Zdravím. Chcem poprosiť o radu. Nedávno som si kúpil umývačku riadu Bosch, ktorá má Wifi. V návode bolo, že treba stiahnuť aplikáciu HomeConnect. Tak som stiahol, nainštaloval, všetko funguje, umývačka sa s ňou pekne ovláda. Dnes som si kúpil práčku Samsung - a, tiež má wifi. Ale v návode je, že treba použiť aplikáciu SmartThings. Čiže ďalšia aplikácia. Pričom aplikácia SmartThings nedokáže pracovať s umývačkou riadu Bosch a taktiež aplikácia HomeConnect mi nenachádza práčku Samsung. To naozaj každý spotrebič má mať vlastnú aplikáciu, ktorá spolupracuje napr. s danou značkou? A keď chcem niečo rýchlo zapnúť, musím si spomenúť, aká aplikácia na to je? To neexistuje plne funkčná aplikácia, ktorá by mi spojila rôzne typy spotrebičov a všetky by som tam videl a mohol rôzne ovládať a dostával hlásenia? Lebo pred týžňom som dostal smart LED pásik - a tiež má vlastnú aplikáciu (Govee)

Mám síce Home od Googla, ten všetko nájde, viem si to tam hodiť do miestností, ale vie to iba zapínať a vypínať, nič viac... takže - toto je smart domácnosť? Že mám v telefóne aktuálne 3 aplikácie na 3 zariadenia?

Alebo to ide riešiť aj inak? Vďaka za rady, v tomto som amatér, nikdy som nemal nič takéto "chytré" doma

A zrazu má všetko wifi... pf. Diky