[ Príspevkov: 19 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 25.02.07
Prihlásený: 16.02.16
Príspevky: 876
Témy: 144 | 144
NapísalOffline : 05.03.2008 11:09 | ID url z DB

Ako mam docielit to, ze ak:
vlozim clanky do DB ktore maju id 1, 2, 3
nasledne si vytvorim subor ukaz.php kde je SELECT s podmienkov ID=$id

ako mam potom docielit ze ak mam url ukaz.php?id=1 tak mi vypise clankok s id 1, ak mam ukaz.php?id=2 tak mi vypise clanok s id 2 ?


Offline

Správca fóra
Správca fóra
ID url z DB

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 05.03.2008 11:19 | ID url z DB

do $id, co mas v sql podmienke, vloz osetrenu hodnotu $_GET['id']


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 05.03.2008 11:23 | ID url z DB

SELECT * FROM tabulka WHERE ID=$ID


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 25.02.07
Prihlásený: 16.02.16
Príspevky: 876
Témy: 144 | 144
Napísal autor témyOffline : 05.03.2008 11:25 | ID url z DB

nejako presnejsie prosim :oops:


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 05.03.2008 11:26 | ID url z DB

jasne ne?
mas ID
miesto tabulka das clanky ci jak sa to u teba vola a mas


Offline

Správca fóra
Správca fóra
ID url z DB

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 05.03.2008 11:39 | ID url z DB

Mensi priklad - vypise hodnotu stlpca text (tam mas napr. ulozeny text clanku)
Kód:
$err = true;

if(!empty($_GET['id']))
{
   $id = $_GET['id']; //treba este osetrit
   $sql = "SELECT * FROM clanky WHERE id=".$id." LIMIT 1";
   if($res = mysql_query($sql))
   {
      if(mysql_num_rows($res)==1)
      {
         $err = false;
         $clanok = mysql_fetch_assoc($res);
      }
   }
}

if($err)
{
   echo 'Clanok nebol najdeny!';
}
else
{
   echo $clanok['text'];
}


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 05.03.2008 11:44 | ID url z DB

$sql = "SELECT * FROM clanky WHERE id=".$id." LIMIT 1";

može byť aj

$sql = "SELECT * FROM clanky WHERE id=$id LIMIT 1";


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 25.02.07
Prihlásený: 16.02.16
Príspevky: 876
Témy: 144 | 144
Napísal autor témyOffline : 05.03.2008 11:46 | ID url z DB

diki moc. :)


Offline

Správca fóra
Správca fóra
ID url z DB

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 05.03.2008 11:50 | ID url z DB

Tominator píše:
$sql = "SELECT * FROM clanky WHERE id=".$id." LIMIT 1";

može byť aj

$sql = "SELECT * FROM clanky WHERE id=$id LIMIT 1";

jasne, ale to druhe je syntax tusim PHP3


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 05.03.2008 12:22 | ID url z DB

nahodou všetkých podporované aj PHP5 ale je to detail, odpovedali sme na tému :D


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 25.02.07
Prihlásený: 16.02.16
Príspevky: 876
Témy: 144 | 144
Napísal autor témyOffline : 05.03.2008 12:29 | ID url z DB

ako tam pridam dalsie hodnoty vypisu ? nechce mi to slapat potom.
napr pripis tam etse nadpis, autor

Skusil som takto ale nejde:

Kód:
$err = true;

if(!empty($_GET['id']))
{
   $id = $_GET['id']; //treba este osetrit
   $sql = "SELECT * FROM fs_recenzie WHERE id=".$id." LIMIT 2";
   if($res = mysql_query($sql))
   {
      if(mysql_num_rows($res)==1)
      {
         $err = false;
         $nadpis = mysql_fetch_assoc($res);
         $autor = mysql_fetch_assoc($res);
         
      }
   }
}

if($err)
{
   echo 'Clanok nebol najdeny!';
}
else
{
   echo $nadpis['nadpis']; $autor['autor'];
}


Offline

Správca fóra
Správca fóra
ID url z DB

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 05.03.2008 12:33 | ID url z DB

>Tominator: jj, ved spatna kompatibilita...
>kajbo:

Kód:
if($err)
{
   echo 'Clanok nebol najdeny!';
}
else
{
   echo $nadpis['nadpis'];
   echo $autor['autor'];
}


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 25.02.07
Prihlásený: 16.02.16
Príspevky: 876
Témy: 144 | 144
Napísal autor témyOffline : 05.03.2008 12:34 | ID url z DB

ako to mam teda zapisat ?

PS: slo by to aj tak ze namiesto id by bol v URL nadpis clanku ?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 05.03.2008 12:34 | ID url z DB

Kód:
$err = true;

if(!empty($_GET['id']))
{
   $id = $_GET['id']; //treba este osetrit
   $sql = mysql_query("SELECT * FROM fs_recenzie WHERE id=".$id." LIMIT 2");
   $zobraz=mysql_fech_array($sql);
   echo $zobraz["Autor"]." ".$zobraz["Datum"]." ".$zobraz["Nadpis"]." ".$zobraz["Obsah"];

if(mysql_fetch_array($sql)==0)
{
   echo 'Clanok nebol najdeny!';
}
}


Offline

Správca fóra
Správca fóra
ID url z DB

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 05.03.2008 12:36 | ID url z DB

to by bolo lepsie, keby si tam daval nadpisy, ale musel by si ich vhodne upravit...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 25.02.07
Prihlásený: 16.02.16
Príspevky: 876
Témy: 144 | 144
Napísal autor témyOffline : 05.03.2008 12:48 | ID url z DB

dakujem. uz my vsetko funguje.

PS: ak chcem namiesto ID podla nadpisu tak mam len prepisat id a dat nadpis ?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 05.03.2008 13:08 | ID url z DB

jj


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 05.03.2008 13:09 | ID url z DB

sranda jeden prispevok som upravil 3 krat a napisalo ako 2krat


Offline

Správca fóra
Správca fóra
ID url z DB

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 05.03.2008 13:10 | ID url z DB

mozno by sa patrilo najskor odstranit diakritiku a medzery nahradit pomlckami a nasledne vhodne pouzit mod_rewrite...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
 [ Príspevkov: 19 ] 


ID url z DB



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

SEF url alebo pekná url

v PHP, ASP

1

304

10.07.2011 14:31

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

URL

v Webhosting a servery

6

162

20.02.2013 12:48

codex089

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pekné url :(

v Ostatné

5

515

07.04.2012 13:40

F3RY

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zmena url

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v PHP, ASP

50

1190

07.07.2010 20:26

toma-mato

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

skracovač url

v PHP, ASP

1

701

06.04.2009 14:59

Ded'leg

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zvlastna URL

v HTML, XHTML, XML, CSS

6

319

04.09.2012 12:43

neopagan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

URL odkaz

v HTML, XHTML, XML, CSS

14

410

11.04.2012 7:41

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

prepisovanie url

v Ostatné

0

309

15.02.2010 13:31

Antuanet

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Skratenie URL

v PHP, ASP

15

1012

19.06.2007 22:50

p360t

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Refresh url

v HTML, XHTML, XML, CSS

2

130

25.08.2015 15:39

Kraliček

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

URL rewrite

v Ostatné

4

409

16.12.2009 14:31

Ded'leg

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zmena URL

v PHP, ASP

9

478

14.01.2008 13:52

pepek92

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Kontrola url

v PHP, ASP

15

449

21.04.2010 13:45

vladopt

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

SEF url

v Internetový marketing, SEO, reklama

3

640

02.12.2010 13:22

walther

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

cool url

v Ostatné

0

619

19.10.2009 11:38

Punker661

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pekna URL

v PHP, ASP

3

349

31.03.2010 13:10

Ďuri



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF