[ Príspevkov: 6 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
include_once s absolutnou adresou k suboru

Registrovaný: 16.01.08
Prihlásený: 27.03.13
Príspevky: 646
Témy: 144 | 144
Bydlisko: Žilina

Caute,
mam taky mensi problem: na stranke potrebujem vyuzit include_once, co samozrejme samo o sebe problem nie je. ide o to, ze toto funguje v pohode:

Kód:
include_once("stranka.php");


no ja by som potreboval includovat subor s abolutnou adresou k nemu. mam totiz adresu serveru ulozenu v premennej $server, takze som skusal tieto variacie:

Kód:
$server="http://www.sdfsdfsfdsdf.sdasd/";
include_once($server."stranka.php");


alebo

Kód:
$server="http://www.sdfsdfsfdsdf.sdasd/";
$stranka="stranka.php";
include_once($server.$stranka);


a nakoniec

Kód:
$server="http://www.sdfsdfsfdsdf.sdasd/";
$stranka="stranka.php";
$spolu=$server.$stranka;
include_once($spolu);


no ani jedna varianta mi nefunguje.

DIK za rady


_________________
Mac Book Pro 15.4", CPU: Intel Core 2 Duo 2.8 GHz, RAM: 4GB DDR3, HDD: 500 GB, VGA: 512MB GDDR3, OS: Mac OS X Lion; Mobil: HTC ONE S
Offline

Užívateľ
Užívateľ
include_once s absolutnou adresou k suboru

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 4009
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
Vek: 24

načo to potrebuješ? možno sa nájde lepšie riešenie.


_________________
Sorry za prelkepy
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
include_once s absolutnou adresou k suboru

Registrovaný: 07.03.06
Prihlásený: 23.01.11
Príspevky: 408
Témy: 2 | 2
Bydlisko: Prešov / Pr...

Absolútna adresa na includovanie súborov v php je niečo iné, ako absolútna adresa pri odkazovaní v html. Zatiaľ čo v html máš absolútnu adresu napr http://www.example.com/, tak v php bude absolútna adresa vyzerať napríklad takto:
Kód:
/home2/e/example.com/public_html/

Absolútnu adresu súboru získaš cez php konštanty:
Kód:
<?php
  echo dirname(__FILE__); // absolútna adresu adresára, kde sa súbor nachádza
  echo __FILE__; // absolútna adresa vrátane názvu súboru
?>

Pokiaľ ti na serveri beží php 5.3.0, alebo vyšie môžeš namiesto dirname(__FILE__) použiť aj konštantu __DIR__.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
include_once s absolutnou adresou k suboru

Registrovaný: 16.01.08
Prihlásený: 27.03.13
Príspevky: 646
Témy: 144 | 144
Bydlisko: Žilina
Napísal autor témyOffline : 11.03.2010 9:25 | include_once s absolutnou adresou k suboru

na co to potrebujem?

ide o to, ze mi htaccess prepisuje url z napr. http://www.gfhgd.hgfd/ghfds.php?id=2345 na http://www.hgfds.hgfd/2345/ghfds/ no a include mi nenaincludeuje potrebne subory ked idem na tu prepisanu adresu (ak zadam adresu priamo neprepisanu, tak vsetko funguje)


_________________
Mac Book Pro 15.4", CPU: Intel Core 2 Duo 2.8 GHz, RAM: 4GB DDR3, HDD: 500 GB, VGA: 512MB GDDR3, OS: Mac OS X Lion; Mobil: HTC ONE S
Offline

Užívateľ
Užívateľ
include_once s absolutnou adresou k suboru

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 4009
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
Vek: 24

wau.. mne sa to este nikdy nestalo. alebo mozes pouzit $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'] namiesto tvojho $server

Ale malo by to fungovať aj ako ty píšeš, na samotnom php.net je to uvádzané ako príklad. Zrejme záleží od nejakej konfigurácie.


_________________
Sorry za prelkepy
Offline

Čestný člen
Čestný člen
include_once s absolutnou adresou k suboru

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno

Include pracuje s filesystemom, nerobi HTTP requesty. Takze mod_rewrite nemoze mat ziaden efekt. Pokial chces vytiahnut kod zo suboru na inom serveri, pouzi file_get_contents (ale ten kod musi byt pristupny aj vtedy, ak otvoris adresu v prehliadaci).


 [ Príspevkov: 6 ] 


include_once s absolutnou adresou k suboru



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

include_once, posuvanie vloženeho

v HTML, XHTML, XML, CSS

15

592

01.03.2009 17:41

Tominator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problem s IP adresou

v Poskytovatelia internetu

1

272

10.12.2008 20:42

Jaro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problem s IP adresou

v Siete

11

276

11.12.2013 14:26

Filipesku

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problem s adresou, panely

v Redakčné systémy

0

320

01.03.2010 19:27

majky358

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problem s IP adresou

v Poskytovatelia internetu

2

174

07.01.2013 19:28

John47

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ako zosietovat s MAC adresou

v Siete

14

1590

24.09.2009 18:56

Mike_BossO

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

aku maximalnu adresu zaadresujeme 16-bitovou adresou

v Ostatné

7

619

06.10.2006 17:32

Harlequin

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako zdielat live stream s dynamickou ip adresou

v Siete

4

171

13.12.2015 19:46

chrono

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

kopirovanie suboru

v Operačné systémy Unix a Linux

4

416

23.08.2008 15:20

dadmtb

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Premiestnenie suboru

v Technológia .NET

0

818

22.03.2010 10:20

psm

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Stiahnutie súboru

v HTML, XHTML, XML, CSS

2

190

28.05.2012 21:25

xxx9955

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Prenos suboru

v PHP, ASP

20

1006

14.04.2008 9:36

djsulo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zmazanie súboru ...

v PHP, ASP

11

1031

05.06.2009 14:56

emer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

prepis suboru

v PHP, ASP

8

403

29.07.2008 1:11

BBUlet

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Registrácia súboru

v Operačné systémy Microsoft

2

312

30.09.2008 16:02

Nexus

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Upload suboru

v PHP, ASP

5

351

22.04.2012 16:18

S1anley



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF