No hej, len sds max v byte, jedine ze by som chcel asi prerabat dispoziciu bytu a to nemam v plane, ale na navrtanie par dier si myslim, ze ma ta boschka prezije, lebo po prerabke s nou spravim co, este 30 dier a potom ju odlozim a vytiahnem tak raz rocne kvoli nejakej kravine, je fakt ze by mi mozno vsetko stacilo nieco lacne ako ten powerplus, lenze je to aj vidiet ze to tak aj za tie peniaze vyzera a chcel som nieco lepsie (urcite ale netvrdim ze bosch je nejaka topka, ak by som natrafil za podobne ceny ineho vyrobcu tak zoberiem to, osobne mi to je sumak ake logo na tom je). To kladivo z tesca za 65e co som kupil, parametre super 6J, od boshu by som za take kladivo dal minimalne 3-4 stovky asi prepdokladam, od hilti ani nechcem vediet sumu, ale ja s tym chcem vysekat len v kazdej izbe po dve mozno tri zasuvky zo stropu co pojde kabel, kedze elektriku chcem tahat nad sdk v konstrukcii, nech je co najmenej sekania. Drazkovac som zobral tiez len taky suvix od powerplus za asi 150e, je mi jedno ci to prezije, ak by som si to mal pozicat tak isto zaplatim asi aj viac, predpokladam ze jeden mozno dva byty spravi, taketo nacinie potom necham kamaratovi co mi pride pomoct, mne to uz bude na nic a jemu to mozno este posluzi kedze s tym robi, tak mozno posluzi. Tiez rezacku na obklad som zobral nejaky powerplus, aj ked tam sa bojim toho, ze ci to nebola kravina, lebo obklad chcem aby bol pekny, tak snad to nebude nejako nicit glazuru ci ako sa tomu nadava na obklade, resp dlazbe (ale ma nadobu na vodu, cize vie za mokra rezat, neviem ci to je lepsie ci je to jedno), ale chcem aj rucnu, to si ked tak poziciam od kamarata, ten by mal mat dobru, tak nech za to nevyhadzujem peniaze zbytocne, lebo s tym nebudem mat potom fakt ze co robit.
Sds max, ako vsetko to su pekne pristroje, ale v byte by mi to bolo fakt ze na nic. Dve aku som zobral len skrz toho, ze chcem spravit aj vlastne roldory ci ine skrine, objednat presne namerane dosky, aspon som nasiel nejaku taku firmu co to robi a skusit spravit vsetko sam (mal by som tym dost vela e usetrit), bud to bude za nieco stat alebo to u niekoho skonci na topenie a pojde hore kominom

tak ak by jedna zahucala, tak nech mam druhu ako rezervu, resp neviem s ktorou sa to bude lepsie montovat cele a rucne mozem kaslat, detto sdk bude treba pripevnit, tak nech neriesim pocas volna zhananie dalsej aku, preto rozmyslam ze este z tesca zoberiem dve powerplus, jedna tam tusim bola za 25e, to aj keby som ich potom hodil do kosa, tak ma to asi nebude ani trapit za tu cenu. Tamto prditko priklepove som kupil len ako nahradu za miesadlo a tiez sa to niekedy moze zist, zas drzat 3kg vrtacku a kilovu je tiez rozdiel ak by som potreboval vyvrtat niekde nieco jednoduche a aku by mozno nestacila, povodne som chcel kupit nejake miesadlo na lepidlo za asi stovku, ale to mi zatukal kamarat na celo, ze naco mi to je, ze take miesadla si kupuju robosi pri pracach na stavbach, kde ide vedro za vedrom a nie ja co spravim dohromady par vedier mozno a ze mam na to pouzivat tu f28 kedze mam k nej aj klasicke sklucovadlo ci ako sa tomu nadava, cize mozem aj klasicky vrtak do toho osadit ak bude treba resp nejake miesadlo ako len tu kravinu co miesa (fakt ze netusim ako sa tomu nadava), len mi prislo luto to nicit moznymi kuskami lepidla co by sa do nej mozno dostavali, tak som zobral to najlacnejsie co som nasiel a malo by to asi stacit predpokladam

Ako jasne, ja chapem ze kazdy ma skusenost s niecim inym, mam dvoch znamych co maju naradie za 5,5 lebo ho menia aj tak casto, bud sa straca, alebo im to niekto stopi a pritom robotu odvadzaju exkluzivnu co som videl po nich, cize mi je jasne aj to, ze robota nezalezi len od naradia ake clovek pouziva, len som tym chcel proste povedat, ze je to podla mna dnes uz uplne jedno, vsetko to vyleze cez tie iste dvere niekde v cine a len si pre to pridu makita, bosch, dewalt, hilti apod, nalepia na to svoje loga, kazdy hodi svoju super cenu a predavaju to ako tu najlepsiu najkvalitnejsiu vec, ale kde je pravda vie len dana firma a ten cinan co to kompletoval

ja to aj tak povazujem za spotrebak, budem dufat ze ma niektore z tych elektro veci snad mozno aj preziju (snad nepojdem hore kominom dalsi rok ha ha

to by som mal asi potom pravdu) ale tiez necakam, ze to vydrzi vyse 20 rokov ako trebars nejaka narexka co si kupil niekto v 1999 a vychvaluje tu znacku ze aka je super

no dalsi co si ju kupil pred tyzdnom, tak po 4 dierach odide motor, no ten co ju ma 20 rokov len povie stava sa

alebo cosi ine, no skutocnost bude ina a to ze kvalita vsetkeho stoji dnes uz aj tak za milu jarmilu...uz som aj na take diskusie na fasbuku narazil, co sledujem tieto elektro, stavebarske a neviem ake skupiny ked nemam co robit a precitam si sem tam nejake problemy co ludia riesia...
Rucne naradie ale isto viem, ze ma urcite prezije, to by som ho musel 8h denne pouzivat aby som ho znicil si myslim a hlavne ten knipex si myslim ze prezije urcite, lebo na to ked som natrafil, ze to ma byt asi skoro top medzi kliestami, tak som ani nehladal nic ine, preto ani ine nemam, mimo tych troch od boschu co su zo sady (ale aj to mi pripada ako celkom slusne spracovane, ako rukovete, tak aj kovove casti, nemyslim si ze je to odpad, to by si za tie prachy co ta cela sada stoji si myslim bosch nedovolil spravit). Cele to su aj tak len kusy zeleza, povodne som chcel napriklad kupit sadu goly od magg ci co to je za znacku, lebo 200ks za 130e ci kolko bola cena, no nekup to, ale kamarat mi poradil nejaku znacku na T ci na co, nepamatam uz aky to bol nazov, iny zas tiez nejaku taku co som ani nepoznal, lenze ja to pouzijem 10x v zivote si myslim, ale tak chcel som nejaku sadu lebo sa to urcite niekedy zide ked to clovek necaka a potom si povie, ze som blbec ze nieco take nemam, ale mal som dobru cenu na 25ks ockoploche od narexu za tusim 60e ci tak nejako, uz si nepamatam a viem ze normalne ta sada stala asi +-75e, tak som zobral to, ved co sa na tom uz len moze pokazit a ohnut to si asi nemyslim ze ohnem niekde. No na dalsiu stranu, taky 32mm kluc kde pouzijem?

nikdy v zivote asi, ten ma prezije aj keby som nechcel, taky som naposledy videl pouzivat na cirkularke tusim ked som bol pomahat rezat drevo, tam je sa mi zda taka velkost asi, to v byte nikdy v zivote nepouzijem, no ale tak ved clovek nikdy nevie, tak som chcel velku sadu a celkom sa mi pacilo spracovanie tych klucov, tak som len zo srandy pozrel, ze ci ma narex aj golu a mal, tak som zistil, ze je viac roznych velkosti a zobral som 1/2 a druhu tu malu, aj ked som sa obabral a mam dve velke a dve male sady, lebo som myslel, ze kazda bude mat cosi ine, tak nech ma nic neprekvapi a prekvapil som sam seba

no a s tym som zobral aj tie srobovaky od narexu (to som uz vedel ze tu bosch co sa mi pacila nikde nekupim, tak som to uz neriesil, ze ved to je aj tak jedno, pekna sada mam tam rozne velkost a aj dva elektrikarske plus skusacka), s tym som zobral aj take mikro srobovaky, ze nech mam na rozoberanie elektroniky, pocitacu a pod, to som zobral toto
https://www.alza.sk/hobby/ifixit-manta-112-bit-driver-kit-d5482449.htm len som si to cele dal do vrecuska maleho, lebo to je hrozne velkej skatuly a zaberalo to vela miesta v tom kufri, no dva dni na to alebo tri ma napadlo pozriet len tak zo srandy amazon a natukal som tam tu sadu od boschu a tak to cele zacalo, par dni mi to vrtalo v hlave, este navyse tam svietala asi 30% zlava tusim a nakoniec som to objednal, ze ak to nespravim teraz tak to uz nespravim nikdy lebo neskor bude treba € na zariadenie a takto to nemusim riesit tym padom potom. Cize sroubovaky od boshu a vsetko to ostatne rucne nebudem klamat sa mi proste pacili, cela ta sada
https://www.amazon.de/-/cs/gp/product/B07J251N8X?ref=ppx_pt2_dt_b_prod_image a to som proste zobral len skrz toho ze fakt pekna sada a bola v dobrej akcii ked som to bral, tak som neodolal, aj s tym kladivom aj s tymi racnami : ) ci to je ale dobra vec a nedalo sa za to zobrat nieco lepsie tiez netusim, urcite ano, kazdy by mal aj na to svoj nazor, lebo 100 ludi 100 chuti, ale na to moje majstrovanie ze sem tam nieco prikrutim, ci buchnem po niecom s tym kladivom, no neviem, aj tak to bude asi skor len na paradu ako sa hovori, lebo co sa bude dat prisrobovat aku, tak ja to urcite asi rucne robit nebudem, nebudem klamat, ale tak chcel som mat vsetko mozne rucne pokryte co by sa mohlo niekedy zist a nechcel som ten najvacsi odpad...