[ Príspevkov: 8 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 11.01.09
Prihlásený: 19.11.17
Príspevky: 363
Témy: 178 | 178
Bydlisko: BB
NapísalOffline : 14.02.2010 15:35 | If else ...

cafte mam situaciu:

niekto zada ?main teda index.php?main a ja potrebujem ze ak niekto zada ?main tak ho to presmeruje na index.php :)

skusal som ale marne (ten weekend si nevsimajte :))
Kód:
$d=$_GET['main'];
$d1=$_GET['main'];
if ($d==$d1)
  echo "Have a nice weekend!";
else
  echo "Have a nice day!";


Offline

Čestný člen
Čestný člen
If else ...

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 14.02.2010 15:39 | If else ...

Kód:
$d = isset($_GET['main']);
$d je true alebo false podla toho, ci sa to v URL pouzije alebo nie.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 11.01.09
Prihlásený: 19.11.17
Príspevky: 363
Témy: 178 | 178
Bydlisko: BB
Napísal autor témyOffline : 14.02.2010 17:42 | If else ...

a nevedel by niekto prosim ze ked dam index.php?main=1 alebo hocijake cislo ze by ho to presmerovalo na index.php alebo by sa aspon ukazala sprava cez echo ? :(


Offline

Čestný člen
Čestný člen
If else ...

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 14.02.2010 18:04 | If else ...

Kód:
if (isset($_GET['main']) && is_numeric($_GET['main'])) header('Location: index.php');
Zaujimave, ze pred nejakym casom si sem hodil kod, v ktorom si s Location hlavickou nemal problem, co sa deje? Zabudas?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 11.01.09
Prihlásený: 19.11.17
Príspevky: 363
Témy: 178 | 178
Bydlisko: BB
Napísal autor témyOffline : 14.02.2010 18:12 | If else ...

nie nie s lokaciou nemam problem ale skor s tym if else :( dikes duri :)


Offline

Čestný člen
Čestný člen
If else ...

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 14.02.2010 18:33 | If else ...

Ved to je zakladna vec pri programovani, co ti tam nie je jasne?
Kód:
if (podmienka)
{
   //tento kod sa vykona, ak podmienka plati
}
else
{
   //tento kod sa vykona, ak podmienka neplati
}
Ten uplne prvy kod bol uplne zly. Do $d aj $dl si vlozil $_GET['main'], teda to iste. Logicky v $d aj $dl je to iste, preto plati $d==$dl (to iste sa rovna tomu istemu) a tak by sa vzdy vypisalo Have a nice weekend.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 11.01.09
Prihlásený: 19.11.17
Príspevky: 363
Témy: 178 | 178
Bydlisko: BB
Napísal autor témyOffline : 23.02.2010 15:08 | If else ...

ako by som zablokoval iba index.php?urob=Tlac ?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 27.06.09
Prihlásený: 16.06.15
Príspevky: 154
Témy: 19 | 19
Bydlisko: Levice, Slo...
NapísalOffline : 23.02.2010 20:05 | If else ...

Citácia:
ako by som zablokoval iba index.php?urob=Tlac ?


asi nejako takto (ak som to pochopil)
Kód:
if ( $_GET['urob'] != "Tlac" ) {
//toto sa urobi, ak premenna $_GET['urob'] neobsahuje hodnotu Tlac
}


 [ Príspevkov: 8 ] 


If else ...



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Lenovo, Asus, else?

v Notebooky a netbooky

4

285

11.02.2010 19:03

tralfamadorčan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

nefunkcna podmienka else

v PHP, ASP

2

250

02.08.2010 21:32

coldak

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problem s else if

v PHP, ASP

6

238

19.04.2008 13:40

Broko71

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Else a If vo foreach()

v PHP, ASP

3

257

22.04.2011 19:12

Blackshadow

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

if a else v C

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

8

422

08.02.2009 16:51

Watik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Kratky zapis pre IF/ELSE podmienku - NEFUNGUJE

v PHP, ASP

10

393

04.04.2008 11:25

mondzo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vykoná sa mi aj else časť hoci sa už vykonala if - die mám

v PHP, ASP

11

303

20.10.2010 20:45

davider137



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF