[ Príspevkov: 12 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 25.12.06
Prihlásený: 01.03.13
Príspevky: 239
Témy: 20 | 20
Bydlisko: Krásno n/Ky...
NapísalOffline : 03.11.2007 17:38 | jazykove verie

mam subor so slovenskou jazykovou verziu pomenovany lang_sk.php. Vyzera dako takto:
Kód:
<?php

/*Texty z hlavneho menu*/
$lang['title'] = "Penzión";
$lang['title1'] = "Reštaurácia";
$lang['title2'] = "Ubytovanie";
$lang['title3'] = "Cenník";
$lang['title4'] = "Rezervácia";
?>


potom mam dalsi subor ktory na zaklade premennej lang zvoli subor s prislusnou jazykovou verziou a zobrazi stranku na zaklade premnnej loc.
Kód:
<?php
$lang = "sk";
$loc = "penzion";
   
include "language/lang_sk.php");

switch ($loc)
{
   CASE "penzion" : include "penzion.php"; break;
}
?>


a este mam subor so samotnou strankou..v tomto pripade penzion.php

Kód:
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.1//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml11/DTD/xhtml11.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<link rel="stylesheet" href="styles/main.css" type="text/css" media="screen" />
<title><?php echo $lang['title']; ?></title>
</head>

<body>

<!--wrap-->
<div id="wrap">

   <!--header-->
   <div id="header">
      <!--title-->
      <h1><span class="invisible"><?php echo $lang['title1']; ?></span></h1>
atd...


ale ked mam v tom subore s jazykom na zaciatku znakcu <?php nenaincluduje ho vobec a ked tam nieje tak nainkluduje cely obsah suboru rovno do browsera...
Skusal som to tak ze v tom jayzkovom som tie premenne definoval ako
Kód:
<?php

define("title","Daky text");
define("title1","Daky text2");

?>


a nasledne som ich v tom templejte volal ako
Kód:
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.1//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml11/DTD/xhtml11.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<link rel="stylesheet" href="styles/main.css" type="text/css" media="screen" />
<title><?php echo title ?></title>
</head>

<body>

<!--wrap-->
<div id="wrap">

   <!--header-->
   <div id="header">
      <!--title-->
      <h1><span class="invisible"><?php echo title1 ?></span></h1>

a tak to islo ale...neviete daky osvedceny sposob ako vkladat do stranky rozne jej jazykove mutacie?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
jazykove verie

Registrovaný: 16.05.07
Prihlásený: 01.08.17
Príspevky: 837
Témy: 6 | 6
NapísalOffline : 03.11.2007 17:48 | jazykove verie

naincluduje ho s <?php ?> kodom . jedina moznost preco ti nevypisalo $lang['title'] je ta ze si mal ten includovany subor az za tym prikazom echo.


_________________
getch();?{readkey;?} na konci? !A naco! Riesenie je (Alt+F5)
99% pochopí a shaggy je druhá kategória
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 25.12.06
Prihlásený: 01.03.13
Príspevky: 239
Témy: 20 | 20
Bydlisko: Krásno n/Ky...
Napísal autor témyOffline : 03.11.2007 18:11 | jazykove verie

nie najprv includujem jazyk az potom template.

mal som tam taku chybicku ze som zabudol za jednym $lang[] dat bodkociarku :)

kazdopadne teraz mam
Kód:
<?php
include "language/lang_sk.php";

echo $lang['title'];
?>

a vypise mi "k" pritom v tej premennej v subore lang_sk.php je ulozene nieco ine co uz vobec nerozumiem precoooo


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 25.12.06
Prihlásený: 01.03.13
Príspevky: 239
Témy: 20 | 20
Bydlisko: Krásno n/Ky...
Napísal autor témyOffline : 03.11.2007 18:22 | jazykove verie

mal som pred tytmo kodom
Kód:

<?php
include "language/lang_sk.php";

echo $lang['title'];
?>

este $lang="sk"; a ked som to zmazal tak to nevypisuje "k" ale to co ma...
takze dik uz to ide


Offline

Užívateľ
Užívateľ
jazykove verie

Registrovaný: 16.05.07
Prihlásený: 01.08.17
Príspevky: 837
Témy: 6 | 6
NapísalOffline : 03.11.2007 19:15 | jazykove verie

no .... rad som pomohol


_________________
getch();?{readkey;?} na konci? !A naco! Riesenie je (Alt+F5)
99% pochopí a shaggy je druhá kategória
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 25.12.06
Prihlásený: 01.03.13
Príspevky: 239
Témy: 20 | 20
Bydlisko: Krásno n/Ky...
Napísal autor témyOffline : 04.11.2007 18:39 | jazykove verie

zase sa mi to stalo..teraz uz vobec nechapem cim to je

mam index.php
Kód:
<?php

$def_lang = "sk";
$loc = "penzion";
if (isset($_GET['lang'])) {
   $def_lang = $_GET['lang'];
   echo $def_lang;
}
if (isset($_GET['loc'])){
   $loc = $_GET['loc'];
}

if ($def_lang == "sk")
{
   include "language/lang_sk.php";
}   
/*echo $def_lang;
switch ($def_lang)
{
   case "sk" : @include "language/lang_sk.php"; break;
   case "en" : @include "language/lang_en.php"; break;
   case "de" : @include "language/lang_de.php"; break;
   case "pl" : @include "language/lang_pl.php"; break;
   case "hu" : @include "language/lang_hu.php"; break;
   default : @include "language/lang_sk.php"; break;
}*/

switch ($loc)
{
   case "penzion" : @include "penzion.php"; break;
   case "restauracia" : @include "restauracia.php"; break;
   case "ubytovanie" : @include "ubytovanie.php"; break;
   case "cennik" : @include "cennik.php"; break;
   case "rezervacia" : @include "rezervacia.php"; break;
   case "galeria" : @include "galeria.php"; break;
   case "kniha" : @include "kniha.php"; break;
   default : @include "penzion.php"; break;
}
?>


akonahle nabehnem na stranku pod este normalnym meno www.nieco.sk ze tie premennne su nastavene tie defaultne tak texty nacita a vsetko zobrazi ako ma...ked vsak uz kliknem na daku dalsi podstranku a adresa uz vyzera www.nieco.sk/index.php?loc=restauracia&lang=sk tak sa mi zobrazi vsade kde ma byt text pismeno "k" a to sa mi normalne deje ked dam jazyk en tak vsade "e", ked dam jazyk hu tak vsade h...ale suborymi s tymito jazykmi este nemam tak to je asi tym..cize sa to sprava ako keby ziadny subor lang_sk.php tam nebol ale on tam je a dokonca aj cesta je spravna ked prvy krat to zobrazi normalne...mrdne ma z toho...neviete co s tym? btw kodovanie vsetkych suborov je utf-8


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 25.12.06
Prihlásený: 01.03.13
Príspevky: 239
Témy: 20 | 20
Bydlisko: Krásno n/Ky...
Napísal autor témyOffline : 04.11.2007 18:45 | jazykove verie

teraz ma este napadlo ze na jednom hostingu to ide, cize texty nacita a na druhom nie..pritom je to na ten druhy skopirovane z toho prveho...tak krva kde je problem? :jaw:

este add k tomu prisevku prvemu...ten if ktory kontroluje ci je jazyk sk sa vykona urcite pretoze ked tam dam nieco echo tak to echne


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 25.12.06
Prihlásený: 01.03.13
Príspevky: 239
Témy: 20 | 20
Bydlisko: Krásno n/Ky...
Napísal autor témyOffline : 05.11.2007 12:47 | jazykove verie

no tak piste :)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
jazykove verie

Registrovaný: 16.05.07
Prihlásený: 01.08.17
Príspevky: 837
Témy: 6 | 6
NapísalOffline : 05.11.2007 13:35 | jazykove verie

je to v poriadku


_________________
getch();?{readkey;?} na konci? !A naco! Riesenie je (Alt+F5)
99% pochopí a shaggy je druhá kategória
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 25.12.06
Prihlásený: 01.03.13
Príspevky: 239
Témy: 20 | 20
Bydlisko: Krásno n/Ky...
Napísal autor témyOffline : 05.11.2007 13:37 | jazykove verie

takze potom je problem na servery?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 06.11.2007 13:11 | jazykove verie

prečo to takto koplikuješ? ja som to vyriešil tak že som si zrobil 2 súbory "sk.php" a "en.php", a potom som len zisťoval premenu lang, ktorú som posielal metódou GET pokial bola prázdna išlo SK


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 25.12.06
Prihlásený: 01.03.13
Príspevky: 239
Témy: 20 | 20
Bydlisko: Krásno n/Ky...
Napísal autor témyOffline : 06.11.2007 13:20 | jazykove verie

Tominator píše:
prečo to takto koplikuješ? ja som to vyriešil tak že som si zrobil 2 súbory "sk.php" a "en.php", a potom som len zisťoval premenu lang, ktorú som posielal metódou GET pokial bola prázdna išlo SK


co komplikujem? tak nieje prazdna ale je tam sk to je fakt strasna komplikaca..

inak problem bude asi v zapnutom register_globals


 [ Príspevkov: 12 ] 


jazykove verie



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Jazykové variácie

v Databázy

13

224

17.02.2013 14:28

DeiForm

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Jazykové okienko

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2, 3, 4, 5 ]

v Vzdelanie, štúdium, škola

133

5173

01.04.2012 19:50

KingTommy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Jazykove okienko

v Vzdelanie, štúdium, škola

25

2745

14.06.2008 13:10

Tominator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Jazykove baliky

v Operačné systémy Microsoft

1

203

08.03.2010 18:25

prandof

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Joomla! jazykové nastavenia

v Redakčné systémy

14

659

17.03.2008 23:29

mokus

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Jazykove okienko (anglictina)

v Krčma

21

566

10.10.2015 14:28

mirom

Táto téma je zamknutá, nemôžete posielať nové príspevky alebo odpovedať na staršie.

P: Jazykové knihy

v Predám

0

263

13.03.2011 20:00

Flety

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Jazykove variácie webu - rýchlosť/zaťaženie

v PHP, ASP

3

208

28.06.2009 11:40

emer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

WinXP - Nedajú sa nastaviť jazykové nastavenia

v Operačné systémy Microsoft

3

89

25.02.2015 21:01

hanesovic

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Upgrade z Vista na 7 - jazykové mutácie

v Operačné systémy Microsoft

3

205

25.12.2009 11:24

pitimir



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF