ide vs. sata IIahojte, kamarat si vylepsoval komp a pri dnesnych sialenych cenach hdd novy disk nekupoval, bude ho jeho stary ideckovy disk(hitaci 160GB,7200ot/s) v novej zostave vykonovo velmi brzdit oproti sata II disku ? vdaka. pozri si rychlosti disku napriklad pomocou hd tune, kazdopadne realne spomalenie zavisi od sposobu vyuzitia pocitaca. Novy disk vsak nemusi byt nutnost pri tychto cenach co myslite, aka je pravdepodobnost, ze ked dnes bolo na stranke qcompu cena Western Digital AV Green Power 10EURS 1TB 64eur a kamos ho objednal, ze mu aj pride ? ja si myslim, ze nulova udajne hned ako to videl tak im volal a overil si cenu, ze ci plati a ked mu to potvrdili tak to objednal. To bolo o 16tej, teraz je cena 163 eur inak kolko otackovy je tento disk? lebo niekde udavaju 5400 a niekde 7200 ten disk si nemal objednavat, na system to nie je to prave. Na ten sa kupuju 7200otackove disky. Tento ma otacky priblizne 5900rpm, mozno aj menej, urcite vsak nie 7200 aj tak si myslim, ze mu nic nedojde, lebo mu napisu, alebo zavolaju, ze cena neplati a ze objednavka pada mala by platit cena ktora je v objednavke a nie nova no uvidime,ale s tym green wd to bude mat asi este pomalsie ako s tym 7200otackovym hitaci cez ide. Myslím že mu ten HDD príde. JA som na Qcompe.sk objavil pred polrokom 2x4GB RAM čo mám v popise a stáli 26€. A Keby som bol ráchlejší mal som možnosť kúpiť WD Caviar Blue 1TB/7200rpm za poondiatych 80€, len za pár hodín tam už stál 160€. Každopádne, Qcomp je seriózna firma s ktorou mám dlhoročné skúsenosti. Predvčerom som si objednal 2 HDDs ( Seagate Barracuda 1TB/7200 a SSD Kingston V200 64) a dnes ráno mi prišli. no ten disk mu neprisiel lebo uz ich dodavatel dvihol cenu,mohol ho mat ale za cenu nejakych 140 ecok ...
ide vs. sata II |