vytvoril) > keď si hotový klikneš na Save
7. Teraz by si mal mať na stránke v menu Navigácia 2x položku Odkazovník (jedna je tá čo si chcel robiť cez článok a druhá je odkaz na komponent Phoca Guestbook). Pôvodný Odkazovník vymažeš v administrácii a je to hotovo

V administrácii potom môžeš potom jednotlivé odkazy v Guestbooku spravovať, takže je to omnoho lepšie ako vkladať do stránky externý kód.

Veľa šťastia :D


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 05.05.08
Prihlásený: 11.12.09
Príspevky: 357
Témy: 61 | 61
Napísal autor témyOffline : 02.02.2009 14:07 | Joomla menšie problémy

Vyhodilo mi to nejaké chybové hlásenie:

http://rapidshare.com/files/192894926/screen.bmp.html

To bude asi tým, že táto kniha je na verziu 1.3. Ja mám 1.5


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 05.05.08
Prihlásený: 11.12.09
Príspevky: 357
Témy: 61 | 61
Napísal autor témyOffline : 02.02.2009 14:26 | Joomla menšie problémy

Skúšal som tú knihu urobiť podľa tvojho prveho návodu- skoro to ide. Akurát, že sa vyhodí ďalšia FATAL ERROR :
http://www.vysavac-svit.sk/index.php?op ... &Itemid=60

Neviem, čo s tým


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Joomla menšie problémy

Registrovaný: 10.09.08
Prihlásený: 29.11.17
Príspevky: 126
Témy: 22 | 22
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 02.02.2009 14:41 | Joomla menšie problémy

To aká je verzia guestbooku je jedno, ide oto, že JE kompatibilná s J1.5! mám to odskúšané, mne to na localhoste ide bez problémov.

Odinštaluj ten komponent a namiesto neho nainštaluj túto verziu.

Ale ešte predtým skús zmeniť tému, lebo v tom fatal error e vypisuje dáku chybu v súbore s templatom. Do php a týchto serverových vecí sa veľmi nevyznám.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Joomla menšie problémy

Registrovaný: 10.09.08
Prihlásený: 29.11.17
Príspevky: 126
Témy: 22 | 22
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 02.02.2009 14:53 | Joomla menšie problémy

Tak nie. Template to nerobí, už som to vyskúšal. Takže vyskúšaj to čom som písal vyššie.

//Zas som sa na to pozrel a pravdepodobne tvoj problém vyrieši ak vymažeš prvé 3 riadky zo súboru index.php tvojho templatu.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 05.05.08
Prihlásený: 11.12.09
Príspevky: 357
Témy: 61 | 61
Napísal autor témyOffline : 02.02.2009 15:11 | Joomla menšie problémy

hej, ibaže nemožem vymazať doctype a <html> a <head>


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Joomla menšie problémy

Registrovaný: 10.09.08
Prihlásený: 29.11.17
Príspevky: 126
Témy: 22 | 22
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 02.02.2009 15:22 | Joomla menšie problémy

Prvé 4 riadky toho templatu obsahujú toto:
Kód:
<?php
defined( '_JEXEC' ) or die( 'Restricted access' );
JPlugin::loadLanguage( 'tpl_SG1' );
?>

Vymaž 3 riadok -> JPlugin::loadLanguage( 'tpl_SG1' );


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 05.05.08
Prihlásený: 11.12.09
Príspevky: 357
Témy: 61 | 61
Napísal autor témyOffline : 02.02.2009 21:03 | Joomla menšie problémy

A kde sa to dá vymazať?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 05.05.08
Prihlásený: 11.12.09
Príspevky: 357
Témy: 61 | 61
Napísal autor témyOffline : 02.02.2009 21:13 | Joomla menšie problémy

Ale vola sa to unzip first, takže to idem skusiť cele unzipnuť


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Joomla menšie problémy

Registrovaný: 10.09.08
Prihlásený: 29.11.17
Príspevky: 126
Témy: 22 | 22
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 02.02.2009 21:21 | Joomla menšie problémy

No trocha ti to uľahčím.
Nainštaluj si tento template (je to to isté čo máš ty, akurát som vymazal ten riadok v index.php)
Inštaluje sa to rovnako ako aj ten komponent.
Keď nainštaluješ tak klikni v honom menu opäť na Extensions > Templates a ako defaultnú označ tému siteground_template
Teraz skús pozreť stránku, či to funguje a daj vedieť, lebo dáko sa mi to nezdá, že ti robí problém ten js.

Ježíííííííííííííííš!!! :shock: Teraz som si na tom screenshote všimol, že tam máš prvú stable verziu Joomly 1.5
Obávam sa, že problém bude práve v tom. Veľké množstvo doplnkov správne funguje len od verzie, ktorá bola aktuálna v dobe vydania doplnku. Vrelo ti odporúčam upgrade na 1.5.9 aj kvôli bezpečnosti!


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 05.05.08
Prihlásený: 11.12.09
Príspevky: 357
Témy: 61 | 61
Napísal autor témyOffline : 02.02.2009 21:29 | Joomla menšie problémy

Ale tu je ten problem, že mne nechce uploadnuť nijaky Zip subor a neviem prečo


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Joomla menšie problémy

Registrovaný: 10.09.08
Prihlásený: 29.11.17
Príspevky: 126
Témy: 22 | 22
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 03.02.2009 7:24 | Joomla menšie problémy

Asi to máš na servery so zapnutým Safe Modom.
V administrácii klikni v hornom menu na Help > System info > PHP settings
Tam budeš mať zoznam nastavení PHP, hneď prvý je Safe Mode a ten musí byť nastavený na Off. Obísť by sa to malo dať cez FTP Layer (ja som to už na jednej stránke skúšal, ale nešlo to).
Prípadne cez FTP môžeš nahrať .zip s rozšírením do priečinka tmp/. Postup pri inštalácii je ptom takmer identický s klasicou inštaláciou, až na to, že súbor neuploaduješ pomocou Upload Package File ale iba zadáš cestu do Install from Directory k inšt. súboru, ktorý je uložený na serveri (štandardne je nastavený adresár tmp/)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 05.05.08
Prihlásený: 11.12.09
Príspevky: 357
Témy: 61 | 61
Napísal autor témyOffline : 03.02.2009 14:31 | Joomla menšie problémy

A keď je nastavený na on, tak dá sa to prepnúť?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Joomla menšie problémy

Registrovaný: 10.09.08
Prihlásený: 29.11.17
Príspevky: 126
Témy: 22 | 22
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 03.02.2009 15:30 | Joomla menšie problémy

Nie nedá. Aj keď, môžeš sa opýtať na podpore tvojho hostingu, či je možné presunúť stránky na server s vypnutým Safe Modom, pretože WebHouse má aj servery optimalizované pre Joomlu. Tada aspoň cez Gigahoting to možné je, neviem cez koho konkrétne to máš ty.


 [ Príspevkov: 19 ] 


Joomla menšie problémy



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Novy HDD + mensie problemy okolo.

v Úložné zariadenia

8

210

12.12.2015 21:48

kulqa

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Samsung Galaxy Mini- Problémy, problémy, problémy

v Smartfóny a tablety

1

962

20.02.2012 9:28

erikoo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

mensie ako switch

v Siete

21

637

18.08.2008 3:15

server3

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Windows 7 - mensie chyby

v Operačné systémy Microsoft

3

93

26.05.2013 12:39

17mark

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

mensie vylepsenie aktualneho pc

v PC zostavy

15

414

11.02.2010 22:34

jumich

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Menšie repro k PC

v Ostatné

8

386

06.10.2009 19:14

tommy1104

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

sultan take mensie cvicne webiky

v Webdesign

17

653

27.12.2007 20:09

kmsa

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Mensie prenastavenie koli register global

v PHP, ASP

0

437

23.02.2007 16:20

kmsa

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Menšie testy ovládačov na Windows Vista 32bit

v Ovládače

2

746

15.06.2009 15:05

Mir

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nove bytove vypinace osvetlenia len na mensie droty?

v Krčma

8

428

17.04.2014 21:16

sicak.

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Výrobcovia prestávajú vyrábať disky menšie ako 2.5&quo

v Novinky

3

202

03.01.2008 13:56

Qpkqkma

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Audio, všetko príslušenstvo na menšie diskotéky a zábavy. Prosím rady.

v Externé zariadenia

11

192

01.05.2016 19:54

Ivan-K

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problémy.problémy a stále to isté..

v Ovládače

6

634

30.05.2007 19:32

jefo250

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

kúpa notebooku, ale nie 15", mensie pod 12"

v Notebooky a netbooky

12

319

18.12.2008 19:20

Svolo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Hra na menšie "závislačenie"

v Počítačové hry

10

273

15.02.2013 18:02

Easy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Joomla

v Redakčné systémy

4

1194

14.08.2015 8:07

mio



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF