(Intel) Aku dosku na taktovanie + 2x GPUAhojte akú dosku by ste odporučili chcem taktovať Intel buď i7 9700K alebo 9900K + 2x GTX 1080 Ti ešte aj M.2 disk aspoň jeden. Z390 Aorus XTREME Taktovať sa skoro neoplatí, 2x GPU chceš asi aby si mal výkon vo vysokom rozlíšení.Som tu vešal video kde je porovnanie 9900K vs 2700x kde je pri 4K doslova nulový rozdiel, teda nemá navrch ani Intel ani vyšší takt CPU a z toho je jasné že ani následný OC CPU by nemal žiaden prínosOno je toho na youtube dosť, hľadať čisto 4K porovnanie Ivan, chapes ale, ze nejaki ludia z toho mozu mat radost a robia to kvoli tomu?Ked niekto skonci s dvoma 1080ti tak to asi nebude budget optimalizovana zostava a teda ma vysoku sancu ze to bude jedna z tych nadseneckych zostav, ktore sa stavaju len tak pre radost. Ja len oznamujem ako to je pri vysokom rozlíšení, lebo ludia to stále nevedia Môže byť nadšenec do gamingu, ale úprimne mna by nasralo keby vedrbkám 550€ za CPU, za dosku napríklad 200€ a potom zistím že mám výkon rovnaký ako niekto kto kúpil Ryzen za 330€ a dosku za 150€ Nasralo by ma to hlavne preto že sám som si nedal námahu zistiť rozdiely vo výkone. Za dalšie spomínaný OC - pri vysokom rozlíšení má OC CPU bezvýznamný prínos, pridá to niekde 2fps, niekde nič a akurát stúpnu teploty https://www.youtube.com/watch?v=JYwf1zqLO_ATo je to isté ako keby si šiel kúpiť tenisky do obchodu, dá za ne 70€ a potom sa len tak zastaví v inom obchode kde tie isté majú za 49€... Akurát sa naserie že bol darebný ísť najskôr pozrieť aj do druhého obchodu aby si porovnal cenu ja to napríklad tiež viem, ale keby že mam prakticky neobmedzený budget tak si tam aj tak dám i9 dva krat RTX 2080ti a full custom vodne chladenie a je mi jedno že niekto s ryzenom bude mať na 4K rovnaké fpska. Ivan-K - taktovať sa neoplatí tak to snáď nemyslíš vážne takúto hlášku som ešte nepočul hlavne medzi ľudmi čo majú High-End zostavy. Prečo 2x GPU áno presne pre to že chcem výšší výkon v hrách, pozeral som si nejaké Benchmarky tak tie hry čo hrám ja majú viac FPS keď je to SLI GTX 1080 TI ako nová RTX 2080 Ti takže preto voľba SLI. A prečo Intel hm lebo už viac dekád kupujem Intel nikdy ma nesklamal a v dobe keď som ja prechádzal z AMD na Intel bol to obrovský skok a zanevrel som na AMD. A myslím si že napr. pri Procesore Intel i9 9700K nieje až taký extrémny rozdiel v cene. Potrebujem skôr poradiť akú dosku nepýtal som sa na porovnanie Intel vs. AMD// Spojený príspevok Štv 21.03.19 16:34Z390 Aorus XTREMEJe to dosť drahá doska v tejto cenovej kategórií by som išiel asi radšej do Asus Maximus XI série Nedal si rozpočet... Tak sa nečuduj že je drahá doska Tvoje skusenosti s AMD nie su moc aktualne, cize to nie je nijako smerodajne. Taktiez neuviedol si najdolezitejsie co si mal a ...
(Intel) Aku dosku na taktovanie + 2x GPU |